Page 13

24 D A N M A R K S

S T Ø R S T E

G O L F A V I S

UDSTYR ve d M o r t e n B u c k h ø j

KBS – nu med kølleskafter

Kube slået ud ...

Her på sæson-falderebet er det måske tid at kigge lidt på skafter, for selvom de fleste golfere ikke tænker meget over hvilke skafter, der er monteret i deres udstyr – bare det virker – så er skaftet den nok vigtigste del af en god club fitting. KBS har i en årrække været blandt markedets førende indenfor skafter til jern, wedges, hybridkøller og puttere, men først for nyligt, lancerede selskabet sit første skaft designet til køller, altså driveres og fairways. TD Graphite hedder det nye skaft, der er designet som et mid-launch/low-spin performance skaft, der optimerer effektiviteten ved forskellige svinghastigheder. I fitting af TD Graphite benyttes alene spillerens swing speed i stedet for vægt og flex. Skafterne vil spille lettere og stivere end andre sammenlignelige grafitskafter på markedet, og vil være tilgængelige fra januar. De vil kunne fås fra 40-80 grams vægt. Nu findes der også KBS-skafter til fairways og drivere.

... og foldet sammen. Fås i adskillige farver.

PRO-turnering for amatører Kr 150.000 i præmier CUT

Rejsecover, der intet fylder

Sun Mountain er en af verdens førende producenter af golfbags, trolleys og rejsecovers, og dette efterår har det amerikanske selskab præsenteret et helt nyudviklet rejsecover, som, når det ikke er i brug, kan foldes sammen til en lille hardcover firkant – derfor navnet Kube – og ikke fylder mere en 23x33x37 cm. Carbonfiber rammen bidrager til at beskytte top og bund af bag’en, og rejsecoveret er stort nok til at rumme en stor bærebag. Det er uvist hvorvidt Kube kommer på det danske marked – det vil nok afhænge af om nogle købere bider på til PGA Merchandise Show i januar. Prisen i USA er 230 $.

T-Rail fra Cobra

T-Rail er super letspillede, men henvender sig til erfarne golfere.

Køllerne, som aldrig svigter, kalder Cobra deres nye letspillede jern Det er store ord, Cobra benytter, når de omtaler deres nye T-Rail jern, der er bygget efter samme princip som hybridkøller. Det har taget tre års arbejde med computersimuleringer at nå frem til et jernsæt, som ikke ligner noget andet på markedet, hverken når det gælder form og udseende eller ydeevne. Jernene er bygget som hybridkøller med bred sål med rails og en hulrums konstruktion i hovederne, så de er letspillede og har en højere og dermed længere boldflugt end traditionelle jern. Ifølge Cobra’s designchef er målgruppen lidt anderledes end man umiddelbart skulle tro. Det er nemlig ikke begyndere eller dårlige golfspillere man henvender sig til. ”Vi tror at målgruppen er en spiller, som har spillet ganske meget golf og som har været ­temmelig dygtig, men ikke længere har samme tid til golfen og til at træne. I USA kalder vi dem ’weekend warriors’, og de spiller et par gange om måneden og spiller en match i ny og næ. De tager sjældent lektioner, da de er ganske trygge ved deres spil, men de har med alderen mistet ti meters længde og præcisionen er ikke helt den samme som før,” siger han. Et T-Rail sæt til herrer består af en 4-hybrid og seks hybridjern (5-pw), mens det til damer består af 5-hybrid og seks hybridjern (6-pw og sw). Som udgangspunkt er de med grafitskaft, men kan tilpasses med stål til herrer og koster 6.799 kr.

Rails i den brede sål og en hul konstruktion er taget fra hybridkølle designs.

DA-Masters d 14-21 marts 2020 i Marrakesh Marokko Tag med til DA-Masters i Marrakesh, Marokko. Spil en spændende turnering over 4 dage, arrangeret som en proturnering, med livescore, caddies, TV-dækning og CUT! Selv om DA-Masters er ”professionel turnering,” er det trods alt glade amatører i alle aldre og hcp, der deltager. Du får med sikkerhed mange venner på denne tur, der har været afholdt siden 2003! Hver dag er der aftergolf på hotellet, hvor vi hygger og fortæller om dagens runde. Banerne er Al Maaden og Montgomerie, der er i flot stand og med en tilpas sværhedsgrad, så alle kan være med. Hotellet er det 5-stjernede Palm Plaza. Marrakesh er Marokkos største by og fuld af spændende indtryk fra oldtid til det mest moderne, man kan forestille sig. Pris pr. person i delt dobbeltværelse: kr. 10.998

Læs mere og tilmeld dig på: www.da-masters.dk Arrangeres af Green Time Travel ApS, medlem af Rejsegarantifonden nr. 2572, AP Møllers Allé 9A, 2791 Dragør. Tlf. 20164547, hb@green-time.com

Nippons nye hybridskaft er netop en hybrid med stål og grafit.

Hybridskaft til hybridkøller

Nu vi er ved specialskafter. Nippon Shaft har introduceret et nyt skaft, N.S.PRO Modus Hybrid, der kombinerer stål og grafit på en hidtil uset måde. Skaftet består af et tyndt 70 grams stålskaft, beklædt med flere lag carbon/grafit, som tilsammen giver et skaft med ideel vægt og fleksibilitet til specifikt hybridkøller. Skafterne siges at give spillerne en kombination af solid føling og højere præcision og letter boldens løft, giver øget længde, højere boldbane og bedre vibrationsdæmpelse. Skal du prøve de nye skafter, så tal med din lokale pro eller clubfitter.

Profile for Morten Buckhøj

GOLFBLADET november 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark. Last issue of 2019.

GOLFBLADET november 2019  

Free monthly golf magazine from Denmark. Last issue of 2019.

Advertisement