Page 1

Julehefte 2013


Fred over jorden

Desember er advents- og julemåneden, men vi kan også kalle den «fredsmåneden». Den 10. desember, på Nobels dødsdag, blir fredsprisen utdelt. I år er det forøvrig 180 år siden Alfred Nobel ble født. Og julen er vel den høytiden der de fleste fredsønskene blir framsatt og uttalt, men akk! - så sjelden oppfylt.

Folk flest foretrekker fred – uansett politisk eller religiøs overbevisning, ja, selv om de er soldater eller krigere av yrke. I år er det 99 år siden den bemerkelsesverdige julen på Vestfronten, da det utrolige skjedde, - på flere frontavsnitt, men ikke alle – at soldater fra beggee sider av fronten la fra seg våpnene, kom opp av skyttergravene og utvekslet gaver med fienden. En

fiende som ikke DE hadde valgt, det hadde deres ledere gjort for dem.

Og slik har det vært til alle tider. Politiske og religiøse ledere, som har sine egne agendaer, de utkommanderer, de oppildner, de indoktrinerer, de sender sine mer eller mindre uvillige undersåtter ut i blodige kriger og konflikter. Så derfor – mens vi her i vårt fredelige lille hjørne tar hverandre i hendene og synger «Fred over jorden», la oss sende en medfølende tanke til folk i Colombia, Mexico, Afghanistan, Pakistan, Syria, Egypt, Midt-Østen, Nigeria, Somalia, Sudan, Irak, Jemen .......... sg ønske at våpnene kunne tie – om så bare for noen timer – en dag, ........ kanskje lenger også? For folk flest foretrekker fred.

LYSMESSE STAVERN KIRKE 1. søndag i advent kl. 17:00


Lystenningsfest med nissevandring Stavern torg - Sentrum - Fredriksvern Verft PROGRAM Lørdag 30. novemberer, kl 16:00

Stavern Drillteam underholder. Staverns egen veteranbrannbil tuter julen inn. Rakkestuten Blandakor synger julesanger for oss Julenissen kommer og juletreet ved kirken tennes Fredtunelever synger julesanger sammen med oss Julenissen går rundt juletreet sammen med små og store barn Vi vandrer videre med julenissen til sentrum og tenner julegater og juletre Nissen leder Nissevandringen, sammen med hesten fra Tohn Gård Juletrubaduren spiller julesanger for oss Små og store nisser går deretter til Fredriksvern Verft, der JKØs kjøkken serverer gratis grøt og saft Galeiscenens Yngste opptrer Norges største og fineste juletre tennes Advent og juletanker ved Pastor Alf Petter Hammersmark Fredtunelever synger julesanger sammen med oss, akkompagnert av Stavern/Agnes Musikkorps Etter at vi har gått rundt juletreet, deler nissen ut overraskelser til barna Julekomitéen ønsker alle en riktig god jul og velkommen til julestemning i Stavern

Vi oppfordrer alle til å stille med nisselue og lykter til nissevandringen.

Staverns gode, gamle brannbil er tilstede på torget!


Fritz i julestemning

gammel, og jeg fikk fem kroner for det. Da kom jeg hjem med en pose veldig søte og gode appelsiner, som jeg hadde kjøpt for 3,25 – penger jeg hadde tjent sjæl - og så spiste mor og jeg en appelsin hver. Da hadde jeg liksom spandert den på henne da, og følte meg veldig kry.

Det er Stavernskunstneren Fritz Helge Nyegaard som velvilligst har bidratt med forsidetegningen til juleheftet vårt i år. Kanskje kan dette bli en tradisjon for årene framover også? - utfordringen er ihvertfall hermed gitt! Ikke for det, Fritz Helge må så gjerne få komme med flere humørfylte bidrag, han! - Hva er ditt hygggeligste juleminne fra barndommen? - Det må være den gangen jeg hadde solgt et av mine aller første bilder, - til fru Friis neri gata – jeg kan vel ha vært ni-ti år

Som alle gamle Staværinger vet – Fritz Helges onkel Kristian drev bensinstasjon, og kona Dordi sto i butikken, der de solgte blader, aviser og ikke minst godteri. - En jul kom de med en masse godteri som vel egentlig hadde gått ut på dato – det var ganske hvitt av sukker utenpå, så det er kanskjew mitt SØTESTE juleminne! humrer kunstneren Fritz Helge skal ihvertfall ha en hjertelig takk for den humørfylte tegningen som pryder forsida vår i år! Vi ønsker både ham og alle andre Stavernskunstnere en trivelig, glad og humørfylt jul.


“Tinka” & “Sakka“

Det var ikke bare Kristian og Dordi som solgte julegodter – til alle tider på året,, forresten! - mange av oss som er i ferd med å gå ut på dato vil huske «Sakka» - den vesle butikken som lå der hvor Egin holder til nå. Her ser dere et julekort som «Miss Kathinka Sakariassen» fikk sendt fra Brooklyn i 1915 – da var nok «Tinka» fremdeles en ung og sveisen frøken. Senere etablerte «Nabben» en lignende kiosk på hjørnet vis-à-vis, der fikk vi oppleve Staverms første jukebox –med 45-singler. 25 øre for en plate, men for en krone fikk du høre fem! «Wurlitzer» het vidunderet, og i likhet med «Nabben Bar» er også det firmaet gått over i historien. Kortet er forøvrig velvilligst stilt il disposisjon av Fritz Helge Nyegaard.

Om julenissen

Vi må jo nesten innom julenissens historie i år også. Som vi nevnte i fjorårets utgave - i engelsktalende land heter julenissen Santa Claus – etter Sankt Nicholas eller Nikolaus. Den 6. desember i år er det 1.670 år siden den greske biskop Nicholas døde. Mens han levde, skal han ha hatt for vane å gi gaver i all hemmelighet, han puttet stadig penger i skoene som folk hadde satt utenfor dørene sine. Det ble sagt at han ofte hjalp til med å skaffe medgift til fattige unge piker. I et tilfelle kastet Nicholas en liten skinnpose med gullpenger inn gjennom vinduet der jenta

bodde. Posen landet i en av jentas strømper, som var hengt opp til tørk på peisen, og slik, ifølge legenden, oppsto skikken med å henge opp strømpe på peisen – eller i nyere tid, da folk ikke alltid hadde peis i huset, - ved sengeenden. 6. desember blir kalt Nikolausdagen eller St. Nikolausmesse.


Stavernjul i gamle dager

Som kjent er det ikke mye igjen av gammel bebyggelse i nedre Stavern etter den katastrofale brannen i 1883. Vel, det er Tollboden, selvsagt, og oppover Fjerdingen og langs Larviksveien finnes hus som er eldre. Vi kan nok regne med at det i gammel tid her i småbyen, ble holdt både griser og høns, også blant folk som ikke var bønder. Og vi vet at kommandanten på Verftet irriterte seg over at folk lot kyr gå og beite på de fine vollene hans, og kyr og sauer ble brakt ut for å beite på øyene sommertid. Så før jul ble det nok slaktet, syltet og saltet i lange baner. Noen har nok brygget sitt eget øl også, selv om det nok har vært mere vanlig på de omkringliggende gårdene. Selv om det fra midten av 1800-tallet ble etablert egne bryggerier i Larvik, så har hjemmebryggingen av øl til jul lange tradisjoner i landet vårt. Julebakst måtte til, og en driftig husmor måtte kunne sette fram «de sju slaga» på kaffebordet til familie og julegjester. Her i Stavern bodde det ikke bare «innfødte» - marineverftet trakk til seg soldater, offiserer og arbeidsfolk fra ulike kanter av landet – fra utlandet også – slik at det kunne være ulik oppfatning om hvilke kaker som hørte med i de sju «utvalgte». Men de fleste vil nikke gjenkjennende til disse her: Smultringer, sandkaker sirupss-

nipper, krumkaker, berlinerkranser, goro og fattigmann. Mange staværinger vil nok også huske de gode serinakakene fra Andresens hjemmebakeri i årene etter krigen. Men da er vi inne i vår egen tid. Og når vi nå likevel er der; - om man møtte opp på juletrefest på Frelsesarmeen, Saniteten eller Losjen, så vanket det ofte julekake med «godt smør» på. I motsetning til idealet nå for tida skulle julegrisen helst være så god og feit som mulig i «de gode, gamle dager.» Og når man først slaktet, så ble det meste av dyret brukt: - til pølser, til flesk, ribbe, persesylte, spekeskinke, syltelabber og blodmat. Her ved kysten har det nok også vanket fersk fisk, både på julebordet og ellers. Lakseelva Lågen ligger jo ikke langt unna, og den var nok enda mere rik på laks enn den er nå i våre dager. Ja, det fortelles at tjenestefolk oppover i Lågendalen fikk med i festekontrakten at de ikke skulle ha laks til middag mer enn to dager i uka! Tørrfisk, bløytet i ukevis, for deretter å lutes, har nok heller ikke vært ukjent på disse trakter, heller ikke rakefisk, som ellers stort sett hører innbygdene til.


Det var stor stas for smågutten å være med far ut i skauen like før jul og knerte ned ei lita gran til juletre. Pynten var oftest hjemmelaget, å lage juletrepynt var en koselig familietradisjon for store og små. I de små, hjerteformede papirkurvene lå det kanskje noe søtt og godt på julaften.

før på 1700-tallet. Så derfor går vi i disse dager i lystig gang rundt juletreet – elller -trærne – både i Stavern sentrum og i de tusen hjem. Riktig god jul, alle sammen!

Å ta inn grønne vekster rundt vintersolverv, det gjorde allerede de gamle romerne, selv om de ikke akkurat pyntet juletrær. Men det fortelles at Martin Luther ble så fascinert av de vakre snøtunge granene i skogen at han tok med et lite tre hjem til barna sine. Da er vi rundt år 1500. Og skikken har nok kommet hit til Norden mye senere enn det, kanskje ikke

Verftsbutikken tlf. 911 23 222 | shop.VisitstaVern.no


Julekonsert med Ingvild Nagell Dahl, Trond Nagell Dahl, Steinar Borvik og Rakkestuten Blandakor under ledelse av dirigent og pianist Jorn Oden Evertsen.

Fredriksvern kirke Søndag 8. desember 2013 Kl 18:00 - Utsolgt Ekstrakonsert KL 20:15 BILLETTER TIL KR 200,- SELGES HOS KORMEDLEMMER ELLLER I DØRA


24 prosjekterte leiligheter i strandkanten for folk flest SALGET ER I GANG - TO SOLGT!

UTSIKTEN FRA STUEN I DIN NYE LEILIGHET

Støperistranda, 32 LARVIK BTA: ca 90 m Byggeår: 2014 Parkering: Garasje + oppstillingsplasss 2

Beliggenhet: Prosjektet ligger i strandkanten ut mot Larviksfjorden med uforstyrret og fantastisk utsikt mot Larvik by og utover fjorden. Tomten ligger lunt til for sydvesten og har gode solforhold - også utover kvelden.

bad, bod og stor stue med delvis åpen kjøkkenløsning. Stor terrasse med vidstrakt utsikt! Standard: Leilighetene vil holde gjennomgående høy boligstandard med enstavs eikeparkett, downlights, flislagt bad, ventilasjonsanlegg med varmegjennvinning og flott kjøkken.

Innhold: Leilighetene vil gå over ett plan med romslig gang, to soverom,

Pris.: 3 500 000,- + parkering à 250.000 pr plass

Visninger: For gjennomgang av prosjektet kontakt megler Oppdragsansvarlig: Knut H. Leinæs - Advokat - Tlf.: 920 53 533 MEGLERHUSET LEINÆS


100,-


TIMEBESTILLING PÅ NETT: WWW.LORDOGLADY.NO Verftsgt. 4 | Tlf. 33 19 98 05

RISØYVEIEN 3


Bank der du er!

Med deg på dine opplevelser Last ned bankappen til din smarttelefon og ha full oversikt over din privatøkonomi - 24 timer i døgnet. På mobil eller nettbrett får du tilgang til de mest nødvendige banktjenestene dine, hele tiden! Skulle du likevel trenge en samtale om din privatøkonomi, eller kanskje du har spørsmål om finansiering? Kontakt oss, og få gode råd og veiledning. Du finner oss på Fritzøe Brygge, på tlf.: 02480, eller på www.s1bv.no.

Din bank. Nær og dyktig.


Juleutstilling på Verftet Lørdag 30. november, kl. 12-18 Søndag 1., søndag 8. og søndag 15. desember kl. 12-16 eller etter avtale. Her finner du: grafikk, kunsthåndverk, hånddryppede lys, håndlagde såper, fotokunst, smijernsprodukter, skulptur, glasskunst, eventyr-illustrasjoner, strikk, keramikk, maleri, festdrakter, korsetter, porselenskopper, brendte mandler, bøker, broderi, drops, lamper, designprodukter m.m.

Velkommen til hyggelig julehandel og god julestemning!

www.fredriksvernverft.no


JulesangerBjelleklang

Nå tennes tusen julelys (Emmy Köhler - Lars Søraas jr.)

Nå tennes tusen julelys Det stråler rundt vår jord Og himlens stjerner blinker ned Til liten og til stor Og over land og by i kveld Går julens glade bud Om han som fødtes i en stall Vår frelser og vår Gud

Deilig er den himmel blå (J.G Meidell - N.F.S Grundtvig)

Deilig er den himmel blå Lyst det er å se derpå Hvor de gyldne stjerner blinker Hvor de smiler, hvor de vinker :/: Oss fra jorden opp til seg :/: Det var midt i julenatt Hver en stjerne blinket matt Da med ett der ble å skue En så klar på himlens bue :/: Som en liten stjernesol :/:

Glade jul

(F.X. Gruber - B.S. Ingemann)

Glade jul, hellige jul Engler daler ned i skjul Hit de flyver med paradisgrønt Hvor de ser hva for Gud er skjønt :/: Lønnlig iblant oss de går :/: Salig fred, himmelsk fred Tone julenatt her ned Engler bringer til store og små Bud om han som i krybben lå :/: Fryd deg hver sjel han har frelst :/:

(J.L. Pierpont - Juul Hansen)

Bjelleklang, bjelleklang over skog og hei. Hør på bjellens muntre klang når Blakken drar i vei. Følg oss ut, følg oss ut over mo og myr der hvor veien slynger seg i skogens eventyr. Det klinger over heien en munter melodi som fuglene i heien så muntert stemmer i. Bjelleklang, bjelleklang over skog og hei. Hør på bjellens muntre klang når Blakken drar i vei.

På låven sitter nissen (Frank Meissner - Margrethe Munthe)

På låven sitter nissen med sin julegrøt så god og søt, så god og søt. Han nikker, og han smiler, og han er så glad, for julegrøten vil han gjerne ha. Men rundt omkring står alle de små rotter, og de skotter, og de skotter. De vil så gjerne ha litt julegodter, og de danser, danser rundt i ring. Men nissen, se han truer med sin store skje: “Nei, bare se og kom av sted, for julegrøten min den vil jeg ha i fred, og ingen, ingen vil jeg deke med.” Men rottene de hopper, og de danser, og de svinser, og de svanser, og de klorer etter grøten, og de danser, og de står om nissen tett i ring.


O jul med din glede (Trad. - Gustava Kielland)

Å jul med din glede og barnlige lyst, vi ønsker deg alle velkommen, vi hilser deg alle med jublende røst ti tusene ganger velkommen. Vi klapper i hendene, vi synger og vi ler, så glad er vi, så glad er vi, vi svinger oss i kretsen og neier, og bukker.

Så rekker jeg deg nå med glede min hånd, kom, skynd deg og gi meg den annen. Så knytter vi kjærlighets hellige bånd og lover å elske hinannen. Vi klapper i hendene, vi synger og vi ler, så glad er vi, så glad er vi, vi svinger oss i kretsen og neier, og bukker.

Deilig er jorden (Trad. - B.S. Ingemann)

Deilig er jorden Prektig er Guds himmel Skjønn er sjelenes pilgrimsgang Gjennom de fagre Riker på jorden Går vi til paradis med sang Tider skal komme Tider skal henrulle Slekt skal følge slekters gang Aldri forstummer Tonen fra himlen I sjelens glade pilgrimssang forts...

Englene sang den Først for markens hyrder Skjønt fra sjel til sjel det lød Fred over jorden Menneske fryd deg Oss er en evig Frelser født

Du grønne, glitrende tre (C.E.F. Weyse - Johan Krohn)

Du grønne, glitrende tre, god dag! Velkommen, du som vi ser så gjerne, med julelys og med norske flagg og høyt i toppen den blanke stjerne! |:Ja, den må skinne, for den skal minne:| |: oss om vår Gud! :| Den første jul i et fremmed land sin store stjerne Vårherre tente; den skulle vise vår jord at han den lille Jesus til verden sendte. |:I stjerneglansen gikk engledansen:| |: om Betlehem :| Om Jesusbarnet fortalte mor så mang en aften vi satt her hjemme; vi kan hans bud og hans milde ord, vi vet at aldri vi dem må glemme. |:Når stjernen skinner, om han oss minner:| |: vårt juletre :|

God jul og godt nyttar!


STIFTELSEN VGS KVARTAL 27

Stiftelsen Kvartal 27 består av Barakke 4 med uthus, en av flere brakker som ble satt opp som militære bolighus da Fredriksvern Verft ble anlagt i 1750-årene. Dersom du ønsker å feire fødselsdager, konfirmasjoner, dåp eller lignende kan du leie hele eller deler av annekset med fullt utstyrt kjøkken. Den gamle restaurerte bystyresalen kan du leie til møtevirksomhet eller til andre arrangment. Du kan også leie gymnastikksalen til kunstutstillinger. Trenger du torgplass er det bare å ta kontakt med oss. Torgplass: Oddvar Bjørkvik Tlf. 928 74 457 Utleie: Olav Dalen Tlf. 915 83 643 Epost Stiftvgs@online.no

Maria Merete Trøen

Hudpleie & Kroppsterapi Ta kontakt på telefon: 454 18 045 eller epost: vitaliserende@gmail.com Vi sees!

Hjertelig velkommen til fantastiske behandlinger, økt vitalitet og gode opplevelser.


Harde pakker til jul kjøper du hos Carlsen Fritzøe Stavern!

MER DRILL MINDRE DILL! – harde pakker fra Den lokale byggevarespesialisten Vi har gavekort! STAVERN – Terneveien 2, 3290 Stavern (Tidligere Byggmakker) Tlf.: 33 13 99 66 – Åpent: 7-17 (9-14). www.carlsenfritzoe.no

STAVERN – Terneveien 2, 3290 Stavern (Tidligere Byggmakker) Tlf.: 33 13 99 66 – Åpent: 7-17 (9-14). www.carlsenfritzoe.no

STAVERN – Terneveien 2, 3290 Stavern (Tidligere Byggmakker) Tlf.: 33 13 99 66 – Åpent: 7-17 (9-14).


Hotel Wassilioff Det sjarmerende og tradisjonsrike hotellet i Stavern

Julebord Vårt store tradisjonsrike julebord med levende musikk og dans Fredag 22. nov. og lørdag 23. nov. / Fredag 29. nov og lørdag 30. nov Fredag 6. des. og lørdag 7. des. / Fredag 13. des. og lørdag 14. des. Familiejulebord Her kommer nissen på besøk! Søndag 1. des., søndag 8. des. og søndag 15. des. Tatiana Pub Hver fredag og lørdag klokken 20:00 - 02:30 Vår egen DJ Mette m/ fengende retromusikk

For bestilling ring 33 11 36 00

Tlf 33 1136 00 - post@wassilioff.no - www.wassilioff.no


Ă…pningstider julen: 23. desember 7-22 24. desember 7-15 25. desember Stengt 26. desember 10-20

Vanlig ĂĽpningstider i romjulen!


Ytterst i havgapet, med horisonten og havet som nærmeste nabo, ligger Sjøparkens Sjøhus. Her bor du i en livstils-bolig hvor du kan kjøre bil inn og båt ut. Bo i omgivelser som ligner Venezia, hvor støyende trafikk er byttet ut med bølgeskvulp og gangavstand til Stavern. Planløsninger fra fra 144m2 til 184m2. Egen brygge på 55m2 med 2 båtplasser. Mulighet for utekjøkken og hybel. Solrom og terrasse.

Kontakt oss så forteller vi gjerne mer. Cecilie Sanden cecilie@sjoparken.no +47 951 86 934 Espen Eliassen espen@sjoparken.no +47 911 64 553 Cecilie M. Grendahl cecilie.grendahl@sjoparken.no +47 920 26 909

Design: AffAir As | illustrAsjon: Arkitektkontoret Kari nissen Brodtkorb As

sjøhus i stAvern meD egen Brygge

Priser fra kr 6,6 mill

6 8–1 0 Sjøparken ønsker deg velkommen hjem! ag le r d avta e hv tter G in eld e www.sjoparken.no n v S Vi elg/k H


Vi oppfordrer alle til å stille med nisselue og lykter til nissevandringen! Bilde: Galeiscenens minste

Julekomiteen 2013

Birgit M.S. Larsen - Stavern Folkehøyskole Fredtun, Brit Andersen Stensgaard - Stavern Agnes Musikkorps, Hanne Kristoffersen - Galeiscenens Yngste, Jan Egil Borvik Larsen - Venner av Gamle Stavern, Jan-Egil Fjeld - Glade Dager, Jan Olav Eriksen - Fredriksvern Verfts Venner, Jonny Skåningsrud - Stavern Næringsforening, Kjell Beckmann - Stavern Næringsforening, Kjersti Johansen - Justissektorens Kurs- og Øvingssenter, Kåre Christoffersen - StavernInfo, Olav Dalen - Stiftelsen VGS Kvartal 27, Sol Nielsen - Fredriksvern Sanitetsforening, Thor Andvik - Glade Dager I Stavern, Trude Ottem - Rakkestuten Blandakor, Trond Anvik - Stavern Agnes Musikkorps, Trond H. Bergan - Fredriksvern Verft, Tua Rye Sundsten - Stavern Næringsforening, Øyunn Winther - VisitStavern

Takk til Glade Dagers sjauergjeng og alle andre som har bidratt med dugnadsarbeidet for å skape julestemning i Stavern. Også en stor takk til Glade Dager I Stavern for lån av lydanlegg på Stavern Torg og til Thor Martin Haugene for juletreet i Stavern Sentrum. En stor takk rettes også til våre positive og kjære “by gartnere” som hugger og sørger for at treet kommer på plass!


Julestemning

Fellesløftet for julegatebelysning i Staverns sentrumsgater kunne man for første gang se resultatet av julen 2004. På Sanitetsforeningens initiativ gikk det lokale nærings- og foreningsliv sammen om det økonomiske og praktiske dugnadsarbeidet, som byens borgere kan glede seg over langt utover nyåret. Høsten 2006 sluttet også Fredriksvern Verft seg til dette samarbeidet, som hele fiden hor hott sorn formål å arrangere en førjulshelg preget av god stemning – med julegrantenning tre steder, kor, nissevandring gjennom gatene, hest og slede, julenisse, grøt, gang rundt juletreet, julehandel og tradisjonelt julemarked. Dette samarbeidet har

Stavern

fortsatt og blir mer finpusset år for år. Det gjøres en formidabel innsats hva gjelder vedlikehold, forbedring og montering av julegatelysene. Arrangementet foregår i området fra Stavern Torg via sentrumsgatene og juletreet i Skippergata/Verftsgata til et Fredriksvern Verft pyntet med fakler og prydet av distriktets største juletre. Julekomiteen takker alle annonsører, som på denne måten bidrar til finansiering av julegatelysene og nissens gaver til barna. Det siste er en videreføring av handelsstandens gaveutdeling til de minste gjennom mange år. Og ikke minst takker vi alle som har bidratt med tid, krefter og kompetanse i dugnadsarbeidet for å skape julestemning i Stavern!


Adventstilbud Hver søndag i desember

-20%

Alle julevarer unntatt klær HOS

STUA INTERIØR - SUPERKID RÅSA - ANNEKSET

Årets Julegave! Elektronisk gavekort = perfekt gave!

Mottaker kan velge blant tusenvis av varer og tjenester blant Staverns butikker, serveringssteder, aktiviteter, overnattingssteder, severdigheter og gallerier. Gavekortet leveres med et stilrent omslag med plass til en personlig hilsen. Dette koster kr. 20,-. Kortet kan lades med valgfritt beløp fra kr. 100,- til kr. 10.000,- og kan brukes i betalingsterminalene hos de fleste brukerstedene i Stavern. Gavekortet kan brukes flere ganger på ulike steder. ByGavekortet er i salg fra begynnelsen av desember! Du finner komplett liste over steder det kan kjøpes og brukes på: www.visitstavern.no/Bygavekort Kontaktpersoner: Ronny Andersen ronny.andersen@rimi.no Mobil: 932 09 667

Øyunn Winther info@visitstavern.no Mobil: 400 19 343

Julehefte 2013 - Stavern  

Årets juleprogram i ny innpakking. En stor takk til alle annonsører som gjør det mulig å arrangere jul i Stavern, år etter år!

Julehefte 2013 - Stavern  

Årets juleprogram i ny innpakking. En stor takk til alle annonsører som gjør det mulig å arrangere jul i Stavern, år etter år!

Advertisement