Page 1

Nagy kalózkönyv amely megtanít arra, hogyan legyél hét tenger ördöge


Ahhoz, hogy megfelelően fel legyél legyél készülve a kalandra, meg kell tanulnod tanulnod a tengeri élet minden csínjáta csínját-bínját, kalózkodás minden furfangját és törvényét. Mire ezt a könyvet kiolvasod, és útnak indulsz, úgy fogsz járni, gondolkodni, enni, inni, táncolni és köpni, mint egy igazi tengeri rabló.


Az amulett Mondják még kámeának is, amely egy olyan eszköz, amely megvédi viselőjét valamilyen bajtól. Az amulett jellemzően valamilyen valamilyen apró tárgy: fém, kő, gyöngy, fonál stb., de amulett tetszőleges tárgyból készíthető, lehet például egy hajótörésből származó törmelék is. Az amulettet a nyakban, fülben, karon vagy ujjon hordják. Az amulettek sokszor tartalmaznak szimbólumokat, feliratokat. feliratokat.


Kalóztörvények Minden embernek jogában áll hozzászólni a fontosabb ügyekhez. Tilos pénzben kockázni vagy kártyázni a fedélzeten. Sötétedés után lámpásokat vagy gyertyákat kell gyújtani. gyújtani. A hajók és kikötők, valamint az ágyúk, a pisztolyok, pisztolyok, és egyéb fegyverek tisztaságáért minden legénység saját maga felelős. Aki a bajban elhagyja a hajót, vagy a csatában kijelölt helyét, az halál fia. A fedélzeten tilos verekedni. A sebesüléseket, és betegségeket azonnal jelenteni kell a kapitánynak és sebésznek. Addig senki nem hagyja el a hajót, amíg nem jut neki 1000 font értékű zsákmány.


Tények, melyek igazságát semmi sem bizonyítja Rengeteg hamis tény, és téves feltevés terjeng rólunk, kalózokról az emberek között. A rengeteg hamis adat úgy terjed terjed szájrólszájról-szájra, mint bennszülöttről bennszülöttrőlzülöttről-bennszülöttre a himlő. Fél láb, félszem, kampó kéz: Tény, hogy egyeseknek ittitt-ott hiányzik valamelyik testrésze – végül is ez egy veszélyes foglalkozás, de ha mindenki így nézne ki, senki sem bírna az árbockosárig mászni. mászni. Elásott kincsek: Mi venne rá egy rendes tengeri rablót arra, hogy a véres verejtékkel összerabolt kincseket egy rozsdás ládába gyömöszölje, és azt, valahol a VilágVilág-végén elássa? Inkább elveri italra és szerencsejátékra.


Tények, melyek igazsága bizonyított bizonyított A kalózkodás örömei: Az első természetesen a kincsvadászat. A KaribKaribtengeren csak úgy hemzsegnek az Újvilágból az Óvilágba tartó, kincsekkel és értékes áruval roskadásig megrakott kereskedőhajók. Ezeket kirabolni gyerekjáték. A kalózkodás másik nagy előnye a szabadság. A kereskedőhajók, kereskedőhajók, vagy a hadihajók legénysége naphosszat dolgozik, sokszor még éjjel is, havi pár garasért. Kalózként azonban tisztességes rész jár mindenkinek a zsákmányból. Jut idő pihenésre, és szórakozásra is. Minden éremnek azonban két oldala van: A kalózélet kalózélet szép, de általában nem tart túl sokáig. A kalózt egyik veszedelemből a másikba sodorják a tenger hullámai. A királyi hadiflottáról nem is beszélve. Az ő karmaik közül senki sem menekül. Aztán ott van még az éhezés, és a trópusi betegségek.


Fegyverek, melyekről melyekről neked kell gondoskodnod Rövid kard: Egyszerű, és olcsó. Kiváló eszköz közelharcban. A zsúfolt fedélzeten könnyen lehet vele mozogni. A haditengerészet kardjainak hosszú pengéje könnyen beleakadna a kötélzetbe. Elöltöltős pisztoly: Megtöltése ugyan ugyan körülményes, és sok időt vesz igénybe, de elsütése után nagyon jól lehet vele verekedni. Kés: Harci eszközként is jól használható, de az ételedet is ezzel kell felszeletelned, illetve a hajó javításakor is elengedhetetlen eszköz. RövidRövid-csövű puska: A kalózok kalózok rövidebb puskákat készítettek, hogy könnyen elférjen, és mindig náluk legyen. Ezeket kalóz motívumokkal díszítették, és sebészi pontossággal találtak célba vele.


A hajóágyú Az ágyú üzemeltetése sok munkát igényel. Az ágyú személyzete 1 tüzérből és 3 tengerészből áll. Így együtt napi 55-10 lövés leadására képesek. Az ágyúkat a hajó oldalában tárolják. Kis. ablakokat csináltak nekik. Az ágyúk működése egyszerű; a puskaport beletöltik az ágyúba, beleraknak egy ágyúgolyót, meggyújtják a kanócot (vagy megütik megütik a tüskét) és a nyomás kilövi a golyót.


Igaz, és használható tények: 16551655-től a brit haditengerészet egészségügyi kiadásként adminisztrálta a tengerészeknek kiosztott napi rum adagot. A tengerészek azt tartják, hogy az arany fülbevaló viselése javítja javítja a látásukat. Az arany fülbevalónak gyakorlati is haszna van. Bárhol is hal viselője, az ékszer fedezi egy tisztességes temetés költségeit. A hajók avatásának szokása - amely során egy üveget törnek szét a hajó oldalán - az 16001600-as évek végén, a brit tengerészetnél tengerészetnél mutatkozott be. A legtöbb tengerész hisz abban a babonában, hogy a macska a hajón szerencsét hoz (a macskának ennél prózaibb a szerepe: megfogja a patkányokat). A brit Haditengerészet elhatározta, hogy leszámol azzal a babonával, hogy pénteken balszerencsét hoz hajóra szállni. Ezért egy új hajónak a H.M.S. Friday nevet adták, pénteken bocsátották vízre, Péntek kapitányt nevezték ki parancsnoknak és végül pénteken küldték első útjára. Sem a hajó, sem a legénysége nem került elő többet.


Tortuga, Tortuga, a teknősök szigete szigete Mint arról már korábban írtam nektek, itt, Tortuga szigetén rakott ki az utolsó rendes kapitányom, mielőtt kalóz-kalóznak álltam volna. Ez a valaha volt legjobb kalóz rejtekhely. Ha egyszer erre a szigetre vet a sorsotok, legyetek furfangosak, mert Tortuga, Tortuga, mint minden rendes kalózparadicsom, tele van csalókkal, szélhámosokkal, ármánnyal és árulással. Kocsmái kisebbkisebb-nagyobb verekedésektől és mulatozásoktól hangosak. Csendes kis utcáiból azonban a mai napig nem tűntek el a tengerészek szellemei. A szigeten még ma is találhatók hajóroncsok, de kincseket senki se keressen.


New Providence A tengeri haramiák a csendescsendes-óceáni partok helyett, ahol nem volt megfelelő támaszpont, inkább a KaribKarib-tengeren, ütöttek tanyát. Ilyen hely volt New Providence szigete is. Ez a kalózfészek 17181718-ig virágzott: ekkor az angol kormány Woodes Rogers, az új kormányzó révén kegyelmet hirdetett azoknak, akik felhagynak a kalózkodással. Jennings vezetésével a többség alávette magát az amnesztiának, de voltak, akik fekete zászló alatt alatt megpróbáltak elvitorlázni. Voltak, akiknek sikerült is, de a többségnek, akinek a kitörés nem sikerült, azokat felakasztották. A New ProvidenceProvidence-i fészek felszámolása után a kalózkodás egyrészt az AtlantiAtlanti-óceánra, másrészt a Madagaszkár körüli tengerekre tevődött át.


Madagascar Valóságos kalózparadicsom, az IndiaiIndiai-óceánon áthaladó kereskedelmi hajókat fosztogatók állandó bázisa. Több kalóz valóságos királyként uralkodik a bennszülöttek, illetve saját emberei felett. Az ilyen állandó bázisokon folyik a hajók javítása és a legénység pihentetése, képzése is.


Port Royal Port Royal egy város Jamaica szigetén. szigetén. Nem csak a tisztességes kereskedők, de a kalózok körében is kedvelt kereskedelmi központ. Elképesztő gazdagság és a tengeri rablók révén felhalmozódott vagyonok, valamint mély erkölcsi fertő jellemzi. Egy földrengés 1692 júniusá júniusában majdnem teljesen elpusz elpusztította pusztította a várost. A város kétharmada kétharmada a KaribKarib-tengerbe tengerbe süllyedt. süllyedt. Ezeket a házakat ma is több, mint 8 méter víz borítja. Kereskedelmi szerepét Spanish Town vette át. át.


A kalózhajó A kalózhajó nem csupán egy jármű, jármű, nem nem csak tat, vitorla, árboc és palánk. palánk. A hajó maga a szabadság, mely a gazdájának kiválóságát hirdeti. Egyszerű, gyors, fordulékony, de tágas, hogy a legénység, a rengeteg fegyver és a töménytelen zsákmány elférjen.


Kalózbüntetések Aki megszegi a szabályokat, büntetésekre számíthat: számíthat:

az

súlyos

Kötelet kötünk a kezére, és napokig húzzuk a hajó után. Az árbochoz kötözzük, és megkarmoljuk a kilencfarkú macskával (rojtos végű korbács, melyet az árbocra akasztott piros zsákban tárolunk). Kitesszük egy lakatlan szigeten, ahol egyetlen társa a pisztolya pisztolya lesz. A bokájánál fogva fellógatjuk, párszor a tengerbe mártjuk, majd kitesszük a napra száradni. Levetkőztetjük, hegyes tárgyakkal csiklancsiklandozzuk, és arra kényszerítjük, hogy hegedűszóra táncoljon. Kezeire és és lábaira kötelet kötünk, és áthúzzuk a hajógerinc hajógerinc alatt.


Jolly Roger, a kalózzászló Feladata, hogy félelmet keltsen, és az ellenséget megadásra ösztönözze. Vannak szimbólumok, amelyek a legtöbb zászlón visszatérnek. Ilyenek a koponya, a csontok és a kard. Általában fekete alapon, fehér jelek vannak, vannak, de sokan használnak vörös zászlót is, mely azt jelenti, hogy nincs kegyelem, a harc vérre menő lesz. Visszatérő jel a homokóra is, mely azt jelképezi, hogy a kalózok felett gyorsan elszáll az idő. Sokszor használjuk a saját, vagy éppen a megtámadni kívánt kívánt hajó nemzeti zászlaját, ezzel is megtévesztve az ellenséget.


Orvoslás Egy zűrös csata után újra embert kell faragni a kalózokból. Ez gyakran csak úgy lehetséges, hogy a sérült végtagot levágjuk. Mivel a műtétet altatás nélkül végezzük, gyorsnak és pontosnak kell lenni. A csata közben elveszített végtagokért külön rész jár a zsákmányból:


Szerencsét hozó kalózbabonák A kalapba tűzött toll megvéd a hajótöréstől. Erre az újév napján lelőtt ökörszem tolla a legmegfelelőbb. A barna delfin szerencsét hoz, hoz, nem szabad megölni. A sirályok halott emberek lelkét viszik, ezért nem szerencsés őket lelőni. Az árboc alá, vagy a hajógerincbe tett ezüst pénzérme szerencsét hoz. A szelet úgy lehet feltámasztani, hogy késünket az árbocba döfjük, és halkan fütyörészni fütyörészni kezdünk. Nő a fedélzeten szerencsétlenséget hoz, a meztelen nő viszont megnyugtatja a tengert. Ezért van a legtöbb hajó orrán meztelen nőt nőt ábrázoló szobor.


Szerencsétlenséget hozó kalózbabonák A fekete macska vihart hordoz a farkában. Tehát egy ilyen állat megjelenése a hajón, vihar közeledtét jelenti. Hajón körmöt és hajat vágni tilos, mert ez áldozatbemutatás Proserpina istennőnek, ezzel pedig Neptunuszt felbőszítik. A vízbe fulladást a hajó még csak említeni sem szabad. A tenger legyőzhetetlen, azért azért a kalózok többsége meg sem tanul úszni. A hajóra vitt virág a halottak koszorúját juttatja a kalózok eszébe. Kihajózás után a partra visszanézni szerencsétlenséget hoz. A csapatostul menekülő patkányok szerencsétlenséget hoznak a hajóra, meg kell őket ölni. ölni. Szerencsétlenséget hoz, ha a fedélzeten javítják a zászlót. Bal lábbal a fedélzetre lépni borzalmas következkövetkezményekkel jár.


Kalózlegendák A szirének Asszonyi testű és fejű, de halfarkú lények, akik énekükkel a halálba csalják a tengerészeket. A fuldoklóból fuldoklóból az élet utolsó szikráját is kipréselik, miközben látszólag megmenteni próbálják. A férfi sellők a tritonok, akiknek háromhárom-ágú szigonyuk van. Képesek vihart okozni, és előfordul, hogy a hajókat is megtámadják.


A Kraken Az állatvilág leghatalmasabb, és leghatalmasabb, legkülönösebb teremtménye. A legleg-félelmetesebb tengeri szörny. Az árboc magasságáig ki tud nyúlni a vízből. A megtámadott hajót a mélybe rántja, és ott kettétöri. A legénységet felfalja, vagy a vízbe fojtja.


A Bolygó Hollandi Ez egy szellemhajó, szellemhajó, mely soha nem köthet ki, hanem az idők végezetéig hajóznia kell, a rajta lévő holt lelkekkel együtt. A kapitány, hogy asszonyt találjon magának, százévente partra szállhat. Bárki, aki meglátja a hajót, rettenetes halált hal. A Bacchante néhai őrszeme így így írt, két nappal azelőtt, hogy lezuhant az egyik árbocról, és szörnyet halt: „Vöröses fény ragyogott az éjszakában. A fényesség közepén ott állt egy brigg. Jól kivehető volt az árboc, és a vitorlázat.”


Davy Jones és ládája A tengerészek Davy Jonesnak hívják hívják a tenger ördögét. Ládája pedig nem más, mint a tenger feneke. Ha valakit tehát Davy Jones ládájába zárnak, az azt jelenti, hogy az illető vízbe fulladt. Davy Jones felébreszteni annyit tesz, mint vihart kavarni. Ha egy kalóz fél, azt mondják rá, hogy elkapta Davyt. Jones uralkodik a tenger valamennyi teremtménye fölött. Katasztrófák idején a vitorlázat között bujkál. Hatalmas szemei vannak, és három fogsora. Fején szarvakat visel, farka van, és az orrából kék füst gomolyog. Egy tengerész, tengerész, ha száz évre Davy Jones szolgálatába áll, elkerülheti a halált.


Az ördögbálna Egy hatalmas bálna, amely, amikor alszik, úgy néz ki, mint egy sziget, becsapva ezzel a kalózokat, akik gyanútlanul a hátára lépnek. Amikor tüzet gyújtanak, a bálna felébred, a hajót megtámadja, megtámadja, és a mélybe rántja.


Nagy kalózkönyv  

Tutajtúra 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you