Page 1

MOSS BIBLIOTEK VÅREN 2014 Det skjedde i Moss i 1814...


Kjære bibliotekvenn! Årets grunnlovsjubileum vil sette sitt preg på hele nasjonen, og Moss bibliotek deltar også i denne markeringen. Gjennom året vil det i biblioteket være flere arrangementer og utstillinger som setter fokus på begivenhetene i 1814. Den største satsingen vår er en stor bokfest i august, som er en del av Christian Frederik dagene. Bokfesten vil ha et mangfoldig og spennende program med aktuelle forfattere, faglige foredrag, debatter og folkefest i biblioteket! Hva kan vi ellers by på når det gjelder arrangementer? For barn og unge inviterer vi blant annet til påskeverksted, feiringen av H. C. Andersens fødselsdag med dukketeateret “Prinsessen på erten”, stuntoppvisning i biblioteket ved Stuntakademiet og kakepynting med Bjørn Ali! Noe for enhver smak! Biblioteket er også et populært sted å være for mange barnefamilier, med tilbud om bøker og filmer, og aktiviteter som Utforsker’n, utkledning og ulike leker og spill. Når det gjelder det voksne publikummet erfarer vi at stadig flere besøker bibliotekets faste arrangement som personalets bokkafe og krimkveld på Skihytta, det siste i samarbeid med Norli Moss og Moss avis. Disse arrangementene vil derfor gå av stabelen også i år, så her er det bare å holde av datoene og glede seg! Vi gjentar også fjorårets hyggelige samarbeid med Rygge hagelag hvor de kommer til biblioteket og gir gode råd til hvordan du kan få din drømmehage! 20. mars stiller Jan Kjærstad spørsmålet om hva som er viktigst, - bøker eller kjærlighet? Dette arrangementet er i samarbeid med Moss Biblioteks Venner. Venneforeningen er også med og gir økonomisk støtte til flere av bibliotekets arrangementer, og denne støtten er en medvirkende årsak til at vi kan gjennomføre såpass mange arrangementer som det vi har i løpet av året. Støtt dem gjerne ved å melde deg inn! Mer informasjon om våre tilbud finner du på bibliotekets hjemmeside og på Facebook. Velkommen til biblioteket!

Beate Aakerøy Biblioteksjef


Arrangementskalender for våren 2014 Språkkafe på biblioteket

Hver onsdag

Barnehagefilm

En tirsdag i måneden

Personalets bokkafe

21.2, 7.3, 21.3, 4.4, 9.5, 23.5

Film på barneavdelingen

En lørdag i måneden

Aktivitetsdag for barnehagebarn

13. februar

Stuntakademiet

21. februar

Vinterferie på barneavdelingen

17.-22. februar

Lyrikklaget Spurven

1. mars

Fifa-turnering

4. mars

Kakepynting med Bjørn Ali

8. mars

One Direction-kveld

13. mars

Grunnlovsjubileet

15. mars—5. april

Forfattertreff: Jan Kjærstad

20. mars

Spillet om Norden

24.-19. mars

Maria Amelie—Foredrag

1. april

Dukketeater ”Prinsessen på erten”

2. april

Krimkveld på Skihytta

3. april

Påskeverksted

12., 14. 15. og 16. april

Hagen i fokus

10. mai

Bokfest: Moss 2014

Kommer i august


Språkkafe på biblioteket Samarbeid mellom Moss bibliotek og Moss frivillighetssentral.

Barnehagefilm Vi gjentar suksessen med barnehagefilm! Her er programmet for vinteren/våren 2014.

Hver onsdag fra kl. 13.00—15.00. Tilbud til innvandrere som trenger å praktisere norsk og samtidig treffe mennesker mennesker fra ulike kulturer. 19. februar er temaet morsmål i anledning morsmålsdagen 21. februar. Det blir også utstilling av bøker på ulike morsmål hele uken. Ingen påmelding og tilbudet er gratis. Servering av kaffe/te og kjeks.

14.01 Plass bakpå kosten, 27 min. 25.02 Karsten og Petra, episode 1-6, mange små fortellinger. 18.03 Dora, bestevenner, 4 episoder, 1t 36 min 29.04 Masha og Mishka, 6 episoder 50 min Tirsdager kl. 10.30 og 12.00. Alle filmene har norsk tale. Vi serverer popcorn. Påmelding for barnehager.


Personalets Bokkafe

Filmvisning barneavdelingen

Velkommen til personalets bok-kafé. Her er det våre egne ansatte som serverer litterære smakebiter og boktips. Noen ganger har vi besøk av eksterne aktører, men vi serverer alltid kaffe og kaker. Tidspunktet er 11.30 og det varer en halv time.

Lørdager kl. 13.00.

17. Januar 7. Februar 21. Februar 7. Mars 21. Mars 4. April 9. Mai 23. Mai

18.01 Plass bakpå kosten, 27 min 15.02 Jungelgjengen, 55 min 22.03 Sofia—den første, 46 min 26.04 Karsten og Petra, episode 7-12, 6 små fortellinger Alle med norsk tale, ingen aldersgrense. Vi popper popcorn!


Prosjekt Grevling! Alle 2. klasser i Moss vil bli invitert til biblioteket til prosjekt GrevLing. Herr GrevLing og venninnen hans Bokhild skal sammen med oss ansatte på barneavdelingen lære barna litt om biblioteket. Det blir også muligheter til å få sitt eget GrevLing lånekort, og delta i lesekonkurranse med flotte grevling leseskjemaer.

Den kulturelle skolesekken Vi inviterer alle 5. klassene til et besøk hos oss på biblioteket! Vi presenterer nye bøker og leser spennende smakebiter. Bøkene vi presenterer, får alle skolene med i gave slik at dere kan lese videre på skolen. Alle kan være med å kåre ”årets bok” for 5. klassinger! Les bøkene vi har presentert, snakk om dem i klassen og bestem selv hvilke bøker dere liker best. Klassen som vinner får en fin premie. Alle som ikke har lånekort kan få denne dagen. Husk å ta med innmeldingsskjema. Arrangementet varer fra 09-11.


Aktivitetsdag for barnehagebarn! Torsdag 13.02: kl. 10 og utover dagen. Vi inviterer barnehagene i Moss til å bli med på en aktivitetsdag på biblioteket i regi av Malakoff VGS, elevene ved Barne– og Ungdomsarbeiderfaget. Tema er sjørøvere og det blir aktivitets-løype både for de store barna og de under 3 år. Det blir lesing og sang, skuespill/dukke-teater, dramatisering av barna, ansiktsmaling og barter/øyelapper, maleaktiviteter og overraskelser! Dere må melde dere på innen utgangen av januar, slik at vi får oversikten og kan sette opp tidspunkter. Velkommen, dette blir morsomt!

Kaféen ligger i gamle Riis Mølle ved Fossen i Moss. I taket henger det gamle drivverket til mølla, og tjukke steinvegger rammer inn en behagelig atmosfære. Møllebyen i Moss har mye å by på: gallerier, kino, museer, butikker eller en hyggelig rusletur langs fossen. Det er mange grunner til å legge veien om Café Riis. Åpningstider

Mandag 11.00—17.00 Tirsdag-torsdag 11.00– 23.00 Fredag og lørdag 11.00—01.00 Søndag stengt


VINTERFERIE!

Stuntakademiet holder oppvisning!

Vinterferie i biblioteket!

Fredag 21. februar—kl. 14.00 Er du interessert i en karriere som stuntmann eller -kvinne? International Stunt Academy holder en forrykende oppvisning av stunt, parkour og tricking!

Uke 8. 17-22 februar

Norges første i sitt slag, International Stunt Academy inkluderer over 2000 kvadratmeter med treningsarealer i sentrum av Moss. Er du interessert i å vite mer om dette som yrkesvalg eller ønsker å trene parkour så svarer ekspertene på dine spørsmål.

Barneavdelingen har program hele vinterferien. På mandag og onsdag, film kl. 13. Filmene er følgende: Tigre og tatoveringer og De tøffeste gutta. Spillkroken vår er tilgjengelig med spill på både X-box, PC, DS og iPad. Det blir vaffelsalg og Karius og Baktus konkurranse, og vi setter også opp et hobbybord hvis du vil lage noe morsomt av perler eller tegne litt.


Lyrikklaget Spurven Fifa-turnering på biblioteket Lørdag 1. mars kl. 11.30-13.00. Lyrikk og musikk. Spurven presenterer egne dikt samt opplesning av kjente lyrikere. Det blir musikkinnslag samt servering av kaffe. Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.

Tirsdag 4. mars kl. 17.30 blir det Fifaturnering på X-box. Vi spiller til en vinner er kåret! Vinneren får et X-box/PS spill. Vi serverer pizza og potetgull, dere tar med brus. Vi setter opp FIFA-14 på to storskjermer og spiller turnering på begge. Gratis, åpent for alle, men du må ha spilt FIFA fra før.


Kakepynting på biblioteket!

One Direction kveld Torsdag 13. mars kl. 19.00

Lørdag 8. mars kl. 13.00

Alle directioner’s er velkommen til en kveld med One Direction i hovedrollen.

Vi får besøk av Bjørn Ali, som var med i Hele Norge Baker og har butikken Ali Customcakes på Rygge storsenter.

Han vil vise oss noen tips og triks til pynting av kake til barneselskap. Dere vil også selv få muligheten til å pynte en muffins under kyndig veiledning. Har dere noe fin pynt dere vil ha på, så ta det med, vi stiller med blanke muffins.

Vi viser filmen ”This is us” på storskjerm og serverer snacks og noe å drikke. Hvor mye vet du om helten din? Konkurranse med One Direction-premier! Ta med deg en vennine og kom! Velkommen!


Grunnlovsjubileet 15. mars—5. april -Hjemmelagede retter Utstilling av litteratur med tilknytning til 1814 -Ferske råvaror -Dagens varme lunsj 86.-salater,baguetter, -2014 jubileet. suppe, pai mm -Take away. Årets vårkampanje i regi av Østfoldbibliotekene med tema Grunnloven.

Catering

Visning av animasjonsfilmen ”Mossekonventionen” i hele perioden.

Levering til bedrifter, konfirmasjon, private fester, selskaper, Tapas, selskapsmat: snitter, smørbrød, koldtbord, Bufé Følg oss på Facebook : Café Trappané Henrich Gerners gate 14 (Underetasjen v/kinoen ) Bestilling / Kontakt: tel 466 26 533


Møte med en forfatter

Spillet om norden

Torsdag 20. mars kl. 20.00

Vandreutstilling om begivenhetene som formet det nye Norden i årene rundt 1814.

Arrangementet starter etter årsmøtet i Moss biblioteks venner. Boklotteri og servering mellom årsmøtet og forfattertreffet. Jan Kjærstad vil kåsere over tema ”Hva er viktigst, kjærlighet eller bøker?” med utgangspunkt i romanen ”Normans område” og essaysamlingen ”Menneskets Vidde”.

Foreningen Norden har i samarbeid med Norsk Folkemuseum laget en vandreutstilling om begivenhetene i norden rundt 1814. Utstillingen vises i biblioteket i perioden 24.— 29. mars.


Krimkveld på skihytta med krimforfatterne Kristina Ohlsson & Chris Tvedt

Forfatter og journalist Maria Amelie kommer til biblioteket for å snakke om "Frivillighet og kultur - Møteplass på tvers av kulturer"

Torsdag 3. april kl. 19.00.

Tirsdag 1. april kl. 19.00

Moss bibliotek i samarbeid med Norli Moss og Moss avis. Salg av krimbøker og møte med krimforfatterne Kristina Ohlsson og Chris Tvedt!

Kulturarrangementer krever ofte mange frivillige medhjelpere, og det er en utmerket sted å møtes for alle - i god dugnadsånd. Hva kan vi gjøre for å stimulere til å utvikle dette til å være en flerkulturell møteplass?

Mat og vinservering fra kl. 18.00.


Dukketeater—”Prinsessen på erten” Påskeverksted Vi feirer H. C. Andersens fødselsdag 2. april med dukketeaterforestilling. Dårekisten Teater spiller ”Prinsessen på erten” kl. 18.00. Bli med å feire en av tidenes største eventyrdiktere. 2. april er dikterens fødselsdag og blir også kalt ”Den internasjonale barnebokdagen”.

Lørdag 12. april, mandag 14. april, tirsdag 15. april og onsdag 16. april lager vi enkel påskepynt på barneavdelingen. Bli med og lag påskeliljer, påskeegg og påskekyllinger.


Hagen i fokus Lørdag 10. mai—kl. 11-15.

Bokfest: MOSS 2014

Rygge og Moss hagelag gir deg gode råd og tips til hvordan du kan få din drømmehage!

Biblioteket markerer Christian Frederikdagene med stor bokfest 18-23 august. Det blir mange spennende litterære arrangement og faglige foredrag.

Salg av planter

Mer informasjon følger!

Utstilling av bøker.

Se eget program for Christian Frederikdagene.


BLI MEDLEM! Dette heftet gir et godt inntrykk av den imponerende aktiviteten som Moss bibliotek står bak.

Som bibliotekvenn kan du være med å støtte biblioteket og bidra til at det kan fortsette å tilby spennende, interessante og lærerike opplevelser for barn og voksne. Ta kontakt med oss på bibliotekets hjemmeside: www.moss.bibliotek.no, der det er en lenke til bibliotekets venner, eller ta kontakt med styret direkte:

Tove Bødtger:

480 67 244

Toril Buttingsrud:

934 45 080

Lisa Bjørnstad:

907 87 332

Tom Erik Nielsen:

454 07 982


MappaMi gir bibliotekets lånere mulighet til bl.a.:

Holde oversikten over egne lån.

Fornye egne lån.

Reserve bøker og andre medier.

Se hva som ligger til avhenting

Se hvor man står i en venteliste.

Slette uaktuelle reserveringer.

Motta nyhetsbrev fra biblioteket pr e-post.

Endre egen pinkode.

Få beskjed via epost om nyinnkjøp på dine interesseområder

Benytte familiemappe for familiemedlemmmer.

Dersom du har et nasjonalt lånekort kan du selv bestille bøker fra andre bibliotek og hente dem på Moss bibliotek.

Mobiltilpassede hjemmesider Vår webapp for mobiltelefoner/nettbrett gir våre lånerne tilgang til den samme funksjonaliteten som man finner i vårt vanlige søk på hjemmesiden og i MappaMi.


Her får du svår på noen åv de vånligste spørsmålene om biblioteket.

Koster det noe å bli låner? Det er gratis å låne ved biblioteket, men du må betale til biblioteket hvis du overskrider lånetiden eller ødelegger/mister bibliotekets materiale. Se lånereglene våre.

Hvordån får jeg lånekort? Ta med legitimasjon med bilde, og kom til biblioteket. Hvis du vil ha et nasjonalt lånekort må du også sørge for å ha personnummeret ditt klart. Barn kan få eget lånekort hvis de har underskrift av foresatte, og når de går i 2. klasse blir de invitert til vårt GrevLing prosjekt, hvor vi utsteder spesielle Grevling kort til barna.

Hvå skjer hvis jeg mister bibliotekkortet? Hvis du mister kortet er det viktig at du gir beskjed til biblioteket med en gang, slik at vi kan sperre det for ulovlig bruk. Å erstatte et kort koster 20,- kr.

Hvor månge bøker kån jeg låne? Du kan låne så mye du vil både av bøker og annet materiale, bare du overholder lånetiden.

Hvor lenge kån jeg beholde bøkene? Det er 28 dagers lånetid på bøker, 1 uke på DVDer, men andre medier kan ha forskjellige lånetider. Se lånereglene våre. Hvis du ønsker å ha bøkene lenger, kan du ta kontakt med biblioteket eller du kan ordne det selv via Mappa Mi.


ÅPNINGSTIDER Mandag 10.00—19.00 Tirsdag 10.00—19.00 Onsdag 10.00—15.30 Torsdag 10.00—19.00 Fredag 10.00—15.30 Lørdag 11.00—15.00 *Studenter som vil benytte lesesalen før åpningstid kan ringe på bibliotekets bakdør kl. 08.30 på hverdager eller kl. 10.30 på lørdager.

KONTAKT Moss bibliotek ligger plassert i Møllebyen i Moss sentrum. Besøksadressen er: Fossen 22 (Inngang Henrik Gerners gate 14) Postadresse: Moss bibliotek, PB 400, 1502 Moss Telefon: 69 24 83 50—Fax 69 24 83 51 E-post: moss@moss.folkebibl.no Biblioteksjef: Beate Aakerøy—69 24 83 45 Mail: beate.aakeroy@moss.kommune.no Barneavdeling. 69 24 83 46 E-post: avd.barn@moss.folkebibl.no


PROGRAM Vinter/V책r

2014

Brosjyre våren 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you