Page 25

48 D A N M A R K S

S T Ø R S T E

G O L F A V I S

Blaavandshuk Golf

REJSE U SA , A n a h e i m

Anaheim i Californien er for både store og små legebørn 9 golfbaner bugter sig i og omkring Anaheim i Orange County tæt på de verdens­ kendte forlystelsesparker som Californien er kendt for. P E L IC A N HIL L GOL F C OUR S E 22800, S. Pelican Hill Rd, Newport Coast, CA 92657 GREENFEE: 190-295 USD incl. Buggy med GPS, vand, skopleje efter runden, rensning af jern og køller m.m. Rejsetid fra DK til Los Angeles: Ca. 11 timer, hvis man flyver direkte. Norwegian flyver direkte, SAS og British Airways 1 stop. TIP: Har du opsparede point, så kan det anbefales, at bruge dem på en opgradering på så lang en flyrejse.

Af Bettina Schjølie Foto : Bet tina Schjølie og Pelican Hill GC Tyskerne grundlagde Anaheim Anaheim er Orange Countys næststørste by og er beliggende 45 kilometer sydøst for Los Angeles. Byen blev i 1857 grundlagt af tyskere, hvilket genspejles i sidste del af bynavnet ”heim”. Første led ”Ana” refererer til Santa Ana River. Selv om befolkningstallet er en del over 350.000, var der nu ingen tyske gloser at høre eller noget, der mindede om Bratwurst eller Fischsuppe mit Kraüter på menukortet på de mange restauranter i området, mens undertegnede udsendte reporter besøgte Anaheim. 9 golfbaner i Anaheim og omegn Anaheim er nok mest kendt for sine forlystelser og sportshold. Det er nok heller ikke her, man vælger at tage på partyferie med vennerne. De fleste turister er børnefamiler på eventyr. Men når man har fået nok af børn, forlystelser, alenlange køer og larm i parkerne og trænger til en pause, er der hele 9 golfbaner i området. Kvaliteten er varierende, men især Pelican Hill Golf Courses to 18-hullers baner er anbefalelsesværdige. Pelican Hill Golf Club ligger ude ved kysten ved Newport Beach, ca 36 km fra Anaheim Downtown.

En Uber fra Los Angeles Intl. Airport (LAX) koster 90-100 USD og tager ca. 45 minutter uden for myldretiden. Beregn 3 timer i myldretiden og 4 timer, hvis du også skal aflevere lejebil. Tidsforskellen ift Danmark er -11 timer. TIP TIL TUREN: Tag ud til kysten og oplev Newport Beach. Herfra kan man tage på cruises på overdådige og smukke yachts. Eller tag til Huntington Beach. Her leves livet på den lækre strand og strandpromenade med alt hvad der hører til af surfers, strandløver og- løvinder, shopping og restauranter. I Anaheim ligger der også et stort outlet, The Outlets at Anaheim, hvor man kan mæske sig i butikkerne med alle de kendte mærkevarer.

En af Danmarks smukkeste baner i Naturpark Vesterhavet

Golfers Tee Off Pelican Hill Ocean South Course.

Her bor vi

Golfophold

ved vesterhavet - bo direkte ved hul 1 2x Greenfee 1x Morgenmad 1x Aftenbuffet 1x Overnatning

898,-

Golf 9 & 18 huller

Pay & Play fra 100,Familiebuffet 99,-

Sleeping Beauty Castle i Disneyland.

Her spiller man i et landskab med Eukalyptustræer og Salvie. Det er ikke uden grund at Pelican Hill har vundet mange priser gennem årene, herunder Top 100 Courses You Can Play i 2014. Panoramaudsigten over havet kan opleves på stort set alle huller. En fantastisk spændende bane, som må opleves. Ocean North Course har panorama­udsigt fra hvert tee sted. Flere huller væver sig helt ud til klippekanten og kræver at man holder fokus. Ocean North Course åbnede i 1993 og er en fantastisk par 71 bane på 6.350 mtr. (6.945 yards) med en smuk udsigt over Stillehavet. Pelican Hill betragter selv hvert eneste hul som et signaturhul og det er helt forståeligt. Her er virkelig mange udfordringer, der skal håndteres undervejs. Greens er omgivet af svære bunkers, kløfter og en kystbevoksning der gemmer på mange vildfarne bolde. Ocean South Course er en par 70 bane på 6.016 mtr (6.580 yards) som er lige så smuk, udfordrende og spændende som Ocean North Course. Flere af hullerne løber langs kysten og det er svært ikke, at tage et minut hist og pist for at fotogra­ fere. Men koncentration og fokus er lige så vigtig som jern og køller, at have med i baggen, hvis man skal nå en rimelig score. Men brug alligevel tid på fotografering på hul 13. Her er udsigten til kystlinien helt fantastisk. Dette helt specielle

par 3 hul på 131 meter har 2 greens, som er beskyttet af store bunkers overalt og samtidig er vinden ofte i spil. Et sjovt hul, der kræver præ­ cision, når man har valgt hvilken green, man vil slå efter. På hul 19 eller 37 om man vil, kan en skøn brunch, frokost eller middag indtages på Pelican Grill, som har masser af lækkerier på menukortet. Her kan man, sammen med beboerne i nabolaget, nyde panoramaudsigten over Newport Beach mens dejlig livemusik kan høres i loungen torsdag til lørdag aften. Berømte forlystelsesparker Anaheim er mest kendt for sine forlystelsesparker, der tiltrækker turister fra hele verden. Disneyland, som er den første af Disneys verdensberømte parker (åbnede i 1955), ligger side om side med Disney’s California Adventure Park, der er en tematiseret forlystelsespark over Californien og ikke langt derfra ligger Knott’s Berry Farm, der oprindeligt var, som det amerikanske navn angiver – en bærfarm. Den lille familieejede farm voksede sig over årene til en af Californiens største attraktioner i bedste western style. Her kan man opleve de vilde rutschebaner, som for undertegnede havde kategorierne Farlig, Farligere og Farligst. Alligevel var her alenlange køer til de hæsblæsende køreture.

Fodboldgolf Golfshop Golfcafe

Lækre lejligheder

Vi er altså Danmarks billigste golfklub! og vores 9-hullers skovbane er Danmarks flotteste 9 hullers bane Medlemskab inkl. fuldt DGU- kort, inkl. udslagsbold og ingen indskud

En del af

kun

1.400,-

Blåvandshuk Golf Søndertoften 29, Ho 6857 Blåvand www.sportspark.dk/golf +45 7527 5555

Profile for Morten Buckhøj

GOLFBLADET oktober 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark.

GOLFBLADET oktober 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark.