Page 9

16 D A N M A R K S

S T Ø R S T E

G O L F A V I S

TO U R S TATU S

Så gælder det på alle hylder Hvem kommer med i sæsonfinalen og hvem får kort til European Tour? Q-school. Hvem spiller på Challenge Tour og ECCO Tour? Hvordan er Cappelen og Bjerregaard startet på PGA?

Spanien

Joachim B. Hansen.

Af Svend Novrup Foto: Get t y Images, Per Pdersen og Mette Novrup

El Rompido - 5 stjernet hotel eller lejligheder - egen 36 hullers golfbane!

E

fteråret har indtaget den nordlige halvkugle, men det betyder i stadigt højere grad blot, at fokus rykker mod subtroper og troper samt den sydlige halvkugle. Der er mængder af uafklarede spørgsmål på de europæiske tours, men de fleste finder deres svar ­udenfor verdensdelen. Race to Dubai Det er ikke længe siden, at såvel Jeff Winther som Joachim B. ­Hansen og Søren Kjeldsen kæmpede for at få forlænget deres ET-kort. For alle løste problemerne sig, og nu gælder det i stedet om at kvalificere sig til de tre finaleturneringer på Race to Dubai, hvor hhv. top 70, 64 (Nedbank Golf Challenge) og 60 (DP World Tour i Dubai) er kvalificeret. Joachim B. Hansen er formentlig sikker på mindst den første turnering, Turkish Airlines Championship, efter sin topplacering i Amundi Open de France, hvor han nåede frem som nr. 56. Eneste dansker foran ham er Lucas Bjerregaard som 41, mens de øvrige ligger således: 84. Jeff Winther. 89. Søren Kjeldsen. Sidste mulighed for forbedring er Portugal Masters, hvor de alle fire samt Thomas Bjørn er til start. Da en del af spillerne i top-70 vides ikke at deltage i Tyrkiet, kommer man formentlig med, selv om man er placeret noget lavere, så det kan blive spændende for de spillere, der er placeret mellem 80 og 90. Bernd Wiesberger topper over­ raskende årets RTD, og det bliver interessant at se, om han kan holde denne placering helt til mål. Challenge Tour Morten Buckhøj skriver andetsteds i dette nummer udførligt om ­ChallengeTour. Vi kan tilføje, at kun Rasmus Højgaard klarede cuttet i Hainan Open, og han blev til gengæld nr. 7 efter at have præsteret slutrundens bedste runde.

Oliver Hundebøll.

Nanna Koerstz Madsen.

Rasmus Højgaard.

Da han klarede cuttet i Foshan Open, kom han frem som nr. 19 på Road to Mallorca. Benjamin Poke ligger efter en fin præstation i Foshan Open nr. 27, og for såvel ­Højgaard som Poke og Martin Leth Simonsen kan en topplacering i en af de to afsluttende turneringer betyde ET-kort. Oliver Hundebøll er nået frem som nr. 70, der er sidste placering, der giver automatisk CT-kort, men tre spillere med sponsorinvitation i Kina kan passerede ham. Skulle det ske, ryger han en kategori ned, men vil formentlig alligevel komme til at spille 10-15 turneringer næste år, så ’i min verden kan han godt skrive Challenge Tour på sit visitkort’, skriver Flemming Astrup. På Nordic League herskede der frem til finalen i Estland usikkerhed om, hvor mange der fik kort til Challlenge Tour fra Order of Merit. Det skyldtes, at Gudmundur Kristjansson med tre sejre havde sikret sig kort og lå uden for top-5.

Dermed ville nr. 5 ikke gå videre. Umiddelbart før finalen kom der besked om, at man ville give et ekstra kort, så nr. 5 på listen også kom med, og dermed var der plads til såvel vinderen af OOM, Niklas Nørgaard Møller, som nr. 5, Nicolai Kristensen. Det gav to danske, to islandske og to svenske kort. Heja Norge i 2020.

cuttet i Houston Open, men Lucas Bjerregaard sluttede som 45 og Sebastian Cappelen som 54, så der er plads til forbedring.

Q-school Der var ikke flere spillere, der ­klarede sig videre fra Q-schools stage 1, så nu venter vi på stage 2, hvor flere danskere tilslutter sig de fire heats 7-10. november fulgt af finalen 15-21. november. Her gælder det gennem seks ubønhørlige runder 25 kort på Lumine GC. PGA Usædvanligt har Danmark to spillere med fuldt PGA-kort, men de er ikke startet 2019-20 særligt overbevisende. Der blev godt nok skrevet historie, da begge klarede

LPGA Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen sikrede sig deres kort for 2020 så tidligt, at det næste mål var at kvalificere sig til de fire asiatiske turneringer, som top-60 fik adgang til. Det lykkedes for begge, og efter nydelige placeringer, hhv. nr. 12 og 6, i Buick LPGA Shanghai og BMW Championship ligger Koerstz Madsen som 37, mens Broch Larsen efter placeringer som 20 og 16 ligger som nr. 50 på Race to the CME Globe. LET Emily Pedersen har sikret sit kort for 2020 med to top-20-placeringer i træk, så hun nu kan forsøge at få sit kort til LPGA tilbage. Læs på Spindesiden, hvordan dette stormløb startede meget dramatisk.

El Rompido - The Hotel

El Rompido - The Club

El Rompido er efterhånden en kendt favorit hos danske golfspillere. Resortet ligger tæt ved fiskerbyen af samme navn og lige udenfor døren til dette luksuriøse hotel findes to fremragende golfbaner.

The Club er en del af El Rompido området. Opholdet er i 2-værelseslejligheder af god standard med All Inclusive!

Opholdet er i dobbeltværelser af høj standard. De 196 værelser har flotte badeværelser, tv, aircondition, hårtørrer, minibar, og safetybox. Alle værelser er med balkon. Til rådighed er også frit internet og fri parkering samt uden- og indendørs svømmebassin mm. På hotellet er Semi All Inclusive – morgenmad og middag, samt drikkevarer fra 17.00 til 24.00 inkluderet.

I de 185 lejligheder findes stue, soveværelse, et fint badeværelse, køkkenfaciliteter, tv, air-condition, hårtørrer – og tilhørende terrasse. Til rådighed er også fri parkering, udendørs svømmebassin og gratis internetadgang. Golfspillet er på El Rompido North og South. Banerne har høj kvalitet, med udfordringer for en hver og den skønne natur med forskellige udsigter over Atlanterhavet kan nydes i fulde drag.

Pakken indeholder: Flyrejsen til Sevilla eller Faro • Transport af golfbag • 7 nætter i dobbeltværelse • Semi all inclusive • 5 runder golf på El Rompido North & South • Bustransport mellem lufthavn og resort

Pakken indeholder: Flyrejsen til Sevilla eller Faro • Transport af golfbag • 7 nætter i 2-værelses lejlighed • All Inclusive • 5 runder golf på El Rompido North & South • Bustransport mellem lufthavn og resort

Pris per person fra DKK

8.495

Pris per person fra DKK

8.595

BESTIL NU ELLER SE FLERE AKTUELLE TILBUD PÅ

WWW.GREEN2GREEN.DK STUDSGADE 5 • DK-8000 AARHUS C • TEL: 86 11 49 55 • INFO@GREEN2GREEN.DK

Profile for Morten Buckhøj

GOLFBLADET oktober 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark.

GOLFBLADET oktober 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark.