Page 1

ENTREVISTA A LA TXELL FAIXEDAS


El dia que vam anar a la casa de la Txell Faixedas ens va rebre molt amablement i vam seure al voltant de la taula del menjador, tot seguit vam començar l’entrevista.


La Txell Faixedas va néixer a Fornells de la Selva l’any 1976. Fa 15 anys que viu a Sant Joan de Mollet i creu que és un poble tranquil i agradable. De petita volia ser cuinera i arqueòloga i als 17 anys va començar a pensar en ser actriu. Per ser actriu va haver d’estudiar art dramàtic 5 anys a Girona, a Barcelona i a Vic. Als 24 anys va fundar la Minúscula, una companyia de teatre, ara la porten 4 persones però en una actuació han arribat a actuar fins a 15 persones. Actuen a tot Catalunya, Andorra, Espanya i a França. Va fundar la Minúscula perquè necessitava treballar i guanyar més diners. Ha tingut un premi al millor muntatge d’una obra que es diu “Xup-xup”. També ha representat “Perpetrat” i “Els fruits de la passió”. Les coses que li agraden més de la seva feina són quan acaba una obra i la gent aplaudeix contenta. El que li agrada menys és treballar al despatx.


Algunes obres que interpreta són idees seves però ha de demanar permís a l’ajuntament. Li agradaria actuar al teatre Romeo de Barcelona. També li agradaria treballar de dissenyadora de moda. No li agradaria que el seu fill treballés de la mateixa feina que ella perquè s’ha de treballar matins, tardes i nits. Es guanya bé la vida, ens comenta que no es farà rica, però està bé. La família l’ha ajudat molt per arribar fins aquí. No costa aprendre els papers de les obres però si fer-ho bé. Creu que quan sigui molt gran encara estarà fent teatre. També ens va explicar que t’has de cuidar molt bé la veu. Quan vam acabar l’entrevista vam pujar a dalt i ens va ensenyar la roba que feien servir a les obres. Després a l’ordinador ens va ensenyar la web de la Minúscula. Ens va dir que vindria a l’escola quan volguéssim. Tot seguit ens va acomiadar i vam tornar cap a casa contents d’haver conegut la simpàtica Txell.


Ens va agradar molt fer aquesta entrevista, hem apr猫s moltes coses del m贸n del teatre.

Ermengol, Sergi i Musa 18-11-2013

Entrevista txell faixedes