a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 57

112 D A N M A R K S

S T Ø R S T E

G O L F A V I S

TR Æ N I N G

HUSK HOFTERNE Ø V E L SE A Denne øvelser er gode til at styrke hofterne. Som bonus strækker den ud i ballerne og iskiasnerven. Husk altid på at lade kroppen ”give efter”, i de forskellige trin og falde til ro, før næste trin. Hvert trin holdes i 30-40 sekunder eller så længe det er muligt og giver mening. Gå kun til det trin, hvor du føler dig tilpas og uden smerter. Når øvelsen er færdig, går man langsomt baglæns gennem trinene, for at nå udgangspositionen. Husk at bruge åndedrættet og stop op undervejs. Skift side for, at opnå bedre balance i kroppen.

1

Indånding, bevæg højre knæ frem og venstre ben tilbage, udånding.

3

Kom roligt fremover og ned på albuerne.

2

Indånding, træk højre fod ud mod venstre lyske, udånding. Lad højre balde synke ned mod gulvet.

4

Indånding, stæk armen foran kroppen og panden i gulvet, udånding.

G

olf er en sportsgren som stiller krav til fysikken. Desværre finder mange først ud af det, når det er for sent. Derfor opfordrer vi alle golfspillere til at bruge lidt tid på at få løsnet op i bevægeapparatet, inden man kaster sig ud på de næste 18. huller. Når det kommer til golf og træningsøvelser, fokuserer mange ofte på rygøvelser. Det er logisk og de skal bestemt ikke negligeres. Men mange af de skader man oplever i ryggen og især lænden, kan hænge sammen med at man låser i hofterne. Hvorfor det også giver super god mening at løsne op i hofterne også. Derfor har vi lavet en lille guide, som på 10 min. hjælper dig med at få gang i hofterne. Kom igang før det er for sent Et solidt golfsving kræver, som nævnt ovenfor, noget af hofte­ regionen. Den rotation som skal ske for at sende bolden ned af banen er, for mange, ikke en bevægelse som bruges i daglig­ dagen. Faktisk er der mange af os, som arbejder i stillesiddende positioner som netop gør hofterne stive og umedgørlige. Hvis hofterne ikke har bevægeligheden til at rotere korrekt, vil andre dele af kroppen automatisk kompensere for at kunne gennemtvinge svinget. Det er langt fra optimalt og kan ende i en decideret skade. Derfor er det en rigtig god idé at få løsnet op i hofteregionen, så man ikke overanstrenger området og bruger det uhensigtsmæssig. Det er let Hos Body SDS har vi en holistisk tilgang til kroppen. Derfor arbejder vi med hele kroppen både i vores behandlinger og træning. Vi ved at det for mange, er godt at arbejde

Ø V E L SE B Denne øvelse er god til at åbne op i lænd og skuldre. Samtidig styrker den din rotationsevne. Læg dig på ryggen. Knæet placeres i venstre side over 90° som vist på billede. Anklen ligeledes i 90°. Venstre hånd støtter på knæet og sikre, at dette bliver i gulvet under hele øvelsen. (fig. 5)

med lænd, skulder og kroppens rotation for at løsne op i hofterne. Derfor har vi sammensat en kombination af øvelser, som tilgodeser alle områder, og dermed giver de bedste forudsætninger for at undgå skader. Det tager kun 10 minutter For at vedligeholde den frie bevæge­lighed, er det en god ide at gentage øvelserne løbende. De er simple og muliggør, at man selv kan løsne op. Øvelse A fokuserer på at strække ud i hofterne. Det vil automatisk strække i baller og iskiasnerven, hvilket styrker hofternes bevægelighed. Husk at blive i strækket og fokuser på den dybe vejrtrækning. Øvelse B har til formål at give plads i lænden og skulderne, for hermed at styrke kroppens rota­ tionsevne. Den fremmer kroppens rotationsevne både i den øvre og nedre del af kroppen, hvilket gør øvelsen særdeles egnet til golf­ spillere. Træk vejret ind igennem næsen helt ned i maven og pust ud igennem munden. Du må meget gerne give et højt suk, når du puster ud, da dette gør kroppen blød. Brug ca. 5 minutter på hver af øvelserne på gulvet derhjemme og mærk, hvordan smidigheden vil gavne dine præstationer på golf­ banen. Prøv en behandling Hos Body SDS har vi mange golfspillere på briksen. Alle ønsker de, at få løsnet op i kroppen og mindske de golfrelaterede belastninger. Det er vi heldigvis gode til og vi kan også hjælpe dig. Prøv med øvelserne derhjemme og hvis du trænger til mere er vi altid klar til at hjælpe dig med en behandling.

KØB NU INDEN PRISJUSTERINGEN Den 3. marts justeres prisen på vores senge.

HÄSTENS MARANGA®

180 x 200cm, med BJ topmadras. Excl. ben.

73 800,Vejledende udsalgspris nu

80 600,-

Vejledende udsalgspris efter prisstigning.

OP TIL 60 MÅNEDER RENTE- OG GEBYRFRI FINANSIERING.

Tag en dyb indåndingen roter overkroppen til højre og stræk højre arm i 45°, kig efter højre hånd – giv efter i strækket på udånding. Giv kroppen tid til at give efter med flere udåndinger. Når øvelsen er færdig går man langsomt baglæns for at nå udgangsposition og skifte side.

F IND F L E R E T R Æ NING S Ø V E L S E R T IL INS P IR AT ION PÅ V OR E S A P P

SØVN & COMFORT | Herningvej 76, 7500 Holstebro Tel: 97 42 02 77 | sovn-comfort.dk

Profile for Morten Buckhøj

GOLFBLADET februar 2020  

Free monthly golf magazine from Denmark - first edition of 2020.

GOLFBLADET februar 2020  

Free monthly golf magazine from Denmark - first edition of 2020.

Advertisement