Page 1

Emil Blichfeldt

Den lille Drage 2 Den forsvundne mor


Den lille Drage 2 Den forsvundne mor


Den lille Drage 1 den forsvundne mor Copyright Emil Blichfeldt & Calibat Forfatter: Emil Blichfeldt Illustrator: Emil Blichfeldt Farvelægning: Aske Schmidt Rose Redigering: Kira Moss Læsepædagoisk bearbejdning: Ellen Holmboe Bogen er sat med Garamond 1. udgave, 1. oplag Trykt hos Lasertryk Bookbox ISBN: 978-87-93281-39-4 www.calibat.dk LIX: 11


Emil Blichfeldt

Den lille Drage 2 Den forsvundne mor


Det er Vinges første flyvetur, men han er næsten ikke bange. Vinge og Far skal redde Mor, for hun er fanget på borgen. Vinge basker alt, hvad han kan. “Er vi der ikke snart, Far?” “Vi skal flyve over vand, skov og sump. Så kommer vi til borgen,” siger Far. Vinge ser på borgen i det fjerne. “Det er en grim borg. Hvorfor er Mor på en grim borg?”


Far ser sur ud. “Mor blev fanget af den onde fyrste.” “Hvordan skal vi befri Mor?” spørger Vinge.


Far knurrer: “Vi flyver hen til borgen og basker alle, der vil stoppe os.” “Det lyder ikke som en hel plan, højst en halv. Vi er alt for få,” piber Vinge. “Vi er da to,” griner far. “Men den ene er altså ikke så stor,” siger Vinge.


“Vi finder nok en løsning på vejen,” siger Far. “Eller nogen, der vil hjælpe?” spørger Vinge. “Måske,” svarer Far. Far og Vinge flyver over vandet. De flyver ned for at drikke.


I det samme hopper fisk op af vandet. Vinge hyler. “Addd, de er fyldt med slim!” Efter fiskene kommer en lang drage op af vandet. Den er på jagt efter fisk. “Vil du hjælpe med at befri min mor?” råber Vinge. “Nej, jeg fanger fisk,” siger vand-dragen. “Øv,” siger Vinge.


Far og Vinge flyver hen til skoven. De flyver ned til et træ. De vil fange en fed fugl. I det samme letter alle fugle fra træet. Vinge hyler. “De slipper væk.” Træet vælter. En stor drage har bidt det over. “Vil du hjælpe med at befri min mor?” råber Vinge. “Nej, jeg gumler grene,” siger træ-dragen. “Øv,” siger Vinge.


Far og Vinge flyver væk fra skoven. Nu er borgen og Mor tæt på. De lander i en sump. “Her er ingen drager, der kan hjælpe,” siger Vinge og sukker. Så bobler vandet i sumpen. Op af sumpen kommer en lille drage. “Jeg hedder Slim. Jeg vil gerne hjælpe,” siger han. Vinge kigger på Slim. “Øj, du er lille. Er du stærk nok til at hjælpe?”

Slim ler bare og siger: “Jeg er stærk. Du er bare en slap baby-drage.”


Vinge peger på Slim. “Far, sig, at han skal tale pænt.” “Skal jeg hjælpe? Eller skal vi snakke?” Far ser skrapt på Vinge for at få ham til at tie stille. Vinge mumler: “Det er en dum drage. Han er ikke en ven.” Far hører ikke efter. Han taler til Slim: “Vi vil ind i borgen. Kan du hjælpe?”


Slim peger. “Det er nemt at komme ind i borgen. Vi flyver over muren.” Vinge ser på den sorte borg og siger: “Den ser farlig ud. Har du fundet på en plan, Far?” “Ja,” siger Far, “vi basker de onde og får Mor fri!” “Det er da stadig en halv-dårlig plan,” siger Vinge. Far klapper Vinge på hovedet og siger: “Bare rolig. Jeg er stærk. Jeg kan klare alle.” Slim ler og siger: “Så lad os flyve.”


De flyver alle tre. Selvom Vinge har ondt i maven af frygt.


De tre drager flyver over muren. Folk løber væk. De skriger. De taber ting: Hø. Tøj. Høns og geder. Slim ler. “Ha ha. Folk er dumme.” Vinge bliver sur. “Man skal tale pænt om maden. Også selvom man ikke kan lide den. Ikke også, Far?” Vinge kan nemlig godt lide folk – til aftensmad. Far hører ikke efter. Han siger: “Hvor er Mor?” Slim rækker tunge ad Vinge og taler til Far. “Hæ hæ. Flyv ned i hullet.” Vinge får ondt i maven igen. Han siger: “Det er et dumt hul. Der vil jeg ikke ned.” Far kigger ned i hullet. Det er helt sort.


Slim ser på far og ler: “Ha ha. Er du bange?” Far ser Slim ind i øjnene. “Jeg tror, Vinge har ret. Jeg tror, du lokker os i en fælde.” Slim ler ondt. “Ha ha. Jeg tror, du har ret.” Far brøler vredt og spyr ild mod Slim. Slim flyver til siden. Han puster slim ned i halsen på Far. Det kommer helt ned i maven. Far gaber og bliver træt. Han har slugt sove-slim. Slim ler ondt. “Ha ha. Nu falder du ned i hullet.” “Nej!” råber Vinge og griber fat i Fars øre. Men Far er for tung. Han falder ned mod det sorte hul.


Far åbner sine trætte øjne. “Flyv efter hjælp, Vinge. Flyv, før Slim rammer dig.” Slim går til angreb på Vinge. Vinge flyver væk og råber: “Jeg kommer tilbage, Far. Jeg redder dig og Mor.” Far falder ned i det sorte hul. Slim ler ondt og flyver efter Vinge.


Slim er hurtig. “Ha ha. Jeg fanger dig.” Vinge er bange. Men han vil flyve efter hjælp, han giver ikke op. Slim er tæt på. “Ha ha. Jeg slimer dig,” siger han og spytter, men Vinge dukker sig. Vinge kan høre, at Slim er ved at blive træt. Vinge er også ved at blive træt. Men han bliver ved med at flyve. Slim kan ikke følge med. Han opgiver jagten og råber: “Stik du bare af. Du kan ikke gøre noget, du er for lille og slap!”


Vinge bliver vred. Han stikker ikke af. Han henter hjælp. “Det var dumt, vi troede på Slim,” siger Vinge til sig selv og græder lidt. Så tørrer han tårerne væk og siger: “Men bare vent. Det kan godt være, jeg er lille. Men jeg er klog. Eller i hvert fald kender jeg en, der er klog.”


Og så basker Vinge hjem mod hulen. Nu er der kun én, der kan hjælpe ham. Hans bedste ven, edderkoppen Nida.


Tak fordi du gerne vil høre om den lille drage. Måske har du også hørt eller læst den første bog, og håbet, du ville få mordragen at se her i bog 2, men hun kommer først med i bog 3. Det lover jeg, for jeg har skrevet den og er i gang med at tegne den nu. Måske kan du huske, at den første bog handlede om at Vinge skulle overvinde sin frygt og lære at flyve. Måske har du allerede nu gættet hvad bog 2 handlede om, ellers kan du svare på spørgsmålene og finde svarene. Hvorfor er fardragens plan dårlig? Hvorfor vil vand-dragen og træ-dragen ikke hjælpe? Hvornår opdagede du, at Slim var en dårlig hjælper? Tror du, at drager smager godt?


Er Vinge en bangebuks, fordi han stikker af til sidst, eller er det godt, han løber hen og får hjælp af sin ven Nida? Tror du, at Vinge og Nida kan klare det, som de voksne ikke kunne? Tror du, at det er den onde konge og Slim, der har fanget dragemor? Find ud af det i næste bog!

Som du kan se, så var fardragen meget modig, men han tænkte sig ikke om og hørte ikke efter hvad Vinge sagde, og derfor gik det hele galt. Det er godt at spørge om hjælp, men det er ikke alle, der er gode hjælpere. Derfor er det godt at stole på sin egen fornemmelse og ikke bare gøre det, andre siger.


Hvis du vil vide mere om Vinges verden, så gå ind på www.calibat.dk Hvis du har spørgsmål, så send dem til info@calibat.dk


Den lille Drages mor er fanget af den onde fyrste. Vinge flyver med sin far for at befri hende. Der er en, der vil hjælpe. Men kan Vinge stole på ham?

Den Lille Drage er en letlæst serie for børn, der elsker drager og selv vil læse om dem. Bogen er lix 11 – letlæsning for 7 år og opefter.

ISBN 978-87-93281-39-4 ISBN 978-87-93281-38-7

Den lille drage 2 Den forsvundne mor  

Den Lille Drage er en letlæst serie for børn, der elsker drager og selv vil læse om dem. Bogen er lix 11 – letlæsning for 7 år og opefter. D...

Den lille drage 2 Den forsvundne mor  

Den Lille Drage er en letlæst serie for børn, der elsker drager og selv vil læse om dem. Bogen er lix 11 – letlæsning for 7 år og opefter. D...

Advertisement