Page 1

Pitch �Run

dt om podi

et�

Catwalk C

openhagen

Revolver K ommunikat ion Maj 2010

- Longest e ver urban c

atwalk


2

3

INDHOLD Debrief Konceptbeskrivelse Ruten Budget Add ons / Idéer Next Step Om Revolver Kommunikation

DEBRIEF 3 4 6 18 20 22 23

Mega-event i København

Tv-transmitteret event, samarbejde er indledt

Catwalk gennem indre by

Stort format

Skal være interessant for både dansk og international presse

250 modeller, heriblandt 4-6 supermodeller

Er et rekordforsøg

Generelle tilladelser til denne event er undervejs

Vi bringer modeugen ned i øjenhøjde for tilskueren

Åbenhed i budgettets opbygning

Længere end 1,5 km

Opsatte storskærme til transmission

Der forventes 60-80.000 tilskuere

Grand Finale med koncert af international kaliber

Security har høj prioritet

Projektledelse og koordinering

Presse og VIPs i indhegnede områder (gode billeder, godt udsyn)

Tovholder, kommunikation, showproduktion, venues etc.

Varetagelse af alt ”rundt om podiet”

Design af lyd, lys og scene

Budget på alt – ingen budgetramme givet


4

5

KORT GENNEMGANG AF FORLØB Opstilling af runway samt stationer starter allerede torsdag morgen, altså to dage før. På selve dagen kan en kontinuitet se således ud:

KONCEPTBESKRIVELSE Catwalk Copenhagen skal som en del af den generelle indsats være med til for alvor at sætte København på modekortet. Med eventen vil vi bringe moden ned i øjenhøjde, så befolkningen i København og alle de gæster og turister, der findes i København på kampagnedagen, kan deltage i en spektakulær og enestående event – der samtidig sætter verdensrekord for længste udendørs catwalk nogensinde: 1,74 km! Ikke URBAN versus NATURE, men URBAN and NATURE Tanken er at lave en blå runway, som illustrerer en kanal/flod gennem Strøget og indre by i Købehavn. Vi supplerer med rigtige bøgetræer, rullegræs etc. for at gengive mangfoldigheden i Danmarks natur. Dermed bringer vi naturen ind i bybilledet – træer, buske, græs og vand – for at signalere, at København er en by med alle disse naturelementer (parker, kanaler, kystlinjer, etc.). Markedsføring af København Med vores fokus på København vil vi markedsføre hovedstaden. Samtidig fokuserer vi på moden og dansk kultur generelt. I modsætning til de typiske modeevents, som er forbeholdt VIPs og indkøbere af modetøjet, vil der på Catwalk Copenhagen være tilbud til den almindelige dansker. Nøgleordet er eksklusivitet, men i øjenhøjde.

Fem udvalgte ”stationer” 250 modeller går i alt 435 km, deriblandt 4-6 VIP-modeller, for eksempel Kate Moss, Helena Christensen, etc., som vi dog anbefaler kun går strækningen ved Højbro Plads. For at få fortalt den rette engagerende historie om verdens længste catwalk skal pressen være massivt til stede. På fem velplacerede ”stationer” vil der således være opsat professionel tv-belysning og gode pladser til netop pressen i form af høje podier og VIP-områder på strategiske gode steder. Selve den tekniske løsning er af høj kvalitet.

Sminke og påklædning af de 2 x 125 modeller i henholdsvis telt på Rådhuspladsen og i Magasin. Stormagasinet er valgt, fordi vi kan forstå at det allerede er involveret i projektet og desuden danner en naturlig ramme om eventen

Start kl. 15.00 af de 2 x 125 modellers catwalk fra hver sin ende af ruten

Alle 250 modeller går de 1,74 km og ender derfor i den modsatte ende af, hvor de startede deres catwalk

Ruten inkluderer ca. 500 meter podie, som er placeret på de strategisk mest interessante steder og vil ligesom resten af ruten være dækket af gulvtæppe/løber med påtrykt Catwalk Copenhagen-logo.

Cirka midtvejs på ruten – på Højbro Plads – samles de 250 modeller. Her kan pressen tage deres billeder, og indkøberne få indtryk af tøjet

”The Grand Finale” afholdes. Her vil blandt andre Københavs City Center overrække en check til et velgørende formål, eksempelvis Bonos ”Red”-projekt

Efter finalen går alle 250 modeller resten af deres rute

Modeller samles op i busser og køres fra endestationen tilbage til startpositionen hvor de kan klæde om

Tilskuere og presse dirigeres til Christiansborg Slotsplads, hvor koncert afholdes med stort hovednavn som for eksempel Lady Gaga

Koncerten slutter kl. 18.45

Afterparty for udvalgte VIP’er og modeindkøbere kan overvejes.

Ambitionen Catwalk Copenhagen skal forene hovedstaden og bringe moden ud til folket. Dermed skaber vi en folkelig, men stadig eksklusiv event, der understreger, at København har fingeren på pulsen. BRINGING FASHION TO THE PEOPLE


6

RUTEN: 1,74 km

7


8

STATION A: “ShawarmaStrøget” Catwalken består af 50 meter podie i 40-60 centimeters højde og 2 meters bredde (evt. 1 meter grundet pladsmangel), med sort/hvide sider. Der vil dertil være rampe i begge ender, så modeller uhindret kan komme op og ned ad catwalken. Rundt om podiet opsætter vi en groundsupport, som består af en aluminiumsramme, der derefter løftes op på ben. Højden på disse ben er 4-6 meter, afhængig af butikker, skilte, gadebelysning etc. I groundsupporten monteres 575-watts hmi-lamper, som dækker podiet med den rette mængde lys til tv og stills. For publikum på Strøget giver dette et indtryk af et rigtigt modeshow. Højttalere monteres ligeledes i “groundsupporten”, hvilket giver den bedste dækning og sparer plads på jorden. I starten af denne station opsættes en pressebaggrund, eventuelt med ryggen mod Rådhuset, så vi får nogle flotte billeder af eventen. Catwalken mellem stationerne vil udelukkende bestå af tæppe sat fast direkte på fliserne. Der vil ikke være belysning, men til gengæld lyd på hele ruten.

9


10

11

STATION B: Nytorv/Gammeltorv Sløjfen rundt om springvandet består ligeledes af podier og ramper til op og ned. Der bygges en groundsupport, der følger sløjfen i det omfang, det er teknisk muligt. I denne monteres ligeledes 575-watts hmi-lamper, der dækker lysbehovet til tv, stills og presse. Baggrunden til dette kunne eventuelt være et megabanner på husfacaden, så man i skuddet får Vor Frue Kirke i baggrunden. Højden vil være 5-7 meter, afstanden til podiet vil være 1,5-2,5 meter. Lyden vil igen være placeret i groundsupporten, så vi får optimal dækning.


12

STATION C: Helligåndskirken Catwalken indledes med en rampe op til podiet inde på kirkens område. Her vil der ligeledes være en groundsupport bestående af en aluminiumskonstruktion, hvori der hænger 575-watts hmi-lamper og højttalere. Derudover vil der på området være et presseområde inklusive fotobaggrund, servering af lette drikkevarer. Der vil også være placeret luksustoiletter. Dette område vil udelukkende være for inviterede gæster og derfor være omfattet af adgangskontrol. Der uddeles armbånd i fem kategorier med farvekoder, der giver adgang til de stationer, hver især er tilknyttet.

13


14

15

STATION D: Højbro Plads Stationen består af en catwalk på ca. 30 meter, 40-60 cm høj. På hver side af denne bygges en 15 meter lang siddetribune i fire niveauer. Tribunen overdækkes med klar presenning, så det føles åbent, og der er udsigt til åben himmel. For enden af catwalk mod Christiansborg bygges en trappe/scene til alle modellerne med pressebaggrund til foto og eventuel overrækkelse af check.

Der vil på stationen være fuldt tv-lys og lyd. Denne station er for VIPs og derfor indhegnet, og der er adgangskontrol, luksustoiletter etc.


16

17

STATION E: Magasin Du Nord

GENERELT FOR HELE RUTEN

Identisk med Station A i den tekniske opbygning.

Der er lagt vægt på, at det er samme type lamper, højttalere, rig-konstruktioner også kaldet “groundsupport”, gennem hele ruten, så looket er ensartet og professionelt.

Station E er udgangspunktet for de øvrige 125 modeller, som går catwalk fra Magasin mod slutningen af Strøget ved Østergade. Som ved Station A dækkes området af fuld tv-lys, lyd, groundsupport, fotobaggrunde etc.

Sikkerhed langs ruten er en kombination af securityværn/hegn, professionelle sikkerhedsfolk og frivilligt korps.Vi er 100 % fortrolige med denne løsning. 4-6 supermodeller mandsopdækkes af sikkerhedsfolk. Derudover bør vi evt. overveje et samarbejde med et antal samaritter.


18

19

BUDGET

OPGAVE: Catwalk Copenhagen

Priserne, der er anført i budgettet, afspejler tilbud givet fra de væsentligste leverandører, samt estimerede priser på mindre poster. Vi garanterer dog at kunne afvikle inden for det her præsenterede budget.

Location

Budgettet skal forstås som en bruttoliste – altså med mulighed for at pille enkelte elementer ud eller tilføje andre. Skulle forventningen til priser ikke stemme overens med de anførte, kan alternative løsninger overvejes.

Teknik

kr. 102.000,00

Forplejning

kr. 99.610,00 kr. 1.049.250,00

Underholdning

kr. 25.000,00

Mandskab

kr. 340.000,00

Indkøb

kr. 731.698,00

Timer Revolver Kommunikation

kr. 720.000,00

Total

kr. 3.067.558,00

* Se vedlagte budget for yderligere udspecificering.


20

21

ADD-ONS: Efter event ADD-ONS: Før event I ugen/ugerne op til afviklingen af Catwalk Copenhagen laves en række markedsførende events. Disse skal have guerilla-lignende karakter, så befolkningen tror, der foregår rigtige prøver. Onsdag og torsdag Tre-fem modeller hyres til – sammen med en såkaldt ”landmåler” – at gå den planlagte rute. Modellerne er iført tøj, som for eksempel kan være lavet af genbrugspapir eller andet genbrugsmateriale. Tøjet er påskrevet ”Catwalk Copenhagen Tryouts” eller lignende opsigtsvækkende og sjovt budskab, som signalerer skitse/prøve. Med på ruten er et samplingcrew på to-tre folk, som udleverer materiale om den forestående event: Catwalk Copenhagen lørdag den 14. august, samt en cykeltaxi med et anlæg, der spiller musik. Crewet omfatter eventuelt også en instruktør, som giver modellerne instruktioner undervejs, naturligvis iscenesat. Pressen og befolkningen generelt får dermed en forsmag på, hvad der skal ske, og vi får samtidig mulighed for at afprøve eventuelle uprøvede steder, ruter, idéer etc. Varighed: 1,5 – 2 timer

Fredag På dette tidspunkt er de fleste af installationerne ved at blive opsat.Vi benytter os af et par af disse stykker runway, hvor vi igen lader et hold modeller gå catwalk – denne gang i tøj, som nu er ved at være færdigt, men stadig med knappenåle, kridtstreger osv.Vi har en stylist med og en sminkør, der jævnligt retter på modellernes tøj, hår og makeup. Desuden vil en fotograf tage billeder af modellerne, der poserer for ham. Flyers uddeles til omkringstående. Alle vores medhjælpere og holdet af hårdtarbejdende folk er i forvejen iført t-shirts med Catwalk Copenhagen-logo, så Strøget på den måde bliver plastret ind i logoet. Rationale Idéen med at afholde disse events er naturligvis at gøre opmærksom på eventen og Copenhagen Fashion Week generelt. Samtidig kan vi skabe noget anderledes i gadebilledet. Noget, man vil huske. Med flyers vil vi lokke folk ind på hjemmesider eller blot oplyse om eventens omfang, program etc. Oplysninger om rekorden og indsamling af penge fra de involverede butikker skal naturligvis også være at finde på disse flyers og på sitet, der refereres til.

En event af denne kaliber og dette økonomiske engagement bør leve videre i dagene/ugerne efter afviklingen. Hermed et par korte idéer til at lave spinoff på Catwalk Copenhagen. Doku/kollage/PR Der laves en drejebog/et manus for en brugbar og flot dokumentarfilm/kollage af Catwalk Copenhagen. Et filmhold filmer i dagene op til eventen og dokumenterer dermed opbygningen af eventen og de interessante steder i København, hvor podierne og scenerne bliver bygget. Alt dette bliver redigeret løbende. På afviklingsdagen filmer holdet selve catwalken, den intense stemning i makeupteltene, den hektiske aktivitet ved scenen, opbuddet af pressefolk og modeindkøbere, de spændte tilskuere osv. Under afviklingen af eventen fanger holdet de vigtigste elementer – med fokus på København – og samler herefter alt materiale til en reportage på ca. fem minutter fra Catwalk Copenhagen. Der kan være en speak (på engelsk) i brugbar uredigeret form til verdenspressen eller blot musik og flotte billeder. Filmen laves i to kvaliteter – en til broadcasting og en til streaming på nettet, så de forskellige interessenter kan lægge filmen op på hjemmesider/microsites, og potentielle tv-stationer kan sende hele eller dele af filmen ud i æteren. NB: Filmen kan være klar allerede samme aften!

Vi kan vælge at have interviews med arrangøren, Københavns overborgmester, Eva Kruse og/eller andre interessante personer. Denne add-on er ment som et supplement til de direkte transmissioner, dog bredere og med mulighed for at vise nøjagtig det, vi vil have fokus på. Højbro Plads Fotoudstilling på Højbro Plads med de bedste billeder taget fra luften og på jorden. Eventuelt som en konkurrence for den almindelige dansker, der sender sit bud ind til en redaktion, som udvælger de 20 bedste billeder. Vinderen bliver så udnævnt i et modeblad (mediesamarbejde) og vinder en præmie af en ikke uinteressant størrelse/art. Med disse tiltag vil vi skabe involvering og på den måde forlænge Catwalk Copenhagens levetid.


22

23

NEXT STEP

REVOLVER KOMMUNIKATION

• • • • • • • •

Vi tilbyder jer et samarbejde med en projektgruppe af dygtige, engagerede og erfarne folk fra branchen – sammensat til nøjagtig denne opgave.

Godkendelse af oplæg Godkendelse af budget Indgåelse af samarbejdsaftale Videreudvikling af idé og koncept Produktion og planlægning Teknisk iscenesættelse Afvikling Evaluering

Projektgruppen Magnus Wetterslev, teknisk projektleder og ansvarshavende Martin Sidelmann, teknisk konsulent Mikkel Lykkeaa Väisänen, administrativ projektleder og ansvarshavende Martin Morpain, konceptudvikler og Creative Director Leverandørliste (de vigtigste) Comtech – lys, scene, hands Moto – lyd Security Service – sikkerhedskonsulent KLS Digital – grafisk tryk Ovennævnte leverandører har tilkendegivet deres støtte og givet tilbud på opgaven til Revolver Kommunikation.

Alle elementer udføres på ypperligste vis, og rendyrket professionalisme vil naturligvis gennemsyre hele projektet. Dansk Mode & Textil vil derfor kunne forvente et stramt styret projekt med en kritisk tilgang til både økonomi og afvikling samt et oplysningsniveau, som afspejler ønsker og forventninger. Vi håber, at vi med dette projekt kan bidrage til det arbejde, der allerede foregår – og dermed være med til at skabe et billede af en dynamisk og interessant hovedstad, en modens højborg i Norden! God fornøjelse i udvælgelsesprocessen! Med venlig hilsen Mikkel Lykkeaa Väisänen Ansvarshavende Tlf. nr.: 2424 5717 mikkel@revolverkommunikation.dk

Magnus Wetterslev Ansvarshavende


BRINGING FASHION TO THE PEOPLE Catwalk Copenhagen skal forene hovedstaden og bringe moden ud til folket. Dermed skaber vi en folkelig, men stadig eksklusiv event, der understreger, at København har fingeren pü pulsen.

Catwalk Copenhagen  

Pitchoplæg til Copenhagen Fashion Week

Catwalk Copenhagen  

Pitchoplæg til Copenhagen Fashion Week

Advertisement