Page 1

MOSS BIBLIOTEK VÅREN 2013


Vi ønsker å legge til rette for flere måter å lære på for barn og unge, og 2. mars åpnes derfor Utforsker’n i bibliotekets barne- og ungdomsavdelingen. Her kan barn og unge få oppleve morsom fysikk og kjemi, med blant annet slimlaging og molekylbygging. Av andre populære arrangementer for denne målgruppen er FIFA-turneringer på to storskjermer, og filmvisning for de aller yngste på lørdager. Er du en aktiv bibliotekbruker? Sjekk ut mange av våre tilbud om hvordan du kan administrere egne lån, reservere bøker, motta nyhetslister Det er mye grøss og gru på programmet i biblio- og få forhåndsvarsling på SMS. teket denne våren. For det voksne krim-glade Mer informasjon om dette og enda flere av publikummet inviterer vi til en stemningsfull krimkveld på Skihytta. To kjente krimforfattere våre tilbud finner du bak i denne brosjyren, samt på bibliotekets nettside. blir med oss denne kvelden, nemlig Jørgen Brekke og Trude Teige. I tillegg hører selvfølgelig Følg oss på bibliotekets hjemmeside og på også servering av god mat og drikke med til en Facebook! slik litterær helaften!

Kjære bibliotekvenn!

For barn og unge inviteres det til et skremmen- Velkommen til Moss bibliotek! de Marg & bein-show i biblioteket, hvor tre av våre mest kjente forfattere tar oss med inn i et grøsserunivers i dunkle og tåkelagte biblioteklokaler. Dette blir garantert et helprofft litterært biblioteksjef show ingen barn bør gå glipp av!

Beate Aakerøy


Personalets bokkafe Hver første fredag i måneden kl. 11.30: 1. februar, 1. mars, 5. april, 3. mai Ønsker du mange forslag til bøker som er spennende, morsomme eller interessante å lese? Den første fredagen hver måned anbefaler personalet ved Moss bibliotek bøker i Personalets bokkafé.

Filmvisning på barneavdelingen Lørdager kl. 13.00: 12.1 Postman Pat 9.2

Lille Gruffalo

16.3 Brannmann Sam 20.4 Prinsesse Lillefe Alle med norsk tale og ingen aldersgrense

Det blir servert boktips, kaffe og kaker. Gratis adgang.


FIFA 13 turneringer på biblioteket!

Brettspilldagen

En tirsdag i måneden blir det FIFA-turnering Lørdag 2. februar på to storskjermer. Vi starter kl. 17.30 og Moss Spillforening introduserer nye spillere spiller til kl. 19.00. Vi serverer snacks. til spillene de spiller og det er plass til alle og enhver, gammel som ung! Spillkvelder: 29.1, 26.2, 19.3 og 16.4 Moss Spillforening er en forening som fokuserer på ikke-digitale spill som f.eks. brettspill, miniatyrspilling, samlekortspill m.m.

Den siste kvelden, 16. april, har vi avslutningsfest med pizza og trekning av årets heldige spiller. Alle som har vært med på Vi holder også til i popkult-kroken i bibliospillkveldene i løpet av vinteren blir med i trekningen av et nytt valgfritt spill på X-BOX teket på lørdager fra klokken 11:00-15:00. eller andre spill-konsoller. Arrangementet er gratis og åpent for alle.


Lyrikklaget Spurven Lørdag 2. mars kl. 11.30-13.00 Lyrikk & Musikk Presenterer egne dikt samt opplesning av kjente lyrikere. Det blir også musikkinnslag samt servering av kaffe. Gratis inngang.

UTFORSKER’N Lørdag 2. mars kl. 12 åpner vi Utforsker’n på barneavdelingen. Kom innom og opplev morsom fysikk og kjemi med bl.a. kjemisk maleri og slimlaging, mikroskop-titting, molekylbygging og muligheter til å bygge First Lego League. Det blir også vitenskaps-quiz med premier! Vi får besøk fra TEKNA Moss og Forskerfabrikken. Arrangementet varer frem til kl. 15.00. Gratis inngang.


Vinterferie i biblioteket! Uke 8: 18.—23. februar Barneavdelingen har program hele vinterferien. Vi viser film mandag, onsdag og fredag kl. 13.00. Tirsdag, torsdag og lørdag setter vi opp både X-BOX Kinect og Wii på storskjerm. Vi har Star Wars og mange andre spill. Du kan også fargelegge vintertegninger, eller bli med på quiz med fine premier.

Krimkveld på Skihytta Vi setter kriminallitteraturen i fokus i vakre omgivelser! Onsdag 6. mars kl. 19.00 Møte med krimforfatterne Jørgen Brekke & Trude Teige Utstilling og salg av påskelektyre Salg av noe varmt i tillegg til kaffe og vafler. Salg av øl og vin. Arrangementet er et samarbeid mellom Moss bibliotek, Norli Moss, Moss avis og Skihytta.


Mor & Barn samlinger Nå starter vi opp igjen med våre mor/barn samlinger. Samlingene er et samarbeid mellom Moss bibliotek, Åpen barnehage, Moss mottak og Kulturskolen. Åtte torsdager utover våren samles vi kl. 10.30: 24 januar, 31 januar, 7 februar, 14 februar, 28 februar, 7 mars, 14 mars, 21 mars. Alle mødre med små barn er velkommen! Passer best for de på 1-3 år. Alle samlingene vil bestå av ca. 30 min med sang/lek/musikk med sangpedagog Cecilie Nesstrand fra Kulturskolen. Alle samlingene avsluttes med felles lunsj. Velkommen!


iPad-kunst med Nikolai Lockertsen Torsdag 7. mars kl. 19.00

Trendkveld med motevisning – klær, sko, hår og sminke! Popkult torsdag 25. april kl. 19.00

Møt en kunstner som maler ved hjelp av iPad. Presentasjon av kunst og foredrag. Nyttige tips til de som ønsker å lære mer.

Få styling- og motetips! Vi får besøk fra Amfi-senteret.

Han jobber til daglig i Storm Studio i Oslo og har bidratt med animasjoner på en rekke filmer som «Trolljegeren», «KonTiki» og Bli med på en annerledes kveld på popkult! «Lange Flate Ballær». I tillegg har han nylig vært tre måneder i Toronto hvor han har laget concept-art for Harald Zwarts nye film «The Mortal Instruments – City of Bones»


Marg & Bein Show Tirsdag 12. mars kl. 19.00 Får vi besøk av alle forfatterne til de kjente Marg & Bein bøkene; Ingunn Aamodt, Jon Ewo og Arne Svingen.

Forfatterne tar oss med inn i sine marerittaktige grøsserunivers i dunkle og tåkelagte biblioteklokaler til tonene av skummel musikk. Det er duket for en skikkelig skremmende kveld på biblioteket! Hvis du tør, ta med deg mange venner og kom! Gratis, ingen påmelding.


Atle Næss om Edvard Munch Påskeverksted! Møte med den kjente forfatteren Atle Næss som har skrevet en omfattende biografi om Lørdag 23. mars, mandag 25. mars, tirsdag Edvard Munch. 26. mars og onsdag 27. mars lager vi enkel påskepynt på barneavdelingen. Torsdag 14. mars kl. 20.00 etter årsmøtet i Moss biblioteks venner. Loddsalg & serveBli med å lag påskeliljer, påskeegg og ring før foredraget. påskekyllinger. Arrangementet er et samarbeid mellom biblioteket og MBV.


Den Internasjonale Barnebokdagen 2. april kl. 11.00 Vi markerer den Internasjonale barnebokdagen (som er H. C. Andersens fødselsdag), med eventyrlesing på mange språk siden det i år også er språkår. Vi inviterer barnehager og alle andre til å høre opplesning av eventyrene ”Pannekaka” og ”De tre bukkene Bruse” på engelsk, vietnamesisk, polsk, tyrkisk, tamil, bosnisk og selvfølgelig norsk.

UTFORSKER’N NATURFAGSLØYPE Lørdag 6. april kl. 12-15 har vi naturfagsløype i Utforsker’n. Elever fra Kirkeparken VGS, realfagsstudiet, guider deg gjennom morsomme og spennede eksperimenter. Prøv for eksempel: 

Utforsking av fargen på rødkålsaft

Bygging av molekylmodeller

Bruk av mikroskop Opplesere er elever fra Malakoff VGS, barne  – og ungdomsarbeider utdanningen.  Forsøk med lys Påmelding til Barneavdelingen:  Forsøk med batterier Tlf. 69 24 83 46 Gratis inngang.


Formiddagslunsj på Kafé Evert med Mosse-forfatter

Boklansering : Evelinn Enoksen Gå ikke glipp av møte med Gunnar Richter Johansen på Kafé Evert lørdag 13. april kl 13.00. Kåseri om Moss for en generasjon siden.

I April utkommer : ”Guardians of Evion: 1. Destiny” på engelsk og forfatter Evelinn Enoksen vil presentere boken sin.

Arrangementet er et samarbeid mellom Moss bibliotek og Kafé Evert.

Evelinn Enoksen er også kunstner og har også laget våre nye veggmalerier på Popkult -avdelingen.


Verdens bokdag Tirsdag 23. april Kl. 19.00

Hagen i fokus Lørdag 11. mai

Japansk samtidslitteratur i fokus! Vi får besøk av oversetter Magne Tørring, som blant annet har oversatt Haruki Murakamis ”Sputnik Sweetheart”, og som nå har oversatt to bøker som utkommer i vår: Mieko Kawakami: "Pupper og egg” g (Bokvennen forlag), og Tetsushi Suwa: "En hinsides mann" (Pax) .

Ved Rygge Hagelag

Det blir servering av sushi. Gratis inngang.

Foredrag om hagestell: Få gode råd og tips til hvordan du kan få din drømmehage!

Rygge hagelag deler ut frø og gjødsel gratis.


BLI MEDLEM! Dette heftet gir et godt inntrykk av den imponerende aktiviteten som Moss bibliotek står bak.

Som bibliotekvenn kan du være med å støtte biblioteket og bidra til at det kan fortsette å tilby spennende, interessante og lærerike opplevelser for barn og voksne. Ta kontakt med oss på bibliotekets hjemmeside: www.moss.bibliotek.no, der det er en lenke til bibliotekets venner, eller ta kontakt med styret direkte:

Rune Pedersen (Leder):

977 31 917

Turid Engheim Larsen (Sekretær):

402 44 364

Toril Buttingsrud (Kasserer):

934 45 080

Kari Ruud Johannessen (Styret):

928 60 662

Tove Bødtger (Styret):

480 67 244


Den kulturelle skolesekken Vi inviterer alle 5. klassene til et besøk hos Prosjekt Grevling! på biblioteket! Vi presenterer nye bøker og Alle 2. klasser i Moss vil bli invitert til biblioleser spennende smakebiter. teket til prosjekt GrevLing. Herr GrevLing og Bøkene vi presenterer, får alle skolene med venninnen hans Bokhild skal sammen med i gave slik at dere kan lese videre på skolen. oss ansatte på barneavdelingen lære barna litt om biblioteket. Alle kan være med å kåre ”årets bok” for 5. Det blir også muligheter til å få sitt eget klassinger! Les bøkene vi har presentert, GrevLing lånekort, og delta i lesekonkurransnakk om dem i klassen og bestem selv se med flott grevling leseskjemaer. Premie hvilke bøker dere liker best. Klassen som til en av klassene blir det også. vinner får en fin premie. Alle som ikke har lånekort kan få denne dagen. Husk å ta med innmeldingsskjema. Arrangementet varer fra 09-11.


MappaMi gir bibliotekets lånere mulighet til bl.a.:

          

Holde oversikten over egne lån. Fornye egne lån. Reserve bøker og andre medier. Se hva som ligger til avhenting Se hvor man står i en venteliste. Slette uaktuelle reserveringer. Motta nyhetsbrev fra biblioteket pr e-post. Endre egen pinkode. Få beskjed via epost om nyinnkjøp på dine interesseområder Benytte familiemappe for familiemedlemmmer. Dersom du har et nasjonalt lånekort kan du selv bestille bøker fra andre bibliotek og hente dem på Moss bibliotek.

Mobiltilpassede hjemmesider Vår webapp for mobiltelefoner/nettbrett gir våre lånerne tilgang til den samme funksjonaliteten som man finner i vårt vanlige søk på hjemmesiden og i MappaMi.

fff


Popkult avdelingen Popkult er vår ungdomssatsning men skal ikke være et ungdomstilbud i tradisjonell forstand. Vår målgruppe er videre enn tenåringer. Med Popkult ønsker vi også å nå alle som er interesserte i sub- og populærkultur, uavhengig av alder. Vi har et stort utvalg av nye fantasy- og science-fiction bøker, samt tegneserier og en stor filmsamling.

Popkult er å finne i 2. etasje i biblioteket og har også sin egen hjemmeside: http://popqult.blogspot.no/


fff

Her får du svår på noen åv de vånligste spørsmålene om biblioteket. Koster det noe å bli låner? Det er gratis å låne ved biblioteket, men du må betale til biblioteket hvis du overskrider lånetiden eller ødelegger/mister bibliotekets materiale. Se lånereglene våre.

Hvordån får jeg lånekort? Ta med legitimasjon med bilde, og kom til biblioteket. Hvis du vil ha et nasjonalt lånekort må du også sørge for å ha personnummeret ditt klart. Barn kan få eget lånekort hvis de har fff underskrift av foresatte, og når de går i 2. klasse blir de invitert til vårt GrevLing prosjekt, hvor vi utsteder spesielle Grevling kort til barna.

Hvå skjer hvis jeg mister bibliotekkortet? Hvis du mister kortet er det viktig at du gir beskjed til biblioteket med en gang, slik at vi kan sperre det for ulovlig bruk. Å erstatte et kort koster 20,- kr.

Hvor månge bøker kån jeg låne? Du kan låne så mye du vil både av bøker og annet materiale, bare du overholder lånetiden. fff

Hvor lenge kån jeg beholde bøkene? Det er 28 dagers lånetid på bøker, 1 uke på DVDer, men andre medier kan ha forskjellige lånetider. Se lånereglene våre. Hvis du ønsker å ha bøkene lenger, kan du ta kontakt med biblioteket eller du kan ordne det selv via Mappa Mi.


ÅPNINGSTIDER Mandag 10.00—19.00 Tirsdag 10.00—19.00 Onsdag 10.00—15.30 Torsdag 10.00—19.00 Fredag 10.00—15.30 Lørdag 11.00—15.00 *Studenter som vil benytte lesesalen før åpningstid kan ringe på bibliotekets bakdør kl. 08.30 på hverdager eller kl. 10.30 på lørdager.

KONTAKT Moss bibliotek ligger plassert i Møllebyen i Moss sentrum. Besøksadressen er: Fossen 22 (Inngang Henrik Gerners gate 14) Postadresse: Moss bibliotek, PB 400, 1502 Moss Telefon: 69 24 83 50—Fax 69 24 83 51 E-post: moss@moss.folkebibl.no Biblioteksjef: Beate Aakerøy—69 24 83 45 Mail: beate.aakeroy@moss.kommune.no Barneavdeling. 69 24 83 46 E-post: avd.barn@moss.folkebibl.no


Program

Vinter/V책r 2013

Moss bibliotek Våren 2013  
Moss bibliotek Våren 2013  

Les om alt som skjer på biblioteket denne våren!

Advertisement