Page 30

58 D A N M A R K S

S T Ø R S T E

G O L F A V I S

G O LF BA N E D a n m a r k , Tu l l a m o r e

Der er løbet meget vand i åen det seneste års tid for golfsporten i den midtjyske tekstilby Ikast. Således blev byens to tidligere konkurrerende klubber pr. 1. jan. 2018 lagt sammen under navnet Ikast Tullamore Golf Club.

Da to blev til en Af Lasse Sejdelin Christensen Foto: Lasse Sejdelin Christensen

”S

torebroderen” Ikast Golfklub med 27 huller har ellers i mange år været i førertrøjen, men med Tullamore Golf Club med 9 huller som den drillende ”lillebror” lige i hælene. Ikast Golfklub ­kæmpede i en årrække med en skrantende økonomi, blandt andet som følge af en række større

i­ nvesteringer, mens Tullamore Golf Club i en længere periode oplevede drastisk faldende medlemstal. Altså to klubber, som indtil for nyligt hver for sig kørte en smule på pumperne. Løsningen blev dog, at den lokale succesfulde erhvervsmand Jens Poulsen, som allerede få år forinden havde overtaget ejerskabet af Tullamore Golf Club, også købte Ikast Golfklub. Pludselig står man altså nu i Ikast med en slagkraftig fusionsstorklub med tilsammen

næsten 1500 medlemmer og 36 golfhuller. Ifølge formanden for den nye fusionsklub, John E. Kristensen, har man nu sikret økonomien fremadrettet, og man kan med sammenlægningen af de to klubber nu tænke visionært frem for at skulle tænke i besparelser. En sammenlægning, som der i øvrigt var stor opbakning til, da ingen stemte imod på de ekstraordinære generalforsamlinger, fortæller formanden.

To vidt forskellige golfoplevelser De 36 huller supplerer tilmed hin­anden ganske fremragende, selvom de ganske vist ligger placeret på to forskellige adresser. I den nordlige udkant af Ikast ligger den parklignende 9 hullers golfbane, der tidligere blot hed Tullamore Golf Club. I dag kaldes banen Parkbanen. En bane, der er pandekageflad og kort, men med smalle fairways, mange træer og masser af vand, er der rigeligt med udfordringer. Knap 6 kilometer længere mod sydøst ligger Skovbanen med 18 huller, som tidligere Ikast Golfklub. En bane med længere huller, uden ret meget vand, med bedre plads på fairways og en endog meget kuperet bag-ni. Altså to modstykker, som giver to vidt forskellige golfoplevelser. Foruden disse 27 huller, råder klubben også over en 9 hullers forholdsvis overkommelig pay and play bane, placeret på samme adresse som Skovbanen. Her kan nybegyndere og folk, som har lyst til at smage på vores dejlige spil, få muligheden for det uden selvtilliden nødvendigvis køres helt i bund.

Branäs_Skiavisen_1_tryck.indd 1

2019-10-25 11:15:55

Profile for Morten Buckhøj

GOLFBLADET oktober 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark.

GOLFBLADET oktober 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark.