Page 1

MOT-ORIGINALENS MAGISKE ØYEBLIKK, JUNI 2011 1. Lokalsamfunn med MOT nr 108 ble signert, Kristiansund. 2. MOT-turneen besøkte 5 Lokalsamfunn med MOT i fantastiske Nord-Norge: Hattfjelldal, Hadsel, Bardu, Balsfjord og Lyngen. 3. 50 nye lokale og verdifulle MOT-medarbeidere ble utdannet over tre dager. 4. I en helt fersk fagbok, ”Ungdom, læring og forebygging” av Edvard Befring og Bjørg-Elin Moen, har MOT fått et eget kapittel. Boka handler om hvordan skolen gjennom både læring og forebygging kan gi ungdom selvtillit, optimisme, motstandsdyktighet og sosial kompetanse. http://www.cappelendammakademisk.no/akademisk/productdetail.action?id=157722 5. Magisk var det å signere avtale med RBK med alle spillerne tilstede. Det er 15. året på rad de spiller med MOT på ryggen.

6. 14 år gamle Hans Ole fra Stord har et mål om å bli toppsvømmer og har lenge båret på en drøm om å møte Alexander Dale Oen. Fjortenåringen er kjent for sine gode holdninger og de lokale MOT-medarbeiderne tok initiativ. Drømmen gikk i oppfyllelse, og det var flere som var i fyr og flamme etter møtet. Tekstmeldingen fra MOT-informatør Kristin: ”En heilt FANTASTISK dag! Har ikkje ord! Hans Ole svever. Dette var UBESKRIVELIG! Dette var STORT!!! Eg må berre sei – Alexander va knallflink! Han spøkte og lo, inkluderte og hadde fullt fokus. For ein flott ambassadør. Og for ei fantastisk kjekk Linn, som både er MOT-informatør og daglig leder på Peppes, som møtte oss i Bergen på Peppes Pizza. For eitt TEAM!!! 7. 17. juni hadde vi første visning på MOT-Camp på Lille Gråkallen i Trondheim. Selv om en del gjenstår, var det magisk for første gang å få vise frem inspirasjonssenteret for Odd Reitan, Magnus Reitan, Vegar Kulset, Rune Bratseth, Marit Breivik, Dag Otto Lauritzen, Astrid Lødemel og Roger Granheim. Offisiell åpning av inspirasjonssenteret er 1. september kl. 15001730. Ordfører Rita Ottervik vil åpne senteret og flere av MOTs ungdommer og artistambassadører vil underholde. Det er gratis inngang. Alle er hjertelig velkommen. Påmelding innen 15. august til wenche@mot.no 8. MOT har i perioden 2009 – 2011 fått støtte fra Gjensidigestiftelsen til å starte og gjennomføre MOTs program i 61 ungdomsskoler rundt om i landet. I denne anledning ble det gjort en evaluering, bestående av en før- og etterundersøkelse. Første undersøkelse ble gjennomført vår 2009, andre undersøkelse vår 2010 og tredje undersøkelse vår 2011. Her er link til hele undersøkelsen: http://ftp.mot.no/public/motno/resultater/UtviklingSkoler2009_2011.pdf Rapporten viser utviklingen fra 2009 til 2011. Etter to år med MOT-arbeid er det en generell positiv utvikling ved skolene. Blant annet viser undersøkelsen at 35 % færre elever blir mobbet flere ganger i uken. To andre resultater:

Økt trivsel gir bedre resultater også på arbeidsplassen. Trivsel er den viktigste enkeltfaktoren for økt motivasjon og lavere sykefravær. Internasjonal forskning viser at bedrifter med høy trivselsfaktor skaper mer innovasjon og produktivitet og gir større fortjeneste. Penger får ikke dine ansatte til å bli. Like viktig er det at du trives på jobben, skriver BBC News, og viser til en fersk undersøkelse fra kompetanseinstituttet City and Guilds. Selskapet konkluderer med at bedrifter bør satse på overordnet "workplace happiness" for å tiltrekke seg de beste arbeidstakerne. Å øke trivselen på arbeidsplassen har en klar påvirkning på bunnlinjen og økte inntekter. Kjære MOT-folk. Et magisk MOT-halvår er over. God sommer! Gi kroppen hvile og sjelen den nødvendige ro! Atle MOTs Original

Månedens gullkorn:

Fremskritt, hva er det? At vi kan kjøre fortere på veiene? Nei, fremskritt det er legemets nødvendige hvile og sjelens nødvendige ro. Fremskritt er menneskets trivsel. (Knut Hamsun)

Magiske øyeblikk juni  

magiske øyeblikk for juni

Magiske øyeblikk juni  

magiske øyeblikk for juni

Advertisement