Page 34

66 D A N M A R K S

S T Ø R S T E

G O L F A V I S

K LU B N Y T ve d Sve n d N ov r u p

Santanderdivisionerne og Golfens Dag

Inddelingen af Santanderdivisionerne for 2020 ser således ud: Herrer Vest er en jysk affære: Brønderslev, Aalborg, Silkeborg/Ry, Kolding. Herrer Øst har en enkelt fynsk klub blandt sjællandske: ­Odense Eventyr, Kokkedal, Smørum, Søllerød. Damer Vest er rent jysk: Aalborg, Mollerup, Silkeborg/Ry, Vejle, mens østkredsen er rent sjællandsk: Helsingør, Simons, Hillerød og Smørum. Golfens Dag 2020 ligger 26. april Forhåbentlig har man samtidig bestilt godt vejr! Lars Østergaard, formand for Grenaa kommunes kultur- og fritidsudvalg, indvier naturstierne med hjælp fra Anthony Bjerregaard.

Grenaa har naturstier, vinrabat og nye monobuggys

Der er sket meget på mange forskellige fronter i Grenaa GK i år. Der er etableret og åbnet tre nye naturstier. Der er indkøbt tre monobuggys, der snart vil blive til fire. Der har været arrangement med garagesalg og bytte af materiel, og endelig har medlemmer 25% rabat hos Golf & Vin, der kombinerer golf- og vinshop – og det er jo ikke så dårligt op mod jul. De fire monobuggys er tiltænkt de pensionister, der har svært ved at klare en golfrunde til fods, og derfor er lejen pr. runde så billig som 100 kr. Da formanden for husudvalget, Kim Nielsen, er uddannet tømrer, har han med hjælp fra et andet medlem fået banket et skur op, så køretøjerne er under tag. Naturstierne tog klubben selv initiativet til. Kærlighedsstien, som mange lokale har et meget varmt og nostalgisk forhold til, indgår, og kommunen er med i samarbejdet. Det er faktisk den, der vedligeholder de tre stier, som er fra 2,8 til 4,2 km lange og er lagt i skovkanten uden om golfbanen med udgangspunkt i klubhuset. På turen vil man afhængigt af sæsonen kunne plukke æbler eller bær, men hele året kan man nyde dyre- og fuglelivet i sol, blæst og regn, og bagefter kan man nyde sin kaffe eller et måltid i restauranten, der bortset fra en kort vinterferieperiode er helårsåben. - Stierne har været med til at gøre Grenaa Golfklub synlig blandt ikke-golfspillerne, og det var et af mine vigtigste mål, da jeg blev formand, og naturstierne har tre fine følger: De giver en naturoplevelse, de gør folk nysgerrige efter at spille golf, og derefter får de også øjnene op for vores glimrende Anthony Bjerregaard med to af de nye monobuggys og Kim Nielsens nye skur. restaurant, fortæller Anthony Bjerregaard.

Julemarked på HCA Golf (foto: Ole Thrane).

Succes for julemarked på HCA Golf

Kokkedals mestre.

De første nisser har indtaget Helsingørs klubhus.

Diabeteshold har succes i Herning

De seneste to år har Herning GK i samarbejde med DGU og Diabetes­ foreningen Herning tilbudt gratis deltagelse på begynderhold til diabetesramte og deres pårørende. I 2018 kom 12 igennem hele begynderforløbets tre måneder, mens det i 2019 har været 7. Af disse er seks nu fuldtidsmedlemmer og yderligere to medlemmer af kortbanen. En stor succes, også mht. dem, der ikke er fortsat i golf, forklarer formanden for Diabetesforeningen i Herning, Egon Sivebæk. - Ideen er jo primært, at alle med diabetes skal motionere, for det betyder for mange mindre medicinering, men det er naturligvis glimrende, hvis det sker på golfbanen, konstaterer han. Herning planlægger i øvrigt at anlægge en krolfbane, der vil tiltrække dem, som en rigtig golfbane er for lang for.

Golfens Dag var et stort tilløbsstykke i år, her på Dueodde Golfbane.

Ny DGU-holdturnering for unge Diabetesgolfere udfolder sig på Hernings driving range.

HCA Golf er blandt de mange arrangører, der for tiden mødes af voldsomt forstørrede krav til sikkerhed af myndighederne, og det kan godt koste en del festivaler og koncerter livet. Finn Gramvad måtte overveje længe, om han ville lave de meget store investeringer, han blev sat over for, men endte med at acceptere dem, og der var mange tusinde besøgende og omkring 100 boder samt juletræssalg, hestevognskørsel og meget andet på julemarkedet 16-17. november. Det duftede af kaffe, gløgg og æbleskiver, mens der blev falbudt alt fra julepynt til brugt legetøj. Der var musik og line dance, og medlemmer af HCA GK var meget aktive, bl.a. med at lede snobrødsbagningen for børn og voksne, fortælle om golfspillets velsignelser og med arrangement af en puttekonkurrence.

DGU har udskrevet en ny holdturnering for ungdomshold. Den ligger på samme datoer som Danmarksturneringen, og det er spændende, hvordan den bliver modtaget. Det er sikkert, at den vil blive afholdt, men tilmeldingsfristen er udvidet til 1. april, så alle kan overveje deres stilling til fx, om den enkelte unge er moden til at spille seniorgolf, eller han/hun har bedre af at spille i en juniorrække.

Helsingør holder sit første julemarked

Der er masser af talent i Helsingør GC, og nu prøver klubben at skaffe flere penge til ungdomsarbejdet med et julemarked 7-8. december, begge dage kl. 11-16. Der bliver julepyntet op i restauranten, hvor de første nisser allerede har ført sig frem i et stykke tid. Det vil dufte af gløgg, æbleskiver og alt, hvad der er i en lækker julebuffet. I shoppen bliver der udsalg af mate­ riel, og udendørs bliver der bål ved siden af salget af juletræer og jule­ dekorationer. Naturligvis forsøger man også at gøre besøgende nysgerrige efter at spille golf, så de får lov til at forsøge sig på driving range. Desuden bliver der en hole-in-one-mulighed på et kort hul med præmier for nærmest flaget, hvis ingen slår mirakelslaget. Til det sidste forsøger man at finde nye muligheder for at gøre det nye tiltag så attraktivt som muligt, så der bliver flest mulige penge til arbejdet med ungdommen.

Over 700 medlemmer

Danmarks billigste golfklub og Vestjyllands flotteste 9-hulsgolfbane

Bliv medlem med fuldt DGU-medlemskab

kun: 1.695 kr. Klubben er startet i 2007 og har medlemmer fra hele landet. Vi tilbyder:

✔ Landets billigste kontingent ✔ Fuldt DGU-kort ✔ Ingen indskud www.outrupgolfklub.dk info@outrupgolfbane.dk

Profile for Morten Buckhøj

GOLFBLADET november 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark. Last issue of 2019.

GOLFBLADET november 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark. Last issue of 2019.

Advertisement