a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 26

50 D A N M A R K S

S T Ø R S T E

f l o g e l Djæv Light

G O L F A V I S

SPINDESIDEN

Køb en andel i Fies succes Nyprofessionelle Fie Olsen har sat sig selv på andele. Af Morten Buckhøj Foto: Privat

I

december valgte 21-årige Fie Olsen at tage skridtet over i de professionelle golfspilleres rækker og for den unge nordsjællænder fra Hillerød Golf Klub er målet en karriere på LPGA i USA. Denne sæson kommer dog primært til at bestå af turneringer på LET Access Tour og Swedish Golf Tour, for Fies forsøg på at kvalificere sig til Ladies European Tour via Q-school i januar blev ingen succes. Ja, det blev lidt af en mavepuster. Ikke fordi jeg syntes at niveauet var specielt højt, men jeg spillede simpelthen bare ikke godt, siger den ærlige pige, der blev student for halvandet år siden og nu vil satse 100 procent på golfspillet. For at skaffe penge til at udleve den professionelle drøm, har Fie Olsen sat sig selv på andele. En model, der giver dem, der investerer et beskedent beløb i hende mulighed for at tjene noget af investeringen tilbage. Jeg har også helt almindelige sponsorer, men for at gøre det lidt mere attraktivt at sponsorere mig, har jeg udbudt nogle andele, hvor man for 2.500 kr. køber 0,5

Spil 3 baner på 2 ( el. 3) dage: Sydthy, Morsø og Nordvestjysk Golfbaner

procent af mine præmieindtægter. Det giver andelshaverne en mulighed for at vinde nogle af deres penge tilbage igen, siger Fie Olsen. Modellen blev også brugt af Lucas Bjerregaard, da han blev professionel og førte til en frygtelig ballade, men det er Fie Olsen godt klar over og hun har taget sine forholdsregler. Jeg har udbudt 200 andele, men så mange får jeg ikke solgt og det er heller ikke meningen, siger hun. Hun har fået vigtig sparring af klubkammeraten Nicole Broch Larsen om erfaringerne som nystartet professionel og hun har også talt med Emily K. Pedersen, der rådede hende til at satse på LPGA-kvalifikationen med det samme. På det tidspunkt havde jeg allerede tilmeldt mig LET-kvalifikationen, men hvis jeg føler at spillet udvikler sig i den rigtige retning, vil jeg overveje at forsøge mig i USA sidst på sæsonen. Selv hvis jeg ikke opnår et kort til LPGA Tour, så vil et kort til Symetra Tour stadig være bedre end LET, siger hun. Har du lyst til at investere i en andel i Fie eller sponsorere hende på anden måde, så kan du kontakte hende på en mail; fieolsen@outlook.com.

Ophold på Hotel Limfjorden i Thisted inkl. · 2 x overnatninger i dobbeltværelse · 2 x morgenbuffet · 2 x 2-retters aftenmenu · 3 x green fee på ovennævnte baner · Diplom for gennemførelse af Djævlegolf light Tilbuddet kan benyttes i perioderne 15. april-15. juni og 15. august-15. oktober 2016. Opholdet bestilles på Hotel Limfjorden på tlf. 97 92 40 11 eller på info@hotellimfjorden.dk

D

a Skjoldenæsholm lukkede, var de pigelejre, der afholdes for tredje år i træk, pludselig

hjemløse, og mere end 25 talenter fra hele landet havde meldt sig, mange af dem ledsaget af familie. Heldigvis meldte Harekær GK sig straks som erstatning, for samlingerne er svære at undvære.

– De er lavet for, at vi i de små klubber ikke skal miste vores aktive piger hen over vinteren til andre sportsgrene, fortæller initiativ­ tageren Michael Axelsen. – Der er mange klubber med kun en eller få aktive piger, og de fleste klubber lukker ned fra oktober til april. Med vores vintersamlinger søger vi at skabe et netværk, der kan holde pigerne i golf, blandt dem og ikke mindst deres forældre. Det har vist sig, at behovet er enormt. ­Forældredelen er vigtig, da deres rolle i pigernes sportslige udvikling ofte bliver negligeret, fortsætter han. De første tre samlinger bestod af foredrag om at sætte mål, turneringsplanlægning, kostvejledning, fremtidsmuligheder indenfor golfsporten, mentaltræning, træningsmetoder og foredrag af piger, der har haft succes indenfor golfsporten, samt ikke mindst masser af hygge. Til forskel fra normale golf­ samlinger er der et selvstændigt, righoldigt program for forældre, som har mulighed for at få viden, net-

værke og udveksle erfaringer. På årets første samling fortalte stortalentet Amalie Leth-Nissen og landstræner Anders Danielsen om deres træning. Collegesport.us fortalte om muligheden for at kombinere uddannelse og golf på amerikanske universiteter. I den anden samling fortalte den dobbelte EM-vinder Natacha Høst Husted om sin golfs karriere og målsætninger, og på januars samling var der fokus på mentaltræning. Kravet for at komme med er, at man er under 16 og har et handikap under 36. Brødre og små søstre er også velkomne og kan fx spille eller benytte træningsanlægget. Til næste arrangement 29. februar er der tilmelding på ­Facebook-siden ’kun for piger’ … – … men vi har ikke begrænsninger hverken i antallet af deltagere eller mht. tilmeldingstidspunktet, siger Axelsen, selv om nogen først til­ melder sig på dagen, skal de nok komme med. Det vigtigste er, at vi fastholder pigerne i sporten.

1.250 .PR. P

ERSO

I DELT

N

DOBB

ELTVÆ Tillæg RELSE ved e nkelt Week være endti lse llæg: kr. 20 : 200,0,-/p ers

Simons Bakke 39 · 7700 Thisted Tlf. 9792 4011 · info@hotellimfjorden.dk www.hotellimfjorden.dk

Lucca Golf SWING TRAINER

TM

Fie Olsen, 21, har i flere været blandt landets bedste amatørspillere og er en fast del af Hillerøds Elitehold.

Succésfulde pigesamlinger

Af Svend Novrup Foto: Michael A xelsen

E DJÆVL N RUTE

Tag vennerne med på ”djævletur”

Alt golf handler om dit sving. Lucca Golf SWING TRAINER er speciel udviklet l at op mere dine slag og undgå slice

mail@luccagolf.com www.luccagolf.com

To i een træner! Med Lucca Golf SWING TRAINER kan du både træne dit udslag og dine pu esving. Bagkanten er udformet så du kan træne pu er teknik og blive mere stabil på green.

Systema sk træning SWING TRAINER'ens formål er at op mere din indgangsvinkel l bolden og give dig kontant afregning for hvert slag du træner ind l du er på re e plan / linje.

998,-kr. Inkl. fragt (D

anmark)

Bes l den p å:

Luccagolf.c om

Recyclable

Danish Design

147

L9 Stand:

Profile for Morten Buckhøj

GOLFBLADET februar 2020  

Free monthly golf magazine from Denmark - first edition of 2020.

GOLFBLADET februar 2020  

Free monthly golf magazine from Denmark - first edition of 2020.

Advertisement