Page 5

8 D A N M A R K S

S T Ø R S T E

G O L F A V I S

SIDEN SIDST ve d M o r t e n B u c k h ø j

Foto: Gett y Images

Genvalg

Det kom ikke som den store overraskelse, at Ladies European Tour gav genvalg til den sejrrige Solheim Cup-kaptajn Catriona Matthew, som igen i 2021 skal stå i spidsen for det europæiske hold. Forhåbentligt med dansk deltagelse på banen.

Tilvalg

Tiger Woods er vanen tro vært for Hero World Challenge. Det er en lille eksklusiv invitationsturnering på Bahamas med 18 deltagere, som mærkeligt nok tæller til verdensranglisten. Derfor er Jordan Spieth og Henrik Stenson, der på det seneste har tabt markant terræn på verdensranglisten, naturligvis meget glade for at have fået en invitation til at spille med om en masse ’gratis’ verdensranglistepoint fra 4.-7. december.

Henrik Stenson er sikret både penge og point i eksklusivt Bahamas-felt.

Mickelson ude af Top50 Catriona Matthew får en Solheim Cup-tjans mere.

Todd brager ud af krisen

Det var en fantastisk fortælling, da 34-årige Brendan Todd vandt den lille Bermuda Championship på PGA Tour og den blev ikke dårligere, da han i sin næste start, i Mayakoba Golf Classic, minsandten vandt igen! To gange i karrieren har Todd fuldstændigt mistet sit spil. I 2014 kom han tilbage fra en dyb krise og vandt HP Byron Nelson. Han var faktisk tæt på at spille sig på Ryder Cup-holdet. Fra 2016 til udgangen af 2018 spillede han 44 turneringer og klarede kun fem cuts. Han kunne ikke slå et fuldt slag fra fairway, og mistede kortet til Korn Ferry Tour. Men nu er han kommet tilbage og spiller drømmegolf. I de 144 huller i de to sejrsturneringer var han 44 under par. Meget godt af en mand, der for et år siden ikke kunne ramme en ladeport fra fem meters afstand. 1.353 uger i træk var Phil Mickelson i Top50 i verden. Fra full swing-yips til to sejre i træk på PGA Tour.

Segaf ­afvikler vinterserie

Senior elitegolfernes organisation, Segaf, afvikler i år en vinterserie med endages turneringer både øst og vest for Storebælt. Den første i vest måtte desværre aflyses, men i øst deltog 20 spillere i den første vinterturnering på Ledreborg Palace Golf. Banen var i en for årstiden fremragende stand, men det blæste hårdt. Henrik Daugaard vandt med en runde i 74 slag. Henrik Højer stod for dagens slag, da han holede fra 150 meter på 5. hul for en 2’er.

Henrik Højer slog det bedste slag.

For første gang i en ubrudt periode på 1.353 uger og 26 år er Phil Mickelson ikke længere i Top50 i verden. Det stod klart, da Shugo Imahira blev nummer to i en turnering i Japan, samtidig med at Mickelson fik en delt 28. plads i WGC-HSBC Champions i Kina. Dermed sluttede en vanvittigt imponerende epoke. Siden Mickelson gjorde sit indtog i Top50 27. november 1993 har 348 forskellige spillere vundet på PGA Tour, og majorvindere som Justin Thomas og Jordan Spieth blev født samme år. Mickelson fylder snart 50, men ingen forventer, at han af den grund trækker sig tilbage til Champions Tour.

Profile for Morten Buckhøj

GOLFBLADET november 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark. Last issue of 2019.

GOLFBLADET november 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark. Last issue of 2019.

Advertisement