Katalog vår-höst 2014

Page 1


Kรถp & fรถrhandsboka vรฅra titlar


Välkommen till Mörkersdottirs magiska värld! Jag startade Mörkersdottir förlag hösten 2010 med fokus på magiska, spännande, skrämmande fantasy- och skräckberättelser. Sedan dess har jag utökat ugivningen med barnböcker under etiketten Lillasystir och romantiska berättelser under etiketten Romancedottir. I år breddar jag utgivningen ytterligare och ger även ut historiska romaner och nutida vardagsberättelser utan övernaturliga inslag. Det som kännetecknar en bok från Mörkersdottir är dock att den ska vara spännande, vare sig det handlar om monster, drakar, mord, kärlek eller vardagsdramatik. Välkommen att dras in i en spännande värld!

Frida Rosesund Förläggare www.morkersdottir.se


Häftad, 195 s. ISBN 978-91-7599-001-9 HON möter honom på en konstutställning där han ställer ut sina senaste verk. Han tar henne ur vardagstristessen med ett enformigt jobb och överkäcka kollegor. Hon dras långsamt in i hans värld, med fester, konstnärsträffar och så något mer, ett mörker och en före detta flickvän som inte längre lever och som han har en skuld till. ”En skickligt uttänkt psykologisk spänningsroman.” /Lars-Håkan Svensson, professor Lunds universitet

Köp


Häftad, 257 s. ISBN 978-91-87015-16-8 SMILLA lämnar storstaden, sin butik och sin lägenhet för att återvända till sin barndomsby som hon inte besökt på över tio år. Det mesta är sig likt, själv är hon förändrad. Hennes sinnen är mer utvecklade, hennes kropp kräver mindre sömn och hon övermannas av nya begär. Samtidigt är hon på flykt från den man som varit hennes stora kärlek, men som nu visat en annan sida. I hembyn väntar gamla hemligheter på att komma upp till ytan, samband och händelser som förändrar Smillas liv för alltid.

Köp


Häftad, ca 190 s ISBN 978-91-7599-005-7 EN LITEN flicka sköljs i land på Liguriens kust; hon växer upp och visar sig bära på farliga krafter. En ung historiker finner dokument med gåtfulla uppgifter från renässansens Italien. I sitt sökande efter sanningen bakom dem drivs han allt längre in i det okända. En konstnär besöker en gammal engelsk herrgård och konfronteras med en släkthistoria, som efterhand blir allt mer mystisk och hotfull. En sångare i besittning av en säregen röst utövar sin sångkonst med förfärande följder.

Boka


Häftad, ca 300 s. ISBN 978-91-7599-008-8 SAMMA dag som Willow fyller tjugo träffar hon Kain på nattklubben Purgatorium. Hon dras till honom, trots att han verkar farlig och redan tycks känna till saker om henne. Kain bor i ett slott, har ögon som tycks se Willows själ och han dyker upp på de mest märkliga ställen. Samtidigt som de träffas allt mer börjar ett par svarta korpar besöka Willows fönster på kvällarna. När sanningen om vem Kain är närmar sig undviker han Willow, samtidigt som den artige men mystiske Aristo börjar uppvakta henne. Hon upptäcker att hon har två farliga män i sitt liv, att de båda vill ha något från henne och att allt inte är som det verkar…

Boka


Häftad, ca 300 s. ISBN 978-91-7599-010-1 FÅRÖ 1417-1457 Johnanna och Håkan flyttar som nygifta in på Hoburga gård, gården som deras fäder stred om under deras levnad. Familjen växer och de får snart flera barn. På granngården bor den vackra Märit med sin make. Håkan känner en dragning till henne som är svår att motstå, något som får oanade konsekvenser för hans familj. Svek följs av dråp och mord och i skogens skugga vakar en osalig ande, en gotländsk byse, medan han vaktar på den skatt han en gång stal. Hamarsmans dotter är en fristående fortsättning på boken om Ivar Hamarsman.

”Spännande och dramatisk.” Ola Sollerman, Gotlandstidningar om ”Ivar Hamarsman”

Boka


Häftad, ca 400 s. ISBN 978-91-7599-012-5 – JAG HAR då aldrig sett sådana ögon. De lyste i mörkret som glödande kol. Och så håret! Som eld, jag svär. Och när barnet lades i moderns famn, så dog hon. På fläcken. Bara så där. Det var djävulens barn, det är jag säker på. Då pastorns fru dör i barnsäng, sprids ryktena snabbt i socken. Det pratas om klor och sylvassa tänder som har slitit upp moderns mage från insidan. Det pratas om horn och en kropp täckt av hårda förkolnade fjäll. Men barnet som den unge trollkarlen hittar i skogen liknar inte denna beskrivning alls. Flickans hud är len och så vit att den nästan lyser i mörkret. Hon har mjuka, röda lockar och nyfikna ögon som liknar ett par bärnstenar. Och trollkarlen inser snart att han känner igen dessa ögon.

Boka


Häftad, ca 250 s. ISBN 978-91-7599-014-9 EMMA SER fram emot en spännande sommar med mycket nattsudd, kärlek och krogliv. Synd bara att hennes syster Caroline blivit så tråkig sedan hon gifte sig. De är nästan alltid osams, inte minst om vem som ska ta ansvar för deras besvärliga farmor. Men när Emma hittar farmoderns gamla dagböcker inser hon att ingenting är som hon trott...

Boka


n re de a t at ljan rk” f r fö stsä w yo v A bä t Ne l a l ti ann tt ”E

Häftad, ca 300 s. ISBN 978-91-7599-017-0 EN FLICKA vaknar upp i en persikolund i Georgia utan ett minne av vad som hände kvällen innan. En flygplanskrasch i Ohio blir startskottet på en framgångsrik författarkarriär. Ett musikaliskt geni i Seattle försöker blåsa liv i någonting som dog inom honom fjorton år tidigare. “Där drömmar föds” är en berättelse om åtta människor vars öden flätas samman runt århundradets bästa sång och en bästsäljande bok. Det är en berättelse om vad som händer när vi ställs öga mot öga med våra mörkaste hemligheter, vårt förflutna, våra djupaste begär. Det är en berättelse om varför katter ibland börjar tala.

Boka


Häftad, ca 300 s. ISBN 978-91-7599-021-7 SÖDER OM Stockholm finns en sömnig förort. Där höghusens ljus blandas med mörkret från skogen. En plats där människorna skrattar, gråter och lever i lampornas sken, medan skuggorna tittar på. När Gina var liten brukade hon drömma om älvor. De vackra små varelser som dansade under huden på döda djur och fick henne att le. Sedan blev hon äldre och slutade drömma. Efter att hennes bror funnits drunknad finns det inte längre någonting att skratta åt. Bara mörkret finns kvar, som börjat krypa allt närmare höghusen. Svarta malar till förortens ljus. Där finns en flicka som brukade dansa med älvor. En pojke som lekte med skuggorna i skogen. En vän som fick världen att brinna. Och en främling som hörde det som klöste under jorden.

Boka


Häftad, ca 300 s. ISBN 978-91-7599-027-9 Del 1 i De tre kontinenternas trilogi. MAKISE FARRAS är sjutton år gammal, den yngste i en brödraskara av fyra. Hans bröder är både framgångsrika och perfekta, men Makise har en dold förmåga som hans bröder saknar. Så när femkampen går av stapeln vid det magiska universitetet Belleran, ser Makise sin chans. Att bli någon. Eller något…

Boka


Häftad, ca 250 s. ISBN 978-91-7599-023-1. Del 1 i en planerad trilogi. NÄR SILKE Meister, 16 år, börjar gymnasiet tror hon att allt ska bli bättre. Men att bo i en håla som Silvbro med endast ett gymnasium blir inte den förändring hon hoppats på. Efter en katastrofal nollningsfest och Facebook-kapning beslutar hon sig för att lämna den här världen för det parallella universum som hon hittat till förut. I den andra världen träffar hon Yrsa och Unna, som båda är på flykt – Yrsa från att bli bränd som häxa, Unna från sin far som hållit henne som slav. De beger sig långt norrut i Nordland, till den ökända Fenmarken där draugar fortfarande sätter skräck i befolkningen.

Boka


Häftad, ca 200 s. ISBN 978-91-7599-029-3 VADSTENA 1478. Vendela lever tillsammans med sin bror och far sedan modern dött. Efter ett övergrepp får Vendela missfall, vilket fadern upptäcker. Han sänder henne till klostret i Vadstena för att gömmas undan för omvärlden. Dit har ryktet om henne redan nått, hon anses vara en lösaktig kvinna. När munken Andreas får se den nyanlända gästen ser han genast något annat hos henne. Munkarna och nunnorna lever strikt åtskilda i klostret, men klostrets yngre medlemmar ser till att mötas ändå. Mötet blir en början till en stor förändring för både Vendela och Andreas.

Boka


Häftad, ca 400 s. ISBN 978-91-7599-031-6 NÅGOT ondskefullt har vaknat och mörkret sprider sig som en farsot över världen. Nattlöpare härjar landsbygden om nätterna och dödar både boskap och människor. Den självdestruktive ynglingen Elderim är på flykt från sin farbroders mördare, men flykten förändrar honom och hans oskuldsfulla ungdom byts sakta ut mot bitterhet och förbjudna tankar. När han så snärjs i ett tragiskt triangeldrama inser han att i kampen mellan gott och ont är valen inte alltid självklara.

Boka


Häftad, ca 300 s. ISBN 978-91-7599-025-5. Del 1 i trilogin Mirmos saga. NÄR KRIG är verklighet förändras människor, och det som tidigare framstått som viktigt blir till stoft och ingenting. Hur gör man för att hålla fast vid sig själv och sina värderingar, och hur kan man hoppas på en ljusare morgondag när huvudet är fullt av lidande och kampen att ögonblick för ögonblick hålla sig vid liv? När mänskligheten står på randen till undergång uppenbarar sig Mirmo.

Boka


Häftad, 297 s. ISBN 978-91-87015-97-7 MINDRA kommer till internatskolan S:t Mikas en sen höstkväll med en sliten tygväska. Familjen som hon varit placerad hos i flera år har tröttnat på hennes vanskliga tonårsbeteende och givit upp om att hon någonsin ska bli som andra. Utåt sett är hon en helt vanlig tjej med alla attribut som andra tonårstjejer men inuti bär hon på en stor hemlighet och en ännu större fruktan: Eld.

Köp


”Jag vet inte ens om jag tror på spöken”, sade Viktor. ”Nej”, sa Mira, ”men dom verkar tro på dig.”

Häftad, 151 s. ISBN 978-91-87015-05-2 1918 FÖRLISTE skeppet Per Brahe under en häftig storm. Med på båten fanns konstnären John Bauer tillsammans med sin fru Ester och deras son Putte. Ingen på skeppet överlevde. En sommar, 95 år senare, möter Viktor och Mira varandra i trakterna där John Bauer och hans Ester bodde innan de dog. I sommarhuset där Mira och hennes familj ska tillbringa sommaren har mostern lämnat en lapp där det står om spökerier i det gamla Bauerska huset och något om en tavla som inte får hamna i orätta händer. Det blir upptakten till ett sommaräventyr där andar från förr, mystiska telefonsamtal och fejkade tidningsreportage leder Mira och Viktor vidare i jakten på den tavla som kanske var John Bauers sista.

Köp


Inbunden, 263 s. ISBN 978-91-87015-17-5. Del 1 i en planerad trilogi. HILDA FLYR hemmet eftersom hon är gravid och inte vill att hennes far ska upptäcka det. Hon rymmer en natt genom Bergslagens skogar och når utkanten av en by där tvillingarna Lia och Märta bor. De tar hand om henne men uppträder allt mer märkligt. Johanna förlorar sin man Herman i en tragisk gruvolycka. Hon sörjer, men slåss samtidigt med sitt dåliga samvete eftersom hon blivit förälskad i Georg. Hennes vän Sofia flyttar in och de tar hand om en flicka som blivit stum och som sägs ha fött ett odjur. Vad är det som lurar i skogarna? Är odjuret självaste Djävulen som kommit till bygden? Och vilka väsen bor djupt nere i sjön Noran och manifesterar sig i kvinnornas mardrömmar?

Köp


Häftad, 208 s. ISBN 978-91-87015-98-4 I DEN LILLA fiskarbyn Skagen, ett samhälle präglat av både vidskepelse och konstnärskap, växer Helga Ancher upp. Hon är enda barnet till de berömda målarna Anna och Michael Ancher och är på förhand utvald att bli konstnär. Hon växer upp i Skagenmålarnas krets, får utbildning i Paris, får resa till Rom och andra städer i Europa. Men förväntningarna är stora och Helga känner sig hela tiden i skuggan av de två stora konstnärerna. Begränsad av sina föräldrars krav och förväntningar går hon miste om sin stora ungdomskärlek och det kommer att kasta en tragisk slagskugga över resten av hennes liv.

Köp


Häftad, ca 300 s. ISBN 978-91-7599-016-3 FÖRSTA GÅNGEN Vilhelm ser henne är hon rödhårig och påstår sig komma från England utan att kunna ett ord engelska. Andra gången de möts är hon en mörkhårig fransyska som ingen mer än han känner igen. Men vem är hon och varför vill ingen tala högt om henne? Vilhelm lär sig snart att kärleken inte alltid betyder sanningen och att man kan bli förälskad i lögnen. ”Vatten och salt” är en berättelse om kärlek med gränser, gränser som suddas ut ju närmare sanningen han kommer.

Boka


Häftad, 515 s. ISBN 978-91-87015-70-0. Del 3 i Halvblodstrilogin. 1837 LÄMNAR William Dahl Sverige för ett liv på andra sidan jorden. Han ger upp sin själ i utbyte mot rikedom, makt och evigt liv. Han får mer än han bad om. Över hundra år senare hittar han det som gör livet värt att leva. Blodet från en av De Få är allt Aveline behöver för att förlänga sitt liv. Men något har tagit över hennes kropp och tiden håller på att rinna ut. Rådet är samlat. Livet finns inom räckhåll. Vem kommer att benådas och vem måste dö? När döden har väntat för länge Kommer allting till ett slut Leva älska brinna dö

Köp


Häftad, 351 s. ISBN 978-91-87015-13-7. Del 2 i Halvblodstrilogin. BILLY har lämnat Aveline för att på egen hand be om hennes nåd och för det blod som kan rädda hennes liv. Samtidigt har han flytt från det enda hon är beredd att kämpa för, och lämnat henne med Alexander, som förändrats av hennes svek. Just som Aveline inte tror att det kan bli värre kommer Billys syster och V till dalen. Med sig har de Coraline, som visar sig vara Avelines värsta mardröm. Vem är egentligen mannen hon tror sig älska, och vad har han en gång varit? Och är verkligen kärleken nog för att fortsätta älska?

Köp


Häftad, 464 s. ISBN 978-91-87015-03-8. Del 1 i Halvblodstrilogin. AVELINE JOHANSSON, 22 år, lever med ett hjärta skört som glas. Det stillasittande livet har gjort henne till en enstöring som umgås mer med rollkaraktärerna i sina böcker än med verkliga vänner. Men efter att ha råkat höra ett samtal mellan sina föräldrar, ett samtal hon vet att hon aldrig borde hört, förändras hela livet. Plötsligt befinner hon sig på flykt med den enda personen som vet vem och vad hon egentligen är. Men kan hon lita på Billy? Eller är hon i större fara med än utan honom? ”Halvblod” är den första delen i en modern vampyrtrilogi, som tar med dig på en hisnande resa mellan gott och ont.

Köp


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.