Page 1


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 • 14η / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Περιεχόμενα ΕDITORIAL Aπό τον Παναγιώτη Ορφανό

3

ΠΡΟΪΟΝΤΑ «Ζεστάθηκε η αγορά ενόψει του Πάσχα»!

ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΠΑΡΑΓΓΙ: Στη Γερμανία τα πρώτα φορτία

4-5 6-7 4-5

ΔΙΕΘΝΗ Ισπανία σε χαμηλά επίπεδα παραμένουν οι τιμές στα εσπεριδοειδή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Στον Σπύρο Βαρβαρέσο

8-9 10

11

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ Οrsero: Nέο brand για

τη Bella Frutta

11

6-7


editorial

Ετοιμαζόμαστε! Όλοι οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον χώρο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, γνωρίζουν πολύ καλά ότι μια «καλή» πληροφορία αξίζει χρυσάφι Αυτή την ανάγκη για «έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσης» έρχεται το περιοδικό «Φρούτο Νέα» να καλύψει σήμερα με την δημιουργία των «Fresh Letters». Το ηλεκτρονικό μας αυτό περιοδι-

κό, θα εκδίδεται σε εβδομαδιαία βάση και θα φτάνει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των συνδρομητών μας κάθε Τετάρτη πρωί. Το «τρέχον» τεύχος είναι δοκιμαστικό και η αποστολή του έχει γίνει σε μια επιλεγμένη ομάδα συνδρομητών μας, με σκοπό να ακούσουμε τα σχόλια τους για αυτή την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερωθούν εκείνες οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να προβληθούν μέσα από αυτή την έκδοση μας. Η κανονική αποστολή των «Fresh Letters» ξεκινάει την 17η εβδομάδα, δηλαδή στις 25 Απριλίου, και πιστεύουμε ότι θα την αγκαλιάσουν όλοι οι συνδρομητές μας.

Παναγιώτης Ορφανός

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 6, 183 45 ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΗΛ.: 210 4812212 ΤΗΛ. & FAX: 210 4827089

E-mail: info@froutonea.gr / www.froutonea.gr ★ IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ Γ. ΟΡΦΑΝΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε .

the b e

EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ 00 ● ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 14η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

products st

ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΟΣ ★ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - ΑΝΝΑ ΜΑΚΡΥΓΙΩΡΓΟΥ


Π Ρ Ο Ϊ Ο Ν Τ Α

|

Π Ρ Ο Ϊ Ο Ν

Ε Β Δ Ο Μ Α

προϊόντα «Ζεστάθηκε» η αγορά εν όψει του Πάσχα! Διανύουμε την 14η εβδομάδα του έτους και η αγορά εν όψει της γιορτής του Πάσχα παρουσιάζει μια σχετικά καλή κινητικότητα στα περισσότερα προϊόντα!

Σ

υγκεκριμένα, όσον αφορά την τομάτα, οι καλές καιρικές συνθήκες έχουν βοηθήσει την εξέλιξη της παραγωγής και έτσι οι ποσότητες που θα παραχθούν τις επόμενες μέρες φτάνουν για καλύψουν τις τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς. Όσον αφορά την τιμή του προϊόντος, εκτιμούμε ότι αυτές τις μέρες θα υπάρξει μια άνοδος και είναι πιθανόν η τιμή για τις καλές τομάτες στα δημοπρατήρια της Κρήτης να ξεπεράσει το 1 ευρώ! Βέβαια όλα αυτά τελούν υπό αναίρεση, καθώς εάν τελικά πραγμα-

ΤΟΜΑΤΕΣ Επαρκείς οι ποσότητες. Προς άνοδο οι τιμές!

ΑΓΓΟΥΡΙ Ομαλά εξελίσσεται η εμπορική του πορεία

ΦΡΑΟΥΛΕΣ Καθοδικές οι τιμές. Αυξάνονται οι ποσότητες

44


Δ Α Σ

|

Σ Υ Ν Ε Ν Τ Ε Υ Ξ Η

|

Δ Ι Ε Θ Ν Η

|

Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Μ Α Τ Ι Κ Α

Ν Ε Α

τοποιηθεί η απεργία της ΠΝΟ, όπως έχει αναγγείλει τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη, ημέρες κατά τις οποίες αναμένεται ότι θα φορτωθούν και τα περισσότερα προϊόντα από την Κρήτη, τότε η αγορά θα βρεθεί προ εκπλήξεων!

 μήλα - ακτινίδια Τώρα σχετικά με τα μήλα τα ακτινίδια, και τα αχλάδια δεν θα έχουμε κάποια αξιόλογη μεταβολή στις ποσότητες αλλά και στις τιμές.

 φράουλα  αγγούρια Στα αγγούρια τα πράγματα φαίνεται ότι θα εξελιχθούν πιο ομαλά, καθώς εκτός από την Κρήτη το παρών στην αγορά έχουν δώσει η Κυπαρισσία αλλά και η Πρέβεζα. Έτσι στο προϊόν αυτό εκτιμάται ότι οι τιμές την τρέχουσα αλλά και την επόμενη εβδομάδα δεν θα παρουσιάσουν κάποια αξιόλογη μεταβολή.

554

Εκτός όμως από τα κηπευτικά, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτές τις μέρες θα βρεθεί και η φράουλα. Στο προϊόν αυτό η παραγωγή έχει αρχίσει να αυξάνεται με επακόλουθο να μειωθούν οι τιμές παραγωγού. Έτσι, την εβδομάδα που διανύουμε αλλά και την Μεγαλοβδομάδα, δεν υπάρχει πρόβλημα στην απορρόφηση του προϊόντος, ενώ καθοριστική για την πορεία του προϊόντος φαίνεται ότι θα είναι η 16η εβδομάδα!

 πορτοκάλια Τέλος στα πορτοκάλια, τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά, καθώς η απορρόφηση γίνεται με πολύ βραδείς ρυθμούς. Μάλιστα εάν δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες εβδομάδες, τότε θα μείνουν αδιάθετες σημαντικές ποσότητες Μέρλιν, αλλά και Ναβαλίνα.


Π Ρ Ο Ϊ Ο Ν Τ Α

|

Π Ρ Ο Ϊ Ο Ν

Ε Β Δ Ο Μ Α

προϊόν της εβδομάδας Στη Γερµανία τα πρώτα φορτία ελληνικού σπαραγγιού Μπορεί για μας τους περισσότερους να αργεί ακόμη το Πάσχα, ωστόσο για τους παραγωγούς και εξαγωγείς του σπαραγγιού διανύουμε ήδη την Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς η πορεία του προϊόντος είναι στενά «δεμένη» με το Πάσχα των Καθολικών, στις 8 Απριλίου.

6


Δ Α Σ

|

Σ Υ Ν Ε Ν Τ Ε Υ Ξ Η

|

Δ Ι Ε Θ Ν Η

Ο

ι αποστολές ελληνικών σπαραγγιών προς τη γερμανική αγορά ξεκίνησαν εδώ και λίγες ημέρες με καλό ρυθμό, αν και οι ποσότητες που εξήχθησαν ήταν κάπως περιορισμένες, δεδομένου του ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της σεζόν. Ωστόσο, τα ελληνικά σπαράγγια φαίνεται ότι μέχρι στιγμής γίνονται δεκτά από τους Γερμανούς καταναλωτές και στο γεγονός αυτό μετρά τόσο η πολύ καλή φετινή ποιότητα του προϊόντος, όσο και το γεγονός ότι τα γερμανικά σπαράγγια δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα στην αγορά.

H όψιµη γερµανική παραγωγή αλλά και η πολύ καλή φετινή ποιότητα των ελληνικών σπαραγγιών µας επιτρέπει να είµαστε αισιόδοξοι...

|

Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Μ Α Τ Ι Κ Α

Ν Ε Α

Υπάρχει μέλλον; Σύμφωνα με τον κο Ηλία Αναστασιάδη, γεωπόνο της εταιρείας «Μπαλακανάκης», οι τιμές παραγωγού κατά την περίοδο αυτή είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στους παραγωγικούς και εμπορικούς κύκλους ότι αυτή τη φορά μπορούμε να έχουμε μια καλή χρονιά για το ελληνικό προϊόν. Ωστόσο, επισημαίνει ο κος Αναστασιάδης, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει και από την επόμενη εβδομάδα η ζήτηση να κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα και παράλληλα να επιβεβαιωθούν και έμπρακτα οι εκτιμήσεις που αναφέρουν ότι η γερμανική παραγωγή σπαραγγιού φέτος θα είναι πολύ όψιμη, καθώς μια μόνο καλή εβδομάδα δεν είναι ικανή για «θαύματα».


Π Ρ Ο Ϊ Ο Ν Τ Α

|

Π Ρ Ο Ϊ Ο Ν

Ε Β Δ Ο Μ Α Δ

διεθνή ΙΣΠΑΝΙΑ

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένουν οι τιμές παραγωγού στα εσπεριδοειδή Δεν εξελίσσεται καλά για τους Ισπανούς παραγωγούς εσπεριδοειδών η φετινή χρονιά τόσο παραγωγικά, όσο και εμπορικά. Κι αυτό γιατί τις πληγές που άφησε στις ισπανικές καλλιέργειες ο παγετός του Φλεβάρη, ήρθε να διευρύνει η παρατεταμένη ξηρασία στη χώρα, η οποία διαρκεί μέχρι και την εβδομάδα που διανύουμε.

ΙΣΠΑΝΙA

Έκκληση για βοήθεια λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας Πονοκέφαλο στους Ισπανούς παραγωγούς έχει προκαλέσει η παρατεταμένη ξηρασία που πλήττει τη χώρα τους το τελευταίο διάστημα με την ισπανική κυβέρνηση να κάνει έκκληση για κοινοτική βοήθεια. Πιο συγκεκριμένα, η Ισπανία βιώνει μία από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία της, καθώς η μείωση των διαθέσιμων ποσοτήτων νερού έχει φτάσει σχεδόν στο 45% μέχρι στιγμής, προκαλώντας ανησυχίες στους εγχώριους παραγωγούς. Οι τελευταίοι μάλιστα δέχονται το δεύτερο σοβαρό πλήγμα για τη φετινή σεζόν καθώς ακόμη δεν έχουν επουλώσει τις πληγές τους από τον παγετό του Φεβρουαρίου. Για την ακρίβεια, τις περισσότερες πληγές μετρούν οι καλλιέργειες της ισπανικής επαρχίας της Ανδαλουσίας, η οποία κατέχει τα ηνία στην ισπανική παραγωγή φρούτων και λαχανικών. Παράλληλα, οι τοπικές αρχές εφιστούν την προσοχή σε όλους τους εμπλεκόμενους, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις, προβλήματα από τη ξηρασία ενδέχεται να παρουσιαστούν στις καλλιέργειες δημητριακών, αλλά και στην κτηνοτροφία. 884

Euroasper 2012 9o Ευρωπαϊκό συνέδριο σπαραγγιού

Με ελληνική παρουσία πραγματοποιήθηκε το διεθνές συνέδριο που φέτος έλαβε χώρα στην ισπανική Γρανάδα. Με πρωτοβουλία του Δήμου Νέστου τη χώρα μας εκπροσώπησε στο συνέδριο τριμελής αποστολή, στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Γιώργος Χατζηαναστασίου, Πασαλίδης Ιωάννης και Αναστάσιος Καρκάτζαλος. Γενικό συμπέρασμα του συνεδρίου ήταν πως η παγκόσμια παραγωγή σπαραγγιού την τελευταία δεκαετία εμφανίζει μια πτώση της τάξης του 2025%. Όσον αφορά την Ε.Ε., διαπιστώθηκε ότι καταγράφεται αύξηση στη ζήτηση στην παραγωγή των χωρών μελών, καθώς και στις εισαγωγές του προϊόντος. Περισσότερες πληροφορίες και αναλύσεις ανά χωρά θα υπάρχουν διαθέσιμες στο τεύχος Μαΐου των Φ/Ν που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Μαίου.


Α Σ

|

Σ Υ Ν Ε Ν Τ Ε Υ Ξ Η

|

Δ Ι Ε Θ Ν Η

|

Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Μ Α Τ Ι Κ Α

Ν Ε Α

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ενημερωτική εκστρατεία για τα θερμοκηπιακά προϊόντα Μία ευρεία εκστρατεία ενημέρωσης του εγχώριου καταναλωτικού κοινού για τα θερμοκηπιακά προϊόντα έχουν ξεκινήσει οι επαγγελματίες που ασχολούνται με την παραγωγή, αλλά και την εμπορία φρούτων και λαχανικών θερμοκηπίων στη Γερμανία. Περίπου 3,6 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να διατεθούν συνολικά για την ενημερωτική - διαφημιστική εκστρατεία με σκοπό να αναστραφεί το ήδη αρνητικά διαμορφωμένο κλίμα, σε σχέση με τα εν λόγω προϊόντα. Η καμπάνια, η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη, έχει σαν κυριότερο στόχο να «καλλιεργήσει» στους καταναλωτές την πεποίθηση ότι τα προϊόντα που παράγονται στα

θερμοκήπια είναι ασφαλή και υγιεινά. Η ενημερωτική εκστρατεία αφορά μία πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων, όπως τα αγγούρια, τις τομάτες, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, τα φασόλια, τα κολοκυθάκια, τη ρόκα και τα ραπανάκια. Βέβαια, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα προϊόντα, τα οποία έχουν ξεχωριστή θέση στο τραπέζι του Γερμανού καταναλωτή, όπως είναι οι τομάτες, οι πιπεριές και τα αγγούρια, που συγκαταλέγονται στα πρώτα 5 δημοφιλέστερα λαχανικά για τους εγχώριους καταναλωτές.

ΙΤΑΛΙΑ

Νέα ακτοπλοϊκή γραμμή συνδέει Μπρίντεζι– Ηγουμενίτσα – Πάτρα Μια νέα γραμμή σύνδεσης Πάτρας – Ηγουμενίτσας – Μπρίντεζι, η οποία θα εξυπηρετεί εμπορευματικές μεταφορές και επιβάτες, εγκαινιάζει ο ιταλικός όμιλος Grimaldi στις 11 Απριλίου 2012. Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της γνωστής εταιρείας στις θαλάσσιες μεταφορές, το πλοίο της Grimaldi θα αναχωρεί τρεις φορές την εβδομάδα από Ιταλία και Ελλάδα αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα, α) κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή θα έχει αναχώρηση στις 19:30 από το λιμάνι του Μπρίντεζι, β) με ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο (ώρα άφιξης στις 4:30) και γ) τελικό 5 94

προορισμό το λιμάνι της Πάτρας στις 13:00. Από το λιμάνι της Πάτρας, τώρα, το πλοίο θα αναχωρεί κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο στις 17:00, με ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (ώρα άφιξης στις 13:00 κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή) και

τελικό προορισμό το λιμάνι του Μπρίντεζι στις 8:00. Λέγεται ότι τη θερινή περίοδο όπου παρουσιάζεται αυξανόμενη τουριστική κίνηση, η νέα αυτή γραμμή θα συνδέει επιπλέον και το νησί της Κέρκυρας, σε εβδομαδιαία βάση.


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

συνέντευξη

Σπύρος Βαρβαρέσος Μέτοχος της εταιρείας «Μενέλαος»

«Σταδιακή αύξηση στις εισαγωγές λεμονιών από την Αργεντινή χρόνο με το χρόνο»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

|

Στα τέλη Μαΐου προγραμματίζει η «Μενέλαος» να παραλάβει τις πρώτες ποσότητες λεμονιών Αργεντινής, οι οποίες θα είναι για ακόμη μια χρονιά αυξημένες. Φ.Ν.: Κύριε Βαρβαρέσο, με ποια εταιρεία από την Αργεντινή συνεργάζεται η «Μενέλαος» για την εισαγωγή λεμονιών στη χώρα μας;

ΠΡΟΪΟΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ |

ΔΙΕΘΝΗ

|

Σ.Β.: Συνεργαζόμαστε με την «Frutucuman», η οποία «γεννήθηκε» από την συνένωση 4 εταιρειών με μεγάλη εμπειρία και αξιόλογη παρουσία στην παραγωγή και εμπορία των φρέσκων λεμονιών. Φ.Ν.: Ποιες είναι οι πληροφορίες που λαμβάνετε από τους συνεργάτες σας αναφορικά με τη νέα σεζόν των λεμονιών Αργεντινής ποιοτικά αλλά και ποσοτικά;

Π Ρ Ο Ϊ Ο Ν ΤΑ

|

Σ.Β.: Η παραγωγή θα είναι μικρότερη φέτος λόγω της παγωνιάς που σημειώθηκε πέρυσι. Ωστόσο, αυτό δεν θα μας επηρεάσει καθώς έχουμε ήδη προγραμματίσει τις ποσότητες που θα εισάγουμε. Φ.Ν.: Πότε πιστεύετε ότι θα πραγματοποιήσετε σαν εταιρεία τις πρώτες εισαγωγές λεμονιών φέτος και για τι

84 10

ποσότητες μιλάμε περίπου; Σ.Β.: Οι πρώτες παραλαβές έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Μαΐου, ενώ εκτιμούμε ότι η σεζόν θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη. Οι εισαγόμενες ποσότητες, θα ξεπεράσουν τους 2.000 τόνους, καθώς παράλληλα εισάγουμε και λεμόνια από τη Νότια Αφρική. Φ.Ν.: Πως διαμορφώνονται οι εισαγωγές στο συγκεκριμένο προϊόν; Παρατηρείτε αυξομειώσεις σε βάθος χρόνου;

«Οι πρώτες παραλαβές έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Μαΐου, ενώ εκτιμούμε ότι η σεζόν θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη.

Σ.Β.: Κάθε άλλο παρά μείωση παρουσιάζουν οι εισαγωγές λεμονιών από την Αργεντινή, καθώς παρατηρούμε ότι οι ποσότητες που αποστέλλονται στην Ελλάδα αυξάνονται χρόνο με το χρόνο. Φ.Ν.: Κλείνοντας, ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για τα επίπεδα στα οποία θα διαμορφωθούν φέτος οι τιμές σε σχέση με πέρυσι; Σ.Β.: Είναι νωρίς, ωστόσο ας ελπίσουμε ότι αυτές θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα. Κατά τη γνώμη μου, είναι επιτακτική ανάγκη λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης οι τιμές σε πολλά βασικά προϊόντα να είναι ιδιαίτερα συγκρατημένες.

• INFO • Κ.Α.Α., Ρέντης: Β30, Β28, Β26, Α29, Ε13

• ΤΗΛ.: 2104839333 • FAX: 2104814966 • www.fruit.gr


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

επιχειρηματικά νέα Orsero: Νέο brand για τη Bella Frutta και το GF Group Το δικό της brand για τα εξωτικά φρούτα που παράγει και διακινεί στην Ευρώπη, δημιούργησε ο διεθνής όμιλος GF Group, μέλος τους οποίου αποτελεί και η ελληνική Bella Fruta.

ΔΙΕΘΝΗ

|

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

|

Με την εμπορική ονομασία «F.lli Orsero», o όμιλος εισαγωγής και διακίνησης φρέσκων φρούτων και λαχανικών προωθεί στις ευρωπαϊκές αγορές τις έξτρα premium μπανάνες και ανανάδες που ο ίδιος πλέον παράγει. Τα προϊόντα αυτά, με την εμπορική ονομασία «Orsero» φτάνουν μέσα σε λίγες μέρες στη Μεσόγειο με τα ιδιόκτητα πλοία του GF Group και μεταφέρονται ταχύτατα στα ευρωπαϊκά σημεία λιανικής πώλησης, μέσω ενός ευρύτατου δικτύου διακίνησης.

Διαφημίσεις

ΠΡΟΪΟΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ |

Με αρχή την Ιταλία ξεκίνησε μέσα στον Μάρτιο η ιδιαίτερα φιλόδοξη προωθητική καμπάνια της «Orsero» στην Ευρώπη, που θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες χώρες στις

οποίες δραστηριοποιείται η GF Group, όπως η Ελλάδα μέσω της Bella Frutta. Το πρόγραμμα έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε βάθος τετραετίας. Το πρώτο τηλεοπτικό σποτ προβάλλεται ήδη στα μεγάλα ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα και υπάρχει επίσης διαθέσιμο στο διαδίκτυο μέσω του YouTube.com.

Π Ρ Ο Ϊ Ο Ν ΤΑ

|

Η Χονδρεμπορική επιχείρηση «Μαρτσούκος Α.Ε.» που εδρεύει στην Κ.Λ. Αθηνών Γ 42-46, για την 15η εβδομάδα προσφέρει 2 τόνους περγαμόντα του Α.Σ « ΕΛΙΟΣ», στην τιμή των 75 λεπτών. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-4822106 και 6944781992 - Κος Πέτρος Μαρτσούκος

54 12

H Χαλκιαδάκης Α.Ε. πρωτοπορεί στον τομέα των φρουτολαχανικών Το πρώτο ψηφιοποιημένο πρωτόκολλο ασφάλειας φρουτολαχανικών στην Ελλάδα παρουσιάζει η εταιρεία Χαλκιαδάκης σε εκδήλωση που διοργανώνει στις 5 Απριλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε επίσημη ανακοίνωση της αλυσίδας Σ/Μ, η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 5 Απριλίου στις 17.30 μ.μ. στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου (Αίθουσα Καστελάκη, Κορωναίου 9-Πάρκο Θεοτοκόπουλου), με σκοπό την παρουσίαση του πρώτου ψηφιοποιημένου (σε web περιβάλλον) πρωτοκόλλου ασφάλειας και λαχανικών στην Ελλάδα «FSC – Ασφαλή τρόφιμα» με την τεχνική στήριξη της MODUS.


froutonea fresh letter  

newsletter

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you