Page 28

54 D A N M A R K S

S T Ø R S T E

G O L F A V I S

P R OTI P S

L avet i samarbejde med :

ve d K n u d S t o r g a a r d

Vinterhi eller træning? Å

rets sidste golftekniske spørgsmål er et, som vi passende kan stille os selv med vejrsituationen pt.: ”Skal jeg i golfvinterhi nu til april eller kan jeg foretage mig noget givtigt for mit golfspil i denne her periode”? Der er jo ikke noget endegyldigt svar på ovenstående, da det jo meget afhænger af din motivation og lyst til at arbejde med dit spil og dig selv hen over vinteren. Der er sikkert også nogen af jer, som virkelig har givet det en skalle i løbet af sæsonen og nu har brug for en rolig periode uden for megen golf på programmet. Nedenfor vil jeg komme med en række forslag, til hvad du kan gøre, hvis du er en af dem, der ikke kan få nok af golfen. Her er nogle af mine bud på, hvad du kunne lave til vi når april 2020: 1. Et udenlands golfophold af længere (long stay) eller mindre varighed for dem af jer, som har tid, råd og lyst. Det er jo en skøn måde, at opleve andre steder af verden på og samtidig nyde det drilske spil. Se f.eks. www.knudstorgaard.dk for 5 golfrejser, hvor jeg underviser dig både på banen og på rangen. 2. Simgolf. Simulator golf bliver mere og mere in og med de bedre og bedre launch monitors kan du snart spille de bedste baner i verden til ingen penge. Desuden afholdes der løbende turneringer du kan deltage i. I Jylland er det muligt bl.a. i Volstrup, Hørning og Ikast. 3. Yoga. Er du en mand og 20+ så er det bare at komme afsted, da vores smidighed forringes dag for dag, hvis vi ikke gør noget aktivt. Langt de fleste typer af yoga har stor fokus på netop smidigheden, så prøv nogle forskellige typer yoga til du finder den stilart der passer til dit behov og temperament.

EN UNIK OPLEVELSE Hold dit golfarrangement på et af Danmarks bedste golfanlæg GOLFPOWER ØVELSER: ”Whole in one øvelsen”: Golf øvelsen, som er en slags ”whole in one” for golferen, som ønsker power i sit sving og få korrigeret evt. dårlig sving bane ind gennem bolden. Laves med træk fastgjort for oven, hoftehøjde og for neden og laves til begge sider. Indtag din golfopstilling med din stance drejet lidt mod venstre (når træner højrehåndet og omvendt venstrehåndet), så dit træk kommer indefra. Jo mere du står drejet i forhold til træk punktet jo mere kan du træne i at komme indefra eller udefra. Brug din mave og hofter til at starte trækket. Træk nu ned og få håndtaget til at pege ned ”mod bolden” før du roterer din højre arm over venstre igennem. Hold hovedet i ro og fokus på punkt/ bold på gulvet. Elastikken skal ramme hen under højre skulderblad i gennemsvinget, hvis udført korrekt som på billederne. Hvis du rejser dig kan elastikken godt give dig et ordentligt rap over halsen/kinden, men det kan du jo så tage som kontant afregning ;-). Lav 2* 10 – 20 gentagelser til begge sider ved hvert af de tre fastgøringspunkter.

27 huller på 3 sløjfer + PAR 3 (9 huller) Stort mødelokale

Lækker restaurant med udsigt

Banedesign i verdensklasse

4.  Taelkwondo/karate. Lige som Yoga, så er den koreanske og japanske kampsport super for din styrke, smidighed og koncentration. Bemærk, at karate også har mange forskellige stilarter og ikke alle er måske lige det du har brug for. 5. Tag godt med tøj på og tag 3 – 5 køller med på banen og spil 6 – 9 huller. God motion og du får holdt din rotationsbevægelighed vedlige. Skift mellem de 3 – 5 køller du tager med hver gang, så du kommer gennem hele din bag over tre – fire ture. 6. Indendørstræning og golffitness. Her er muligheden for selv at være kreativ og du kommer langt med nogle passende elastikker og en Schweizer bold (typisk en 55 – 60 cm stor bold). Jeg vil give lidt eksempler på øvelser nedenfor (se også https://www.youtube. com/watch?v=HPxBCm6y3TY for mere inspiration). Held og lykke med at holde din motivation i top de kommende måneder og tak for i år. Knud Storgaard

Top Professionelt Team

Naturskønt område ved fjorden GOLFSTRÆK ØVELSEN: ”Stræk dit tilbagesving med grounded base”: Fastgør elastik til krog/over dørkarm som vist. Tag din stance som om du skal slå ind mod der, hvor elastikken er fastgjort. Hold ved elastikken og før den op til toppositionen af dit tilbage sving og find balancen og mærk, hvor elastikken trække i dig for at gøre dit tilbage sving længere. Kør nu små bevægelser omkring toppositionen, hvor kører lidt ned i nedsvinget (ca. 10 – 30 cm) og lad så elastikken trække dig lidt længere tilbage (bevar kontrollen i din stance og ben). Træn øvelsen 2* 1 min til begge sider. Efter ovenstående øvelser vil jeg anbefale, en let udstrækning af dine evt. ”problemområder”. Snak med dit fitness center eller en fysioterapeut med henblik på at få en kropsscreening, hvis du føler der er større issues.

Gode overnatningsmuligheder Eksklusive omklædningsfaciliteter

Players Lounge

Vi har rammerne til den perfekte dag

Kontakt Club Manager Holger Westman og få et godt tilbud på dit favorit arrangement hw@stensballegaardgolf.dk

Profile for Morten Buckhøj

GOLFBLADET november 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark. Last issue of 2019.

GOLFBLADET november 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark. Last issue of 2019.

Advertisement