a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 13

24 D A N M A R K S

S T Ø R S T E

G O L F A V I S

G O LF BA N E Danmark, Gilleleje

Mose, søer og bakker i Gilleleje En blanding af kuperede og forholdsvis flade huller

er for korte og de lange fortsætter ned ad bakken på den anden side af green.

De 18 meget varierede huller i Gilleleje snor sig mellem mose og bakker i Esrum Ådal. Greens er af ypperste karat, mens man bliver udfordret af et stort antal bunkers, vand og en sej rough. Af Klaus Hybler Foto: Klaus Hybler

G

illeleje Golfklub ligger i landlige omgivelser ca. 7 km fra havnebyen Gilleje, og tæt på Dronning Mølle med Sophienlund Gods som nabo. Der hersker fred og ro, så snart man lukker bildøren og bevæger sin hen til sekretariatet, hvor jeg venligt bliver modtaget. Jeg bliver forsynet med en baneguide og styrer mod driving rangen, der byder på frie træningsbolde. Baneguiden er vigtig, hvis man skal slippe godt fra mødet med Gilleleje, der kræver en god portion

Indspillet til green på 18. hul skal sidde præcist!

course management. Scorekortet afslører at banen er forholdsvis lang, 5.780 m fra Tee 58, og med en slope 133 fra denne tee. Dette kan oversættes til, at banen er forholdsvis vanskelig for en boggiespiller. Hul 1, et par5-hul på 472 m fra Tee 58, spiller forskelligt alt efter om vinden er med – vestenvind – ­eller det modsatte. Udslaget kan godt drille, fordi der er bunker i landingsfeltet i den højre side og en række træer tæt på out of bounds i venstre. Indspillet er meget smukt til en stor nyreformet og aflang green med et run off-område, der fylder godt op i venstre side af green.

Det re-designede hul 12 med den nye sø er et af banens bedste huller.

Der er hele fire teesteder i Gille­leje, og de er markeret med den banelængde som de repræsenterer, dvs. 49 – 53 – 58 – 61. Efter et langt par3-hul på hul 2, kommer man til det flotte par3-hul, der taler til alle sanser og bør nok spilles med lidt forsigtighed. At dømme efter handicapnøglen, som er 14, bør der ikke være de store problemer. Hullet måler blot 280 m fra Tee 58, og den største udfordring er ganske enkelt at placere bolden på det smalle stykke i doglegget, så der er plads til at spille uhindret op til en green, der er omgivet af vand til tre af siderne. Hvis man vil forberede sig inden runden, så kan det anbefales at besøge klubbens hjemmeside. Her finder man en video optaget af en drone, der flyver hen over hvert hul.

Hegn og træer fylder godt De første huller er lidt trange. Hegn og de mange træer fylder godt i layoutet, og et skævt træf bliver hurtigt straffet med et ekstra slag for at komme ud fra træerne.

Hul 5. er et af banens mest spektakulære, hvor man i udslaget står hævet over en fairway med masser af plads til at lande bolden, selv om træer i begge sider godt kan drille. Til venstre for hullet breder mosen sig, og de næste to huller spiller ligeledes i et fladt mose­ område, der kan være meget tunge og fugtige på fairways. Hul 9, et par5-hul på 441 m fra Tee 58 har alle ingredienser til et godt goflhul. Fra teestedet er det direkte udsyn til flaget og til en fairway der bugter sig op og ned. Der er ingen grund til at satse hele butikken i udslaget på det forholdsvis korte par5-hul. Indspillet til en eleveret green, der ikke kan ses er super svært; to greenbunkers tager de bolde, der

GILLELE JE GOLFKLUB Sophienlund Allé 13, 3250 Gilleleje Tlf. 49 71 80 56, info@ggk.dk www.ggk.dk GREENFEE Priserne er variable afhængigt af årstid – fremgår af Golfbox. Højsæson 25. juni-17. august, alle dage: 475,Fik besøg af en ræveunge.

Fodrer ræven En runde på Gilleleje er også en naturoplevelse. Beliggenheden i og omkring Esrum Ådal giver gode betingelser for dyr og planter. Mose, og de mange buske og hegn tiltrækker småfugle, mens rådyr gumler sig igennem markerne bag ved. Da vi går frem mod teestedet på hul 7, dukker en ræveunge op. Først står den lidt væk og drikker lidt vand fra en vandpyt, og kigger samtidig undersøgende på os. Vi virker åbenbart tillidsvækkende, for ræven kommer os i møde, smyger sig lige bag ryggen og kigger på os med tiggende øjne. Vi forstår signalet og sender et æble i gabet, og den kommer straks igen og bliver fodret med et stykke myslibar. Et par af klubbens medlemmer spærrer øjnene op. Næ! De har da ikke set en ræv før. Til gengæld oplever de masser fugle omkring golfbanen. Der er sat mange fuglekasser op i 2019, og tårn­ falken som bor i en af dem, har fået to unger. Man kan også spotte musvåger, glenter, gæs og hvis man er heldig fiske- og havørne. Nogle af Danmarks bedste greens Gilleleje har været vært for flere store turneringer og mesterskaber, herunder DM i slagspil i august 2014 og DM for seniorer, veteraner og superveteraner 2019. Gilleleje Golfklub blev etableret i 1970, og medlemmerne har spillet på andre og mindre golf­ baner omkring Gilleleje indtil den nye bane tegnet af den svenske banearkitekt Jan Sederholm åbnede i 1988. Gilleleje Golfklub har med hjælp fra banearkitekt Henrik Jacobsen re-designet et par huller samt skabt to nye, der blev taget i brug i 2014. Gilleje er kendt for sine flotte greens. De er let ondulerede med en oveflade der er jævne som billardborde – og det er en ren fornøjelse! De sidste ni huller er lidt mere kuperet og med flere blinde huller. Hul 12 er for nogle år siden blevet beriget med en stor ny sø, og er nu et super risk/reward-hul. Det nye Hul 17 er også værd at fremhæve – et superflot par3-hul med stort fald og en monsterdyb bunker, mens afslutningshullet, det kuperede par5-hul, fuldender en god golfrunde.

The Race to Mexico - vind rejsen og spil for Danmark Deltag i en af kvalifikationsturneringerne. Der spilles i fem rækker fra hcp +0-25, og vinderen af hver række går videre til Landsfinalen på Lübker Golf Resort. De fem rækkevindere i Landsfinalen udgør det danske landshold i Verdensfinalen i Cancun, Mexico, hvor de møder 40 andre lande.

KVALIFIKATIONSTURNERINGER: 08.05 Værløse

24.07 Gilleleje

10.05 Vallø

27.07 Asserbo

21.05. Svendborg

31.07 Fredensborg

22.05 Odense Eventyr

01.08 Smørum

24.05 Sydsjælland

08.08 Hedeland

30.05 Aabenraa

09.08 Ree

04.06 The Scandinavian

15.08. Hedensted

05.06 Lyngbygård 06.06 Mollerup 13.06 Holstebro 14.06 Århus Ådal 19.06 Esbjerg Marbæk 28.06 Lübker 11.07 Ørnehøj 12.07 Fredericia 14.07 Hirtshals

23.08 Næstved 24.08 Stensballegård 04.09 Simon’s Landsfinale:

07.09 Lübker Verdensfinale:

17.-24.10 Cancun, Mexico

TILMELD DIG I GOLFBOX

Profile for Morten Buckhøj

GOLFBLADET februar 2020  

Free monthly golf magazine from Denmark - first edition of 2020.

GOLFBLADET februar 2020  

Free monthly golf magazine from Denmark - first edition of 2020.

Advertisement