Page 25

48 D A N M A R K S

S T Ø R S T E

G O L F A V I S

REJSE Minnesota

Ingen er vel i tvivl om, at USA har en præsident, men at man kan blive udråbt til konge i delstaten Minnesota – det vidste jeg alligevel ikke.

PÅ GOLFTUR I MINNESOTA Chaska Town Golf Course er en fantastisk bane. Hér indspil til det spændende hul 3 med den spektakulære sø i baggrunden.

Af Lars Krabbe Foto: Lars Krabbe

D

et lykkedes sågar for undertegnede, da jeg spillede mit livs første golfrunde i Trump­ land på den helt nyrenoverede Braemar Golf Course i Edina udenfor Minneapolis. 27 huller er skåret ned til 18, og alt er forbedret og omlagt. Banen åbnede i maj i år.

En bane i udvikling Det er imponerende at ankomme til klubben og kigge ud over den største og livligste driving range, jeg nogensinde har set. Skolebørn nyder ferien og leger og lærer på samme tid under kyndig vejledning på mange af de 70 udslagssteder, jeg når at tælle til. Jeg er stadig i tvivl om, hvorvidt det var Clint Eastwood, der sendte os ud på banen. Han lignede og lød præcis som ham, men han påstod,

Mall of America i Minneapolis/St.Paul er USAs største indkøbscenter. Hele 1.sal er helliget Nickelodeon Universe.

han hed Jim. Der er nu ikke meget Dirty Harry over banen, blød og venlig som den fremstår. Planen er, at den skal blive en mesterskabsbane, men det varer nok nogle år. Når græsset får ordentligt fat, og de nyplantede træer vokser op, vil spilleglæden og skønhedsværdien få et ordentligt nøk opad. Til gengæld er greens superfine og fair, omend de ser lidt vissenfimsede ud. Alt er på en eller anden måde så

Concacaf Gold Cup på Allianz Field i Minneapolis. USA tæver Guyana 4-0 i fodbold, og det medfører noget af en fest på lægterne.

Dan og Todd tygger drøv, mens de venter på at komme til tops - teestedet på Braemar Golf Clubs hul 13. Et smukt par 3 hul med udsigt over seks huller.

velkendt i Minnesota, hvor alle vores nye venner stammer fra europæiske forfædre få generationer bagud. Mange skandinaver udvandrede til USA, og rigtig mange af dem slog sig ned i Minnesota, heraf cirka 20.000 danskere. Jeg kan for mit indre øre høre Max von Sydow udtale statens navn til en bekymret Liv Ullmann i Bergman-serien Udvandrerne/Nybyggerne. Karl Oskar og Kristina har sågar fået monument i byen Lindstrom nordøst for Minneapolis. Så spiller vi golf Humøret er højt hos vores medspillere Todd og Dan, som kalder sig selv 100% irsk, og der udveksles jokes og solcreme i lummervarmen. Teestederne har bogstaver E-D-IN-A, og vi nupper D, som spiller 5456m. Forni er afvekslende med tre par 3, 4 og 5 huller. Herligt! Roughen blomstrer yndigt, og det samme gør vores ansigter, når vi prøver at kæmpe os ud af den. Fairwaygræsset er til gengæld tykt og indbydende, så der prøver vi at holde os. Banens signaturhul er 13ende med udslag fra en bakke højt hævet over det smukke landskab. Hele seks huller har man udsigt over herfra. Et fint sted at få vejret igen og nyde et smukt vue ud over de tilbageværende gamle ege og en del vandhuller. Vi er jo trods alt i ”De titusinde søers land”. Hul 17 er også et fint par 3 hul med noget højere udslagssted. Vi måler 125m til pinden, som gemmer sig bag en stor bunker. Jeg slår mit livs 8-jern ind på green, og bolden ruller lige akkurat forbi hullet. Stensikker birdie. Det samme nummer laver jeg på hul 5, dog med et 6-jern og 150m til pinden. Da vi kommer ind til vores tiltrængte og velfortjente fadøl, præsenterer Dan mig højlydt og muntert som King of the Par 3’s. Det er da noget at tage med sig hjem. Tæt på Hazeltine Næste dag står den på en konge­ bane – Chaska Town Course,

your golf

ENJOY GOLF

Rømø Golf Links Braemar Golf Clubs driving range er gigantisk, og masser af børn i skolealderen nød starten på ferien hér.

næsten nabo til sagnsomspundne Hazeltine. Vi slår ud fra hvid tee, 5457m. Her er Wauw!-effekt for alle pengene, og vores udslag over en mindre bakke på hul 1 lander i smukt skotskternet og lækkert græs, som ikke er fairway, som vi tror, men semirough. Banen bølger sig smukt rundt i landskabet, og hullerne er særdeles spændende layoutet. På hul 3 troner en kæmpeeg 175m fremme i fairway. Det er smartest at snige sig venstre om for at få det nemmeste indspil, men ikke for langt, for så lurer den spektakulære sø. Hul 4 er kun 91m, men man skal over en meget lumsk kløft, og sådan er det det hele vejen rundt en god idé at tænke, før man betaler. På flere af de lange huller lurer søer tæt på fairway, og på hul 9 er der så mange bakker, at det kan være svært at navigere første gang. Det begynder desværre at stå ned i stænger, og min cowboyven Tony og jeg lister ind i restauranten. Jeg har under en runde oplevet et lynnedslag 50m væk, der flækkede et træ, og min mave

Efter en golfrunde er det værd at besøge den store, men hyggelige restaurant Wildfire, som byder på lækre bøffer og seafood, men også kan fremtrylle adskillige lækre desserter.

rumler også, så de velnærede amerikanske spisekort får tidligere besøg end beregnet. Andre er modigere og kommer totalt gennemblødte ind på 18ende green efter en tur rundt om søen på det smukke par 5 hul. Hazeltine National Golf Club kan vi desværre ikke få lov at prøve, da kvinderne er i gang med PGA Championship, én af deres majors, men den er jo utroligt smuk og velplejet, kan vi ved selvsyn konstatere, da vi følger de fantastiske spillere et par dage. Andet end golf I bydelen Bloomington, hvor vi bor, ligger USA's største indkøbscenter, Mall of America. 4 etagers glad vanvid med over 500 butikker og 50 restauranter, og hele 1.sal er helliget Nickelodeon Universe, hvor børnefamilier kan bruge det meste af en dag på at prøve alle forlystelserne. Vi holder os til Fly Over America, en simuleret flyvetur over alle USA's seværdigheder. Fremragende oplevelse at få skumsprøjt i hovedet ved Niagara – og vi kan heller ikke sige os fri for at løfte fødderne, når vi passerer bjergkæderne. Vi når også 18 hullers minigolf i udfordrende bjerglandskab. Amerikanerne er jo tossede med sport, og om aftenen besøger vi det spritnye og udsolgte Allianz Field og ser USA tæve Guyana 4-0 i fodbold (Nænæ! RIGTIG fodbold!). Havde vi haft et par dage mere, havde vi også nået at udforske downtown, der bød på Pride Parade. Minnesota er i den henseende en meget liberal stat, og mange homoseksuelle holder til hér. Foran vores Sheraton hotel vajer regnbueflaget side om side med Stars and Stripes. De titusinde søer byder naturligvis også på rige muligheder for lystfiskeri, og ellers er der masser af parker, museer og seværdigheder. På vej til lufthavnen passerer vi Fort Snelling kirkegården, hvor veteraner kan blive begravet gratis. Her ligger over 70.000 på rad og række under hvide kors.

Rømø Golf Links ligger direkte ud til Vadehavet og Vesterhavet. Banen er anlagt efter de gamle traditionelle skotske linksbaner. Golfbanen præges blandt andet af 13 søer, kuperede greens og gorsebeplantning med en fantastisk udsigt over havet og klitterne. Driving range, putting green samt indspilsgreen ligger lige uden for restauranten. Så du får rig mulighed for at øve alle facetter af dit spil. På Enjoy Resorts Rømø finder du forkælelse til både krop og sjæl med mange aktiviteter, som f.eks. wellness, pool, spaafdeling, bowling, aktivitetsrum for børnene, fitness, restaurant og 2 golfbaner. Enjoy Resorts Rømø ligger midt i naturen tæt på vandet og med højt til himlen. Så der er god plads til masser af samvær med dine nærmeste.

Der er altid en anledning...

Fri adgang til fitness og Danmarks største wellness

2.600 m2 på Rømø

Golf weekend 2 nætter (fredag-søndag)

i 97 m2 feriebolig for 4 personer - inkl.: 2 x green fee, og 2 x morgenmad Pris pr. person v/4 personer: fra

1.272

kr.

Gælder sæson C: 14/04 - 20/05, 24/05 - 19/06, 16/08 - 19/09, 03/10 - 09/10 2020

Events og oplevelser 2020

TÆT PÅ

ÅBENT

365

Blokart strandsejlads Maj-september

DAGE OM ÅRET

Tønder Festival August

Vi spiller på sommergreens hele året.

Rømø Motor Festival September Danmarks Østersfestival Oktober

RØMØ

Vestergade 31, Havneby DK-6792 Rømø Tlf. +45 7475 5655

* Opholdsprisen inkluderer leje af feriebolig og slutrengøring. Fri adgang til pool, fitness, wellness afdeling (børn har adgang ifølge med voksne i udvalgte perioder) , lege- og aktivitetsrum. Fri adgang til internet i alle ferieboliger. Elog vandforbrug afregnes efter forbrug ved afrejse

Book ophold på www.enjoyresorts.dk

Profile for Morten Buckhøj

GOLFBLADET november 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark. Last issue of 2019.

GOLFBLADET november 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark. Last issue of 2019.

Advertisement