Page 1

NYHETSBREV FRÅN LIFE FITNESS | Nummer 1 | 2011

vilken start! För nystartade Friskis&Svettis Örebro Öster!

LANSERING AV INTEGRITY-SERIEN!

NU I ACTION!

TRENDER 2011

Behåll kunderna

Life Fitness-gym på Lillsveds idrottsfolkhögskola

Läs om årets rådande fitnesstrender

Dr Paul Bedford diskuterar introduktionsprocessen

-1-


NEW TRAINING

7/13/09 2:40:28 PM

EXPERIENCE Vill du veta mer om framtidens tr채ningsutrustning? Kontakta oss p책 021- 30 11 00, s책 ber채ttar vi mer. www.lifefitness.com -2-


TRÄNING & TRENDER Nyhetsbrev från Life Fitness Nr 1 | 2011

Ni inspirerar oss! LEDARE | MARS MOTIONSKOMPANIET AB Per Andersson, VD Maria Lilja, Ekonomi Marie Bigander, Marknad Anders Kumlin, Försäljningschef Joakim Spårebo, Försäljning Johan Fröjd, Försäljning Emma Lundgren, Försäljning Jonas Axelsson, Försäljning Region Syd Herbert Karlsson, Inköp, Logistik & Reservdelar Per Wall, Servicechef Service: Tobias Chef, Mats Högfors Thomas Nåhlberg, Johan Rapp Installation: Börje Lövstad, Micael Levander Lager: Lars Andersson

Äntligen är det dags för årets första upplaga av Träning & Trender. Ett återkommande tema i tidningen denna gång är ”att våga satsa fullt ut på sin verksamhet”, ett tema som glädjer mig. Det är fantastiskt att se utvecklingshastigheten hos både nystartade och befintliga träningsanläggningar. Att se hur entusiastiska människor med stora hjärtan, ett stort kunnande och lite jävlaranamma-inställning får vind i seglen och lyfter branschen mot nya framgångar - Det kallar jag inspiration! Under 2011 kommer det att hända mycket på Life Fitness. Vi har bland annat fått lite nya ansikten i företaget, lanserar nya produkter och dessutom står snart en helt ny hemsida klar. I slutet av maj kommer även vårt efterlängtade Life Fitness Academy tillbaka som i år hålls på Lillsveds idrottsfolkhögskola. Och - som en uppföljning till ledaren i förra numret av Träning & Trender vill jag väldigt gärna framföra att träningen för min egen del går alldeles utmärkt. Eller… ja, den kan ju bli bättre men visst sjutton blir det en del mil på skidorna och svett inne på gymmet. Nu hoppas vi på en skön och härlig vår. Vi ses och hörs! Vänlig hälsning, Per Andersson VD, Motionskompaniet AB

Tidningen ges ut av Motionskompaniet AB, exklusiv representant i Sverige för Life Fitness sedan 25 år. Motionskompaniet AB Regattagatan 24 A 723 48 VÄSTERÅS Tel: 021 30 11 00 info@motionskompaniet.se www.lifefitness.com

Foton är tagna av Frej Media om inget annat anges i artikeln.

-3-


VILKEN START! För nyöppnade Friskis&Svettis Örebro Öster

Det har nu gått cirka fyra månader sedan den nya Friskis&Svettisanläggningen öppnade i Örebro. En utveckling som för många varit efterlängtad då det började bli ont om utrymme på Friskis&Svettis Örebro Kvarnen i city. Träning & Trender har besökt nyöppnade ”Öster” och ser fram emot att i följande artikel få ta er med till ett ”Friskis” som ligger i framkant i branschen. Välkomna!

-4-

Den andra friskisanläggningen i Örebro I november 2010 slog ”Öster” upp dörrarna. Det finns bara ett ord att beskriva anläggningens start med – Succé! Träningsutrustningen kommer från Life Fitness med allt från styrda maskiner till funktionell träningsutrustning. Och lokalen, ja den är rejält uppvärmd sedan 60-talet där tryckpressarna på den tiden gick varma i lokalen dygnet runt åt 30-talet olika tidningar.


Mottagandet av den nya anläggningen har verkligen varit positiv. Från premiären i november till årsskiftet, har medlemsantalet ökat med 1000 st, säger André Höglund, gymansvarig Friskis&Svettis Örebro. ”Fortsätter utvecklingen i den här takten får vi snart sätta oss ned med skissblocket och planera för en tredje anläggning”, fortsätter han.

Satsar stort på cirkelträning med dubbel uppsättning av Circuit-serien ”Öster” erbjuder klassisk ”friskisverksamhet” med både gruppträning och styrketräning. Cirkelträning har varit mycket populärt från första sekund på den första anläggningen ”Kvarnen”. Därför valde ”Öster” att satsa extra mycket på den utrustningen . Cirkelträningsrummet är på 140 m2 och har dubbel uppsättning av cirkelmaskinerna. ”Vi får otroligt bra respons på denna typ av träning. Den är enkel men bra och attraherar många medlemmar som tycker att det känns tryggare med enkla maskiner. Cirkelträningen är även populär för många som har bråttom och som snabbt vill träna igenom kroppen”, säger André. Vidare berättar han hur han ser medlemmarna peppa varandra inne i cirkelträningsrummet när de två och två kan köra samtidigt på likadana maskiner. Hela lokalen är på 2800 m2 och ligger på ett plan. Gymmet är cirka 630 m2

och erbjuder ett komplett utbud av maskiner. På ”Öster” har man valt att köra lite ”lättare” utrustning då det på ”Kvarnen” erbjuds fler tyngre och mer komplexa styrketräningsmaskiner. ”Öster” är bland de första Friskis&Svettisanläggningarna som använder Signature Plate Loaded - en relativt ny plate-loadedmaskin som laddas med viktplattor och som med sin nya design ska attrahera användare som inte är så vana med dessa maskiner.

Friskis & Svettis Örebro - Ett föredöme i branschen. Men varför? Örebro har en väl förankrad Friskis&Svettiskultur i staden. Föreningen har varit etablerad där i cirka 20 år. Det började med klassisk jympa runtom i gymnastiksalarna till att det idag finns två st kompletta och moderna tränings-anläggningar med både gruppträning och styrketräning. Trenden har genom åren alltid pekat uppåt i Örebro, med en kraftig medlemsökning varje år. Idag är medlemsantalet cirka 12 500 st totalt i staden. ”Vi har alltid varit måna om att lyssna på våra medlemmar”, säger André. Vi driver anläggningen för människor, därför är det viktigt att de trivs och att vi snappar upp vad som är populärt i både branschen och för just våra medlemmar.”

André provar nya Plate Loaded-maskinen.

”Det spelar ingen roll hur många mil löpbanden går varje dag – de bara rullar och rullar, helt otroligt. Vi har inte haft ett stillastående löpband sedan 2007” - André Höglund

-5-


Foto: Inga-Lis Grape Personalen på ”Öster”

På Friskis&Svettis Örebro är man nöjd med gymutrustningen.”Att ha en trygg gymleverantör känns som ett bra stöd i vår verksamhet, säger André. Utrustningen måste hålla – det är otroligt irriterande för medlemmarna och även för oss instruktörer med ”stillastående” maskiner. Därför kändes det naturligt att välja Life Fitness som gymleverantör även till ”Öster”. Det spelar ingen roll hur många mil löpbanden får gå varje dag – de bara rullar och rullar, helt otroligt. Vi har inte haft ett stillastående löpband sedan 2007”.

En avgörande framgångsfaktor Att våga satsa är också en avgörande framgångsfaktor anser André. ”När vi

byggde ”Öster” utgick vi mycket från våra medlemmars behov men även utifrån oss själva. Vi ville skapa en anläggning som vi själva ville träna och spendera mycket tid på. Vi har under åren fått mycket feedback från våra medlemmar och den har vi tagit tillvara på” När vi promenerar genom anläggningen tillsammans med André förstår vi varför medlemmarna trivs. Härliga och stora allmänna ytor, rent och en känsla av glädje, är en röd tråd genom hela träningsanläggningen. Vi går förbi en av gruppsalarna, musiken hörs lite lätt utifrån och man blir riktigt sugen på att sätta på sig träningskläderna.

Malmö satsar vidare på cirkelträning Under hösten 2010 utökade även Friskis&Svettis Malmö (Johanneslust och Swebank Stadion) sin investering på cirkelträningsutrustning från Life Fitness. Även här kör man med dubbel uppsättning av maskinerna då träningsformen är otroligt populär bland medlemmarna. -6-

Hitta till Friskis&Svettis Örebro Öster Hagmarksgatan 56, Örebro

Antal medlemmar Ca 12 500 st (gäller totalt för både Öster och Kvarnen)

Storlek på anläggningen 2 800 m2

Invigning 30 oktober 2010


Upplevelsen som utmärker din anläggning! Life Fitness The Journey är anläggningsdesign som utgår ifrån användaren. Med en genomtänkt placering av träningsutrustningen skapas variation och upplevelsen att träningsmöjligheterna är oändliga för utövare på alla nivåer. Life Fitness The Journey motiverar medlemmen att fortsätta träna och skapar en miljö som skiljer din anläggning från mängden. Fyra faktorer bidrar till en miljö som gör att medlemmen motiveras i sin träning och kommer tillbaka. Life Fitness The Journey adresserar samtliga.

Miljö Life Fitness Journey bryter mot traditionell uppställning av träningsutrustning. Med The Journey skapas en ny layout, med tydliga visuella skyltar och markeringar samt nya grupperingar bildas en dynamisk placering med en välkomnande atmosfär som får medlemmar oavsett träningsnivå att vilja komma tillbaka.

Progression Nya utmaningar gör medlemmen fortsatt engagerad. Positiva resultat ger mersmak för träning. Life Fitness The Journey hjälper medlemmen till snabba initiala resultat och erbjuder möjlighet till ökad utmaning och utveckling i den takt som önskas, träningsglädjen vidhålls genom att resultaten fortsätter att förbättras.

Variation Förebygg att medlemmen blir uttråkad. Erbjud rolig träning som skapar träningsglädje och ökar besöksfrekvensen. Life Fitness Journey gör träningen effektiv och rolig genom att blanda olika träningsformer och erbjuda ett brett utbud.

Social interaktion När gymmet blir en social träffpunkt fortsätter medlemmar att komma tillbaka. Genom att skapa en miljö som underlättar för dessa möten ökar man också medlemmens vilja till fortsatt träning. Få medlemmarna att bryta mönster och att röra sig där de inte varit tidigare.

-7-


SUCCÉ-SERIE

SIGNATURE PLATE LOADED Life Fitness har utvecklat en helt ny serie ”plate loaded” maskiner. Maskinerna har fått fantastisk respons sedan de släpptes på marknaden hösten 2010. Designen är helt ny och anpassad för att smälta in tillsammans med Life Fitness övriga utrustning. Serien innehåller 12 enheter. Läs mer på www.lifefitness.com

enden du tr d e d a o L te a - Häng pånPdler på bl. a. Malkarsm, ! också! Ku och Bellevue älskar de Koppjärk

PowerBlock världens bästa byggbara hantlar

Varför? Hantelsystemet är de tyngsta, mest kompakta och de enklaste att använda av de som finns på marknaden i dag. Hantlarna är det mest mångsidiga träningsredskap som någonsin har utvecklats för styrketräning. Nu kan du få snabb tillgång till ett helt hantelset, hemma eller på gymmet, med hjälp av endast ett hantelpar och till en bråkdel av priset för konventionella hantlar.

Välj sportserien för hemmabruk eller flexserien för anläggningen. Läs mer på www.lifefitnessbutiken.se

-8-


Nya Integrity-serien

TOUGH. TESTED. TRUSTED. Egenskaper:

EVERYDAY ATHLETES Integrity™-serien passar alla användare, från motions- till elitnivå.

POWER UP Låt din iPod ladda samtidigt som du tränar. Du kan även byta låt och justera volymen direkt på konsollen.

TREADMILLS CLST och 97T

UPRIGHT LIFECYCLE® BIKE

RECUMBENT LIFECYCLE® BIKE

HIGH STANDARD I genomsnitt tar ett löp­ band emot 128 000 000 fotnedsättningar under sin livstid. Integrity™-serien är väl testad för att klara mer än så.

STAIRCLIMBER

TM

-9-

ELLIPTICAL CROSSTRAINER

SUMMIT TRAINER


BEHÅLL DINA MEDLEMMAR GENOM INTRODUKTIONSPROCESSEN I andra delen av Dr Paul Bedfords artikelserie om medlemsretention undersöks vilken påverkan introduktionsprocessen kan ha på gymmedlemskapets längd.

E

fter att ha ägnat de senaste sex åren åt att undersöka medlemsretention och -bortfall inom träningsbranschen, både via dataanalys och personlig erfarenhet, är det dags att utvärdera för- och nackdelar med olika typer av gymintroduktioner och vilken effekt de har på medlemskapets längd. Under de senaste fem åren har jag varit på 86 gymintroduktioner på olika platser runt om i Storbritannien. Kvaliteten på dessa har varierat från mycket bra till otroligt dåliga. De har bestått av ett eller flera möten, gruppintroduktioner och till och med introduktioner som leddes av städaren.

Vem fick en introduktion och vad bestod den av? Forskningsrapporter från Fitness Industry Association (FIA) visar att medlemmarna fäster stor vikt vid introduktionsprocessen. Möjligheten att få träffa någon i personalen uppskattades mycket och nästan alla medlemmar tackade ja till ett erbjudande om en introduktion med ett inledande samtal och demonstration av utrustningen.

Vilka varianter är vanligast? Introduktioner med ett mötestillfälle är det vanligaste. De består vanligtvis av ett 60 minuter långt möte med en lämpligt utbildad person från träningspersonalen. Introduktioner med ett möte innehåller vanligtvis ett kort samtal om medlemmens önskemål, behov och målsättning.

Under detta samtal tar man reda på grundläggande hälsofakta, träningserfarenhet och information om medlemmens livsstil, ibland ingår frågor om rökning, alkoholvanor och sömn. Denna korta inledning förväntas vara tillräcklig för att etablera en kontakt innan man fortsätter till gymmet för den praktiska genomgången.

Hur mycket av den efterfrågade informationen behövs för introduktionen och för att utarbeta ett träningsprogram? Den praktiska delen av introduktionen är vanligtvis upplagd på något av följande två sätt: Den första metoden går ut på att demonstrera all gymutrustning och man börjar vanligtvis med konditionsmaskinerna för att sedan gå igenom styrkemaskinerna och avsluta med golv- eller stretchövningar. Detta är inte helt ändamålsenligt och medlemmen får mer information än vad han eller hon klarar av att ta in på så kort tid. Dessutom kanske de nya medlemmarna inte har för avsikt att använda all utrustning – inte ens erfarna medlemmar gör det. Argumenten för denna metod bygger mer på en önskan att minska risken för försäkringsärenden än målsättningen att introduktionen ska vara till nytta för medlemmen. Den andra metoden går ut på att endast demonstrera den utrustning som är relevant för medlemmens

- 10 -

Dr Paul Redford

önskemål och behov. Det betyder att medlemmen inte behöver lära sig lika många maskiner och får större möjlighet att öva på maskiner och golvövningar. Denna metod verkar göra det lättare för medlemmarna att lära sig den nya utrustningen i en takt som passar dem.

Förse medlemmen med ett träningsprogram Den sista delen av processen består i att förse medlemmen med ett program. Vissa företag ger medlemmen träningsprogrammet som en del av introduktionen. Andra kräver en extra avgift för programmet. De som lägger till ett andra möte för träningsprogrammet gör det vanligtvis endast för att skapa en extra inkomstkälla. Medlemmarna bör få med sig ett träningsprogram i slutet av introduktionen, även om det är ett färdigt standardprogram. Helst ska det vara ett grundförslag på övningar som stämmer överens med deras önskemål och behov. De ska inte lämnas att träna på egen hand eller förväntas komma ihåg all information som de fick under introduktionen. Man kan fortfarande också bli medlem på ett gym utan att få någon introduktion. Detta händer vanligtvis när medlemmen uppger att han eller hon tränat på gym tidigare. Det kan vara helt i sin ordning, men jag skulle dock vilja föreslå åtminstone ett kort möte med någon från personalen,


så att medlemmen träffar någon för att få en personlig kontakt. Det ger medlemmen möjlighet att utforska möjliga träningsalternativ utan att det behövs en fullständig introduktion.

en framgångsrik metod för att öka mängden fysisk aktivitet är att erbjuda strategier för beteendeförändring och möjlighet att träffa en professionell tränare vid flera tillfällen.

Gruppintroduktioner

Gymintroduktioner med flera möten gick ofta ut på att sträcka ut introdukGruppintroduktioner är i allmänhet tionsprocessen över fler tillfällen och att olämpliga om man vill hålla en god öka mängden information eller utrustservicenivå på en träningsanläggning. ning som medlemmen fick ta del av. Undantaget skulle t.ex. kunna vara en universitetsmiljö, där ett stort antal De har i allmänhet inget inslag av medlemmar börjar i anslutning till höstbeteendeförändring. terminsstarten. I det läget är det inte möjligt Genom att prata med din Huruvida dessa introduktioner haft någon att erbjuda personliga kund en gång per månad effekt är svårt att uttala introduktioner eftersom mellan tusen och ökar du sannolikheten att sig om, eftersom de inte har utvärderats kanske femtusen – behålla den i framtiden med vetenskapliga eller fler – medlemmar metoder. Vissa företag vill börja inom loppet med 20% . har rapporterat om av några veckor. förbättrade resultat, men det framgår inte om de medlemDe fokusgrupper som användes i FIA:s mar som deltagit är sådana som hade rapporter om fortsatt medlemskap stannat kvar ändå, t.ex. äldre medlemogillade gruppintroduktioner. De kunde mar eller sådana med tidsbestämda inte se behovet av dem och vantrivdes avtal. under tiden de pågick.

Introduktioner med flera träffar

Skräddarsy introduktionerna efter medlemmens behov

FIA:s tidigare studier om medlemsretention kopplade samman besöksfrekvensen under de fyra första veckorna och dess inverkan på fortsatt medlemskap. Därför lanserade ett antal företag introduktioner med flera träffar. Denna idé får stöd av forskningsresultat från brittiska National Institute for Health and Clinical Excellence, som visar att

Även om många företag vill erbjuda högklassig service genom introduktioner med ett möte, minskar denna metod definitivt möjligheten att erbjuda en känsla av individualitet och personanpassning för medlemmen. Man måste ta hänsyn till de olika typer av personer som blir medlemmar.

Tre typer av medlemmar i allmänhet: De som aldrig varit medlemmar på ett gym tidigare och behöver mycket stöd i början, De som varit medlemmar tidigare, men aldrig riktigt kommit igång och slutat innan de uppnått några direkta resultat. Denna grupp får ofta inte tillräckligt med stöd, eftersom man antar att de vet vad de ska göra och De som är erfarna gymbesökare och har självförtroende och kompetens att börja träna med lite eller inget stöd alls. Att erbjuda samma introduktion till dessa tre typer innebär att vissa får för lite information och andra för mycket – med halvdana resultat för de flesta. Efter intervjuer med nästan 23 000 medlemmar framkom det att medlemmarna ville kunna använda utrustningen korrekt, få självförtroende att röra sig i lokalerna eller gymmet och se ut som de visste vad de gjorde när de använde maskinerna.

Uppföljning och stöd Medlemmar har sagt att bristen på stöd i början av medlemskapet upplevdes som att träningsanläggningen missade möjligheten att visa att de bryr sig om sina medlemmar och deras framsteg. Nästan alla vill att personalen ska uppmärksamma att de har besökt gymmet. De vill att personalen ska fråga om de behöver hjälp, vanligtvis så att de kan tacka nej, men de ll ändå få ett erbjudande om hjälp och stöd. Vi har sett att det går att öka sannolikheten att medlemmar förblir medlemmar månad efter månad genom att träningspersonalen uppmärksammar dem och talar med dem.

Om författaren:

Dr Paul Bedford arbetar för Leisure Database Company (www.theleisuredatabase.com).

Kommande artikel:

Fortsatt medlemskap och anläggningsdesign.

- 11 -


Trender i fitness­branschen 2011 Att ha en aktiv livsstil står högt i kurs hos många. Efterfrågan på tjänster så som PT, näringsfysiologer och hälsocoacher kommer att öka i allt snabbare takt. Den ökade medvetenheten leder till att det ställs högre krav på anläggningarnas utbud och personalens kunskapsnivå. Och upplevelserna delar vi gärna med oss genom facebook och twitter.

The American Council on Exercise (ACE), gör varje år en undersökning om rådande träningstrender. Nedanstående trender är ett resultat av en förfrågan till 2700 aktiva tränare, specialister och konsulter i fitnessindustrin.

Vi lägger mer pengar ­ på PT-tjänster Svensken ser mer positivt på ekonomin och är mer motiverad av att lägga pengar på PT tjänster och andra konsultationer i fitnessbranschen.

Träna i olika sociala grupper Kompis- och andra sociala grupper kommer att bli allt mer populära. I grupperna uppmuntrar man varandra vilket ökar möjligheten till framgång och goda resultat. Idag är seniorträning vanligt då denna kundgrupp gärna söker sig till olika former av gruppträning för att hålla sig hälsosamma och sociala.

Bootcamp-träning Bootcamp-inspirerade träningsformer kommer att fortsätta vara populära, då de erbjuder en intensiv och effektiv träning. TRX och intervallträning i olika

Sociala medier hjälper till att finna inspiration i träningen De sociala nätverken såsom facebook, twitter och youtube är populära som motiveringskanaler. Anläggningar och dess personal kan genom dessa medier supporta och inspirera sina medlemmar.

former som erbjuder högeffektiva träningsupplevelser med imponerande resultat kommer att öka.

Smågrupper Det kommer att vara ”inne” att träna i små grupper oavsett om det är PT, styrketräning, kondition eller annat. Denna träningsform är social, motiverande och kostnadseffektiv!

Ökad efterfrågan på välutbildade personliga tränare Det kommer att ske en markant ökad efterfrågan på personliga tränare som är välutbildade och kvalitetssäkrade av olika skolor och branschorganisationer

Företagen satsar mer på ­personalens välmående Oavsett om det är fråga om friskvård i företagets egna lokaler eller om det gäller subventionering till externa aktiviteter så tilltar företagens satsning på att öka personalens välmående och hälsosamma livsstil. - 12 -


Life Fitness-

Gym på Lillsved Nu i action!

Det som tidigare bara var planer är nu verklighet! Välkommen till en helt ny och inspirerande gymanläggning på Lillsveds Idrottsfolkhögskola.

I

vårt tidigare nummer av Träning & Trender berättade vi om planerna på att ”lyfta”samt att förbättra helhetsintrycket på Lillsveds gym. Idag finner du ett nyrenoverat och komplett gym på 220 kvm inrett med träningsutrustning från Life Fitness. Friskis & Svettis utbildar över 250 st gyminstruktörer varje år på Lillsved och därför har detta projekt varit högprioriterat.

säger Magnus Strömberg, utvecklingsansvarig på Friskis & Svettis Riks.

Nöjda och inspirerade instruktörer Vidare berättar Magnus att den generella feedbacken från instruktörerna på utbildningarna har varit jättebra. Bra utrustning och fin lokal i kombination med den härliga miljö som Lillsved faktiskt erbjuder.

”Samarbetet med Life Fitness har alltid fungerat jättebra och det spelade såklart en stor roll vid valet av gymleverantör” - Magnus Strömberg, Friskis&Svettis Riks - Vi är jätteglada att vi fått vara med och inreda träningsanläggningen med maskiner från Life Fitness, säger Joakim Spårebo, projektledare på Life Fitness. Vi jobbar målinriktat med placering av träningsutrustningen för att skapa variation och träningsupplevelser för utövare på alla olika nivåer.

Fotograf: Linus Pettersson

Sedan gymmet byggdes, rättare sagt för drygt 10 år sedan, har det hänt en hel del i utvecklingen både utrustningsmässigt men även hur man inreder ett gym rent visuellt. Tillsammans har vi på Motionskompaniet, Friskis & Svettis Riks samt Lillsved planerat den nya lokalen. För alla parter var det en självklarhet att skapa en inspirerande miljö som bidrar till en glädjefylld och effektiv träning. – Eftersom vi utbildar våra instruktörer på Lillsved känns det viktigt för oss att gymmet representerar den miljö vi arbetar i ute på anläggningarna. Det tycker jag att vi har fått till. Life Fitness har hjälpt oss med både val av utrustning samt placering av denna för att skapa en bra balans,

- 13 -


Marie – Ny marknadsansvarig på Motionskompaniet Vi tackar Karolina Bäckbro för sina 10 år på Motionskompaniet men som nu valt att gå vidare i sin karriär. Sedan december 2010 arbetar istället Marie Bigander hos oss med marknadskommunikation.

utbildningar (Life Fitness Academy). Hon fungerar även som marknadsstöd till Er kunder med rådgivning och hjälp med layout vid nyöppning eller renovering av en befintlig träningsanläggning.

Marie kommer att arbeta med främst marknadsaktiviteter såsom framtagning av denna nyhetstidning, produktlanseringar och kund-

Marie har sedan sin examen 2005 bland annat arbetat med marknadsföring av finansiella produkter, bidragit till att det

kanske inom 5 år faktiskt står ett rött hus med vita knutar på månen, till projektledning på reklambyrå. Mitt i allt detta finns även en glad 3-åring hemma hos Marie som med stora ögon håller på att upptäcka världen just nu. - Det kändes som ett naturligt steg för mig att börja jobba här. Mitt drömscenario rent arbetsmässigt

! n e g i l t n Ä

j a m 3 2 y m e d a c A s s e n it Life F pirationsdag, LFA. Ett Life Fitness populära ins Snart är det åter dags för ri var vas med praktik, vettis gympersonall! Teo unikt tillfälle för Friskis&S a inspiratör Gavin Aquilina. ledd av Life Fitness egn sfolkhögskola, på att vara på Lillsveds Idrott Denna gång kommer vi r information på vår ckholm. Håll utkik efter me Värmdö strax utanför Sto 021 – 30 11 00, så eller hör av dig till oss på hemsida lifefitness.com berättar vi mer!

iet.se

il på info@motionskompan

Anmälan görs senast 21 apr

- 14 -


har alltid varit glasklart. jag vill arbeta med en produkt eller tjänst som jag verkligen står för - Här är jag idag! Eftersom träning har präglat hela mitt liv, och då speciellt volleyboll på hög nivå, så känns det oerhört bra att få utnyttja den erfarenheten i mitt jobb. För mig har sporten inte bara varit en kul hobby, den har även lagt grunden till sunda

vanor och värderingar i vardagen. -Det är jättekul att träning och hälsa äntligen är en del av min vardag igen, jag har saknat det. Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss Marie. Välkommen!

I fokus:

Börje LÖVSTAD

Vad är din funktion på Motionskompaniet och hur länge har du arbetat på företaget? Jag jobbar med leverans av träningsutrustning till våra kunder sedan 13 år. Det betyder att jag ser till att utrustningen kommer på plats hos kunden och att den placeras utefter de ritningar som vi tillsammans med kunden tagit fram på anläggningen. I jobbet ingår även att utföra en funktionskontroll så att maskinerna fungerar som de ska. Vad gjorde du innan du började på Motionskompaniet? Jag jobbade som murare i cirka 13 år. Men jag fick slitningar i både axel och rygg och jag var tvungen att rehabiliteras och t.o.m byta jobb. Då började jag här på Motionskompaniet. Man kan

tro att mitt jobb är otroligt slitsamt med alla tunga lyft. Skillnaden är att med bra teknik och ergonomiska rörelser kan du utföra jobbet relativt smärtfritt – Tänk innan du lyfter! Vad tycker du är det mest intressanta inom branschen just nu? Det pratas mycket om träning för ungdomar och träning i dess allmänhet. Det är en oerhört bra trend vilket borgar för en sundare livsstil. Fler och fler verkar träna under dagtid och det är ju jättebra. Ju mer du rör på kroppen desto mindre stressad blir du, vilket i sin tur borde dra ned på sjukskrivningar och stressrelaterade sjukdomar – Jag blir lugn av fysiskt arbete, därför passar jobbet mig kanon.

Håller du på med någon sport eller har du någon annan hobby? Jag fiskar mycket! Allt från gös och gädda till ädelfisk. Styrketräning kör jag också så fort jag har tid. På lördagar blir det ett gäng koppar svart kaffe på stan med goda vänner och med min 23-åriga dotter. För några år sedan förnyade Life Fitness sin varumärkesprofil och la då till ”What we

live for” till logotypen. Med det menas att vi erbjuder produkter som hjälper människor att leva ett hälsosammare liv, vad lever du för? Förutom min dotter som dessutom är min bästa vän så lever jag för mitt jobb som även är mitt intresse. Frihet under ansvar kännetecknar mitt jobb och det är en bra förutsättning för att trivas tycker jag.

Börje testar iPod-funktionerna på nya Integrity-serien.

- 15 -


DUAL ADJUSTABLE PULLEY

TV-kONSOLL

Denna touch screen - konsoll erbjuder över 60 filmdemonstrationer som visar användaren allt från hur maskinen monteras till hur man utför massvis av övningar. Den passar användare på alla olika träningsnivåer. Konsollen visar verkligen att din anläggning tar tillvara på ny teknologi och tillåter därmed vem som helst att assistera en användare av styrkemaskinen DAP.

LÄTTILLGÄNGLIG

Den innovativa pekskärmen underlättar vid ett krävand träningspass Genom att visa användarna exakt hur maskinen ställs in och hur övningar utförs kan man hitta nya rörelser som hjälper dem att nå bättre resultat.

STYRKA FÖR ALLA

> Kompatibel med alla cable motion-maskiner i Signature-

serien. Ett bra komplement till redan existerande enheter i anläggningen.

> Erbjuder detaljerade instruktioner om hur du använder maskinen. > Skapar förtroende för maskinen då övningarna utförs på rätt sätt. > Användarna fortsätter att upptäcka nya rörelser i takt med att de utvecklas.

DAP-KONSOLLEN, DIN NYA PT

> Tack vare konsollen görs övningar mer tillgängliga som annars är svåra att utföra utan en instruktörs hjälp.

> Konsollen är ett perfekt komplement för PT:n. Den inspirerar och hjälper till att hitta nya övningar och tillvägagångssätt.

021 - 30 11 00 / www.lifefitness.com ©2010 Life Fitness, a division of Brunswick Corporation. All rights reserved. Life Fitness is a registered trademark of Brunswick Corporation. PM-023-10 (08.10)

Träning & Trender (friskisupplaga)  
Träning & Trender (friskisupplaga)  

Life Fitness är den världsledande leverantören inom fitnessutrustning. Vi tillverkar och säljer styrke – och konditionsutrustning under namn...

Advertisement