Page 1

Emil Blichfeldt

Den lille Drage 3 Fanger pĂĽ borgen


Den lille Drage 3 Fanger på borgen Copyright Emil Blichfeldt & Calibat Forfatter: Emil Blichfeldt Illustrator: Emil Blichfeldt Farvelægning: Aske Schmidt Rose Redigering: Kira Moss Læsepædagoisk bearbejdning: Ellen Holmboe Bogen er sat med Garamond 1. udgave, 1. oplag Trykt hos Lasertryk Bookbox ISBN: 978-87-93281-40-0 www.calibat.dk LIX: 11


Emil Blichfeldt

Den lille Drage 3 Fanger pĂĽ borgen


Vinge lander i hulen. Han er træt. Han har fløjet hele vejen fra den sorte borg. Vinge kalder på sin ven Nida. Nida hopper ud af et kranie. “Hvorfor råber du?” “Mor og Far er fanget af den dumme slimdrage,” piber Vinge.

“Det er slemt. Hvad skal vi gøre?” spørger Nida. “Vi skal da redde dem,” svarer Vinge.


Nida bliver bange. Hun kommer til at lave en lille klump spind. “Ja,” siger Vinge glad. “Det er lige sådan, du skal hjælpe.” “Ved at prutte spind?” siger Nida. “Nemlig! Dit spind hjalp mig i hulen. Det kan også hjælpe Mor og Far.”


“Hvordan det?” siger Nida “Det ved jeg da ikke. Men du ved jo alt muligt smart,” siger Vinge. Nida bliver helt genert over de pæne ord og giver sig straks til at tænke.


Nida knipser med sine kløer: “Jeg har næsten en ide.” “Hvad er det for en ide?” spørger Vinge. “Det siger jeg ikke. Man skal ikke fortælle halve ideer. Så går de bare i stykker.”


“Det er rigtigt. Fars ide med at angribe borgen og finde på en plan senere var en halv ide. Den gik i stykker, da slim-dragen brugte sove-slim.” Nida hopper op på Vinges ryg. Og snart suser de af sted i fuld fart, over vand, skov og sump.


Vinge lander tæt på borgen: “Nøj, hvor er der mange folk. Jeg får ondt i maven, hvis jeg skal spise dem.” “Vi skal ikke spise. Vi skal ind på borgen,” siger Nida. Vinge kigger på de sære folk. Han puffer til Nida: “Prøv at se. Er de ikke fine?”


Nida smiler. “God ide. Det kan vi bruge til planen.” “Hvad kan vi bruge?” spørger Vinge. Han forstår slet ikke, hvad Nida mener.


Nida siger: “De har masker og fint tøj. De skal til fest på borgen. Det skal vi også.” Vinge knurrer: “Jeg vil ikke til fest. Jeg vil befri min Mor og Far!” Nida sukker. “Nu skal du høre planen: Vi klæder os ud og lader, som om vi skal til fest. Når ingen ser det, befrier vi din mor og far.” Vinge smiler. “God plan. Men vi har jo ikke tøj og masker?”


“Vi bruger mit spind til tøj. Vi har ikke brug for masker. Vi ser allerede ud, som om vi har masker på,” siger Nida.


Nida spinder tøj. Det passer fint. “Er du k-klar?” Nida lyder lidt bange. “Jeg er klar!” piber Vinge. De møder en mand med rotte-maske og en dame med katte-maske.


“Sikke en smuk maske,” siger damen til Vinge og rækker hånden frem. Nida ser, at Vinge er sulten. Han elsker at spise hænder.


“Vil du ikke hellere mærke min maske?” spørger Nida. Hun tager damen i hånden, før Vinge kan bide den af. “Flot maske,” siger damen til Nida. “Godt du ikke er en ægte klam edderkop.” Nida bliver sur.


Damen griner: “Sejt! Du kan få masken til at se sur ud. Er det magi?”

Vinge går ind foran Nida og nikker ivrigt: “Ja, det er magi. Skal vi følges op til borgen?” “Ja, lad os det, fine drage,” siger damen.


De går ind i borgen. Der er kæmpe fest. Der er folk alle steder. De griner og taler. De lugter og larmer. Der er ingen fred. Vinges hjerte banker. Det banker hurtigt. Vinge er bange. Mange folk er farlige. Hans vinger ryster under tøjet. Vinge vil flyve væk. Nida griber ham i kloen og siger: “Se!”


Nida peger på en stor scene. På scenen står Far og Mor. De er lænket og har mund-kurv på. De er fanger. “Vi må befri dem!” piber Vinge. Nida nikker. Sammen maser de sig frem. De kommer helt tæt på. De kan se den onde fyrste og slim-dragen stå på scenen. De skal til at sige noget.


Vinge har lyst til at flyve væk. Han piber: “Vi kan ikke få de lænker af.” “Vi skal bare have mund-kurvene af, så kan de selv smelte deres lænker med drage-ild,” siger Nida. Den onde fyrste råber: ”Drager er onde. De vil spise os.”


“Buh! Dumme drager!” råber folk. Vinge og Nida kravler op på scenen. De er skjult bag Far og Mor. “Men i dag vil vi spise drager!” råber fyrsten. “Hurra,” råber folk. Fyrsten hæver sit sværd.


Vinge og Nida kravler op til Mors hoved. De hiver i mund-kurven. Men den sidder fast. Nu ser folk dem. De råber: “Dræb dragerne!” Fyrsten løfter sit sværd. Han vil dræbe Mor. Vinge skriger: “Neeej!”


Vinges skrig er ikke et hyl. Det er et brøl. Et brøl fyldt med ild. Det er ikke baby drageild. Det er brand-varm ild. Ild, der smelter sværdet. Ild, der brænder mund-kurven af Mor og af Far. Så hoster Vinge røg. Han er træt nu. Slim-dragen hvæser og vil spytte sove-slim.


Men Mor er hurtig. Hun bider Slim-dragen i snuden. Den sluger sit eget slim og falder i søvn. Far er sur. Han vil æde fyrsten. Men der er mange vagter på vej. Far kan ikke både æde fyrsten og smelte lænker.


“Smelt de dumme lænker,” råber Nida. Far smelter lænkerne, og den onde fyrste flygter. “Hvad gør vi nu?” spørger far. “Nu flyver vi,” siger Vinge. Nida springer op på Vinges ryg. Sammen flyver de hjem mod hulen. “Hvor er du bare en god lille drage,” brummer Mor kærligt.


“Tænk, at I kunne komme forbi alle de folk,” siger Far stolt. “Det var, fordi Nida fandt på en god plan,” griner Vinge. “Du hjalp altså ret meget,” smiler Nida. “I er begge gode,” siger Mor. Hun fletter sin hale sammen med Vinges hale. “Nu er vi frie. Men gad vide, om den onde fyrste kommer efter os?” brummer Far.


Jeg håber du kunne lide bogen, har du tænkt over: Hvorfor var Nidas plan god? Hvis det er ok at snyde for at gøre noget godt, hvornår er det så forkert at snyde? Hvorfor tror du, at mange mennesker kan gøre en drage bange? Hvorfor tror du, at Vinge bliver stærk nok til at lave ild? Tror du også, du ville blive ekstra stærk, hvis din mor var i fare? Hvis du var fardragen, ville du så have smeltet lænkerne eller spist fyrsten?


Måske kommer der en ny serie bøger. Hvis du gerne vil høre om Vinges lillesøster. Hun er slet ikke bange, hun elsker at sætte ild til alt.


Den lille Drage 3 - Fanger på borgen  

Den lille drages far og mor er fanget af den onde fyrste. Vinge og Nida laver en plan for at redde dem. Kan de klare fyrsten og Slim? Bogen...

Den lille Drage 3 - Fanger på borgen  

Den lille drages far og mor er fanget af den onde fyrste. Vinge og Nida laver en plan for at redde dem. Kan de klare fyrsten og Slim? Bogen...

Advertisement