Page 1

PHOTOVOLTAIC INVERTER PV-OMVORMERS S-SERIE

Topprestaties bij optimale betrouwbaarheid


MITSUBISHI ELECTRIC PV-OMVORMERS S - Seri e Als resultaat van decennialange ervaring, gecombineerd met deskundige kennis van hoog niveau op het gebied van elektronica, heeft Mitsubishi Electric een bijkomende hoogvermogenomvormer voor fotovolta誰sche installaties ontwikkeld. Producten van Mitsubishi Electric staan erom bekend dat ze voldoen aan strenge eisen inzake veiligheid en betrouwbaarheid. Dan is de knoop snel doorgehakt.

Groot kleurendisplay/ opto-elektronische toetsen

Stevig afgedichte aluminium behuizing conform beschermingsgraad IP54

DC-scheidingsschakelaars

2

DC-ingang via MC4-stekkers


HoogefficiĂŤnt schakeldesign

Tweevoudige MPPT

Intelligent koelingssysteem

Decentrale bewaking

Optionele datalogger

Getoond model: PV-S4600

3


To p p r e s t a t i e s

Omvormer met hoog rendement (97,8 % voor de PV-S6000)

De verdere ontwikkeling van het omvormerconcept heeft geresulteerd in een nieuwe schakeling met een heel hoog rendement. Elektrische verliezen, een natuurlijk fenomeen, kunnen nu teruggewonnen worden. Daardoor kan het rendement tijdens het gebruik aanzienlijk verhoogd worden.

Tweevoudige MPPT

Omvormingsrendement

PV-S6000

Schakelingen ontworpen voor een hoog rendement

P Uitgangsvermogen

String 1 en string 2 Uitgangen (gecombineerd)

De nieuwe omvormers* beschikken over twee precisie-MPPT‘s. (Maximum Power Point Tracking = maximale energieopbrengst door verschuiving van het modulaire werkpunt) Om zich ervan te verzekeren dat de opgewekte gelijkspanningsenergie niet verloren gaat bij de omzetting naar wisselspanning is niet alleen een hoog rendement van de omvormer van bijzonder belang, maar ook een efficiënte werkwijze van de MPPT.

Eén MPPT String 1, 2 (gecombineerd) Pmax = 3100 W

Uitgang string 1

In elke omvormer zijn twee MPPT‘s geïntegreerd, die de individuele verschuiving van het werkpunt van een solarmodulestreng mogelijk maken. Wanneer één string bijvoorbeeld door beschaduwing niet hetzelfde werkpunt als de andere haalt, wordt daardoor toch het maximaal mogelijke energierendement bereikt. *Geldt voor de modellen PV-S4200 en PV-S4600

Uitgang String 2

Dual MPPT String 1 + String 2 Pmax = 2350 W + 1490 W = 3840 W

Voorbeeld van een systeem met 2 strings. Als de twee solarmodulestrengen niet hetzelfde uitgangsvermogen hebben (bijv. omdat één string in de schaduw ligt), kan het werkpunt met slechts één MPPT niet op het maximale vermogen ingesteld worden. Met twee MPPT‘s kan het systeemverlies echter tot een minimum beperkt worden, aangezien het werkpunt voor elke streng afzonderlijk geoptimaliseerd kan worden op het maximale uitgangsvermogen. * Dit is slechts een voorbeeld; door andere gebruiksomstandigheden kunnen de werkelijke resultaten afwijken.

Uitgebreide regeling Het vermogensomzettingsproces, de veiligheidsfuncties en de volledige werking van de omvormer worden gestuurd door een uitgebreide besturing. Voor een optimale werking van het volledige systeem regelen digitale signaalprocessors (DSP‘s) individuele systeemcomponenten met hoge snelheid.

4


Betrouwbaarheid

Aluminium behuizing

Dubbele bescherming van de moduletechnologie De aluminium behuizing is voorzien van een dubbele beschermcoating om ook bestand te zijn tegen sterke corrosieve invloeden. Deze technologie wordt ook toegepast bij onze uiterst betrouwbare moduledragers.

Dubbele bescherming tegen vochtigheid Niet alleen heeft de behuizing een waterdichte constructie, ook de speciale vorm van de afdekkingsranden verhindert het binnendringen van water. (Doorsnede van het deksel)

Opto-elektronische toetsen De instelelementen aan de apparaten werken opto-elektronisch, d.w.z. zonder bewegende - en bijgevolg aan slijtage onderhevige - onderdelen.

Koelingssysteem Verwarmde lucht

Indirecte koelstructuur De interne temperatuurregeling gebeurt indirect. Dat betekent dat de buitenomgevingslucht niet met de schakelkringen in het inwendige in contact komt. Zo wordt vuilafzetting efficiĂŤnt voorkomen, wat de levensduur van de schakelkringen verlengt.

Variabel toerental van de koelventilator Luchtinlaat

Om extra energie te besparen wordt het toerental van de koelventilator geregeld afhankelijk van de temperatuur van de omvormer.

Uitval van condensatoren in verhouding tot de materiaalbelasting

Tantaal

Kunststof

Alle componenten van de omvormer zijn uitvoerig getest. De materialen zijn geselecteerd met het oog op maximale betrouwbaarheid en houdbaarheid van het product.

Keramiek Bij elektronische componenten leidt een hogere belasting ook tot een hogere uitval.

Fot

Lange levensduur

Mica Glas Materiaalbelasting

Fot: failure over time (uitvalratio) 1 Fot = aantal uitgevallen apparaten (f) per 10 uur. Ta: omgevingstemperatuur

5


Eenvoudige installatie

Geschikt voor binnen en buiten

Beschermingsgraad IP54 De omvormers voldoen aan beschermingsgraad IP54 conform IEC 60529. Dat houdt in dat ze zowel buiten als in gesloten ruimten opgesteld mogen worden. Dat biedt meer flexibiliteit bij de configuratie van de installatie.

Alles in één behuizing

Ingebouwde DC-scheidingsschakelaars De DC-scheidingsschakelaars zijn al in de omvormer geïntegreerd en gemakkelijk toegankelijk aangebracht op de onderzijde van de behuizing voor een eenvoudige bediening. Externe componenten of extra installatiewerk zijn bijgevolg niet nodig. *Het getoonde model is de PV-54600

Datalogger PV-LOG30 (optioneel) De modellen van de PV-S-serie kunnen optioneel uitgerust worden met een datalogger. De datalogger wordt direct in de apparaten ingebouwd en behoeft geen extra ruimte. Hij wordt intern via de omvormer gevoed.

*De datalogger is voorzien van een functie voor faseverhoudingscompensatie, overeenkomstig de VDEW-richtlijn voor middenspanningsnetten.

6


Compatibiliteit van de AC-aansluitingen

De omvormer kan op drie verschillende manieren via de uitgangsklemmen aangesloten worden op het voedingsnet. *Klemmenblok voor ringkabelschoenen, draadeinden of adereindhulzen

DC-aansluiting via MC4-stekker

Voor een eenvoudige en moeiteloze installatie is de DC-ingang van de omvormer compatibel met het wijdverbreide MC4-stekkersysteem. De aansluitingen van de module-array zijn gereedschaploos snel en veilig vast te klikken.

Parallelle installatie 20 cm

20 cm

De omvormers van de PV-S-serie zijn zo ontworpen dat ze dicht naast elkaar gemonteerd kunnen worden, zodat ze ook gebruikt kunnen worden op plaatsen waar de beschikbare ruimte klein is.

Configuratiesoftware

De originele configuratiesoftware van Mitsubishi Electric helpt de juiste combinatie van omvormer en solarmodule te vinden en vereenvoudigt bovendien het systeemontwerp.

7


Veiligheid

Waterdichte aluminium behuizing

GeĂŻntegreerde DC-scheidingsschakelaar Voor meer veiligheid zijn de DC-scheidingsschakelaars binnen de beschermende behuizing gemonteerd. De waterdichte uitvoering garandeert dat noch vochtigheid noch andere schadelijke stoffen de elektrische aansluiting negatief kunnen beĂŻnvloeden.

De beschermende behuizing uit aluminium is zo afgedicht dat ook in het onwaarschijnlijke geval van een brand binnen de omvormer, de vlammen niet uit de behuizing kunnen ontsnappen en kunnen overslaan op de omgeving.

Gebruikte kunststoffen overeenkomstig UL94V-0 Alle gebruikte kunststoffen voldoen aan de norm UL94V-Q wat betreft onontvlambaarheid, zodat een hoge brandveiligheid verzekerd is.

Veiligheidsprogramma‘s De omvormer is uitgerust met een intelligent beveiligingssysteem dat afhankelijk van de temperatuur in de behuizing automatisch veiligheidsmaatregelen treft om oververhitting van het apparaat te voorkomen.

8


Gebruiksvriendelijkheid

Groot LCD-display

Het LCD-display beschikt over witte achtergrondverlichting en heeft een resolutie van 255 x 160 pixels. Het goed leesbare display kan informatie weergeven op 5 regels. Via dit display kan de gebruiker operationele gegevens, alarmmeldingen en andere informatie raadplegen.

Onderhoudsarm

De apparaten zijn eenvoudig en moeiteloos te onderhouden. Het enige onderhoud dat periodiek uitgevoerd moet worden, is het reinigen van de filters die van buitenaf toegankelijk zijn. Het is niet nodig de omvormer te openen en er moeten ook geen onderdelen vervangen worden. Een herinneringsfunctie waarschuwt de gebruiker wanneer het tijd is voor de volgende reiniging.

Eenvoudige bediening

De omvormer is eenvoudig en intu誰tief te bedienen. Om bedieningsfouten zoveel mogelijk te voorkomen, is het aantal bedieningsinstrumenten tot het minimum beperkt.

Keuze uit 6 talen

De teksten op het display zijn beschikbaar in 6 verschillende talen (Engels, Duits, Italiaans, Frans, Spaans en Nederlands) waaruit de gebruiker vrij kan kiezen.

De hierboven weergegeven displayteksten zijn slechts voorbeelden.

9


Decentrale bewaking

De datalogger PV-LOG30 kan direct in de apparaten van de PV-S-serie ingebouwd worden en heeft geen externe voeding noch een afzonderlijke behuizing nodig. Eén enkele datalogger kan gegevens van max. 30 omvormers binnen één fotovoltaïsch systeem in real time registreren.

Omgevingstemperatuur

Om ook de externe weersomstandigheden, zoals zonnestraling, windsnelheid, luchttemperatuur en solarmoduletemperatur te registreren, kan een optionele omgevingssensor aangesloten worden.

ModuleWindsneltemperatuur heidssensor Sensor

Serie PV-S Max. 30 apparaten

Deze gegevens kunnen dan geraadpleegd worden vanaf elke pc met internettoegang. Voor gegevensopslag wordt gebruik gemaakt van een speciale Mitsubishi-server. Deze is toegankelijk na registratie op de volgende URL:

Ethernet

Analoog

GSM/GPRS

https://www.mitsubishielectric.co.jp/ INTERNET (vaste server) PV-LOG30 In de behuizing geïntegreerd

E-mail PC

Gsm

Met het online monitoringsysteem van Mitsubishi Electric zijn fotovoltaïsche installaties gemakkelijk te volgen. Het gebruiksvriendelijke systeem maakt bijvoorbeeld een eenvoudige dagelijkse routinecontrole mogelijk alsmede een gedetailleerde weergave van de capaciteitsgegevens van de fotovoltaïsche installatie. Dagelijkse, maandelijkse en jaarlijkse rapporten of ook gegevens in real time worden op een attractieve en gemakkelijk verstaanbare manier weergegeven en kunnen op de pc gearchiveerd worden. Het systeem kan zo geconfigureerd worden dat alarmmeldingen automatisch naar het e-mailadres van de gebruiker verzonden worden. Zo kan deze snel ingrijpen en kunnen de uitvaltijden kort gehouden worden. De actuele bedrijfsstatus van de fotovoltaïsche installatie is in één oogopslag duidelijk. De gebruiker wordt op de hoogte gebracht van alle fouten die zich hebben voorgedaan en wordt ook geholpen bij het oplossen van problemen, om de uitvaltijden van de installatie tot het minimum te beperken.

10

De statistische capaciteitsgegevens van de fotovoltaïsche installatie en de milieugegevens worden in een eenvoudig te interpreteren grafiek voorgesteld. Alle gegevens kunnen op een pc opgeslagen worden voor permanente archivering.


Milieuvriendelijkheid

Fabricage gecertificeerd overeenkomstig ISO 14001 Om de schadelijke invloed op het milieu tot het minimum te beperken worden er in onze productiehallen omvangrijke maatregelen genomen inzake de voorkoming van waterverontreiniging en de recycling van materialen.

Onze productiehallen zijn uitgerust met fotovolta誰sche installaties van eigen makelij.

Papierafval en andere materialen worden gescheiden verzameld en gerecycled.

Op de bedrijfsterreinen staan tientallen appelbomen die heerlijke appels leveren in de herfst.

Gefabriceerd in Japan

Fabriek in Kyoto

Fabriek in Lida

De fotovolta誰sche cellen, modules en omvormers van Mitsubishi Electric worden geproduceerd in onze eigen productiehallen in Japan met strikte inachtneming van de kwaliteitsnormen. Nakatsugawa Works 11


Uw speciaalzaak is:

Mitsubishi Electric Europe B.V. Photovoltaic Division Gothaer Str. 8 D-40880 Ratingen Phone: +49 (0) 2102 486 1593 Fax: +49 (0) 2102 486 1537 E-Mail: info@mitsubishi-pv.de

P r i nt e d i n G e r m a ny / / / Š M i t s ub i s hi E l e c t ri c Eu ro p e B . V /// Te c hni s c he w i j z i gi nge n e n v e rgi s s i nge n v oor b e h o u d e n /// 0 2 . 2 0 1 1

PV - Omvormers S serie  
PV - Omvormers S serie  

Topprestaties bij optimale betrouwbaarheid

Advertisement