Page 23

44 D A N M A R K S

S T Ø R S T E

G O L F A V I S

G O LF O G V I N

SAMSØ GOLFKLUB

Medoc

Médoc byder på golf og vin

WWW.SAMSOEGOLFKLUB.DK INFO@SAMSOEGOLFKLUB.DK -TLF:86592218

Golf du Medoc Resort ligger i smuk natur i nærheden af Atlanterhavet.

Det er en fryd at spille golf på de flotte fairways på Golf du Médoc Resort, omgivet af fyrretræer og en utæmmet natur, mens en brise fra Atlanterhavet afkøler kasketten. Golf du Médoc Resort “Ça roule!”.

Chateaux Margaux er det førende vinslot i Médoc. Her begynder prisen for en flaske vin ved ca. 3.500 kr. for en ung årgang.

Af Klaus Hybler Foto Golf du Médoc Resort

D

et franske udtryk ”ça roule” betyder ikke alene ”det ruller”, men er almindeligt brugt i betydningen ”super godt!” Og, der kan sagtens knyttes superlativer til en runde på det franske Golf du Médoc Resort, som ligger på kanten af vinmarker, ca. 20 km fra centrum af Bordeau, og opkaldt efter det verdenskendte vindistrikt Médoc. Resortet består af to golfbaner på hver 18. huller samt et 4-stjernet hotel med spa. En stor del af værelserne på det toetagers hotel har store vinduer, der vender du mod golfbanen. Golf World Magazine rangerer Golf du Médoc Resort på en 7’ende plads blandt Europas 100 bedste golf resorts, mens det ene af resortets to golfbaner, nemlig Châteaux course er kåret som den bedste golfbane i Frankrig under World Golf Awards tre år i træk: årene 2016-2017-2018 Lagt græs til Europa Tour Fra Bordeaux ankommer man ad snoede veje, og naturen bliver fremherskende efterhånden som man bevæger sig væk fra storbyen. Det sidste stykke sker langs med golfhuller på begge sider af vejen, der for enden afslører et rødt malet resort, der både samler hotel, restaurant, bar, spa, konference­ lokaler samt proshop og omklædningsrum. Stedet er også kendt for sin gastronomi, og vin udgør en ikke uvæsentlig del. Her er der ikke brug for et vinkort – jovist, kan gæsterne få et vinkort – men ellers er man velkommen til at gå ind i det til vin perfekt tempererede rum og vælge en flaske fra hylderne. Måske kan de 3 og 5 liters store

BLIV FLEXMEDLEM I SAMSØ GOLFKLUB FOR KUN

Det handler meget om vin på Golf du Médoc Resort.

vinflasker fra de lokale Médoc-­ producenter, som er udstillet rundt omkring på hotellets lounge og i restauranten også bidrage som inspiration. Og, ikke underligt er flere af de lokale vinproducenter også at finde blandt resortets medlemmer og sponsorer af golf­ turneringer. Châteaux course er tegnet af den amerikanske banearkitekt Bill Coore, og indviet i 1989, og to år senere åbnede endnu 18. huller, Vignes course, som er tegnet af den canadiske arkitekt Rod Whitman. Allerede i den spæde begyndelse, i årene 1989-1991, lagde mesterskabsbanen Châteaux course græs til den mindre professionelle turnering ”Open Professionel Circuit Pro 2000”, siden kom flere European Challenge-turneringer, samt ­European Tour i årene 1996-1999.

KR. 500,-.

Kontakt også golfklubben for tilbud på gruppebesøg.

!

!

PÅ GENSYN PÅ SAMSØ

Profile for Morten Buckhøj

GOLFBLADET oktober 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark.

GOLFBLADET oktober 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark.