a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 9

16 D A N M A R K S

S T Ø R S T E

G O L F A V I S

D E N GY LD N E G O LF B O LD

Én kilometer ad gangen Hvordan føles frihed? Er det, at man kan gøre præcis, hvad man vil? Selv bestemme hastigheden, målet, hvor længe man er om at nå det? Er det følelsen af, ikke at have travlt? At droppe slutmålet og bare se, hvor turen tager én hen? Eller er det, bare at tage tingene som de kommer – én kilometer ad gangen?

De danske EM-piger modtager Den Gyldne Golfbold 2019 Repræsentanter fra golfsporten, klubkammerater, venner og familie så til, da årets EM-guldpiger fik overrakt den gyldne golfbold i Idrættens hus den 19. december. Af Klaus Hybler Foto: Klaus Hybler

D

en Gyldne Golfbold uddeles årligt af Sportsjournalisternes Golfklub i samarbejde med Made in Denmark og Dansk Golf Union. Prisen gives for årets danske golfpræstation, og blev uddelt for første gang i 1966. Det lykkedes som det første danske pigelandshold nogensinde at spille sig i en EM-finale, som de altså i oven i købet vandt over værtsnationen Spanien. En finale, som pigerne spillede sig til efter at have været alvorligt bagud i både kvartfinalen og semifinalen. Claus Rødgaard Thomsen, pressechef i Dansk Golf Union, lykønskede EM-pigerne fra den lille scene i Gunnar Nu-salen i Idrættens hus:

I hele medaljespillet udviste I ekstrem sejhed i såvel kvartfinale mod Tjekkiet som i semifinale mod Tyskland, hvor I var bagud 2-0 efter foursome, og det er en start som vil få mange mennesker til at kapitu­lere, men ikke jer. Mod Tjekkiet hentede i fire og et halvt ud af fem mulig point i singler, mod Tyskland hentede i fire ud af fem, og i den endelige prøve mod Spanien, som var værtsnation, vandt I 4-3. ­Alberte Thuesen sænkede det vindende put på 17. hul. I vinder den gyldne golfbold i et år, hvor der er andre rigtigt stærke kandidater. Sportsjournalisternes generalforsamling havde tre navne til afstemning, nemlig Sebastian Cappelen der vandt Korn Ferry Tour, og dermed kvalificerede sig til PGA Tour, Benjamin Poke, der vandt europatourens tour-skole, og så jer, Danmarks EM-piger.

Med en Hobby autocamper er du kommet meget tættere på friheden til selv at vælge, hvor du vil hen, og hvor lang tid du ønsker bruge på det. Friheden til at gøre holdt, når du har lyst til det og blive der lige så længe, du synes.

De danske EM-piger modtager Den Gyldne Golfbold 2019. Fra venstre: Natacha Høst Husted, Alberte Thuesen, Olivia Grønborg, Cecilie Leth-Nissen, Amalie Leth-Nissen og Anne Normann.

Hvis nogle under sig over, hvorfor Rasmus Højgård, efter at have vundet på Mauritius, ikke er blandt kandidaterne, så er det fordi hans sejr tæller for 2020-sæsonen, og han kan kun komme i betragtning til næste år. Vi glæder os til at følge jer i jeres videre færd som amatør, men også når I tager springet til profes­ sionelle.” En historisk præstation Og, herefter fik direktør i DGU, Morten Backhausen ordet: Det er første gang nogensinde at et dansk pighold vinder EM, og vi er jo

bare sindssygt stolte af jer. I formåede at levere på højt niveau igennem hele ugen. I var rigtigt dygtige til at støtte op om hinanden, og da I havde spillet jeres egen match var I ret hurtige til at løbe tilbage på banen, og enten gå caddie for hinanden eller støtte op. Den Gyldne Golfbold uddeles årligt af Sportsjournalisternes Golfklub i samarbejde med Made in Denmark og Dansk Golf Union. Prisen gives for årets danske golfpræstation, og blev uddelt for første gang i 1966. Glædeligt overrasket Landsholdspiller Alberte Thuesen var glædeligt overrasket over at modtage prisen: Det var en meget stor, og en rigtig god overraskelse da vi fik at vide at vi skulle modtage Den Gyldne Golfbold. Det er en kæmpe ære. Vi gik ud for at spille vores bedste golf, og da vi kom tilbage mod Tyskland, hvor vi var bagud i starten, kom en holdfølelse frem, en ild blev tændt i os og vi tænkte: Nu går vi hele vejen! sagde Alberte Thuesen, som spiller College-golf i USA.

Den danske afgift på autocampere er faldet markant, og du kan nu få veludstyrede autocampere helt ned til

472.950,inkl. lev.omk.

Kom og se de nye Hobby autocampere på Ferie For Alle 21.-23. februar 2020. Hal K stand 8050. EM-pigerne følger med oppe på skærmen i Idrættens Hus, hvor der bliver vist video fra EM i Spanien.

Forhandlere: Jan Heiselberg Automobiler, Esbjerg · Silkeborg Caravan Center, Silkeborg. Svendborg Camping Center, Svendborg · Bije Fritid & Camping, Helsinge. Se også mere på www.hobby.dk

Profile for Morten Buckhøj

GOLFBLADET februar 2020  

Free monthly golf magazine from Denmark - first edition of 2020.

GOLFBLADET februar 2020  

Free monthly golf magazine from Denmark - first edition of 2020.

Advertisement