Page 1

Ruimtelijk. Klank. Wonder. Loewe 3D Orchestra IS.

+

Echt 3D-geluid

+

Draadloze overdracht zonder verlies

+

Uiterst flexibele opstelling


Het beste geluid. In alle richtingen. Loewe 3D Orchestra IS.


04


Al meer dan 40 jaar werken geluidstechnici aan een droom: de puntbronreflectie. Het grote nadeel van klassieke luidsprekers is hun ontwerp: Ze sturen het geluid direct naar een bekend, centraal gebied. De sofa bijvoorbeeld. Met andere woorden: Het punt in de ruimte waar de klanken, geproduceerd door de luidsprekers, samenkomen en zuiver geluid creëren. Dit snijpunt wordt de sweet spot genoemd. Geluidstechnici werken al tientallen jaren aan de ontwik­ keling van een zogenaamde puntbronreflectie, die de oplossing voor dit probleem zou betekenen. Puntbronreflectie wil zeggen dat het geluid uit één punt afkomstig is en zich bolvorming in de ruimte uitbreidt. Waar u ook zit of staat: Overal in de ruimte geniet u van een perfecte geluidsbeleving. Sinds de jaren 70 zijn er steeds weer pogingen ondernomen om dit ideaal te benaderen. Omdat het tot nu toe geen enkele fabrikant is gelukt deze omnidirectionele geluidsvoortplanting overtuigend te realiseren, is geen van de ontwikkelde producten op de markt gekomen.

05


Unieke geluidsuitbreiding dankzij twee apart aangedreven luidsprekers binnenin de behuizing.

06


In 2013 is het zover: Loewe ontketent de klankrevolutie. Loewe heeft het onmogelijke mogelijk gemaakt en een echte wereldprimeur ontwikkeld: Een geluidssysteem waarmee men voor het eerst echt 3D-geluid ervaart – overal in de ruimte. Loewe 3D Orchestra IS. De kern van deze innovatie is een luidsprekermodel dat nog niet eerder in de vakwereld te zien was: Twee apart aange­ dreven luidsprekers sturen het geluid tegelijkertijd naar ­boven en naar beneden. De kegels (bovenaan en onderaan in de luidsprekers) sturen het geluid in cirkels en in een hoek van 90° gelijkmatig en nauwkeurig naar buiten. Zo ontstaat rond de behuizing uniek 3D-geluid, dat het ideaal van de puntbron dichter benadert dan bij welke andere luidspreker ook. Als actieve luidspreker beschikt elke Loewe 3D Orchestra-speaker bovendien over een krachtige voeding en een hoogwaardige klasse-D-eindtrap met 80 watt muziekvermogen. Het frequentiespectrum van het speciaal vormgegeven membraan loopt van 200 Hz tot 24 kHZ en is lineair. Een unicum in de wereld van luidsprekertechnologie. Loewe 3D Orchestra IS is een echte klankrevolutie. Geen enkele andere fabrikant biedt een vergelijkbaar draadloos product, geschikt als home-cinema-speakersysteem. Geen enkel ander product biedt overal in de ruimte een vergelijkbaar uitgebalanceerde en nauwkeurige surroundsoundbeleving.

Loewe 3D Orchestra introduceert echt 3D-geluid – overal in de ruimte.

07


08


Ervaar het nieuwe luisteren: Eersteklasgeluid, waar u ook zit. Als de luidsprekers van een klassiek speakersysteem perfect worden opgesteld, ontstaat een zogenaamde sweet spot. Idealiter heeft u hier  het gevoel ergens voor het orkest te zitten. Bij de Loewe 3D Orchestra-speakers wordt het geluid in alle richtingen gestuurd. Het resultaat: U wordt omgeven door 360° geluid – of u het systeem nu met twee, vier of zes speakers gebruikt. De sweet spot wordt uitgebreid tot sweet space. Met andere woorden: Zolang u zich ergens tussen de luidsprekers bevindt, ervaart u overal perfect ruimtelijk geluid. Met Loewe 3D Orchestra IS heeft u het gevoel alsof u in het midden van de orkestbak staat (en niet ernaast, zoals het geval is bij klassieke surround sound-systemen). U kunt zich er zelfs vrij in bewegen en bij wijze van spreken de eerste violist de hand schudden. Of de celliste. Of de trombonisten.

09


10


De juiste plek voor de boxen: Links. Rechts. Boven. Onder. Midden. Overal. Waar u bij klassieke geluidssystemen naast de zitplaats ook de rest van de woonkamer op de luidsprekers moet afstemmen, bent u met Loewe 3D Orchestra IS helemaal vrij. U kunt de Loewe 3D Orchestra-speakers vrij in de ruimte plaatsen zodat ze u niet belemmeren in de inrichting van de woonkamer. De luidsprekers hoeven niet paarsgewijs parallel of op één hoogte te worden geplaatst. Of u de luidsprekers nu op de vloer zet, hoog aan de wand of naast de kast hangt of op een voet vrij in de ruimte opstelt, u ervaart overal ruimtelijk 3D-geluid. En dankzij de draadloze geluidsoverdracht hoeft u zich niet te storen aan lange snoeren. De actieve luidsprekers beschikken over een geïntegreerde versterker, waardoor ze enkel een voeding nodig hebben. De unieke flexibiliteit in opstelling is in de eerste plaats te danken aan de bolvormige afstraalkarakteristiek van de Loewe 3D Orchestra-speakers waarbij de geluidsreflecties van de wanden in de hele ruimte worden meegenomen in het akoestische eindresultaat. Zo bent u altijd en overal omgeven door geluid. De krachtige basweergave wordt verzorgd door de compacte Loewe 3D Orchestra-subwoofer, die eveneens draadloos wordt aangestuurd en vrij in de ruimte is op te stellen.

11


12

Groot?

Rechthoekig?

Klein?

Asymmetrisch?


Hoe u ook woont, het resultaat is altijd: perfect 3D-geluid.

Reflecterend?

Loewe 3D Orchestra IS biedt overal echt 3D-geluid– zelfs in ruimtes met veel hoeken. Het systeem stuurt elke luid­ spreker apart aan. Zodat het resultaat altijd perfect is. De basis hiervoor is een meting die het systeem zelfstandig uitvoert. Het enige wat u hoeft te doen, is eenmalig een meet­microfoon in uw woonkamer opstellen. Niet noodzakelijk bij uw lievelingsstoel, maar midden in de kamer. Met de speciale driehoekige microfoon en GPS-achtige looptijd­ analyse meet het systeem niet alleen uw favoriete zitplaats uit, maar de hele ruimte. Voor perfect 3D-geluid kijkt het systeem bij de automatische meting in de eerste plaats naar het aantal en de positie van de luidsprekers, de subwoofer en de tv-luidspreker. Elke Loewe 3D Orchestra-speaker weet dus op elk moment precies wat de andere luidsprekers doen en kan deze zo optimaal ondersteunen. Ten tweede meet het systeem de ruimtelijke omstandigheden: Waar staan wanden en waar niet? Wordt het geluid door dikke gordijnen en tapijten geabsorbeerd of juist gereflecteerd door bijvoorbeeld grote raampartijen? Alles wordt in de berekening meegenomen. Het resultaat is altijd uw persoonlijke, ideale 3D-geluid.

Geluidsabsorberend?

13


IS – geïntegreerd systeem. De Loewe 3D Orchestra Controller wordt heel eenvoudig onder de kabelafdekking op de achterkant van uw tv-toestel aangebracht en aangesloten op de digitale systeeminterface (DAL) van uw Loewe Individual of Loewe Reference ID.

Subwoofer – wireless. De Loewe 3D Orchestra Subwoofer ontvangt het audiosignaal draadloos en zonder verlies via de Loewe 3D Orchestra Controller in de beste digitale geluidskwaliteit.

Speakers – van 3.1 tot 7.1 . Elke Loewe 3D Orchestra-speaker wordt apart aangestuurd en ondersteunt daarbij de andere luidsprekers voor een optimale geluidsbeleving. Het systeem functioneert dan ook probleemloos van 3.1 tot 7.1.

14


Volmaakt geluid heeft nu een systeem: een Loewe-systeem. Loewe 3D Orchestra IS is verkrijgbaar in verschillende con­figuraties, zowel technisch als optisch. Zo kunt u het systeem van 3.1 tot 7.1 naar behoefte vormgeven en uitbreiden. Hoe groter of hoe meer asymmetrisch de ruimte en hoe meer vermogen u wenst, hoe meer luidsprekers u kunt gebruiken. Met inlegwerk is het uiterlijk van de Loewe 3D Orchestra-speakers heel eenvoudig aan uw woonomgeving aan te passen. Naast hout en chroom heeft u de keuze uit meer dan 200 RAL-kleuren. Het systeem komt in twee fasen op de markt: In de eerste fase als Loewe 3D Orchestra IS (geïntegreerd systeem) voor Loewe-televisies van het type Reference ID en Individual Slim Frame. Dat wil zeggen: De stereospeaker van de tele­ visie fungeert automatisch als centerspeaker en de Loewe 3D Orchestra Controller wordt in de achterwand van de televisie geïntegreerd en via de afstandsbediening (Loewe Assist) aangestuurd. In het najaar is Loewe 3D Orchestra ook verkrijgbaar als open systeem voor andere televisies (van Loewe en van andere fabrikanten): Met een extra speaker (als centerspeaker) en een aparte Loewe 3D Orchestra Controller voor de besturing van het systeem. Vanaf dat moment behoort zelfs een 7.4-systeem (7 speakers en 4 subwoofers) tot de mogelijkheden – voor indrukwekkende surround sound met een imposant basfundament.

15


1926

1933

Uitvinding van de drievoudige buis: Loewe ontwikkelt de drievoudige buis en maakt een ongecompliceerde luidsprekerontvangst mogelijk. Het radiotoestel wordt een bestseller – Loewe Ortsempfänger OE 333.

Kijken en luisteren: De eerste productierijpe Loewe-televisie is al met een dynamische luidspreker uitgerust – Loewe FEA.

1971

1981

Hightech ontmoet design: De eerste hifi-stereoreceiver met automatische elektronische VHF-zenderzoekfunctie en extra selectie van de stereo­ zenders – Loewe ST 80.

Meer geluid: Europa's eerste stereogeluid voor televisie komt van Loewe – Loewe MCS 11.

2006

2007

Perfecte symbiose: Vol geluid in een slank, individualiseerbaar design – Loewe Individual Sound.

42 geïntegreerde luidsprekers: Volle 5.1 surround sound uit één enkele, slanke speaker – Loewe Sound Projector.

16


Audio-innovaties. Made in Germany.

1950 Muziek met een druk op de knop: Eerste bandrecorder met cassette voor thuis – Loewe Optaphon.

Sinds de oprichting 90 jaar geleden inspireert Loewe met innovaties die telkens weer als mijlpalen worden gevierd – ook op audiogebied. Perfect home entertainment vraagt immers niet alleen om haarscherp beeld, maar ook om geluid dat aan de hoogste eisen voldoet. Tot de grootste successen van Loewe behoren bijvoorbeeld de introductie van de comfortabele luidsprekerontvangst, de eerste cassettebandrecorder, de eerste Europese stereotelevisie, het eerste individualiseerbare luidsprekersysteem en ten slotte de perfecte thuisbioscoop dankzij 's wereld eerste geïntegreerde systeem met echt 3D-geluid op elke plek in de ruimte. Om steeds de beste kwaliteit te waarborgen, worden Loewe-producten van oudsher met grote vakkundigheid en uiterste precisie vervaardigd. Daarbij zorgen de modernste ­methoden ervoor dat elk apparaat en elke luidspreker ­perfect gekalibreerd de fabriek in Duitsland verlaat. De exclusiviteit van de Loewe Audiodesign-producten spreekt zowel klanten als vakmensen aan – talrijke testoverwinningen en prijzen over de hele wereld onderstrepen Loewe's grote deskundigheid op audiogebied.

1995 Grondslag voor multimedia: Kijken en luisteren op high-end-niveau – Loewe Systems.

Kwaliteit Made in Germany is en blijft de belangrijkste garantie voor perfect home entertainment.

Made in

any Gercm 1 e 923 sin

2009

2013

Stijlvol en dynamisch: Unieke elektrostatische technologie voor de hoogste ­dynamiek in een uiterst slanke behuizing – Reference Sound Stand Speaker.

Van sweet spot naar sweet space: ‘s Werelds eerste echte 3D-geluid op elke plek in de ruimte – Loewe 3D Orchestra.

17


Loewe 3D Orchestra. Productdetails.

Loewe Table Stand 3D Orchestra Speaker

Loewe Wall Mount 3D Orchestra Speaker

h 31,0 / dp 10,5

h 31,3 / dp 11,0

Loewe Floor Stand 3D Orchestra Speaker

Loewe 3D Orchestra Subwoofer

h 107,0 / dp 10,5 / vp 25,8

b 24,0 /h 24,5 / dp 26,1

Loewe 3D Orchestra IS voor Loewe Individual Slim Frame en Loewe Reference ID Loewe 3D Orchestra is in de basisuitvoering een geïntegreerd systeem en daardoor ideaal voor alle bezitters van een Loewe Individual Slim Frame of Loewe Reference ID. Loewe 3D Orchestra Controller wordt onder de kabelafdekking op de achterkant van het televisietoestel aangebracht. De stereospeaker van de tv wordt automatisch als centerspeaker aangestuurd. Het systeem wordt bediend via de afstandsbediening en de bedieningseenheid van de televisie zelf (Loewe Assist Media).

Loewe 3D Orchestra 3.1 IS 2 x 3D Orchestra Speaker 1 x 3D Orchestra Subwoofer 1 x Module 3D Orchestra Controller 1 x driehoekige meetmicrofoon

Loewe 3D Orchestra 5.1 IS 4 x 3D Orchestra Speaker 1 x 3D Orchestra Subwoofer 1 x Module 3D Orchestra Controller 1 x driehoekige meetmicrofoon

Loewe 3D Orchestra 7.1 IS

+

1 x 3D Orchestra 5.1 IS + 2 x 3D Orchestra Speaker

Afmetingen in cm: b = breedte, h = hoogte, dp = diepte product, vp = diameter/afmeting voetplaat

18


Behuizing Kleuren

Loewe 3D Orchestra. Technische informatie. Loewe 3D Orchestra IS Geïntegreerd Home Cinema Speaker System gebruikt de tv-stereospeaker als centerspeaker Geschikt voor Loewe-tv's vanaf model SL 220 en afstandsbediening Loewe Assist Ruimtelijk geluid: Breidt de sweet spot uit voor echt 3D-geluid in de hele ruimte Variabele luidsprekerconfiguratie: uitbreidbaar naargelang de ruimteafmetingen Draadloze audiosignaaloverdracht voor luidsprekers en subwoofer Loewe 3D Orchestra Speaker Actieve draadloze luidspreker met hoogwaardige klasse-D-eindtrap en open-loop-versterking 360° puntbronkarakteristiek voor flexibele opstelling Principe Puntbron, actief Nominaal vermogen/muziekvermogen (sinus/max.) 40 W / 80 W Frequentiebereik 200 Hz – 24 kHz Uitrusting Uitgerust met

Digital Audiolink

2 breedbandluidsprekers, tegengesteld ­aangedreven, voor absolute trillingsvrijheid en gering gewicht Wireless, 5,8 GHz

Accessoires Inlegwerk af fabriek

Alu Zilver

Overig Gewicht (ca.) in kg

0,7

Loewe 3D Orchestra Subwoofer Actieve draadloze subwoofer met hoogwaardige klasse-D-eindtrap en open-loop-versterking Principe 1-weg-basreflex, actief Nominaal vermogen/muziekvermogen (sinus/max.) 100 W / 200 W Frequentiebereik 45 Hz – 300 Hz (– 6 dB) Uitrusting Eindtrap Basintensiteitsregelaar Netschakelaar Signaalherkenning Digital Audiolink Uitrusting Cinch-aansluiting

Klasse D – 12 dB / + 12 dB i i Wireless, 5,8 GHz 1 basluidspreker i

Overig Gewicht (ca.) in kg

5,2

Loewe Module 3D Orchestra Controller Intelligente audio-processing Draadloze 5,8 GHz-overdracht zonder verlies, voor optimale signaalkwaliteit

Stof: Zwart Sokkel: Alu Zilver

Inlegwerk Kleuren en materialen

Alu Zilver (standaard)

Chroom gespiegeld

Eiken Licht

Ebbenhout

Inlegwerk folie Kleuren

Beige

Groen

Oranje

Turquoise

Donkerblauw

Rood

Wit

Zwart

Geel

+ individuele kleurwensen op aanvraag (RAL)

Technologische kenmerken

Meetmicrofoon Driehoeksmeting van de ruimteakoestiek voor optimaal geluid Automatische kalibratie van alle luidsprekers in het hele systeem

i = aanwezig/ingebouwd

19


Loewe Opta Benelux nv/S.A. Uilenbaan 84 2160 Wommelgem België www.loewe.tv/be-nl

Loewe Opta Nederland B.V. Postbus 1340 4700 BH Roosendaal Nederland www.loewe.tv/be-nl

Loewe Opta GmbH Industriestraße 11 96317 Kronach Duitsland www.loewe.tv/int

Technische wijzigingen, leveringsmogelijkheden en fouten voorbehouden · Art.nr. 99 005 735 · Redactiesluiting 28. 03. 2013 · Printed in Germany. Afhankelijk van de drukkwaliteit kunnen afbeeldingen van apparaten kleurafwijkingen vertonen. Een aantal kleurvarianten in de brochure komen uit het individualiseringsaanbod (RAL). Deze kleuren worden afzonderlijk vervaardigd en hebben daarom in bepaalde omstandigheden een langere levertijd. Alle in de catalogus opgenomen Loewe-producten zijn bedoeld voor privégebruik.

Loe ekf 3d orchestra nl  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you