a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 44

86 D A N M A R K S

S T Ø R S T E

G O L F A V I S

Over 700 medlemmer

K LU B N Y T ve d Sve n d N ov r u p

OP OG NED for danske golfbaner

Gammel kending vender tilbage Helsingør Golf Club har forlænget sin træneraftale med Magnus Landström, som også genåbner proshoppen i klubben ved sæsonstart. Da Landström spiller på mange heste, har det været nødvendigt at ansætte en klubtræner i Helsingør. Her faldt valget på en gammel kending, nemlig Jacob Rasmussen, der har været medlem af klubben i 50 år, og både har repræsenteret den som spiller og som træner tidligere. Samtidig er Steffen Østergaard blevet ansat som PGA-elev.

Det er en turbulent tid for mange danske golf­ baner. Morten Buckhøj skriver andetsteds om Skjoldenæsholm, Brundtland og Læsø, men lad os se på endnu flere. Først nogle positive nyheder. ÆRØ GK Ærø GKs bane på spidsen af halvøen Skjoldnæs er af topkvalitet og giver hvert år et stort antal greenfeespillere fra ind- og udland en positiv oplevelse af ikke kun baneanlægget og den service, de tilbydes, men også af den naturskønne ø med de mange turistattraktioner. Klubben mistede et kommunalt tilskud på ca. 140.000 kr., men det er nu udlignet ved, den af kommunen er blevet fritaget for at betale ejendomsskat på samme beløb med henvisning til, at det er en almennyttig forening, der har købt baneanlægget af privatmanden Alexander Lindhardt for 3,3 mio. kr. Heldigvis gav en enig kommunalbestyrelse sit bifald, selv om løsgængeren Jens Weiss udtalte betænkelighed ved, at klubben stadig skal betale leje af klubhuset og fyret, som Lindhardt fortsat ejer. Som ejer af jorden er klubbens husleje gået 100.000 kr. ned årligt, og når alt lægges sammen, er der en forbedring på ca. 70.000 kr. årligt. formand Poul Erik Therkelsen konstaterer, at situationen uden afgørelsen havde været håbløs. Han glæder sig over udviklingen og regner med, at de nye færgeforbindelser til Marstal og især Fynshav vil gøre det muligt at tiltrække nye golfgæster. Især vil man i samarbejde med VisitÆrø lave fremstød i Sønderjylland og Nordtyskland. SØLYKKE GOLF Martin Ludvigsen, der har anlagt den sympatiske 9 huls-bane i Rønninge ved Langeskov går, så snart jorden er tør nok, i gang med at bygge om, så der bliver to nye par-4-huller eller alternativt et par-4 og et par-5-hul. Dermed skal længden af den samlede bane passere 2000 m, så man ikke kun kan blive flex-medlem af DGU. – Der er ikke flere penge, end der er, men vi har mange planer, og det her er kun første del, men jeg ser meget hen til at have en DGU-ratet bane, siger Ludvigsen. BARLØSEBORG Ejerne af Barløseborg, Ann og Niels Haustrup, har nået en alder, hvor de gerne vil afvikle ejer­skabet, og derfor har de talt med bestyrelsen af golfklubben om muligheden for, at medlemmerne overtager banen. Det skal diskuteres på generalforsamlingen d. 25. februar, og er medlemmerne indforstået, vil man lede efter mulige investorer. Indtil videre kører banen uændret videre i sin fine stand, så der er ingen panik.

Danmarks billigste golfklub og Vestjyllands flotteste 9-hulsgolfbane

Bliv medlem med fuldt DGU-medlemskab Jacob Rasmussen.

kun: 1.695 kr.

Ny golfring

Nicole Broch Larsen var med i Samsø Ladies Open 2012 og kommer forhåbentlig også til Danish Golf Open.

Ny skandinavisk kvindeturnering til Nordsjælland I alt 132 kvinder stiller til start i Danish Golf Open, som i år spilles i Hillerød GK og i 2021 i Smørum GK som en del af en ny skandinavisk Nordic Golf Tour, der indgår i LET Access Series, som er fødekæde til LET, Ladies European Tour. Det er første gang siden Samsø Ladies Open 2012, der i Danmark spilles international pro-turnering for kvinder. Den spilles som 54 hullers slagspil med cut efter 36 huller i Hillerød 3.-5. juni med finalerunde Grundlovsdag. Dagen før Danish Golf Open turneringerne afvikles en Pro-Am. Vi er stolte over, at vi sammen har kunnet

opbygge en turnering på så højt niveau, siger manager Kim Hyrzkov, Hillerød og golf­ direktør Keld Østergaard Christensen. Begge klubber har tradition for at producere spillere, der kan begå sig internationalt, og LPGA-spillerne Nicole Broch Larsen, Hillerød og Nanna Koerstz Madsen, Smørum har begge lovet at deltage, hvis deres spille­ planer tillader det. Nordic Golf Tour er skabt i samarbejde mellem DGU, Svenska GF og Norsk GF. I 2020 spilles turneringer i de tre lande med en samlet præmiesum på 3,4 millioner SEK. I Danmark er præmiesummen 300.000 kr.

Aalborg GK sælger udslagsmåtter Aalborg GK sendte dette ud til sine medlemmer – måske en inspiration for andre: Vi spiller fortsat på vinterbanen, hvorfor medlemmer og gæster skal benytte tee, gummitees eller måtter på teesteder og fairways. Baggrunden er, at græsset ikke har evnen til at regenerere her i vinterperioden, så er der først lavet et turfhul, vil græsset først komme tilbage til foråret. Brug en af de tre mulig­heder og skån vores bane mest muligt. På kontoret kan nedenstående måtter købes til 50 kr. pr. stk.

SCT. KNUDS GK En af landets gamle og vel meriterede klubber, Sct. Knuds i Nyborg, er i meget store økonomiske kvaler. Uvidende om den forestående finanskrise byggede klubben i 2006 et klubhus til 20 mio. kr. med et lån, der var afdragsfrit i ti år. Hvad det betyder, er det ikke svært at regne ud, men formanden Jørn Nielsen er fortrøstningsfuld. – Jeg mener ikke, at det kan blive aktuelt at lukke. For tiden venter vi på svar fra banken i forbindelse med de forhandlinger, vi har med vores kreditorer. Naturligvis er situationen alvorlig, men på en eller anden måde skal det hele nok løse sig, siger han. Udslagsmåtter.

Klubben er startet i 2007 og har medlemmer fra hele landet. Vi tilbyder:

Hobro Golfklub, Mariagerfjord Golfklub, Volstrup Golfklub, Rold Skov Golfklub, Randers Fjord Golfklub og Sebber Kloster Golf Klub har indgået et samarbejde, Golfringen, som giver deres mere end 3500 medlemmer ekstra muligheder for at dyrke deres sport. Golfringen giver mod en merpris på 850 kr. medlemmerne ret til frit spil på samtlige seks golfbaner, idet det dog kræves, at man er medlem af en af de klubber, der deltager i samarbejdet. Samtlige klubber har tidligere været med i en Golfring, men mange skulle køre langt for at udnytte deres golfringskort. Med den nye ring spares ikke kun tid, men også kørte kilometer – og det er godt for klimaet. Medlemsklubberne åbner samtidig for samarbejde på andre områder, fx vil man i en fælles turnering en gang om året kåre Golfringsmestre i forskellige rækker. Desuden vil indbyrdes møder have et netværksperspektiv, hvor der kan opstå fælles inspiration og nye samarbejder om nogle af klubbernes øvrige funktioner. Skrevet med baggrund i en udsendt pressemeddelelse.

✔ Landets billigste kontingent ✔ Fuldt DGU-kort ✔ Ingen indskud www.outrupgolfklub.dk info@outrupgolfbane.dk

Hul 8 på Sebber Kloster er en af de oplevelser, Golfringen giver adgang til.

Lene Juul ny F&B Manager på Lyngbygaard

Golfdirektør Thomas Nørret ønsker Lene Juul velkommen.

Lene Juul er 53 år og uddannet socialpædagog og zoneterapeut. I godt en snes år har hun desuden lavet mad, primært til selskaber. Det er hendes passion, og siden 1. februar har hun gjort det som F&B Manager på Lyngbygaard Golf, hvor hun håber at give gæsterne en øjenåbner i forhold til, hvordan mad kan smage, uden at den bliver for dyr. Det gør hun bl.a. med fokus på grønt: – Jeg inddrager sunde råvarer og salater, fordi det for mig er helt afgørende for smagsoplevelsen, og samtidig ser det smukt ud, siger hun.

TILBUD 2:

TILBUD 1:

3 x green-fee, 2 x overnatning m. morgen Ta’-selv-bord, 2 x 2 retters diner. Pris pr. person på dobb. værelse Kr. 1.875,-

Spil golf søndag eftermiddag og mandag: 2 x green-fee, 1 x overnatning m. morgen Ta’-selv-bord, 1 x 2 retters diner. Pris pr. person Kr. 950,-

Profile for Morten Buckhøj

GOLFBLADET februar 2020  

Free monthly golf magazine from Denmark - first edition of 2020.

GOLFBLADET februar 2020  

Free monthly golf magazine from Denmark - first edition of 2020.

Advertisement