Page 7

12 D A N M A R K S

S T Ø R S T E

G O L F A V I S

DGU

Forlænget weekend, longstay eller lige midt imellem?

Nu kan du rejse, som du vil! +

+

Hos Bravo Tours kan du få det næsten, som du vil have det. Det betyder, at du kan rejse den dag, det passer dig, så længe du lyster og inkludere den golf, du gerne vil. Det er ferie på dine præmisser på nemmeste vis, for vi står for både fly, hotel og tee-times.

Silkeborg Ry trækker medlemmer i stort tal.

Positive tendenser i ny medlemsnedgang Til trods for at antallet af golfspillere i Danmark igen er faldet, så er der positive tendenser at spore. Af Morten Buckhøj Foto: Klubberne

DGU

har offentliggjort de officielle medlemstal pr. 30. september 2019 og selvom det samlede antal golfspillere i Danmark for andet år i træk er faldet, så er der faktisk også positive tendenser i medlemstallene. Hvor vi i 2018 blev næsten 2200 færre, er nedgangen ’kun’ på 474 i år. Det er altså lykkedes klubberne og DGU at bremse nedgangen. Alene det er positivt. I flere klubber er det også ­lykkedes at vende en nedadgående tendens, og øge medlemstallet. I Svendborg er markant nedgang i 2018 vendt til en lille fremgang, i Fredensborg er flere års stor ­medlemsflugt blevet vendt til fremgang – her har man tilmed oplevet en stigning i antallet af juniorer. Gilleleje har vendt minus til plus, det samme er til­fældet i Aarhus Aadal, Breinholtgård og Odense Eventyr Golf.

Andre steder fortsætter en positiv udvikling: Silkeborg Ry, Himmerland, Viborg, Ørnehøj, Ishøj, Værebro, Hvalpsund, Lyngbygaard, Greve, Hansted, Linnebjerg Golf, Langesø og Brundtland Golfcenter oplever alle en pæn vækst i medlems­tallet. Sidste år steg antallet af flex-medlemmer med næsten 1000, i år er den stigning på knapt 700, og de to klubber, der oplever den absolut største fremgang er Samsø

The Scandinavian er i markant vækst.

og Vallø, men alene på baggrund af deres flex-tilbud. En fremgang i antallet af flex-golfere er ikke entydigt positivt, da det betyder, at der bliver lagt færre penge i klubkasserne, men det er naturligvis heller ikke negativt. Flex-medlemmer er det absolut stærkeste potentiale i forhold til fremtidige fuldtidsmedlemmer og man må formode, at de fleste flex-medlemmer tidligere har været fuldtidsmedlemmer og kan blive det igen.

COSTA DEL SOL

COSTA DEL SOL

7 DAGE MED 4 X GOLF Færre juniorer Det er bekymrende, at der bliver stadig færre juniorer. Det samlede antal juniorer er faldet med 238, men kan jo også skyldes, at nogle af dem er ’vokset’ ud af junior­ kategorien. Det forekommer at være vanskeligt at få nye ind. Endelig er der en del klubber, der bløder medlemmer. Royal Golf er en af dem (læs note andetsteds), Frederikssund, Holstebro, Helsingør og Søllerød er andre. I Søllerød kan frafaldet skyldes de udsatte planer om baneændringer, mens det store frafald i Helsingør uden tvivl skyldes den uro, der sidste efterår var omkring klubbens økonomiske situation. Lübker fortsætter en tung medlemsflugt, hvilket også er tilfældet i Skovbo. Efter en flot start har Great Northern i Kerteminde mistet 28 medlemmer, muligvis golfere, der er vendt tilbage til de fynske klubber de kom fra, da den nye bane åbnede.

La Cala Golf Resort

21 DAGE MED 10 X GOLF +

Bo direkte på golfbanen og nyd det fantastiske hotel. En luksusferie med fokus på golf og afslapning. Inkluderet • Direkte fly tur/retur • Dobbeltværelse med golfudsigt • Morgenmad • Adgang til hotellets spaafdeling • 4 x golf (Asia, Europe og America)

Gardenia Park

Bo ved den hyggelige strandpromenade lige udenfor Fuengirola. Nyd solens varme, mens kulden stadig bider i Danmark. Inkluderet • Direkte fly tur/retur • Dobbeltværelse med skrå havudsigt • All Inclusive • 10 x golf (Mijas Olivos og Lagos)

Rejs fx 10. januar 2020 fra Billund, Aalborg og København

Rejs fx 14. januar 2020 fra Billund, Aalborg og København

7 dage fra kr.

21 dage fra kr.

5.498

10.798

Vi tager forbehold for udsolgte afgange og prisændringer.

HUSK

vi har flere afrejsedatoer og andre spændende rejsemål. Golfbladet 258x370_14.indd 1

Ring 70 10 10 77 eller bestil på bravotours.dk

15-11-2019 09:14:52

Profile for Morten Buckhøj

GOLFBLADET november 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark. Last issue of 2019.

GOLFBLADET november 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark. Last issue of 2019.

Advertisement