Page 1

<AB Cover Duurzame afdekking en gashouder

<

Gasdichte cover De Air Blown Cover is een innovatieve dubbele afdekking voor biogasinstallaties met een groot variabel gasopslagvolume. Door de vorm en de menbraamdruk hebben weersinvloeden weinig vat. AB Covers worden naar lokale eisen, verordeningen en weersinvloeden statisch berekend en klantspecifiek geproduceerd.


onder- en overdrukventiel

constructie met silo isolatie en afdekrok

Duurzame afdekking en gashouder Dankzij hoog chemisch resistente en mechanisch sterke foliĂŤn voldoet de AB Cover aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Door nieuwe snij- en lasprocedures worden de biaxionale krachten in de afdekkingen beter opgevangen. De halve bolconstructie zorgt voor een lage silowandbelasting belasting.

De AB Cover is een dubbelmembraanafdekking, waarbij de buitenste afdekking altijd op druk gehouden wordt. Hierdoor hebben regen, sneeuw en wind er weinig vat op.

 De AB Cover heeft een groot voordeel ten opzichte van silodaken door een groot variabel gasopvangcapaciteit en kan dienen als afdekking van een vergister of navergister, om gas tijdelijk op te vangen. Uiteraard voldoet de AB Cover aan zowel de lokale als aan de Europese milieuwetgeving.


AB Cover De AB Cover is voorzien van; 1

een buitenmembraan van uv-bestendige biaxionaal geweven folie

2

een binnenmembraan van chemisch resistente biaxionaal geweven folie

3

een blower (of blowers) om het buitenmembraan op druk te houden

4

luchtaansluitingen

5

een onder- en overdrukventiel

6

een manuele hoogtemeter om het gasvolume te meten

Leverbare opties 1

atex ventilatoren

2

één of meerdere inspectieopening(en) en een kijkvenster

3

speciale randafwerking en een hoogtemeterconstructie die niet kan bevriezen

4

een ultrasoon hoogtemeter

5

gasdichtheidstest

6

RVS middenkolom

Voordelen 1

gasopslagvolume bij ø 25m ca. 230% groter dan bij een conventioneel ontwerp

2

ondermembraanfolie met 35% lagere gasdoorlaatbaarheid

3

makkelijk toegankelijk bij onderhoud- en revisiewerkzaamheden

4

lagere silobelasting door de halve bolconstructie

5

lage windgevoeligheid en minder kans op sneeuwopeenhoping door zijn stabiele constructie

Maatwerk voor elke situatie

6

geen gecondenseerde, corroderende vloeistof op silowand

Elke AB Cover is maatwerk door klantspecifieke wensen en externe factoren. De afdekking bestaat uit een gescheiden geïnstalleerd, onder- en bovenmembraan en zijn vervaardigd uit biaxionale versterkte

Toepassingen

weefsels met hoogwaardige, chemisch resistente PVC-coating.

>

Als afdekking en gasopvang bij biogasinstallaties.

> 

Als afdekking en gasopvang bij waterzuiveringsinstallaties.

Maximale gasopslagcapaciteit De AB Covers hebben een zeer grote gasopvangcapaciteit en zijn leverbaar voor silo’s tot een diameter van ca. 40 meter. Bedrijfsdrukken van 0 tot 5 mbar en een onderdruksituatie tot -1,5 mbar is geen probleem. Hogere druk is op aanvraag leverbaar. De spanbanden en het net ondersteunen het boven- en ondermembraan tegen onderdruksituaties en dient als afvang van zwavelcomponenten.

Membraan krachten verdeling 8.01-9.46 6.56-8.01 5.11-6.56 3.65-5.11 2.20-3.65 0.75-2.20

Plaatsing van de AB Cover De AB Cover wordt prefab aangeleverd op de bouwplaats. De ondersteuningsbanden (trekkracht van 2500kg) en het ontzwavelingnet (netsterkte van 400 kg/m2) wordt onder een hellingshoek gemonteerd. Optioneel kunnen serviceopeningen aangebracht worden. Een houten balklaag is niet nodig, waardoor een aanzienlijke kostenbesparing wordt gerealiseerd. Onderhoud en levensduur De AB Cover moet regelmatig visueel geïnspecteerd worden. Van het onder- en overdrukventiel moet het glycolniveau en het vriespunt van de glycol gecontroleerd worden. Op de AB Cover geeft Wiefferink 5 jaar garantie op materiaal- en productiedefecten.

ab cover met en zonder silo isolatie


Ontwerp en realisatie< Morskieft Ontwerpers van Visuele Identiteit

De Wiefferink Group verwerkt flexibele folie en levert producten en diensten voor opslagen afdekkingoplossingen. Wij zijn in brede zin actief in de milieu- en biogasbranche. 

De Wiefferink Group Dankzij meer dan 50 jaar ervaring in de verwerking van flexibele folie hebben wij een ongekende knowhow opgebouwd van complexe opslag- en afdekkingvraagstukken.

Hoogstaande kwaliteit In alles streven wij topkwaliteit na. Wiefferink is een moderne, industriĂŤle folieverwerker met KIWA, KOMO, VCA en ISO 9001:2008 certificeringen. Wij beschikken dan ook over de meest geavanceerde productiemethoden. Moderne thermo- en hoogfrequente lasapparatuur, CNC-aangestuurde snijtechnologie, een eigen laboratorium, testfaciliteiten en kwaliteitsprotocollen borgen de hoge kwaliteitsstandaard van onze producten. Die A-kwaliteit leveren we samen met de onovertroffen gedrevenheid van onze gespecialiseerde medewerkers. Continue doorontwikkeling Wiefferink past de modernste productietechnologieĂŤn toe en ontwikkelt continu door. Met de input van onze klanten, nieuwste technieken en met gebruik van innovaties brengen we ons product naar een steeds hogere kwaliteitsstandaard.

Wiefferink B.V. adres< Textielstraat 16 7575 CA Oldenzaal postadres Postbus 335 <

7570 AH Oldenzaal telefoon< +31 541 571 616 fax< +31 541 512 499 e-mail< info@wiefferink.nl internet< www.wiefferink.nl

Abcover nl  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you