Page 1

Personalklubben Motala Kommun Friskvård- & evenemangssektionen Hösten 2014 Erbjudanden till såväl medlemmar som övriga kommunanställda

3


KAF Du vet väl om att vår personalklubb är medlemmar i KAF, KommunAnställdas Fritidsförbund. Detta innebär bl.a. att vi som personalklubb och du som medlem kan nyttja en mängd rabatter. Kika in på KAF’s hemsida för att ta del av vad som erbjuds såsom rabatter på hotellövernattningar, hyra av hus i Sverige och utomlands samt mycket mer. http://www.kristianstad.se/sv/KAF1/KAF/

2


Nyckeln ger dig Mervärde! Nyckeln - Personalklubben Motala kommun är en intresseförening som vill ge dig som medlem och anställd i Motala kommun ett mervärde och erbjudande om ett rikare liv. Du kan genom ett medlemskap för 125 kronor per år ta del av de evenemang och friskvårdsaktiviteter som vi erbjuder dig i denna folder. Erbjudanden är till kraftigt reducerade priser för våra medlemmar. De flesta av friskvårdsaktiviteterna har även det rabatterade priset till samtliga anställda i Motala kommun. För ytterligare en 150 kr kan ni ansöka om medlemskap i Konst- och kultursektionen. De erbjuder olika kulturevenemang till rabatterade priser, utlottning av inköpta konstverk, en kulturkväll med ett intressant tema och mycket annat. Ett medlemskap i personalklubben ger dig som medlem tillgång till ett 30-tal affärer och företag i Motala som alla lämnar rabatter av olika slag. Du hittar mer information på personalklubbens hemsida http://web.comhem.se/personalklubben Information skickas ut via kommunens Hälsoombud. Har ni inget Hälsoombud kontakta kansliet så skickar vi information till er. Det finns även broschyrer att hämta i receptionen i kommunhuset. Har du förslag på aktiviteter — hör av dig! personalklubben@motala.se Telefon: (22) 51 04 tisdagar - fredagar 09:30 - 11:30 Kul utan strul! Tänk på att alla aktiviteter sker utanför arbetstid och därför är det klokt att ha sett över sin hemförsäkring.

3


Ny logga! Som ni ser har vi nytt namn på klubben och en ny logga. Det nya namnet Nyckeln klubbades igenom på årsmötet. Vi hade fått in namnförslag som man sedan som medlem fick möjlighet att rösta på. Nyckeln, Personalklubben Motala Kommun är alltså vår nya namn! Dessutom har vi nu tydliga färger för varje erbjudande. Detta för att ni lättare skall kunna se vem aktiviteten riktar sig till. För alla, tag gärna med familj, vänner och bekanta!

Endast för medlemmar i Nyckeln!

Endast för anställda medlemmar!

KAF-konferens 11-12 september Eftersom vi vann priset för årets Fritids-förening 2013 fick vi också äran att anordna 2014 års konferens. Denna kommer att äga rum den 11-12 september. Följ gärna vår fortsatta planering på Facebook och på hemsidan!

Ny ledamot i Frisk– och evenemangsektionen I förra häftet skrev vi att vi önskade få fler till Frisk– och Evenemangssektionen. Rebecka Roxvret nappade och är nu en av ledamöterna. Välkommen Rebecka! Finns det fler som är intresserade? Hör i så fall av er till någon av ledamöterna på sista sidan alternativt till kansliet. Vi ser fram emot att höra ifrån dig! Rebecka

4


Ni vet väl om…? Aktiviteter som klubben anordnar och subventionerar vänder sig i första hand till klubbens medlemmar. Pulshöjande friskvårdsaktiviteter subventioneras dessutom till samtliga kommunanställda oavsett om man har ett medlemskap i Nyckeln eller ej. Dessutom går det att anmäla familj, vänner och bekanta som inte är anställda av Motala kommun eller medlemmar i Nyckeln till de flesta av våra aktiviteter. Dessa personer subventioneras dock inte av klubben och betalning sker via den person (medlem eller anställd i Motala kommun) som anmäler till aktiviteten. Varje aktivitet är färgkodad (se tidigare sida) för att enkelt kunna se för vem aktiviteten vänder sig till.

Nytt anmälningsförfarande! Från och med häfte 2 tar vi emot anmälningar via ett formulär . Länk till formuläret finns till varje aktivitet där ett sådant anmälningsförfarande är möjligt. Detta för att få in alla uppgifter som vi behöver veta samt för att kunna administrera Personalklubben på ett bättre sätt. Självklart kommer vi även fortsätta att ta emot anmälningar per telefon och vissa aktiviteter, såsom SPA-anmälningarna, sker endast per telefon. Dock är det viktigt att ni vid anmälan till någon av våra aktiviteter har namn, födelsenummer, telefonnummer och ev. medlemsnummer redo. Anmälan är nämligen inte fullständig utan dessa uppgifter.

Välkomna med era anmälningar! Kansliet

5


Här tränar du till ett rabatterat pris som medlem i personalklubben

Hos Korpen i Motala/Borensberg kan du som medlem i Personalklubben teckna ett halvårskort med Korpen till ett rabatterat pris. Ordinarie pris på halvårskort är 1600 kronor, men som medlem i personalklubben är priset 1000 kronor. Som halvårsmedlem kan du delta i samtliga pass som Korpen erbjuder samt styrketräna hur mycket du själv vill. Hos Korpen i Vadstena kan du som medlem i Personalklubben köpa ett helårskort men endast betala för 11 månader. Vid köp av 6 månaders kort får du halva priset på första månaden. Du kontaktar och betalar direkt till Korpen.

Som medlem i Personalklubben kan du teckna ett årskort på Actic Motala simhall för 240 kronor/månad, ordinarie pris för ett årskort är 299 kronor/månad, Önskar du träna på Actic City Motala betalar du 336 kronor/månad, ordinarie pris 419 kronor/månad. Om du skulle önska träna på både Actic Simhallen och Actic City har du möjlighet att teckna ett s.k. maxkort, då blir din månadskostnad 367 kronor/månad, ordinarie pris 459 kronor/månad. Som medlem kan du träna styrketräning när du vill, instruktörer finns alltid på plats. Du kan även spinna, simma, basta, relaxa och mycket mer. Du kontaktar och betalar direkt till Actic

6


Här tränar du till ett rabatterat pris som medlem i personalklubben

Hos Borensbergs Gymnastikförening, BGF, kan du mot uppvisande av Personalklubbens medlemskort teckna ett terminsträningskort till ett rabatterat pris. Ordinarie pris på ett terminskort är 700 kronor men som medlem i personalklubben är priset 630 kronor. Med detta kort kommer du att kunna träna obegränsat och själv välja pass hos BGF. Du kontaktar och betalar direkt till Borensbergs Gymnastikförening.

Ny

l! a t v tt a

Spartan Hälsoverkstad erbjuder medlemmar i Personalklubben mot uppvisande av Personalklubbens medlemskort att teckna ett årskort för spartanträning på autogiro för 297 kr per månad, ordinarie pris 330 kr per månad. Alternativt teckna att årskort för träning där alla pass ingår på autogiro för 440 kr per månad, ordinarie pris 550 kr per månad. Dessutom 10% i rabatt på Bootcamps, 8v –program. Detta mot uppvisande av Personalklubbens medlemskort. Du kontaktar och betalar direkt till Spartan Hälsoverkstad.

7


Femkampen En utmaning mellan arbetsplatser i Motala kommun där Personalklubben står för kostnaderna! Återigen kör vi den populära femkampen med lekfulla grenar där arbetsgänget svetsas samman och där man får möjlighet att möta andra kommunanställda och ha roligt tillsammans. Grenarna är valda så att alla kan vara med. Till varje gren behövs tre till fem deltagare. Laget kan representeras av olika deltagare i de olika grenarna förutsatt att man är anställd i Motala kommun.

Boka redan nu följande datum: 6 maj 10 juni 4 september ? oktober 26 november

”Cykeltänk” ”Blommor & bin” Discgolf Luftgevärsskytte Quiz

Inför varje gren kommer en separat inbjudan med mer detaljer som skickas ut till lagledaren. Räkna med att samtliga grenar startar runt kl. 17:00. Resultaten kommer att redovisas på Personalklubbens hemsida samt på Personalklubbens facebooksida.

Anmälan görs endast via länken: http://motala.se/femkampen

8


9

8 -12

8 -13

7 -17

7 -22

7 -28

7 -42

7 -57

7 -73

6 -10

6 -13

6 -14

6 -27

6 -87

3 -67

w.o

w.o

w.o

w.o

w.o

The Office

Poolarna

Vattentramparna

Stadsbyggnad

Kingdoms bell

P-nissarna

Spelmansgillet

Gänget från Björkelund

Kartwrites

Team Sally

Syrran är tondöv!

VVV

Vi från Polen

Popplarna

Familjen Flinta

Kanalvägen

Kaptenerna

Torpederna

Tremänningarna

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

16

16

16

16

8 -1

FEerna

0

0

0

0

0

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

Cykeltänk ResulPotat äng

1

Tävlande lag Arbetsplats/lagledare

Blommor & bin ResulPoäng tat

Discgolf ResulPoäng tat

Resultatlista i Femkamp 2013 – Luftgevär ResulPoäng tat

Quiz ResulPotat äng

Femkampen 2014 Slutresultat Tot.poän Resultat g


Let´s Stick together!

Vi träffas under lättsamma former varannan måndag, och stickar tillsammans. Ni tar med eget material och mönster men du kan få hjälp, tips och idéer av erfarna stickerskor.

Tips på länkar med gratismönster: http://www.stickamera.se/gratismonster.php http://www.garnaffaren.se/stickmonster/ http://www.billigt-garn.net/gratis-beskrivningar.html Fika finns att köpa till självkostnadspris! När:

Varannan måndag, ojämna veckor med start den 25 augusti fram till den 15 december.

Plats:

Kafé Eken, Långbackagatan 1

Tid:

Stickerskor finns på plats från kl. 17:00, dyk upp när det passar dig.

Kostnad:

Gratis

Anmälan:

http://motala.se/stickkafe Eller till Personalklubbens kansli via e-post: personalklubben@motala.se eller per telefon tisdagar- fredagar kl. 9:30-11:30 telefon 22 51 04. Vid anmälan uppge namn, födelsenummer, telefonnummer och medlemsnummer.

10


Personalklubben erbjuder dig tillsammans med dina vänner, kollegor, släktingar eller grannar en annorlunda matupplevelse. Tillsammans och med hjälp av Johan & Johan lagar ni en trerättersmeny samtidigt som ni får njuta av underhållning med trubadurspel. Vid bokningen bestämmer ni om ni önskar fisk, kött eller vegetariskt. Ni bokar tillsammans med Johan var och när ni vill ha festligheterna, priset gäller måndag-torsdag, önskar ni ha ”Johan i ditt kök” en helg När:

Ni avtalar själva med Johan när ni önskar ha besök av kock och trubadur.

Var:

Ni bestämmer var och står för lokalen där ni vill ha festligheterna.

Hur:

Erbjudandet vänder sig till dig som är medlem i Personalklubben. Dina gäster behöver varken vara medlemmar eller anställda i Motala kommun. Du betalar 4500 kr vilket ger dig möjlighet att bjuda upp till 11 personer (dig själv + 11). För fler gäster betalar du 375 kr/gäst.

Kostnad:

4500 kronor Avgiften dras på din lön. Till pensionärer, långtidssjukskrivna samt föräldralediga skickas inbetalningskort.

Anmälan: Anmälan direkt till Johan på hemsidan http://www.ister.se/ (bindande) about/ alternativt på telefon 073-801 04 64. Vid anmälan uppge namn, födelsenummer, medlemsnummer och telefonnummer. Minst antal: Du själv med Johan & Johan Max antal: 12 deltagare (därutöver avtalas med Johan och ett tillägg tillkommer med 375 kr/person) Övrigt:

Läs mer om detta på: http://www.ister.se/about/

Anmälan är bindande!

11


Hälsoäventyret Gäller samtliga anställda! Tycker du att det är svårt att hitta glädjen i ditt tränande? Vårt mål är att just du ska finna någon motionsform som passar dig, att du ska känna dig starkare och komma bort från eventuell värk. Med Hälsoäventyret får du prova olika motionsformer som t.ex. stavgång i naturen, spinning, vattenträning, promenad/jogging, styrketräning, balansträning, avslappning/yoga samt några väldigt intressanta föreläsningar. Kanske något av detta kommer att passa dig!? Ni kommer att vara i grupp men träningen sker ändå individuellt. Du kommer att ha personlig stöttning hela tiden. Om detta låter kul, en chans att pröva på olika motionsformer så är du välkommen till oss. Vi lovar en rolig träning blandat med skratt, svett och peppning från oss. När

Måndagar kl.17.30 –19.00 och torsdagar kl.19.00—20.30. med start den 8 september och 11 veckor framåt.

Pris:

600 kronor (ord. pris 1200 kr), subventioneras av personalklubben. Avgiften dras på din lön, för er som är pensionärer, sjukskrivna eller föräldralediga skickas inbetalningskort.

Anmälan:

I Sporthallens kassa 22 52 60 eller e-post till: marie.ekman@motala.se Vid anmälan uppge namn, personnummer, telefonnummer och medlemsnummer.

Vid frågor

Kontakta Marie Ekman Vi har endast 15 platser, så först till kvarn...

Anmälan är bindande!

12


Fritidskanotisterna hösten 2014 Gäller samtliga anställda! Nyckeln erbjuder ett antal gympapass till rabatterat pris hos Fritidskanotisterna. Aktiviteterna är effektiva, roliga och träningen passar alla! Här får du bättre kroppskännedom och lär dig använda kroppen på ett ergonomiskt riktigt sätt. Din kondition blir bättre och du blir starkare i dina muskler. Fritidskanotisterna kör igång sina pass vecka 36 (tisdagen den 2 september). Tiderna som anges nedan är preliminära, blir det förändring meddelas det på vår hemsida. När: Plats:

Tisdagar 19:00 - 20:00 Zederslund, Kicki har medelgympa

När: Plats:

Torsdagar 19:00 - 20:00 Skolgårda, Karin har intensivgympa

Pris:

250 kr per person (ordinarie pris 500 kr) och termin. Avgiften dras på din lön. För er som är föräldralediga, sjukskrivna eller pensionärer skickas inbetalningskort.

Anmälan:

Sker på plats, vid ev. frågor ring Kerstin hos kanotisterna på telefon: 073-533 83 95. Vid anmälan uppge namn, personnummer, telefonnummer och medlemsnummer.

Övrigt:

För övrig information ring personalklubbens kansli på telefon: 22 51 04 tisdagar - fredagar 9.30 - 11.30. Fritidskanotisterna erbjuder som vanligt dig att prova på en vecka, men sedan är anmälan bindande.

13


^xÜtÅ|~~âÜá Följ med oss och prova på keramik! Du får prova keramikteknikerna kavling och drejning för att skapa ex fat, skålar och skyltar. Dina alster bränns och glaseras sedan av Helena. Tänk att sedan få dricka morgonkaffet i en alldeles egengjord kopp… När:

Tisdagen den 7 oktober kl. 18:30 - 21.00

Plats:

Helenas Keramik & Keramiktorget, Lönsås Herrängen 602, Borensberg.

Pris:

För medlemmar 260 kr/pers, icke medlem 350 kr/pers, materialkostnad tillkommer och betalas på plats.. Avgiften dras på din lön. Till pensionärer, långtidssjukskrivna samt föräldralediga skickas inbetalningskort.

Första anmälan: Tisdagen den 26 augusti Sista anmälan: Torsdagen den 18 september Anmälan:

http://motala.se/keramikkurs Eller till Personalklubbens kansli via e-post: personalklubben@motala.se eller per telefon tisdagar- fredagar kl. 9:30-11:30 telefon 22 51 04. Vid anmälan uppge namn, födelsenummer, medlemsnummer och telefonnummer.

Min Max:

3 deltagare 7 deltagare

14 Anmälan är bindande!


Välkomna till spakväll Då det alltid är stort tryck på dessa platser, gäller spakvällarna i första hand de som aldrig tidigare tagit del av detta erbjudande.

Under kvällen får du njuta av massage, ansiktsbehandling, fotmassage och hårbottenmassage med inpackning. Det bjuds på frukt, hälsosmörgås, kaffe eller te. Är du allergiskt mot något, säg till vid anmälan. Ni har två tillfällen att välja mellan! När:

torsdagen den 11 september kl. 17:30 - 21:00 torsdagen den 25 september kl. 17:30 - 21:00

Plats:

Motala simhall, relaxen.

Kostnad: 370 kr för medlemmar i personalklubben och 495 kr för icke Obs, nytt pris! medlemmar (subventioneras av personalklubben). Avgiften dras på din lön. Pensionärer, föräldralediga eller långtidssjukskrivna faktureras. Anmälan:

Till Personalklubben tisdag-fredag kl. 9:30 -11:30 på telefon: (22) 51 04. Anmälan endast per telefon. OBS! Du får anmäla högst tre personer utöver dig själv. Vid anmälan uppge namn, födelsenummer, medlemsnummer och telefonnummer.

Första dag:

Första anmälningsdag är den 19 augusti

Max 10 st deltagare/tillfälle. Evenemanget ställs in vid för få anmälda deltagare. Anmälan är bindande!

15


f~tÑt xzÇt ÑùÜÄ @ Év{ ÅxàtÄÄáÅçv~xÇ Bor det en smyckesdesigner i dig kanske, eller vill du göra smycket som i form och färg passar precis just dig? Följ i så fall med personalklubben och skapa ditt eget smycke. Välj mellan hundratals olika sorters pärlor, berlocker, kedjor och dekorationer för att under handledning skapa smycken till dig själv eller varför inte för att ge bort i present eller julklapp. När:

Onsdagen den 29 oktober kl: 18:30 - 21:00 Tisdagen den 18 november kl: 18:30 - 21:00

Plats:

Helenas Keramik & Keramiktorget, Lönsås Herrängen 602, Borensberg.

Pris:

För medlemmar 150 kr/pers, icke medlem 200 kr/pers, materialkostnad tillkommer och betalas på plats. Avgiften dras på din lön. Till pensionärer, långtidssjukskrivna samt föräldralediga skickas inbetalningskort.

Första anmälan: Tisdagen den 16 september Sista anmälan: Fredagen den 10 oktober Anmälan:

http://motala.se/smyckeskurs Eller till Personalklubbens kansli via e-post: personalklubben@motala.se eller per telefon tisdagar- fredagar kl. 9:30-11:30 telefon 22 51 04. Vid anmälan uppge namn, födelsenummer, medlemsnummer och telefonnummer.

Min: Max:

3 deltagare 9 deltagare

Anmälan är bindande!

16


Svampexkursion Vi hoppas på ett gott svampår och en lika trevlig svampexkursion i år som vår svampkonsulent Renate Ahlin bjöd oss på förra året. Renate och hennes kamrat Dieter guidar oss bland skogens goda och mindre goda svampar. Du som ser dig själv som en svampkännare kan alltid lära dig något nytt och för dig som aldrig plockat svamp finns det hur mycket som helst att lära. När:

Tisdagen den 9 september kl.17:00, vi åker hem när mörkret infaller sig.

Plats:

Vi samlas vid simhallens parkering. Vi åker i egna bilar till någon av skogarna i närheten. Samåkning i möjligaste mån.

Kostnad:

För medlemmar i personalklubben 50 kr Icke medlemmar: 75 kr Avgiften dras på din lön i september (även för medföljande icke anställd). Är du pensionär, sjukskriven eller föräldraledig skickas inbetalningskort.

Anmälan:

http://motala.se/svamp http://Till personalklubbens kansli via e-post: personalklubben@motala.se eller per telefon: (22) 51 04 tisdag- fredag kl. 9:30-11:30. Vid anmälan uppge namn, personnummer, telefonnummer och medlemsnummer. Sista anmälningsdag: Onsdag den 27 augusti Övrigt:

Först till kvarn! Ta med lite fika, vatten, passande kläder till skogen Korg/papperspåse samt kniv

Min: Max:

5 deltagare 30 deltagare Anmälan är bindande

17


Happy Food – en inspirationskurs i god & hälsosam mat Kursen handlar om Raw food i allmänhet och Happy Food i synnerhet. Kosten skall vara en glädje till både dig och din kropp! Vi gör maträtter som tillreds av frukt, bladgrönsaker, nötter, alger groddar, kryddor, grönsaker, torkad frukt och kallpressade oljor. Maten äter vi sedan tillsammans! När:

Onsdagen den 17 september kl. 18:30 –21.00

Plats:

Kommunhusets kafeteria

Pris:

För medlemmar i personalklubben 190 kr Icke medlemmar: 250 kr Avgiften dras på din lön (även för medföljande icke anställd). Är du pensionär, sjukskriven eller föräldraledig skickas inbetalningskort.

Anmälan:

http://motala.se/happyfood Till personalklubbens kansli via e-post: personalklubben@motala.se eller per telefon: (22) 51 04 tisdag- fredag kl. 9:30-11:30. Vid anmälan uppge namn, personnummer och medlemsnummer. Första anmälningsdag: Torsdagen den 21 augusti Sista anmälningsdag: Fredagen den 5 september Min: Max:

6 deltagare 20 deltagare

Övrigt:

Först till kvarn! Anmälan är bindande

18


Prova på ridning, för dig som är helt nybörjare

Detta är en kurs för dig som aldrig tidigare ridit men gärna skulle vilja prova på. Tillsammans med personalklubben och duktiga instruktörer är det nu möjligt! När:

Fredag den 12 september kl.18:00. Lektionen pågår i en timma och sedan fikar vi tillsammans. Fika finns att köpa till självkostnadspris.

Plats:

Stall Nyckelby, Nyckelby Mellangård, Motala.

Kostnad:

För medlemmar i personalklubben 150 kr Icke medlemmar: 200 kr Avgiften dras på din lön (även för medföljande icke anställd). Är du pensionär, sjukskriven eller föräldraledig skickas inbetalningskort.

Anmälan:

http://motala.se/ridning Eller till Personalklubbens kansli via e-post: personalklubben@motala.se eller per telefon tisdag- fredag kl. 9:30-11:30 telefon 22 51 04. Vid anmälan uppge namn, födelsenummer, medlemsnummer och telefonnummer.

Första anmälan: Sista anmälan:

Tisdag den 17 juni Onsdag den 27 augusti

Övrigt:

Först till kvarn! Ha bekväma kläder och gärna stövlar eller kängor med klack.

Min: Max:

4 deltagare 7 deltagare Anmälan är bindande

19


Prova på ridning, för dig som ridit tidigare.

Detta är en kurs för dig som inte är helt oerfaren men det kanske var länge sedan sist… Följ med personalklubben och få hjälp av duktiga instruktörer att komma upp i sadeln igen! När:

Fredag den 19 september kl.18:00. Lektionen pågår i en timma och sedan fikar vi tillsammans. Fika finns att köpa till självkostnadspris.

Plats:

Stall Nyckelby, Nyckelby Mellangård, Motala.

Kostnad:

För medlemmar i personalklubben 150 kr Icke medlemmar: 200 kr Avgiften dras på din lön (även för medföljande icke anställd). Är du pensionär, sjukskriven eller föräldraledig skickas inbetalningskort.

Anmälan:

http://motala.se/ridning Eller till Personalklubbens kansli via e-post: personalklubben@motala.se eller per telefon tisdag- fredag kl. 9:30-11:30 telefon 22 51 04. Vid anmälan uppge namn, födelsenummer, medlemsnummer och telefonnummer. Tisdag den 17 juni Onsdag den 3 september.

Första anmälan: Sista anmälan: Övrigt:

Först till kvarn! Ha bekväma kläder och gärna stövlar eller kängor med klack.

Min: Max:

4 deltagare 7 deltagare Anmälan är bindande

20


iüzt f}âÇzt ^≠܉ ^≠܉wtz 4 Häng med på en hel dag med körsång med sång- och körpedagogen Camilla Sjöberg Friman Det här är för dij som vill prova på att sjunga för första gången i ditt liv, för dig som sjungit av och till under åren och som vill känna efter om suget finns kvar, och naturligtvis för alla andra också. Inga förkunskaper krävs. Program: Vi jobbar med andning, sång- talteknik, unision- och stämsång i olika konstellationer. (Individanpassat i mindre grupper), enklare rörelser i samband med sång. Tränar puls och rytm på olika sätt. Medtag: Egen lunch. Tillgång till kyl och uppvärmning av mat finns

j ISTARIA musik När

Lördagen den 8 november 10.00—17.00

Plats:

Norra skolan, Dramasalen

Pris:

För medlemmar 225kr/pers, icke medlem 300 kr/pers. I priset ingår fika under dagen. Avgiften dras på din lön. Till pensionärer, långtidssjukskrivna samt föräldralediga skickas inbetalningskort.

Anmälan:

E-post till camilla,sjoberg.friman@gmail.com Vid anmälan skall namn, telefonnummer, födelsenummer och medlemsnummer anges samt om du önskar följa med och äta efteråt (ingår inte i priset)

Sista Anmälan:

Söndagen den 26 oktober

För frågor/ Kontakta på e-post:camila.sjoberg.friman@gmail.com. Övrigt : Den som önskar följer efteråt med ut för en bit mat (ingår inte i kursavgiften), meddela det i så fall vid din anmälan. 21 Anmälan är bindande!


PROVA PÅ ATT BLÅSA DITT EGET GLAS PÅ GLASBRUKET I MANTORP Vid framställning av glas används bland annat kvartssand, soda, krita, pottaska. Vid färgning tillsätts olika metalloxider. Smältningen av glaset sker vid 1400° och arbetstemperaturen för glasämnet är 1150°. Tillverkningsprocessen kan ske på många olika sätt och att göra en utflykt till Mantorp Glasbruk är ett utmärkt tillfälle att på nära håll få uppleva och få veta mer om detta tusenåriga hantverk. Ett utmärkt tillfälle att tillverka egengjorda julklappar eller bara göra något roligt tillsammans med arbetskamraterna. Du får nämligen själv prova på och blåsa/forma tre figurer. När:

Tisdagen den 14 oktober

Plats:

Glasbruket, Mantorp

Tid:

Kl. 18:30 fram till dess vi är klara...

Pris:

För medlemmar 280 kr/pers, icke medlem 375 kr/pers. Avgiften dras på din lön i januari. Till pensionärer, långtidssjukskrivna samt föräldralediga skickas inbetalningskort.

Max: Min:

15 deltagare 6 deltagare

Första anmälan: Sista anmälan:

Tisdag den 2 september Tisdag den 2 oktober

Anmälan:

http://motala.se/glasblasning Till Personalklubbens kansli via e-post: personalklubben@motala.se eller per telefon tisdagar- fredagar kl. 9:30-11:30 telefon 22 51 04. Vid anmälan uppge namn, personnummer, telefonnummer och medlemsnummer. Anmälan är bindande!

22


Startdatum ej klart då häftet går i tryck, information om när kursen startar kommer att presenteras på vår FB-sida samt på klubbens på hemsida.

”När horisonten flyttar” En pensionkurs för blivande pensionärer Är det verkligen så underbart eller så hemskt, som det sägs, att gå i pension? Vad innebär det att stå inför en av livets stora förändringar och hur påverkar det vår identitet och självbild. ”Att gå i pension är ingen barnlek” heter Ulla Holms bok som är utgångspunkten i en studiecirkel för blivande pensionärer. På de olika träffarna är olika föreläsare inbjudna och vi tar upp teman som: * Hur det känns att bli pensionär och hur man förgyller livet * KPA * Livsstil och att hålla sig i trim * Konsumentkunskap/ekonomi/försäkringar * Kultur/föreningsliv/att vara aktiv Fika finns att köpa till självkostnadspris! När:

Sex veckor med start ?

Plats:

ABF, Kyrkogatan

Tid:

kl 17:30 - 20:00

Kostnad:

225 kr för medlemmar och 300 kr för icke medlemmar (subventioneras av Personalklubben). I priset ingår boken ”Att gå i pension är ingen barnlek”. Avgiften dras på din lön. Pensionärer, föräldralediga eller långtidssjukskrivna faktureras.

Max: Min:

12 deltagare 3 deltagare

Anmälan:

http://motala.se/pensionskurs Eller till Personalklubbens kansli via e-post: personalklubben@motala.se eller per telefon: (22) 51 04 tisdagar- fredagar kl. 9:30-11:30. Vid anmälan uppge namn, telefonnummer, födelsenummer Anmälan är bindande! och medlemsnummer.

23


Även i år kör vi en resa till Ullared, ladda för julklappar, julpynt och annat viktigt! Lite tips inför resan: • Lägg dig tidigt kvällen innan • Ta på bra skor • Peng till kundvagnen • Ladda mobilen—ni kommer tappa bort varandra • Lägg kundvagnens nummer på minnet - ni kommer tappa bort den också Dag/Tid:

Lördagen den 18 oktober 2013

Avresa:

Kl. 06:00 från bussterminalen Motala (Sjögatan)

Hemresa:

Kl. 19:30 från Ullared

Kostnad:

För medlemmar är kostnaden 140 kr, för icke medlemmar 180 kr. Avgiften dras på din lön i november. Till pensionärer, långtidssjukskrivna samt föräldralediga skickas inbetalningskort.

Anmälan:

http://motala.se/ullared Till personalklubbens kansli via e-post: personalklubben@motala.se eller per telefon: (22) 51 04 tisdag- fredag kl. 9:30-11:30. Vid anmälan uppge namn, personnummer, telefonnummer och medlemsnummer.

Första anmälan: Onsdag den 17 september Sista anmälan: Fredag den 3 oktober Min: Max:

30 deltagare 50 deltagare Anmälan är bindande!

24


Dagstur till Astrid Lindgrens värld Välkomna att under höstlovet följa med Personalklubben på en dagsutflykt till Astrid Lindgrens värld. Här kan ni möta era favoritkaraktärer livs levande. Rätt som det är dyker självaste Pippi Långstrump upp på riktigt. Har hon inte Kling och Klang i hasorna stannar hon säkert till och pratar och leker en liten stund. Precis efteråt strosar Rasmus och Paradis-Oskar förbi, på luffen som de är. Även Emil på väg till snickerboa med pappa i släptåg, fröken Prysselius, Alfred och Lina och många andra dyker upp under dagen. När:

Torsdagen den 30 oktober

Avresa:

Från Motala bussterminal, Sjögatan den 30 oktober kl 8:00

Hemresa:

Från Vimmerby 18:00, beräknad hemkomst ca 20:00

Pris:

För medlemmar: En vuxen + ett barn 250 kr, extra barn (0-12 år) 50 kr/barn. Icke medlem 225 kr/ pers. Avgiften dras på din lön. Till pensionärer, långtidssjukskrivna samt föräldralediga skickas inbetalningskort.

Anmälan:

http://motala.se/alv Eller till Personalklubbens kansli via e-post: personalklubben@motala.se eller per telefon tisdag- fredag kl. 9:30-11:30 telefon 22 51 04. Vid anmälan uppge namn, födelsenummer, medlemsnummer och telefonnummer. Tisdag den 2 september Fredag den 17 oktober.

Första anmälningsdag: Sista anmälningsdag: Övrigt:

Den som önskar tar med egen pic-nic men det går också bra att äta på någon av restaurangerna. För mer info. om ALV, läs på www.alv.se 25

Anmälan är bindande! Vid för få anmälningar ställs resan in!


Gäller endast medarbetare i Motala Kommun som innehar medlemskap i personalklubben

Arbetsplatsklassikern Arbetsplatsklassikern är en variant av En Svensk Klassiker och riktar sig till alla arbetsplatser i Sverige. Vi tar sträckorna från tävlingsmomenten i klassikern och placerar dem i ditt lokala spår, i ditt badhus och på dina vägar. Arbetsplatsklassikern.se är en träningsdagbok för dig och din arbetsplats. Tävla, träna och registrera resultat året runt. Utmana dig själv och kollegorna och jämför er arbetsplats med andra i delmomenten längdskidor, cykling, simning och löpning - alla direkt kopplade till En Svensk Klassikers deltävlingar. Tävlingsmomenten i Arbetsplatsklassikern börjar 3-6 veckor innan motsvarande lopp i En Svensk Klassiker.

Start:

Sex veckor före varje delmoment förutom Vansbro simmet

Vart:

I Team Sportia Hallen eller där du befinner dig!

Pris:

600 kr, i det ingår avgift samt funktionell träning. t-shirt, armband. MAX 20 personer - FÖRST TILL KVARN! (????)

Anmälan:

Endast via formulärslänken: https://intranat.motala.se/formular/anmalan-tillarbetsplatsklassikern/

26


PROVA PÅ LERDUVESKYTTE Lerduveskytte handlar om att göra en koordinerad kroppsrörelse, en "sving" och få en mjuk anläggning av hagelgeväret samt sedan söka upp det rörliga målet, lerduvan. Skytten begär fram duvan som slungas ut från kastmaskinen. Sedan gäller det att med bössan träffa lerduvan... När:

Torsdagen den 4 september, klockan: 17:15 Vadstena Jakt & Viltvårdsklubb, Hagebytorp mellan Motala och Vadstena

Kostnad:

För medlemmar är kostnaden 95 kr, för icke medlemmar 125 kr. Avgiften dras på din lön. Till pensionärer, långtidssjukskrivna samt föräldralediga skickas inbetalningskort. Bössor finns att låna!

Anmälan:

http://motala.se/lerduveskytte Eller till Personalklubbens kansli via e-post: personalklubben@motala.se eller per telefon tisdagar- fredagar kl. 9:30-11:30 telefon 22 51 04. Vid anmälan uppge namn, födelsenummer, medlemsnummer och telefonnummer.

Första anmälan: Tisdag den 17 juni Sista anmälan: Fredag den 22 augusti Min: Max:

5 deltagare 15 deltagare

Övrigt:

Vill man skjuta mer, så får man köpa flera skott för 4 kr/ skott. Fika och korv finns till självkostnadspris. Anmälan är bindande!

27


Sektionsmedlemmar i Friskvård- och evenemangssektionen,

Ordförande Ewa Soame ewa.soame@motala.se Ledamot Marie Cleve marie.cleve@motala.se Ledamot Ingela Mahrs ingela.mahrs@motala.se Ledamot Sara Tölander sara.tolander@motala.se Ledamot Kicki Åhs kicki.ahs@motala.se Ledamot Rebecca Roxvret rebecca.roxvret@motala.se 28


Nya avtal!

På VetZoo hittar du ett brett sortiment av allt från hundfoder och kattfoder till kattsand och tillbehör. Vi levererar produkterna hem till dig inom 48 timmar alla vardagar, så nu behöver du inte längre bära på tunga fodersäckar. Vi har även veterinärfoder till katt och veterinärfoder för hund. Vid beställning på vetzoo.se ange koden *motala* som ni skriver in högst upp till höger i kassan. Den ger er 10 % rabatt på hela vårt sortiment.

Spartan Hälsoverkstad erbjuder medlemmar i Personalklubben, mot uppvisande av Personalklubbens medlemskort att teckna ett årskort för spartanträning på autogiro för 297 kr per månad, ordinarie pris 330 kr per månad. Alternativt teckna att årskort för träning där alla pass ingår på autogiro för 440 kr per månad, ordinarie pris 550 kr per månad. Dessutom 10 % i rabatt på Bootcamps, 8v –program. Detta mot uppvisande av Personalklubbens medlemskort. 29


Företag I Motala som erbjuder rabatt, på ordinarie priser, mot uppvisande av personalklubbens medlemskort. Actic Gym Actic Gym Actic Gym—maxkort

Sporthallen City Sporthallen + City

Årskort, minst 12 månader. Årskort, minst 12 månader. Årskort, minst 12 månader.

20 % 20% 20%

Bad & Värmebutiken

Medevivägen 71

Hela sortimentet

5%

Borensbergs Gymnastikförening Borensberg

Träningskort

10%

Carinas Hårvård

Kungsgatan 11

Ej varor

10%

Clarion Collection Hotel Odin

Göteborg

Erbjudande övernattning Inkl. kvällsbuffé

Cykeläventyret

Borensbergs Hamn

På cykeluthyrning http://www.cykelaventyr.se

10%

Data Provider

Näringslivets hus Platensgatan 21 070-7176021

Datasupport på plats hos kund. Installation och service

10%

Fjärilen

Hålgatan 12 070-6034488

Kurser i avslappning samt avslappningsskiva

10%

Floatingcenter

Lasarettsgatan 54

Floating

15%

Floras Blomsterdröm

Drottninggatan 17

Krukväxter & färdiga buketter 10%

Fotvalvet

Urban Hjärnes väg 3

Medicinsk fotvård

10%

Fysioteket

Platensgatan 19 070– 2310664

Bootcamp Hälsoundersökning

25% 10%

Josefinas rum

Prästgatan 1

Hela sortimentet

10%

Kaktusblomman massage & friskvård

Båtmansgatan 17

Gäller 10-kort. Massage 60 min eller längre

10%

Kenu AB/ Grolls

Smedjegatan 3

Arbets– och fritidskläder & skor

10%

Koneo AB

Strandvägen 2

Tillbehör Hårdvara

10% 5%

LeWa Sport

Saxvägen 7

Hela sortimentet

10%

30


LG Kiropraktik

Kungsgatan 15 A

Behandling

50 kr rabatt

Mattcentrum

Drottninggatan 17 b

Hela sortimentet

10%

Mia’s Lilla salong

Borensberg

Behandlingar

10%

Motala Cykelaffär

Drottninggatan 18

På tillbehör & konfektion

10%

Mäsing’s Tatoo & Be-bop piercing

Drottninggatan 23

Tatuering & Piercing

15%

Nordsjö idé och design

Vintergatan 25

Nordsjö färg & tapeter Verktyg

20% 10%

Nettan’s livskvalité

Poppelgatan 4 A kv

Utom SPA & Powerplate, ej presentkort

10%

Olles Ur & Optik

Bispmotalagatan 4

Klockor, glasögon

10%

OmbergsEvent

Varamonbaden

Hyra av kajak, vindsurfing, SUP & höghöjds- 15% banan under juni - augusti.

Present by Smålandsglas

Drottninggatan 18

Glas, porslin, presentartiklar

5%

R Anderssons måleri

Östermalmsgatan 108 559 52

Tapeter, färg, verktyg & presenter

10-20%

Råssnäsbagaren

Råssnäsvägen 33

Hela sortimentet (ord.pris)

10%

Safetak AB

Kråkrisvägen 36 755044

Takrengöring

15%

Saltrummet

Hasselgatan 3

10– kort

10%

Skafferiet

Kungsgatan 11

Köp 10 praliner men betala för 9

Smycka

Kungsgatan 14

Hela sortimentet

10%

Spartan Hälsoverkstad

Verkstadsvägen 79

Årskort Utbildning samt allt i butiken

8,7% 15%

Thords Netto

Vadstenavägen 20

Vitvaror småel, elartiklar, service och reparationer

10%

Tidernas symaskiner

Bispmotalagatan 4 B

Endast garner vid inköp över 300 kr

10%

Turistbyrån

Hamnen

Butik samt på turistbyråns egna guidningar 10% i juli (förutom Motalabuktens öar)

VetZoo.se.

VetZoo.se.

Skriv in koden *motala* högst upp til höger i 10% kassan. Den ger er 10% på hela sortimentet.

Vätternakvariet

Hamnen

Inträde vuxen

20%

Vätternkajak

Bromma/ Varamon Midsommarvägen 11

Hyra kajaker/ kanoter, gäller måndagar & tisdagar.

10%

Welocita Heminredning

Drottninggatan 12

Hela sortimentet

10%

31


Ostens historia är lång och rymmer många myter och teorier, men också dokumenterade sanningar. Var och när man började tillverka ost är det ingen som vet, men vi vet att det fanns i forntida Egypten. Ost nämns även i Gamla testamentet. Ta med era vänner, kollegor och familj på en mysig kväll där personal från Stig in 206 i Vadstena pratar om ostarna de har med sig och vi kommer även att få smaka dem. Räkna med att du bli mätt på ostarna som provsmakas under kvällen. Medtag ev. alkoholhaltig dryck, rött och vitt vin passar lika bra till ostarna. Alkoholfri dryck finns att köpa på plats. Det finns även chans att inhandla varor från Stig in 206 för de som önskar.

Häfte 3 / 2014  

Personalklubben - Motala kommun Friskvård- & evenemangssektionen Hösten 2014 Erbjudanden till såväl medlemmar som övriga kommunanställda

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you