a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 14

26 D A N M A R K S

S T Ø R S T E

G O L F A V I S

GREENKEEPER

GREENKEEPERNE

går ikke i vinterhi

your golf

Hvad gør greenkeeperne om vinteren, og hvad betyder frost og slid på banen, når vi igen starter sæsonen? Vi har spurgt chefgreenkeeperne i CGC og i Odsherred og de ligger bestemt ikke på den lade side.

4 dages

GOLF

Bravo Tours Open

Af Klaus Hybler Foto: Klaus Hybler

Chefgreenkeeper Seán Forrester, CGC i Vallensbæk: ”Det har været en usædvanlig mild vinter. Normalt plejer vi ikke at slå græs i december og januar, men når temperaturen kommer over fem grader, som det har været tilfælde, så gror græsset. Vi har stor set klippet greens hver uge igennem december og januar. Vi klippede fairways sidste gang i december, og ville godt klippe igen, men det er simpelthen for vådt at køre derude. Vi har åbent for spil hele vinteren, og greens er kun lukkede, når det er frost. Det er nødvendigt for ikke at skade græsset. Hvis man spiller på frosne greens vil græsset knække, og så er det særligt sårbart overfor svampeangreb. Med det udgangspunkt vi har nu, så ser det fornuftigt ud til sæsonstart. Men den milde vinter er ikke en garanti for at vi får gode greens til sæsonstart. Selvfølgelig er det en fordel at man efterså, men greens er også meget udsatte for svampeangreb i en mild vinter i forhold til frost, hvor alt går i bero. Vi har også brugt tid på at fælde en masse træer, som skyggede på ved vores nye øveområde, og påbegyndt det store arbejde med at dræne og redesigne alle bunkers på 18.-hullers banen. Når man skærer kanter går bunkers langsomt ud af form, og de bliver redesignede, så sandet kommer til syne i approach-slaget. Endelig får maskinparken et eftersyn. Der skal skiftes hydralig- og luftfiltre på maskinerne, og klippeledene skal tjekkes.” Det er bestemt ikke hvert år, at CGC har et så tykt snedække, men det forhindrer ikke ”Vikingerne” i at gå deres ugentlige weekendrunde. Og så kan man jo ta’ en dram undervejs.

Chefgreenkeeper Finn Thuesen, Odsherred Golfklub: “I løbet af efteråret gør vi banen vinterklar og laver vintergreens. De har nu ikke været meget i brug, der er blevet spillet til vintergreen ti gange i hele november, december og januar. Inden Jul havde vi gået alle maskinerne igennem fra A til Z. Vi har to fairwayklippere, en Toro og en Baroness, som får slebet klippeled og smøring. Det er vigtigt, at vores maskiner er godt vedligeholdt, for de skal jo kunne køre hele tiden i sæsonen. Vi har fået en ny plejeplan og gået i gang med en større udtynding af træer omkring greens og teesteder. Det er jo noget, der kan sætte sindene i kog, og spilleudvalget havde besluttet at få en af DGUs banekonsulenter til at gennemgå banen. Banekonsulenten afleverede en rapport, og han kom med en hel masse forslag til, hvad vi kunne gøre for at banen blev lettere at spille for højhandicappere. Du kan se, at vi har fældet enkelte store træer og end del mindre. Der er også forslag til at flytte nogle af bunkers og at sløjfe andre og lave dem om til græsbunkers, som også vil gøre banen lettere at spille. Men det er noget som vil ske i løbet af de næste tre til fire år.” For et par år siden blev flere bunkers renoveret på Odsherred golfklubs bane, og efter besøg af en banekonsulent venter nu flere omlægninger af bunkers.

ENJOY GOLF

Rømø Golf Links

by Sydbank og Enjoy Resorts

Den 20. og 21. april 2020 afholder vi Pro-Am turnering. Få dit eget hold - ring på tlf. 7475 5655

i maj & juni

3 NÆTTER (tirsdag - fredag) Bo i 97 m2 feriebolig i 2 etager indrettet med køkken inkl. spiseplads og brændeovn, 2 soveværelser, badeværelse, opholdsstue... Opholdet er inkl.:

2 x aftensmad i Restaurant Ø Tirsdag: 2-retters menu og onsdag: onsdagsklassiker eks. stegt flæsk,

Fri adgang til

2.600 m2 wellness

4 x greenfee til Rømø Golf Links eller Pay & Play, 2 x 1 times bowling inkl. skoleje

Pris pr. person - tilbud:

1.495*

kr.

v/4 personer Samlet pris for 4 personer: Normalpris: 8.257 kr.

Tilbudspris: 5.980 kr.

Rømø Golf Links ligger direkte ud til Vadehavet og Vesterhavet. Banen er anlagt efter de gamle traditionelle skotske linksbaner. Golfbanen præges blandt andet af 13 søer, kuperede greens og gorsebeplantning med en fantastisk udsigt over havet og klitterne. Driving range, putting green samt indspilsgreen ligger lige uden for restauranten. Så du får rig mulighed for at øve alle facetter af dit spil. På Enjoy Resorts Rømø finder du forkælelse til både krop og sjæl med mange aktiviteter, som f.eks. wellness, pool, spaafdeling, bowling, aktivitetsrum for børnene, fitness, restaurant og 2 golfbaner. Enjoy Resorts Rømø ligger midt i naturen tæt på vandet og med højt til himlen. Så der er god plads til masser af samvær med dine nærmeste.

Der er altid en anledning....

Vestergade 31, Havneby DK-6792 Rømø Tlf. +45 7475 5655

* Gælder ophold i Maj & Juni: ugerne 19, 20, 22, 23, 24 og 25 Opholdsprisen inkluderer leje af feriebolig og slutrengøring. Fri adgang til pool, fitness, wellness afdeling (børn har adgang ifølge med voksne i udvalgte perioder) , lege- og aktivitetsrum. Fri adgang til internet i alle ferieboliger. Ekskl. drikkevarer. El- og vandforbrug afregnes efter forbrug ved afrejse RØMØ

www.enjoyresorts.dk

. Tilbuddet skal bookes senest den 1. marts 2020

Profile for Morten Buckhøj

GOLFBLADET februar 2020  

Free monthly golf magazine from Denmark - first edition of 2020.

GOLFBLADET februar 2020  

Free monthly golf magazine from Denmark - first edition of 2020.

Advertisement