Page 4

6 D A N M A R K S

S T Ø R S T E

G O L F A V I S

4 UGER MED

SIDEN SIDST ve d M o r t e n B u c k h ø j

CLASSIC

LONGSTAY

Regeldrama på LPGA Q-school

Fleetwood har haft en lang sejrstørke, men vandt Nedbank Golf Challenge.

Tommy var eagle-varm

Mere end 2,2 mio. euro var førstepræmien i Nedbank Golf Challenge i Sun City, Sydafrika, hvor blot 60 spillere fra European Tour-ranglisten havde fået adgang – plus et par gæster. Tommy Fleetwood lavede tre eagles i sin finalerunde og strøg op gennem feltet til et omspil med svenske Marcus Kinhult, som han vandt på første hul. Det er et par år siden, at Fleetwood sidst har vundet, så karrierens hidtil største præmiecheck blev modtaget med et stort smil.

En caddie på tværs

Emily K. Pedersen fik ikke succes på LPGA Tours Q-School, hvor hun blev sorteret fra inden de sidste to runder. Muni He, en kineser, der er opvokset i San Diego vandt, men et regeldrama fik en del opmærksomhed. Christina Kim, tidligere Solheim Cup-spiller, rapporterede at hendes ene spillemakker Kendall Dye åbenlyst spurgte den tredje spiller i bolden, Dewi Webers caddie, om hvilket jern hun havde benyttet. Det er indlysende ulovligt, og Dye fik naturligvis to strafslag. Det fik Dewi Weber imidlertid også, fordi hendes caddie havde svaret. Weber var uskyldig, men caddien er ’en del af spilleren’ og derfor blev hun også straffet. Begge sluttede udenfor Top45, og fik ikke et tourkort. Christina Kim, der gjorde det eneste rigtige i situationen ved at rapportere det, endte med at kvalificere sig til endnu en sæson på LPGA. Men hun blev uberettiget kritiseret på de sociale medier efterfølgende.

S T I K A F F R A K U L D E O G R E G N I VI N T E R H A LVÅ R E T O G T I L B R I N G 4 U G E R U N D E R S O L E N I SYD S PA N I E N , P O RTU G A L , USA , THAILAND ELLER SYDAFRIKA .

Christina Kim blev kritiseret for at rapportere regelbrud.

Caroline Masson (t.v), hendes kæreste Jason, og hans chef, Nelly Korda.

Der var et helt særligt twist ved det omspil, der afgjorde LPGA-turneringen Taiwan Swinging Skirts. Amerikanske Nelly Korda havde efter en nervøs finalerunde lukket australske Minjee Lee og den tyske Solheim Cup-spiller Caroline Masson ind i titelkampen, der nu skulle afgøres i omspil. Der er bare lige den lille detalje, at Caroline Massons forlovede Jason McDede er caddie for Nelly Korda. Masson og Korda har aldrig før stået direkte overfor hinanden i en titelkamp, men var dog på hver sin side i Solheim Cup. Omspillet endte til Kordas fordel, og det var McDede sikkert godt tilfreds med, selvom det gik ud over hans kæreste.

Sejren I WGC-HSBC Champions var McIlroys fjerde i år.

Stærk sæson af Rory

2019 har været et af de bedste år i Rory McIlroys karriere, selvom han ikke havde held til at vinde en major. Fire sejre blev det til, kulminerende med The Tour Championship. Rorys to første turneringer i sæsonen 2019-20 gav en tredjeplads i Zozo Championship, og en sejr i WGC-HSBC Champions, hvor Rory nedkæmpede den forsvarende mester Xander Schauffele på første omspilshul. Det er stadig Brooks Koepka, der er nummer et i verden, men Rory forekommer at være den bedste golfspiller lige nu.

GOLF

Foto: Gett y Images

Nu også med bridge i foråret 2020 En komplet ferieoplevelse med socialt samvær, masser af golf og andre gode fordele

Hvor mange vandt Snead egentlig

Det vakte stor opsigt, da Tiger Woods med sin sejr i Zozo Championship angiveligt tangerede Sam Sneads mere end 50 år gamle rekord med 82 sejre på PGA Tour. Efterfølgende er der blevet sået tvivl om hvor mange sejre Snead egentlig vandt, og også om hvilke turneringer, der skal tælle. Det forholder sig nemlig sådan, at PGA Tour ikke for alvor har styr på sine registre længere tilbage end til 1964 – altså efter Sneads sidste sejr. Afhængigt i hvordan man tæller op, og hvilke turneringer der rimeligvis må tælles med svinger antallet af Sneads sejre fra 78, som Tiger altså for længst har overgået, til 84, således at Tiger endnu ikke har samme antal. De fleste hælder dog til den opfattelse at 82 er det maksimale antal turneringssejre man bør godskrive for længst afdøde Snead.

Værtspar og sociale aktiviteter i Estepona i efteråret 2019 samt forår 2020 Inkl. bridgeaftener

Ona Valle Romano • Store nye lejligheder med baneudsigt og eſtermiddagssol • Spil golf på Estepona Golf/Dona Julia/ Valle Romano eller El Paraiso Golf • Sociale aktiviteter inkl. træning • Fleksibel længde på ophold • Ingen ekstra omkostninger • ClassicGolf er medlem af Rejsegarantifonden 4 UGER MED FRI GOLF I N K L . F LY M E D G O L F B A G , L E J E B I L , LEJLIGHED OG GOLF

F R A 1 4 . 4 9 5,-

Sam Snead vandt sin turnering nummer 82 som 52-årig, eller var det nummer 78 eller 84?

Bestil din LongStay golfrejse på classicgolf.dk eller kontakt en rejserådgiver direkte på tlf. 70 23 55 80

LongStay

Profile for Morten Buckhøj

GOLFBLADET november 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark. Last issue of 2019.

GOLFBLADET november 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark. Last issue of 2019.

Advertisement