Page 7

12 D A N M A R K S

S T Ø R S T E

G O L F A V I S

SPINDESIDEN ve d Sve n d N ov r u p

Foto: Gett y Images

Lørup sætter rekorder i USA

N

Danielle Kang.

Nanna, Nicole og andre udfordrer på LPGA

icole Bonde Lørup, der er i gang med sit andet år på Troy University i Alabama, var blandt de spillere, der vandt det syvende DM for hold til Smørum. Spillerne fra Troy er trojans, og i byen har man spekuleret over, hvordan det ville gå med kvindernes golfhold efter storhedstiden under coach Bart Barnes, der førte sine piger til tre conferencesejre og stod bag stortalentet Fernandez Cano, der har sat alle Troys klubrekorder. Det gør hun ikke længere, efter at Lørup vandt Palmetto Intercollegiate på Turtle Point GC i Kiawah Island, South Carolina (ja, der, hvor Ryder Cups ‘the war on the

shore’ blev udkæmpet i 1991). Ikke blot vandt hun - hun præsterede også den bedste score, nogen på Troy nogensinde har opnået. Canos scoringsrekord for 54 huller var på 208 slag. Nu gik Lørup i 207, -9, og i anden runde forbedrede hun med en 65er, -7, bane­ rekorden. Det gjorde hendes coach Randy Keck stolt, for hun i år overtaget som coach efter Barnes, så sejren kom lige, som hun kunne ønske det. Især, da holdet efter at have været med helt i toppen gennem de to første runder faldt tilbage som nr. 6, da Nicoles hold­ kammerater havde det svært på sidste dag.

F

Nanna og Nicole Danskerne er blandt dem, der truer det første dusin. Såvel Nanna Koerstz Madsen som Nicole Broch Larsen har opnået fornemme andenpladser med scorer, der i mange uger ville have rakt til sejr. De er begge fremme i top-60, der får de asiatiske efterårsturneringer med, og det vil ikke længere være en overraskelse, hvis en af dem bliver første danske LPGA-­ vinder. LPGA Senior Championship Et af beviserne på øget respekt for kvindegolf er bedre tv-dækning, Solheim Cups succes og de første

udgaver af et LPGA Senior Champion­ ship. Der har i nogle årtier været en Legends Tour for kvinder over 45, men den har ikke fået megen ­opmærksomhed til forskel fra PGAs Champions Tour, mens European Senior Tour er stort set lige så ­uopdaget som Legends Tour. Alle de gamle stjerner bakker op om LPGA Senior Championship, og derfor har det også haft stor bevågenhed. I år vandt Helen Alfredsson, Sverige -1 foran Juli Inkster, USA, +1 og Trish Johnson, England samt Moira Dunn-Bohls, USA. I feltet fandt man stribevis af gamle stjerner som fx svenskerne Liselotte Neumann, Charlota Sörenstam, Catrin Nilsmark og Laura Davies.

VIETNAM

d! Nyhe

Laguna Lang Co, Da Nang

Fra.

17.995,-

Vi er nu klar med vores golfrejser til skønne Vietnam. Vi vil have tre afgange i starten af februar, hvor turen går til smukke Laguna Lang Co, som er et af de bedste golf resorts i Asien. Fly, lufthavnstransfer, 10 nætter i dobbeltværelse, morgenmad, 6 middage, 6 heldagsgreenfee, inkl. delt buggy og caddie, samt service af vores golfvært!

Laguna Lang Co, Da Nang

Der sker umådelig meget på golfens spindeside for tiden – fra top til bund.

ørst var amerikanerne totalt dominerende. Så overtog de myreflittige koreanerne, mange af dem pacet frem af ambitiøse forældre, for hvem det var vejen ud af en social lavstatus. De øvrige asiater fulgte efter. Thailændere, australiere, new zealændere og naturligvis ­europæerne, så der er udsigt til, at man får en verdenselite med spillere fra alle verdensdele. På den aktuelle verdensrangliste er ’kun’ fire i top-12 fra Korea, mens der er to fra USA, to fra Japan og en fra hver af nationerne Thailand, ­Australien, Canada og Spanien. Bag dem står talenterne i kø. To af dem udkæmpede en fascinerende duel i Buick LPGA Shanghai, før Danielle Kang havde sejret foran Jessica Korda, der er tilbage i den øverste top efter lang tids kamp mod skader. Hviket søskendepar, der som det første bliver 1-2 i en LPGA-turnering, er i øvrigt spændende. Bliver det Ariya og Moriya Jutanugarn eller Nelly og Jessica Korda?

Der findes altid en bane med solskin og blå himmel

Jule- ur t matcrhejse den f a d e m 1/12

All-Inclusive

Fra.

10.695,-

Vi flyver direkte fra Aalborg, Billund og København.

Seje Emily Pedersen E

mily Pedersen lå efter de fem første af seks runder på LPGAs Q-school, stage 2 bekvemt i top-30, der var sikker på at fortsætte til finalen. Hvor mange mon derfor rev sig i håret, da Emily Pedersen efter seks huller af sidste runde af LPGA Q-schools stage 2 var nede som nr. 71, fordi hun lå i +4 for dagen, i øvrigt sammen med Marianne Skarpnord? Så skiltes deres veje imidlertid. Pedersen var startet på 10. hul, og pludselig samme kampvilje som få dage senere JB Hansen efter en quintuplebogey i Paris. Hun gav sig til at serieproducere birdies. Først tre i træk på 16, 17 og 18, og derefter bragte en mere på andet hul hende på den rigtige side af cuttet. Da hun fik to mere på hullerne 7 og 9, var der ikke længere nogen tvivl om, at hun gik videre på en delt 19. plads. Sejt kæmpet, fin moral og adgang til Q-finalen.

Emily Pedersen (foto: Jesper Vinzents).

Sandos San Blas, Tenerife

Tag med Kasper Bach-Jensen og Golf Plaisir på en afslappende matchtur til solrige Tenerife i december. Her kan du samle energi til juleræset, som står for døren, ved at spille masser af golf med andre skønne mennesker, mens du bor på et 5-stjernet All-Inclusive hotel.

Nicole Bonde Lørup (foto: Mette Novrup).

Unge piger drømmer om ­pro-tilværelse Det er stadig så få kvinder, der kan leve af at spille golf, at det er betænkeligt at støtte unge talenter, der vil den vej, men for mange gælder det, at de ikke vil tilgive sig selv, hvis de ikke har prøvet. I Danmark har vi nu de første forbilleder, der viser, at det kan lade sig gøre, og bag dem mange med stort potentiale. Se bare til beretningen andetsteds i nummeret om Smørums sejr i Europa Cup’en for mesterhold og tænk på, at Danmark for første gang i historien vandt EM for pigehold. De fleste danske talenter får en flot ballast af sideløbende uddannelse og psykisk skoling, så de ikke føler, at deres liv vil være forfejlet, hvis de misser et enkelt putt. Det giver dem en frigjort stamina og vilje, der var årsagen til EC-triumfen, men som også har givet de to andre udslag, vi skildrer her på siden.

DE KANARISKE ØER

Sandos San Blas, Tenerife

sNytårtur h matc den

frejse med a 2

All-Inclusive

27/1

Fly, lufthavnstransfer, 7 nætter i dobbeltværelse, All Inclusive, 5 heldagsgreenfee. match- og turneringsledelse ved Kasper Bach-Jensen.

DE KANARISKE ØER

Puerto del Carmen, Lanzarote

Fra.

11.595,-

Tag med Steen Krogh Jensen og Golf Plaisir på en herlig Nytårsmatchtur til Lanzarote. Vi bor på et hyggeligt All Inclusive hotel tæt på vand og Lanzarote Golf, hvor vi spiller vores Nytårsturnering. Vi flyver direkte fra Billund og København.

Puerto del Carmen, Lanzarote

Fly, lufthavnstransfer, 7 nætter i dobbeltværelse, All Inclusive, Nytårsmiddag, 5 heldagsgreenfee. match- og turneringsledelse ved Steen Krogh Jensen.

Se vores brede udvalg af golfrejser og bestil på golfplaisir.dk eller ring på 35 20 19 19.

Profile for Morten Buckhøj

GOLFBLADET oktober 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark.

GOLFBLADET oktober 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark.