Page 1

TILMELDINGSFRIST 12 April TILMELDING HER

ØJEBLIKKE AF LIV Film- og improvisationskursus for skuespillere af Jonas Elmer Skuespil er et håndværk som skal holdes ved lige og udvikles hver dag. Gennem improvisation udvikles skuespillerens evner til at skabe troværdige karakterer. Improvisationsøvelserne giver skuespilleren nogle værktøjer som kan bruges her og nu. Filminstruktør og underviser Jonas Elmer bruger improvisation i sit daglige arbejde med at skabe karakterer, afprøve dramatiske situationer og til at skabe de øjeblikke af liv på film, som det hele handler om. Mange tror at improvisation har noget at gøre med at være morsom, hvilket er en misforståelse. Det handler om at være tilstede og være troværdig i sit udtryk. Kursusforløbet bygges op af utallige øvelser, som sammen giver skuespillerne nogle konkrete redskaber som de kan bruge i deres arbejde - til en casting, på teateret eller på film. Det består blandt andet i at opbygge karakterer og arbejde med dem. Undersøge, afprøve og finde nye veje. Hvordan lykkes det at være tilstede i øjeblikket? Skuespillerne lærer at analysere situationer i forhold til de karakterer de skaber og de scener de befinder sig i, og de lærer at skabe mønstre som giver et logisk og tydeligt udtryk. Kurset henvender sig specifikt til skuespillere som allerede har modtaget undervisning og som arbejder professionelt indenfor faget. Arbejdet med improvisation vil give skuespillere fornyet sikkerhed og troværdighed i deres arbejde.

"Jonas og jeg arbejdede i over et halvt år med improvisation, før vi lavede vores første film Let´s Get Lost. Takket være dette grundarbejde, kendte jeg min karakter så godt, da optagelserne gik igang,at Jonas i princippet kunne sætte mig i en hvilken som helst situation, og jeg vidste præcis hvordan min karakter ville reagere. Jeg anser improvisation som et af de fedeste værktøjer vi har som skuespillere, og som få forstår at bruge. Jonas er en af de få." -Sidse Babett Knudsen

ØJEBLIKKE AF LIV

Film- og improvisationskursus for skuespillere af Jonas Elmer !

elmer@bebopfilm.com


INSTRUKTØREN Jonas Elmer har arbejdet med improvisation i 30 år. Han er uddannet fra Den Danske Filmskole på instruktørlinjen i 1995. Derudover har han studeret hos den anerkendte Keith Johnstone ved The Loose Moose Theatre Company i Calbury Canada, og ved Improv Olympic i Chicago. Jonas Elmer har brugt improvisationsteknikker i arbejdet med skuespillerne i alle sine film, og har baseret udviklingen af historier udelukkende på denne arbejdsmetode i hans debutfilm Let’s Get Lost og i den kommende film Det Andet Liv. Filmografi: Let’s Get Lost (1997), Monas Verden (2001), Nynne (2005), New in Town (2009) og Det Andet Liv (Premiere aug. 2014)

Gennem mit arbejde med improvisation i jonas's gruppe fandt jeg nye veje. Hans ideer gav mig en bedre teknik, og jeg begyndte at stole mere på mine valg. Jeg nåede dertil hvor jeg kunne overraske mig selv. -Mille Dinesen

GÆSTELÆRERE Et vigtigt aspekt af arbejdet som skuespiller er castingen. Over to undervisningsgange vil caster Stine Brüel fra Another Casting Company undervise i hvordan man leverer en god casting. Another Casting Company er ejet og drevet af Tanja Grunwald, Stine Brüel og Saskia Fahlsten og de caster for alle de store filmselskaber, tv-stationer og produktionsselskaber. Derudover vil skuespiller Sarah Boberg over to gange undervise i Meisner-teknik. Sarah Boberg har bl.a. spillet Mågen på Det Kongelige Teater og spillet med i filmene Bænken, Hvid nat og To verdener. Hun underviser desuden på skuespillerskolerne og Filmskolen.

PRAKTIK Forårskurset løber i 6 uger af 2 x 3 timer om ugen, mandag og torsdag kl. 9-12. Første gang er mandag d. 12. Maj. Den samlede pris for kurset er 4800 kr. Der kan være max. 15 personer på et hold.

! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

TILMELDING Du tilmelder dig ved at sende os en mail på elmer@bebopfilm.com. I denne bedes du ganske kort skrive lidt om dig selv, dine fremtidsplaner og din nuværende situation. TILMELDINGSFRIST Senest 30 dage før kursusstart, eller så længe der er plads på holdet. PLADSER Først når du har betalt depositum, er du sikret plads på holdet. Hvis holdet er overtegnet, kan du komme på en venteliste.

ØJEBLIKKE AF LIV

Film- og improvisationskursus for skuespillere af Jonas Elmer !

elmer@bebopfilm.com


! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

DEPOSITUM Ved tilmelding skal du betale 2.000 kr. i depositum, og restbeløbet (kursusprisen fratrukket de 2.000,- kr.) skal betales senest 14 dage før kursusstart.

! !

STED Kurset bliver i afholdt i København eller på Frederiksberg. Den præcise adresse oplyses senere.

FORUDSÆTNINGER Kurset er målrettet skuespillere, som allerede har modtaget undervisning og som arbejder professionelt indenfor faget. AFMELDING Afmelding skal ske via email til elmer@bebopfilm.com. Finder afmeldingen sted inden 30 dage før kursusstart, refunderes det fulde beløb. Ved senere afmelding eller afmelding efter kursusstart kan beløbet ikke refunderes.

ØJEBLIKKE AF LIV

Film- og improvisationskursus for skuespillere af Jonas Elmer !

elmer@bebopfilm.com

Øjeblikkeafliv  

ØJEBLIKKE AF LIV Film- og improvisationskursus for skuespillere af Jonas Elmer

Advertisement