Page 1

The Smart Choice BE-NL CATALOGUS


SYM, helemaal mee met de tijdsgeest… De mobiliteit is volop in verandering en het milieu wordt een van de grootste aandachtspunten van onze maatschappij. SYM volgt nauwgezet de nieuwe normen die door de EU worden opgelegd, en het nieuwe gamma is dan ook ontwikkeld met het oog op respect voor het milieu. Het volledige assortiment vanaf 125cc is helemaal conform de nieuwe Euro4-norm. Omdat veiligheid geen prijs heeft, focust SYM op de kleinste details. Onze klanten worden immers, helemaal terecht, steeds veeleisender. De mogelijkheid om je scooter te personaliseren, uitgesproken looks, betrouwbaarheid, de nieuwste technologieën, krachtige motorblokken, vingervlugge wendbaarheid, … Het zijn allemaal elementen die ervoor zorgen dat SYM een onontkoombare speler in een veeleisende markt is geworden.

300 Sportief, maar praktisch

De Jet14 is SYM’s ultieme stadsscooter. Dankzij zijn uitgekiende proporties, 14 inch wielen en een wielbasis van 1.350 mm - voor een totale lengte van minder dan 2 meter, een record in dit segment! - garandeert de Jet14 wendbaarheid en stabiliteit in alle rijomstandigheden. Met de Jet14 heeft SYM een bijzonder responsieve scooter ontwikkeld, die bovendien voorzien is van alle comfort.

Stadstroef

115

Mamma Mio

2

De Cruisym belooft de perfecte mix tussen comfort en sportiviteit, zonder aan looks in te boeten. Hij ziet er opvallend dynamisch uit: zwart-rode kleurstelling met carbonlook details en geborsteld alu kuipwerk, een vlijmscherpe achtersteven met spits toelopende lichtpartij, ledverlichting, … Voorts biedt het getrapte zadel met ingebouwde rugsteun voor de bestuurder de nodige steun. Onder het stuur zit langs weerskanten een afsluitbaar handschoenvakje, onder het zadel kun je met gemak twee integraalhelmen kwijt. Origineel, sportief en praktisch: dat is de CruiSym 300.

De Mio heeft onherroepelijk zijn plaats verdiend. Ondanks zijn compacte afmetingen heeft hij zich gevestigd met zijn frisheid, zijn toegankelijkheid en zijn positieve attitude - dat alles omgeven met een heerlijk Dolce Vita-sfeertje. Een lekker compact pluimgewichtje met correcte beenruimte, een stuur dat goed in de hand ligt en een zacht zadel: de Mio geeft zijn berijder instant vertrouwen. De piepkleine draaicirkel en korte naloop garanderen een vingervlugge wendbaarheid. De Mio is zonder twijfel een van de best uitgekiende en efficiëntste stadsscooters die je kunt vinden!


Index GARANTIE EN PECHVERHELPING

3

CITY

SYM

4

JET14 ( 125 cc)

32 - 35

ORIGINELE ONDERDELEN & ACCESSOIRES

5

SYMPHONY ST (50 cc - 125 cc)

36 - 37

ORBIT II (50 cc)

38

MAXI-SCOOTER MAXSYM (600 cc- 400 cc)

8-9

CROX (50 cc)

39

CRUISYM (300 cc)

10 - 13

JET 4 2T (50 cc)

40

GTS SPORT (125 cc )

14 - 15

JET 4 4T (50 cc)

41

GTS ABS S & S (125 cc - 300 cc )

16 - 17

GTS (125 cc)

18 - 19

RETRO MIO (115 cc)

22 - 25

FIDDLE III S (50 cc - 125 cc)

26 - 27

ALLO (50 cc)

28

MIO (50 cc )

29

Verlengde Garantie

Bovenop de fabrieksgarantie van twee jaar, bieden wij je met de glimlach een garantieverlenging van één jaar extra op alle 50cc-voertuigen (exclusief Symply & Symmetry) en van drie jaar op alle voertuigen van meer dan 100cc. Dat betekent niet alleen zonder zorgen de weg op en met volle teugen genieten van de gekende betrouwbaarheid van SYM scooters en motoren, maar vooral: gedurende drie of vijf jaar zorgeloos rijden! Om van deze garantieverlenging (onderworpen aan voorwaarden) te kunnen profiteren, moeten bepaalde voorschriften nauwgezet gerespecteerd worden:

3 JAAR GARANTIE OF

30.000 KM

PROFESSIONEEL X-PRO (50 cc)

44 - 45

MOTORFIETS WOLF (125 cc)

48 - 49

TECHNISCHE SPECIFICATIES

50 - 51

› Alle

onderhoudswerkzaamheden dienen te worden uitgevoerd door een officiële SYM dealer, met originele SYM onderdelen. De onderhoudsbeurten moeten worden geregistreerd in het SYM serviceportaal en het afschrift hiervan moet worden bijhouden door de klant als bewijs.

› Het voertuig mag niet meer dan 30.000 km (50cc) of 100.000 km (>100 cc) afleggen en mag niet voor professionele doeleinden gebruikt worden (zoals bv. levering van pizza’s of koerierdiensten). Normale slijtage en onderhoudswerkzaamheden zijn uitgesloten.

› De eigenaar dient nauwgezet de onderhoudsvoorschriften te volgen zoals aangegeven in de gebruikshandleiding, en dit gedurende de hele garantieperiode.

* garantie geldig op 50 cc voertuigen - **garantie geldig op voertuigen vanaf 100 cc

De volledige voorwaarden en beperkingen kunnen geraadpleegd worden bij uw SYM verdeler of op onze website WWW.SYM.BE

Zorgeloos Rijden In geval van pech of een ongeval kun je altijd rekenen op de optionele SYM Scooter Assistance. Deze Assistance garandeert 24/24 een depannageservice in geval van pech of een ongeval op de openbare weg, zowel thuis als op het werk, en dit zowel in België als in het Groothertogdom Luxemburg. Voor meer informatie en alle voorwaarden: WWW.SYM.BE

3


Een toekomstgericht merk… Al 63 jaar wordt SYM bezield door een eenvoudige, maar

Een nieuw tijdperk

wereldwijde visie die enerzijds gekarakteriseerd wordt

2015

door innovatie en groei, en anderzijds door engagement

geschiedenis van SYM. Er werd gekozen voor een

en uitmuntendheid. En dat alles met slechts één doel

moderner logo dat meer in het oog springt. Het logo

voor ogen: de verwachtingen van een steeds veeleisender

verbindt de rijke geschiedenis en de toekomst van

publiek inlossen.

was

een

belangrijk

kantelmoment

in

de

de Taiwanese constructeur en staat symbool voor vernieuwing. Met het nieuwe logo richt SYM zich vastberaden op de toekomst en verbindt het merk zich

Een grote speler

ertoe om hoogkwalitatieve producten aan te bieden, die naadloos inspelen op de noden en wensen van de klant.

SYM wordt opgericht in 1954 en is de enige Taiwanese fabrikant die zowel auto’s als tweewielers produceert. Door middel van een partnerschap begint het merk vanaf 1962 motorfietsen te assembleren. In dat opzicht wordt SYM beschouwd als de eerste tweewielerconstructeur in de Taiwanese geschiedenis.

Al meer dan 15 jaar werkt SYM België nauw samen met een nationaal dealernetwerk van bijna 100 professionals die zich specialiseren in de verdeling van tweewielers, om jou zo goed

Vandaag is SYM een van de grootste spelers in zijn domein,

mogelijk van dienst te kunnen zijn.

met een jaarlijkse productie van een miljoen voertuigen en een

SYM België biedt een ruim assortiment scooters van 50 tot 600cc,

zakencijfer dat het miljard dollar overschrijdt.

en speelt zo in op ieders behoeften.

Met een hightech R&D-afdeling en bijzonder performante bedrijfsinstallaties lost SYM niet alleen de verwachtingen van zijn veeleisende klanten in, maar blijft het merk ook zijn reputatie wereldwijd verder uitbreiden.

4

SYM België

Tegelijkertijd blijft SYM dagelijks het accessoiresgamma verder ontwikkelen en vernieuwen, opdat jij jouw tweewieler helemaal kunt personaliseren. SYM België engageert zich om performante tweewielers aan te bieden die niet alleen betrouwbaar en zuinig zijn, maar ook

In zijn 63-jarige bestaan is SYM erin geslaagd zich internationaal te

kwalitatief hoogwaardig en tot in de puntjes afgewerkt.

ontwikkelen tot een gevestigde waarde, en dat op de belangrijkste

Al bijna 40.000 scooter- en motorrijders vertrouwen op SYM

markten wereldwijd.

België, en daarvoor willen we jullie van harte danken!


Originele ONDERDELEN Elke SYM scooter is met originele onderdelen gebouwd. Zij hebben het optimale design en specificaties op maat van het specifieke scootertype en -model. Elk onderdeel heeft de strenge SYM teststandaarden voor performantie, kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid en comfort doorstaan. Wij raden aan dat je kiest voor originele onderdelen van SYM wanneer je je scooter dient te repareren. Elk origineel onderdeel is de perfecte keuze voor jouw SYM scooter. Door te kiezen voor originele SYM-onderdelen en-onderhoud, houd je je SYM in topconditie.

ACCESSOIRES 1 Ga naar de website van SYM: www.sym.be 2 Selecteer accessoires in het bovenste menu 3 Selecteer uw scooter in de vervolgkeuzelijst 4 Selecteer uw accessoires 5 Bestel de accessoires bij uw lokale dealer

Lees meer op onze website: www.sym.be

5


Maxi_-SCOOTER MAXISCOOTERS ZIEN HET GROOTS… Een maxiscooter koppelt alle voordelen van een stadsscooter aan de prestaties van een zwaardere motorfiets. En in dit segment heeft SYM heel wat te bieden…

› Maxsym 600i Executive – Sport De MaxSym 600 linkt uitstekende prestaties aan weergaloos comfort. De perfecte zithouding laat je toe om eindeloos kilometers te malen, met dank aan de rugsteunen voor rijder (instelbaar) en passagier. De MaxSym 600 biedt tal van praktische voordelen: opbergruimte onder het zadel met plaats voor twee integraalhelmen, een compleet dashboard, inklapbare duovoetsteuntjes, handschoenvakje met geïntegreerde 12V-stekker en USB-poort, plus een ruime 14,2 l. tank die een groot rijbereik garandeert.


Cruisym 300i

De Cruisym 300 onderscheidt zich door zijn gelikte design: zwart-rode kleurstelling met carbonlook details en geborsteld alu kuipwerk, plus een vlijmscherpe achtersteven met spits toelopende lichtpartij. De strakke styling van de Cruisym wordt verder geperfectioneerd door de richtingaanwijzers en de voor- en achterlichten. Deze originele scooter is een onbetwistbaar succes, ook op vlak van comfort: onder het stuur zit langs weerskanten een afsluitbaar handschoenvakje en onder het zadel kun je twee integraalhelmen kwijt. 12V-stekker en USB-poort zijn standaard.

GTS Sport 125i

De GTS Sport is een opvallende scooter met een strakke styling: kort en aerodynamisch smoke windscherm, zwart zadel waarop met rode letters het GTS-logo werd geborduurd, rode velgstriping en matzwarte of glanzend witte kleurstelling. De Sym GTS 125 Sport is voorzien is van een gecombineerd remsysteem.

GTS ABS Start&Stop 125i/300i

De vermaarde GTS kreeg een prachtige nieuwe look aangemeten, maar er is meer: hij is nu ook verkrijgbaar als ABS Start&Stop-versie. Het krachtige ABS garandeert de rijder optimale remkracht, terwijl de Start&Stop-techologie - een van de meest innovatieve snufjes van de laatste jaren - een onmisbare troef is. De technologie zorgt ervoor dat de motor automatisch uitgezet wordt bij stilstand en reduceert zo de CO2-uitstoot.

GTS 125i

De GTS kreeg recent al een langverwachte nieuwe look. Maar dat is niet alles: de nieuwe GTS is een technologisch hoogstandje geworden. Deze scooter rijdt vlotjes de nieuwe tijdgeest binnen dankzij een veel krachtiger blok, dat gevoelig performanter is dan dat van zijn directe rivalen.


MAXSYMABS 600i Executive 600i Sport 400i

8


MAXSYM ABS

Power & comfort… De Maxsym 600i is het toonbeeld van het vakmanschap van SYM en de pioniersrol die de fabrikant speelt op het gebied van technologie. De kernwaarden van SYM komen er perfect in tot hun recht. Sinds zijn lancering trok hij op alle grote markten grote ogen en creëerde hij een buzz in de scooterindustrie. Maar SYM is ervan overtuigd dat er altijd ruimte is om beter te doen, om de rijervaring van onze gebruikers nog verder te optimaliseren. De Maxsym 600i Executive is het paradepaardje van de Maxsym line-up en wordt gekenmerkt door de volgende features:

› Zwevende remschijven voor nog meer veiligheid › Verwarmde handvatten voor meer comfort in de winter › Inklapbare achteruitkijkspiegels De Sport-uitvoering onderscheidt zich door de rode striping op de wielen en een zadel afgewerkt met rode stiksels en een geborduurd logo.

Beschikbare kleuren Matt Black

White

600 cc Executive Grey

Sterke punten Matt Black

600 cc Sport Shiny white

› Buitengewoon motorvermogen › Verbluffend design › Luxueuze uitrusting › Uitstekende prijs/ kwaliteitsverhouding › Efficiënt ABS-remsysteem

Verwarmde handvatten

OPTIONEEL GETINT KORT WINDSCHERM

*garantie geldig op voertuigen vanaf 100 cc

OPTIONEEL WINDSCHERM, HANDKAPPEN, BEENCOVER & TOPCASE

CATALOGUS 2017

400 cc

9


cruisym300 300i ABS

10


11

CATALOGUS 2017

CRUISYM 300


cruisym300 300i ABS

12

*garantie geldig op voertuigen vanaf 100 cc


CRUISYM 300

Eigentijdse atleet... Strak, compact en gespierd: de Cruisym pronkt met een gelikt design, knappe kleuren en de overduidelijke intentie om in het segment van de sportieve GT-maxiscooters de concurrentie ver achter zich te laten. Met een verstelbaar windscherm, ledverlichting, een USB-poort en inklapbare spiegels anticipeert de Cruisym op jouw behoeften. En dankzij de krachtige 278cc eencilinder blijf je elke situatie meester. De Cruisym belichaamt de perfecte evolutie van de meest complete stadsscooter.

Beschikbare kleuren

Sterke punten

Ruime opbergruimte

› Gespierde look › Premium comfort › Wendbaar

300 cc

› Verfijnd

GROOT DASHBOARD

LED VERLICHTING

Scan deze code voor meer info

CATALOGUS 2017

Red

› Krachtig

Matt Black

13


GTS SPORTEDITION 125i 11kw

14


GTS SPORT EDITION

Het leven is een sport... De GTS Sport is de sportieve versie van ons best verkopende model. Het maximumvermogen van de GTS 125 Sport werd opgetrokken naar 11 kW. Het dynamische korte windscherm, de rode streep die over de wielkast loopt en het stijlvolle borduursel van de modelnaam op het zadel maken het geheel af!

Beschikbare kleuren

Sterke punten › Agressief en strak lijnenspel

Shiny White

White Red

›  Comfort piloot + passagier › Volledige uitrusting

125 cc

GROTE BAGAGERUIMTE ONDER ZADEL

*garantie geldig op voertuigen vanaf 100 cc

› ABS (enkel op 300)

ZADEL MET “GTS” LOGO

CATALOGUS 2017

Matt Black

Geoptimaliseerd remsysteem

15


GTSABS START STOP &

125i ABS +S&S 11kW 300i ABS +S&S

16


GTS ABS START & STOP

Stop and go... Met de komst van het Start&Stop systeem kan de nieuwe GTS 125i ABS S&S op veel bijval rekenen. De vredevolle stilte bij het stilstaan en de afwezige motortrillingen maken je trip een heel stuk aangenamer. Het is bovendien niet enkel vriendelijk voor de portemonnee, ook het leefmilieu komt het ten goede. De waakstand van de GTS beperkt immers de CO2-uitstoot.

Beschikbare kleuren Matt Black

White

Sterke punten › Klassevolle uitstraling

Grey

› Comfort piloot + passagier

Geïntegreerde

knipperlichten

› Volledige uitrusting

125 cc

› ABS Matt Black

› Start&Stopsysteem

White

VENTILATIE EN VERWARMINGSSYSTEEM

*garantie geldig op voertuigen vanaf 100 cc

UITGEBREID DIGITAAL DASHBOARD

CATALOGUS 2017

300 cc

17


GTS

125i 11kW

18


GTS

Sportieve look & Business comfort... Achter het stuur van de GTS gaat een geheel nieuwe wereld voor je open! Herontdek hoe je dankzij zijn modern design en zijn agressief lijnenspel met volle teugen kunt genieten van je trip. Omdat comfort boven alles gaat, legt de GTS zowel de piloot als de passagier in de watten. Zacht zadel, dubbele rugleuning, opklapbare voetsteunen, windscherm, regelbare ventilatie en verwarming en grote opbergruimte onder het zadel: alle middelen worden ingezet om u en uw passagier een warm onthaal te bezorgen.

Beschikbare kleuren

Sterke punten › Klassevolle uitstraling

White

› Comfortabel

Matt Black

Inklapbare

voetsteunen

› Modern en functioneel 125 cc

› Kwaliteitsvolle uitrusting › Krachtige en zuinige motor

OPTIONELE BEENCOVER

* garantie geldig op voertuigen vanaf 100 cc

OPTIONELE TOPCASE

CATALOGUS 2017

› Gecombineerd remsysteem

19


Retro

TERUG VAN NOOIT WEGGEWEEST‌ De vintagetrend roept onbetwistbaar een vleugje nostalgie op. Maar nog veel meer dan een modefenomeen, is het een echte levenskunst waarin voorwerpen uit het verleden hun plaatsje opnieuw opeisen. Vanzelfsprekend ontsnapt ook de scooterwereld niet aan deze trend.


De huidige retro-tendens? Die niet zozeer nostalgisch, als wel zeer toekomstgericht. En omdat SYM altijd mee is met z’n tijd, springt het merk maar wat graag mee op de retro-trein. De Mio, een ludieke retroscooter, is dankzij zijn weelderige vormen bijzonder populair bij (jonge)dames. Het was de eerste 50cc-scooter die met een viertaktmotor werd uitgerust, en sindsdien evolueerde hij natuurlijk nog verder. Met zijn styling, hippe kleurtjes, bevallige rondingen en complete uitrusting is de Mio een hedendaagse scooter met een heerlijk vintage-parfum en een tijdloze look. In 2017 lanceert SYM een iets ‘gespierdere’ versie van de Mio: met de Mio 115 verover je moeiteloos de stad. Van zodra hij uitkwam, vestigde de Fiddle zijn naam en reputatie in het segment van de retro-stadsscooters. Sindsdien bleef SYM de Fiddle natuurlijk verder verfijnen en doorontwikkelen. Aan zijn look, die hem zo populair maakte, werd vanzelfsprekend niet geraakt - zo kon het model voortbouwen op de verworven populariteit, terwijl ook de ontwikkelingskosten geoptimaliseerd bleven. Belangrijke argumenten, die de Fiddle een trouw publiek opleverden. De Fiddle, met zijn charmante koplamp en two-tone kleurstelling, is dan ook een echte uitblinker in het segment van de neo-retro- stadsscooters. SYM combineert de beste technologie en de meest actuele innovaties aan een heerlijke vintagestijl en verenigt op die manier comfort, rijplezier en knap design in één scooter.


Mio115

115i CBS

22


23

CATALOGUS 2017

MIO 115


Mio115

115i CBS

24

*garantie geldig op voertuigen vanaf 100 cc


MIO 115

Kleine schelm... Geslepen, charmant, rijkelijk uitgerust en toch supertoegankelijk: de nieuwe SYM Mio 115 symboliseert de ultieme stadsvrijheid. Hij is compact, perfect geproportioneerd en vederlicht. Met de 10” velgen en het nieuwe, levendige Euro4-blok rijg je met de SYM Mio 115 naadloos en vliegensvlug nauwe stadsstraatjes en brede boulevards aan elkaar. Om in alle veiligheid te kunnen stoppen, vertrouw je blindelings op het gecombineerde remsysteem.

Digitaal

dashboard Whit Pink Gold

Matt Black

Red White

115 cc

CBS REMSYSTEEM

Sterke punten › Dolce Vita look › Compact en licht › Comfortabel zadel › Gecombineerd remsysteem › Rijkelijk uitgerust

ANTIDIEFSTAL SYSTEEM

Scan deze code voor meer info

CATALOGUS 2017

Beschikbare kleuren

25


Fiddle IIIS

50 (25 & 45 km/u) 125i

26


FIDDLE III S

Het Beste van Toen met de techniek van nu... De Fiddle III combineert de prachtige vintage-elementen van toen met de modernste technologieën van nu. Zo is het design geïnspireerd op de elegante lijnen uit het verleden, maar zijn het moderne dashboard en de LED-dagrijverlichting helemaal van deze tijd. En wat te denken van het geavanceerde ECS op de 50cc versie, de elektronische aansturing van de carburator voor een betere koude start en een nog lager brandstofverbruik.

Beschikbare kleuren Black

White Red

Blue White

Sterke punten › Vintagelook + nieuwste technologieën › LED-dagrijverlichting › Comfort passagier › Lager brandstofverbruik › Milieuvriendelijk › Opslagruimte

Matt Brown

50 cc Matt Black

Matt Brown

Retro Design

OPTIONELE KLAPDRAGER MET RUGSTEUN

OPTIONELE PAKDRAGER

*garantie geldig op 50 cc voertuigen - **garantie geldig op voertuigen vanaf 100 cc

3 JAAR GARANTIE OF

30.000 KM

CATALOGUS 2017

125 cc

27


ALLO 4T

Allo4T

50 (25 & 45 km/u)

Custom Cruiser... Dankzij de sierlijke vormen en de chroomafwerking krijgt het begrip “flaneren” een geheel nieuwe invulling met de SYM Allo, onze trendy custom bike. Het enorme steunvlak voor de voeten en de zadelhoogte van slechts 730 mm zorgen voor een unieke en comfortabele rijpositie. Het ruime zadel, het brede stuur, de talloze verchroomde elementen en de retro uitstraling van deze boulevard cruiser maken dat je niet naast de Allo kan kijken. Bij deze funscooter van SYM, die door zijn hippe kleurencombinatie niet voor niets een groot vrouwelijk publiek aantrekt, draait het maar om één ding: zien en gezien worden !

Beschikbare kleuren

Sterke punten › Custom retro look

Black

Coffee

Gold

› Comfortabele rijpositie › Hippe kleurencombinaties

50 cc

OPTIONEEL CHROOM AFDEKKAPJE

28

*garantie geldig op 50 cc voertuigen

OPTIONEEL BEENKLEED EN VOORKLAPDRAGER

3 JAAR GARANTIE OF

30.000 KM


MIO 4T

Mio4T

50 (25 & 45 km/u)

Tijdloos met retrolooks... De Mio is zonder enige twijfel het bekendste en meest geziene model van SYM. Stijlvolle, retrolook details bezorgen de Mio een tijdloos design en een hoog aaibaarheidsgehalte. Dit maakt de Mio bij jong en oud populair. Niet vreemd daarom dat de Mio SYM’s meest succesvolle model is.

Sterke punten

BrownWhite

Grey White

Racing White

Racing Black

50 cc

OPTIONEEL HOOG WINDSCHERM

*garantie geldig op 50 cc voertuigen

OPTIONELE PAKDRAGER MET RUGSTEUN

› Retrolook › Praktisch en compact › Laag en ruim zadel › Grote opslagruimte › Stille en zuinige motor › Fashionkleuren

3 JAAR GARANTIE OF

30.000 KM

CATALOGUS 2017

Beschikbare kleuren

29


CITY POLYVALENT EN EFFICIĂ‹NT: EEN MEERWAARDE OP DE WEG... Stadsscooters zijn compact, licht, doorgaans voorzien van een laag zadel ĂŠn zuinig. Bovendien zijn ze extreem wendbaar in het verkeer en dankzij hun gebruiksgemak ook perfect op maat van elke gebruiker. Een levendige scooter die bij elk groen licht snel weer weg is: dat vinden eigenaars van stadsscooters het belangrijkst. Ze willen namelijk niet alleen een stijlvolle, maar ook een performante tweewieler die helemaal op maat van het stadsverkeer gesneden is. Een stadsscooter is het ideale wapen om dichtgeslibde verkeersaders in en rond de stad te kunnen doorkruisen. Hij trekt dan ook een steeds groter publiek aan: van jonge adolescenten tot doorgewinterde rijders. Maar hoe verschillend deze gebruikers ook zijn: ze zijn allemaal op zoek naar een zuinige, betrouwbare en correct uitgeruste scooter die zich makkelijk laat hanteren.


Crox

De Crox valt meteen op door zijn originele look en agressieve lijnen. Handkappen, allroadbanden en offroad-stijlelementen: de Crox is helemaal klaar om de stadsjungle in te duiken. Met zijn 50cc viertaktmotor brengt de zuinige en praktische Crox je waar je maar wil - als je maar weet dat je niet zomaar onopgemerkt voorbij zal komen…

Orbit II

De Orbit II kreeg een volledig uitgepuurde, verfijnde styling. Vaarwel prominent aanwezig dashboard, welkom ultracompacte digitale tellerpartij! Superpraktisch en zuinig, zal deze scooter vooral het jonge volkje aanspreken. Met de Orbit II SYM tegemoet aan een publiek dat de afgelopen jaren steeds luider vroeg om gehoord te worden.

JET 4

Sportieve looks of zakelijke elegantie… dat is de keuze die je hebt als je een Jet 4 koopt. Ga je voor de 2-takt versie? Dan verrast de Jet 4 je met dynamische felle kleuren. Kies je echter voor de 4-takt, dan voert sportiefchique de boventoon.

Symphony ST

Deze scooter met grote wielen neemt de retrolook van de standaard Symphony (gelanceerd in 2010) over en smukt die nog verder op met verschillende esthetische, praktische én technische updates. De ‘Street & Style’versie onderscheidt zich met zijn elegante, verfijnde styling.

JET14

De Jet14 is de nieuwste telg in het urban gamma van SYM. De combinatie van een verfijnd, hedendaags design met sportieve elementen resulteert in een unieke look. De dynamische styling wordt versterkt door de compacte afmetingen en ledverlichting, terwijl het korte windschermpje de scherpe, sportieve look van de Jet14 nog verder bekrachtigt. De Jet14 is dan ook dé stadsscooter bij uitstek.


jet 14 3 125i CBS 50 cm 125 cm3

32


33

CATALOGUS 2017

JET14


jet 14 125i CBS

34

*garantie geldig op voertuigen vanaf 100 cc


JET14

Stadsvernieuwer... De Jet14 is de het resultaat van een doorgedreven analyse van de noden van de hedendaagse stadsscooterrijder. Zijn 14 inch wielen en korte wielbasis vormen samen het perfecte compromis tussen stabiliteit en lichtvoetige wendbaarheid. Dankzij zijn Euro4 monocilinder trekt de SYM Jet14 zich in alle situaties met vanzelfsprekend gemak uit de slag; terwijl het gecombineerde remsysteem en de grote remschijven garant staan voor veiligheid. En omdat looks nu eenmaal belangrijk zijn in de stad, zijn al deze kwaliteiten verpakt in een dynamisch, strak design.

14

Red

Matt Black

White

125 cc A/C

DYNAMISCHE LIJNEN

wielen

Sterke punten › Wendbaar en stabiel › Kwalitatieve uitrusting › Optimaal comfort › Hedendaags › Gecombineerd remsysteem

UITGEBREID DASHBOARD

Scan deze code voor meer info

CATALOGUS 2017

Beschikbare kleuren

inch

35


SYMPHONY ST 4T 50 (25 & 45 km/u) 125i

36


SYMPHONY ST 4T

Street & style... De ST in Symphony ST staat voor Street en Style. Met zijn verfijnde ontwerp is de Symphony stadspendelaars op het lijf geschreven. Dankzij de combinatie van het 792 mm hoge zadel en de 16 inch wielen kan de scooter makkelijk alle wegtypes aan. De led-koplamp en -achterlichten geven de Symphony ST een eigen identiteit op de weg. Het model heeft ook tal van andere handige accessoires om je rijervaring naar een hoger niveau te tillen: ruim opbergvak, USB-poort (enkel bij 125cc), startonderbreker, inklapbare voetsteuntjes en een brandstoftank van 7,5 liter. Dankzij de geavanceerde ECS bij de 50cc uitvoering is de koudstart beter en zorgen we beter voor het milieu.

16

inch

wielen

Sterke punten

Beschikbare kleuren

› Comfortabel en functioneel White

Black Silver

Brown Black Seat

› 16” wielen › Ideaal voor woon-werkverkeer

50 cc White

Brown Black Seat

› Handelbaarheid Black Red

Black Grey

› Schijfremmen voor én achter › Gestroomlijnd design

3 JAAR GARANTIE OF

OPTIONEEL WINDSCHERM

USB AANSLUITING

*garantie geldig op 50 cc voertuigen - **garantie geldig op voertuigen vanaf 100 cc

30.000 KM

CATALOGUS CATALOGUS 2017 2017

125 cc

37


ORBIT II 4T

ORBIT II 4T

50 (25 & 45 km/u)

Multifunctionele woon-werkkompaan... De Orbit II belichaamt één van onze fundamentele waarden: vitaliteit. Hij is SYM’s meest multifunctionele scooter die geschikt is voor dagelijks gebruik en zich met zijn betrouwbare 4-takt motor bij uitstek leent voor woon-werkinzet. De Orbit II kan tegen een stootje, is betrouwbaar en comfortabel , en heeft een uitstekende wegligging. Wat verlang je nog meer van een praktisch werkpaard voor dagelijks gebruik?

Beschikbare kleuren Matt Grey

Red

Black

Sterke punten › Agressief en strak lijnenspel

Light Brown

› Comfort piloot + passagier

50 cc

OPTIONEEL BEENKLEED

38

*garantie geldig op 50 cc voertuigen

› Ideaal voor woon-werkverkeer

OPTIONEEL WINDSCHERM

3 JAAR GARANTIE OF

30.000 KM


CROX 4T

crox 4T 50 (25 & 45 km/u)

Scooter met pit... De Crox 50 is een compacte scooter met pit en een eigenwijs karakter. Deze features behoren tot de standaarduitrusting: handbeschermers, allroad banden, led koplamp, offroadstijleffecten, een grote wave voorremschijf, jeugdige graphics en een serieus cool dasboard met 16 (yep, 16!) verlichtingsopties!

Beschikbare kleuren

Sterke punten › Agressief en strak lijnenspel

Matt Black

› Comfort piloot + passagier

White

› Ideaal voor woon-werkverkeer

DIGITAAL DASHBOARD MET 16 VERLICHTINGSOPTIES

*garantie geldig op 50 cc voertuigen

3 JAAR GARANTIE OF

ALLROAD BANDEN

30.000 KM

CATALOGUS CATALOGUS 2017 2017

50 cc

39


JET 4 2T

jet 4 2T 50 (25 & 45 km/u)

Een scooter - twee gezichten... Sportieve looks of zakelijke elegantie … dat is de keuze die je hebt als je een Jet 4 koopt. Ga je voor de 2-takt versie? Dan verrast de Jet 4 je met dynamische felle kleuren als rood, blauw, oranje en zwart. Kies je echter voor de 4-takt, dan voert sportief-chique de boventoon met een witte of oranje-zwarte kleurstelling. De keuze is aan jou!

Beschikbare kleuren Matt BlackOrange

White Red

Sterke punten › Agressief en strak lijnenspel

Blue White

› Comfort piloot + passagier › Ideaal voor woon-werkverkeer

50 cc

3 JAAR GARANTIE OF

UITGEBREID DASHBOARD

40

*garantie geldig op 50 cc voertuigen

OPTIONEEL BEENKLEED

30.000 KM


JET 4 4T

jet 4 4T 50 (25 & 45 km/u)

Een scooter - twee gezichten... Sportieve looks of zakelijke elegantie … dat is de keuze die je hebt als je een Jet 4 koopt. Ga je voor de 2-takt versie? Dan verrast de Jet 4 je met dynamische felle kleuren. Kies je echter voor de 4-takt, dan voert sportief-chique de boventoon. De keuze is aan jou!

Beschikbare kleuren

› Agressief en strak lijnenspel › Comfort piloot + passagier › Ideaal voor woon-werkverkeer

White

50 cc

MODERN VORMGEGEVEN ACHTERLICHT

*garantie geldig op 50 cc voertuigen

3 JAAR GARANTIE OF

OPTIONEEL HOOG WINDSCHERM

30.000 KM

CATALOGUS CATALOGUS 2017 2017

Matt BlackOrange

Sterke punten

41


Professioneel HYPERMOBILITEIT: EEN NIEUWE PROFESSIONELE TROEF... Rijplezier, maar vooral fiscale en praktische voordelen én zuinigheid zijn keiharde argumenten die voor de professionele inzetbaarheid van scooters pleiten. Onze ‘beroepskoeriers’ nemen dan ook een welverdiende prominente plaats in het gamma in.


›

X-PRO 50

Ontwikkeld op basis van de Orbit 50 viertakt, is de SYM X-PRO specifiek gericht op professionals in de koeriersbranche. Standaard uitgerust met een groot bagagerek waarop een grote transportkoffer (tot 40 kg draagcapaciteit) past, is de X-PRO 50 een makkelijk hanteerbare scooter met bewezen betrouwbaarheid. Het verstevigde chassis en de stereovering achteraan bieden de broodnodige stabiliteit bij verplaatsingen in de stad, terwijl de 9 l. tank een rijbereik van ca. 250 km garandeert. De X-PRO is de ideale professionele oplossing voor elke koerier.


X-PRO 50 (25 & 45 km/u)

44


X-PRO

Veelzijdig express-scooter... Zelden was een scooter zo multifunctioneel inzetbaar als de SYM X-Pro. Dankzij een compact formaat en wendbaar karakter koerst de X-Pro vliegensvlug door het drukke stadsverkeer. Hij is in zijn hoedanigheid als koerier-scooter optimaal voorbereid op zakelijke toepassingen en een handige hulp voor uiteenlopende zorg- en bedrijfsmatige instanties. De pakdrager maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een opbergbox te monteren en onderstreept het multifunctionele karakter van de X-Pro.

Beschikbare kleuren

Sterke punten › Professioneel gebruik

Black

› Veelzijdige express-scooter

gr o pber

› Compact formaat

50 cc

› Wendbaarheid › 9 liter brandstoftank › Dubbele schokbreker › Zuinige 4-takt motor

STANDAARD DRAGER VOOR OPBERGBOX

DUBBELE SCHOKBREKER

CATALOGUS 2017

White

Ruimueimte

45


Motorfiets INSTANT RIJPLEZIER... Met zijn eigentijdse lijnen zal de Wolf motorrijders aanspreken die op zoek zijn naar een roadster die zowel betaalbaar als fun is. Hij is helemaal klaar om eender welk avontuur aan te vatten; de Wolf voelt zich overal thuis. De SYM Wolf overtuigt van zodra je een been over het zadel zwaait. Hij laat zich intuĂŻtief hanteren, terwijl de zithouding een goed bewaard geheim is: je voeten vinden als vanzelf een plaatsje op de licht naar achteren geplaatste voetsteuntjes en het stuur ligt makkelijk in de hand. Comfortabele zithouding verzekerd!


Troeven van formaat

En die eerste goede indruk wordt alleen maar versterkt wanneer je opkijkt. Het digitale dashboard, uitgerust met een grote analoge toerenteller, is zeer compleet: dubbele tripmeter, versnellingsindicator, benzinemeter, … Alles is aanwezig. Dankzij de dashboardverlichting laat de informatie zich nog makkelijker aflezen. De Wolf wordt aangedreven door een zuinige, performante eencilinder met 11 pk. De uitgekiende versnellingsbak zorgt ervoor dat de Wolf levendig en instant reageert. Deze roadster is dus net zo geschikt om lekker te gaan toeren als voor dagelijks gebruik. De soepele vering absorbeert moeiteloos oneffenheden in het wegdek en garandeert een voortreffelijke wegligging. Dankzij de makkelijk doseerbare remmen voor- en achteraan, ga je in alle omstandigheden veilig op weg.

Alles op een rijtje

Licht en toegankelijk, garandeert de Wolf rijplezier vanaf de eerste kilometers. Onder z’n verleidelijke look pronkt hij met een kwalitatieve afwerking en een performante eencilinder. Met een volledige uitrusting en een levendig blok heeft de Wolf alles om een stevige pootafdruk na te laten in een segment dat steeds concurrentiëler wordt. Hij is dan ook prima geschikt voor dagelijks gebruik in en rond de stad, maar duikt in het weekend net zo graag via kronkelwegen het groen in…


WolfSB 125

48


MAXSYM WOLFABS SB

Alles van een grote... De Wolf 125 is een lichte motorfiets met een volwassen karakter en een soepele 4-takt motor. Zijn moderne naked bike uiterlijk maakt hem tot een vlotte verschijning. Zeer geschikt voor de beginnende motorrijder.

DYNAMISCHE

LIJNEN

Beschikbare kleuren

Sterke punten › Klassevolle uitstraling › Comfortabel

White

› Modern en functioneel

125 cc

› Kwaliteitsvolle uitrusting

AGGRESIEF OGENDE KOPLAMP

LED ACHTERLICHT

CATALOGUS CATALOGUS 2017 2017

Black

49


MAXSYM

600i ABS

8

CRUISYM

10 12

300i ABS

GTS SPORT

125i

14

GTS ABS START&STOP

125i 1 cilinder 4T, 4-kleppen

Motor

1 cilinder 4T, 4-kleppen

Motor

1 cilinder 4T, 4-kleppen

Motor

1 cilinder 4T, 4-kleppen

Motor

Cilinderinhoud

565 cc

Cilinderinhoud

278 cc

Cilinderinhoud

124,5 cc

Cilinderinhoud

124,5 cc

Koeling

Vloeistofgekoeld

Koeling

Vloeistofgekoeld

Koeling

Vloeistofgekoeld

Koeling

Vloeistofgekoeld

Start

Elektrisch

Start

Elektrisch

Start

Elektrisch

Start

Elektrisch

Variomatisch

Aandrijving

Variomatisch

Aandrijving

Variomatisch

Aandrijving

Variomatisch

Aandrijving

Vermogen

33.5 kW (6750 tpm)

Vermogen

20.1 kW (7750 tpm)

Vermogen

11 kW (8750 tpm)

Vermogen

11 kW (8750 tpm)

Voorwielophanging

Hydraulische vork

Voorwielophanging

Hydraulische vork

Voorwielophanging

Hydraulische vork

Voorwielophanging

Hydraulische vork

Achterwielophanging

Dubbele schokbreker

Achterwielophanging

Dubbele schokbreker

Achterwielophanging

Dubbele schokbreker

Achterwielophanging

Dubbele schokbreker

Voorrem

Dubbele schijf Ø 275 mm ABS

Voorrem

Schijf Ø 260 mm ABS

Voorrem

Schijf Ø 260 mm

Voorrem

Schijf Ø 260 mm ABS

Achterrem

Schijf Ø 275 mm ABS

Achterrem

Schijf Ø 240 mm ABS

Achterrem

Schijf Ø 240 mm

Achterrem

Schijf Ø 240 mm ABS

Voorband

120 / 70 - 15

Voorband

120 / 70 - 14

Voorband

120 / 70 - 14

Voorband

120 / 70 - 14

Achterband

160 / 60 - 14

Achterband

140 / 60 - 13

Achterband

140 / 60 - 13

Achterband

140 / 60 - 13

L / B / H (mm)

2270 x 825 x 1410

L / B / H (mm)

2189 x 756 x 1432

L / B / H (mm)

2160 x 760 x 1250

L / B / H (mm)

2160 x 760 x 1420

Wielbasis (mm)

1555

Wielbasis (mm)

1550

Wielbasis (mm)

1550

Wielbasis (mm)

1550

169

Drooggewicht (kg)

169

Tankinhoud

12

Drooggewicht (kg)

233

Drooggewicht (kg)

196

Drooggewicht (kg)

Tankinhoud (liter)

14,2

Tankinhoud

12

Tankinhoud

12

GTS

125i

MIO

50

FIDDLE III S

50

Motor

1 cilinder 4T, 4-kleppen

Motor

1 cilinder 4T, 2-kleppen

Motor

1 cilinder 4T, 2-kleppen

Cilinderinhoud

124,5 cc

Cilinderinhoud

49,5 cc

Cilinderinhoud

49,5 cc

Koeling

Vloeistofgekoeld

Koeling

Luchtgekoeld

Koeling

Luchtgekoeld

Start

Elektrisch

Start

Elektrisch + Kickstarter

Start

Elektrisch + Kickstarter

Aandrijving

Variomatisch

Aandrijving

Variomatisch

Aandrijving

Variomatisch

Vermogen

10.5 kW (8750 tpm)

Vermogen

2.9 kW (8000 tpm)

Vermogen

2.62 kW (7500 tpm)

Voorwielophanging

Hydraulische vork

Voorwielophanging

Hydraulische vork

Voorwielophanging

Hydraulische vork

Achterwielophanging

Dubbele schokbreker

Achterwielophanging

Mono-vering

Achterwielophanging

Mono-vering

18

29

115,6 cc

Elektrisch

6.62 kW (7000 tpm)

22

125i

124,6 cc Elektrisch

7.5 kW (8500 tpm)

26

ALLO

50

Motor

1 cilinder 4T, 2-kleppen

Cilinderinhoud

49,5 cc

Koeling

Luchtgekoeld

Start

Elektrisch + Kickstarter

Aandrijving

Variomatisch

Vermogen

2.3 kW (7500 tpm)

Voorwielophanging

Hydraulische vork Mono-vering

Voorrem

Schijf Ø 190 mm

Schijf Ø 226 mm

Achterwielophanging

Achterrem

Trommel Ø 110 mm

Schijf Ø 220 mm

Voorrem

Schijf Ø 180 mm

Voorband

110 / 70 - 12

Achterrem

Trommel Ø 130 mm

Achterband

120 / 70 - 12

Voorband

110 / 70 - 12

1760 x 705 x 1045

L / B / H (mm)

1890 x 695 x 1135

1900 x 690 x 1130

Achterband

120 / 70 - 12

1170

1250

Wielbasis (mm)

1300

1330

L / B / H (mm)

1930 x 865 x 1125

Drooggewicht (kg)

82

99

Drooggewicht (kg)

107

117

Tankinhoud

4,8

5,2

Tankinhoud

6,5

Wielbasis (mm)

1325

Tankinhoud

5,2

Voorrem

Schijf Ø 260 mm

Voorrem

Schijf Ø 160 mm

Achterrem

Schijf Ø 240 mm

Achterrem

Trommel Ø 95 mm

Voorband

120 / 70 - 14

Voorband

90 / 90 - 10

Achterband

140 / 60 - 13

Achterband

90 / 90 - 10

L / B / H (mm)

2160 x 760 x 1420

L / B / H (mm)

1720 x 710 x 1025

Wielbasis (mm)

1550

Wielbasis (mm)

Drooggewicht (kg)

169

Tankinhoud

12

50

115i

Trommel Ø 110 mm

300i

16

278 cc

21.3 kW (8000 tpm)

190

28


JET14

125i

Motor

32

38

ORBIT II

50

CROX

50

Motor

1 cilinder 4T, 2-kleppen

Motor

1 cilinder 4T, 2-kleppen

Cilinderinhoud

49,5 cc

Cilinderinhoud

49,5 cc

Koeling

Luchtgekoeld

Koeling

Luchtgekoeld

Start

Elektrisch + Kickstarter

Start

Elektrisch + Kickstarter

Aandrijving

Variomatisch

Aandrijving

Variomatisch

Vermogen

2.3 kW (7500 tpm)

Vermogen

2.3 kW (7500 tpm)

Voorwielophanging

Hydraulische vork

Achterwielophanging

Mono-vering

Voorwielophangin

Hydraulische vork

Schijf Ø 260 mm

Voorrem

Schijf Ø 190 mm

Achterwielophanging

Mono-vering

Achterrem

Schijf Ø 240 mm

Achterrem

Trommel Ø 130 mm

Voorrem

Schijf Ø 226 mm

100 / 90 - 14

Voorband

110 / 70 - 16

Voorband

120 / 70 - 12

Achterrem

Trommel Ø 130 mm

Achterband

110 / 80 - 14

Achterband

110 / 70 - 16

Achterband

130 / 70 - 12

Voorband

120 / 70 - 12

L / B / H (mm)

1990 x 730 x 1115

L / B / H (mm)

Achterband

130 / 70 - 12

Wielbasis (mm)

1350

Wielbasis (mm)

1300

L / B / H (mm)

1895 x 775 x 1095

Drooggewicht (kg)

128

Drooggewicht (kg)

112

Wielbasis (mm)

1305

Drooggewicht (kg)

98

Tankinhoud

5,2

SYMPHONY ST

50

1 cilinder 4T, 2-kleppen

Motor

1 cilinder 4T, 2-kleppen

Cilinderinhoud

124,6 cc

Cilinderinhoud

49,5 cc

Koeling

Luchtgekoeld

Koeling

Luchtgekoeld

Start

Elektrisch

Start

Elektrisch + Kickstarter

Aandrijving

Variomatisch

Aandrijving

Variomatisch

Vermogen

7.5 kW (8500 tpm)

Vermogen

2.6 kW (7500 tpm)

Voorwielophanging

Hydraulische vork

Voorwielophanging

Hydraulische vork

Achterwielophanging

Mono-vering

Achterwielophanging

Mono-vering

Voorrem

Schijf Ø 260 mm

Voorrem

Achterrem

Trommel Ø 130 mm

Voorband

Tankinhoud

Tankinhoud

7,5

1985 x 725 x 1195

36

125i

124.6 cc Elektrisch

7.5 kW (8500 tpm) Dubbele schokbreker

1995 x 725 x 1195

L / B / H (mm)

1905 x 690 x 1125

1350

Wielbasis (mm)

1310

120

Drooggewicht (kg

99

Tankinhoud

6,5

7,5

X-PRO

50

WOLF SB

125

Motor

1 cilinder 4T, 2-kleppen

Motor

1 cilinder 4T, 2-kleppen

49,4 cc

Cilinderinhoud

49,5 cc

Cilinderinhoud

124,5 cc

Koeling

Luchtgekoeld

Koeling

Luchtkoeling

Koeling

Luchtgekoeld

Start

Elektrisch + Kickstarter

Start

Elektrisch + Kickstarter

Start

Elektrisch + Kickstarter

Aandrijving

Variomatisch

Aandrijving

Variomatisch

Aandrijving

5 versnellingen

Vermogen

2.5 kW (6000 tpm)

Vermogen

2.3 kW (7500 tpm)

Vermogen

7.6 kW (8500 tpm) Hydraulische vork

JET 4

50 2T

Motor

1 cilinder 2T

Cilinderinhoud

40

50 4T

41

1 cilinder 4T, 2-kleppen

2.3 kW (7500 tpm)

44

Voorwielophanging

Hydraulische vork

Voorwielophangin

Hydraulische vork

Voorwielophanging

Achterwielophangin

Mono-vering

Achterwielophangin

Dubbele schokbreker

Achterwielophanging

Mono-vering

Voorrem

Schijf Ø 226 mm

Voorrem

Schijf Ø 190 mm

Voorrem

Schijf Ø 260 mm

Achterrem

Trommel Ø 110 mm

Achterrem

Trommel Ø 110 mm

Achterrem

Trommel Ø 150 mm

Voorband

120 / 60 - 13

Voorband

120 / 70 - 12

Voorband

110/70-17 130 / 70 - 17

Achterband

130 / 70 - 12

Achterband

130 / 70 - 12

Achterband

L / B / H (mm)

1900 x 665 x 1140

L / B / H (mm)

1910 x 780 x 1125

L / B / H (mm)

2005 x 790 x 1050

Wielbasis (mm)

1300

Wielbasis (mm)

1310

Wielbasis (mm)

1320

Drooggewicht (kg)

109

Drooggewicht (kg)

114

Drooggewicht (kg)

145

Tankinhoud

5,2

Tankinhoud

9

Tankinhoud

14

39

48

51


REF : SYMCAT-2017-25BNL

SYM CATALOGUS 2017 | BE-NL

02170080DL - www.groupecomplus.com/ PRINTED: EU 04-2017

Belangrijk! SYM Belgium behoudt zich het recht voor om uitrusting, technische gegevens, kleuren, materialen en gelijkaardige elementen overeenkomstig de lokale voorwaarden te wijzigen zonder kennisgeving. Het is toegestaan om de productie of verkoop van een bepaald model zonder kennisgeving stop te zetten. Gelieve in geval van zulke wijzigingen contact op te nemen met uw lokale dealer. De werkelijke kleurtinten van de carrosserieonderdelen kunnen licht verschillen van de weergave van de kleuren in deze brochure. Vergissingen voorbehouden. Moteo 2 Wheels Europe - Satenrozen 8 | B-2550 Kontich - info@sym.be | www.sym.be

SYM BELGIUM Full Catalog 2017 v2 language : NL LEES MEER OP ONZE WEBSITE: WWW.SYM.BE

SYM 2017 | BE nl  

SYM Belgium Moteo Two Wheels Europe

SYM 2017 | BE nl  

SYM Belgium Moteo Two Wheels Europe