Page 1

CEO SPRAT, DVA STANA (128m2 + 30m2) U KONDINOJ ULICI, BEOGRAD - PREZENTACIJA


VELIKI STAN - Luksuzno projektovan i opremljen stan na drugom, poslednjem spratu u kući u Kondinoj ulici. Ovaj izuzetno svetao stan izgraĎen je adaptacijom polu-masarde 2009. godine sa validnom graĎevinskom dozvolom i uknjižen na 128m2 iste godine.


Jedinstveno arhitektonski projektovan, ovaj posebni prostor pruža niz pogodnosti promene rasporeda i prenamene. Unutar ove nekretnine predviĎena su i lako izvodljiva raznovrsna arhitektonska rešenja i prostorne mogućnosti.


Izuzetno kvalitetno adaptirana polu-masarda salonske zgrade u najstroĹžijem centru Begrada ima visinu unutraĹĄnjeg prostora koja varira od 1,77 do 4.2m.


Nepekidni niz prozora u duĹžini od 16m, ovom stanu daje jedinstvenu osunÄ?anost i osvetljenost jer svo vreme prati dnevno kretanje sunca po osi istok-zapad.


S jedne strane stan ima pogled je na Kondinu ulicu koja je najmanje prometna i najmirnija ulica ove centralne gradske lokacije.


S druge strane stan gleda i na unutrašnja dvorišta okolnih zgrada bogata raskošno visokim drvećem i rastinjem. Na ovoj gradjevinskoj parceli ceo unutrašnji blok izmedju Kondine i Vlajkovićeve ulice predstavlja zelenu zonu što stanu na ovakvoj lokaciji daje izuzetno miran i čist aspekt.


Ovaj moderni penthaus na atraktivnoj lokaciji u samoj blizini Narodne SkupĹĄtine nalazi se u autentiÄ?noj, predratnoj vili. Ova izuzetno privatna zgrada ima samo 3 etaĹžna vlasnika i 5 stanova.


Ova nekretnina se nalazi u predratnoj vili, izgraÄŽenoj 1936 godine sa mermernim ulazom i originalnim lusterom, prototipom osvetljenja raÄŽenim za Narodnu SkupĹĄtinu.


Ovu porodičnu kuću gradio je za sebe Vladimir Putnik, sin Vojvode Radimira Putnika koji je bio poznati beogradski elektroinžinjer. On je, izmeĎu ostalog, radio i na projektu opremanja Narodne Skupštine. U zgradi se originalno nalazio njegv projektni biro, kao i njegova rezidencija.


Ulaz - Ulazna vrata u stan su sigurnosno blindirana sa trostepenom italijanskom kasa-bravom (Bosal vrata).


Ulaz - Iz spoljnog hodnika se ulazi u ulazni hodnik sa ugradnim plakarom i vratima za toalet koji ima pripadajuću ostavu za merdevine i materijal za čišćenje.


Ulaz - Iz spoljnog hodnika se ulazi u ulazni hodnik sa ugradnim plakarom i vratima za toalet koji ima pripadajuću ostavu za merdevine i materijal za čišćenje.


Kuhinja - je ugradna i dizajnirana je za potrebe stana sa svim izvodima za sudomaĹĄinu, autonomni bojler, friĹžider, ugradnu rernu, ugradnu ploÄ?u za kuvanje, poluprofesionalni aspirator, halogena radna rasveta.


Kuhinja - Prostrana kuhinja sa trostrukim Alu vratima i direktnim izlazom na terasu (3,5m2) sa pogledom na unutrašnje dvorište i ovoj zgradi pripadajućom baštom.


Terasa - Kompletan zid kuhinje u dužini od 4m zastakljen je od poda do tavanice duplim termoizalcionim staklom i gleda na ovoj zgradi pripadajuću baštu i na unutrašnja dvorišta okolnih zgrada sa visokim drvećem i dvorišnim zelenilom.


Terasa - Na ovoj poziciji ceo blok izmedju Kondine i Vlajkovićeve ulice predstavlja zelenu zonu što stanu daje jako kvalitetan aspekt, čistoću i mir.


Kombinovani Dnevni boravak sa trpezarijom – Izuzetno svetao prostor sa tri neprekinuta vertikalna prozora koja prate celu širinu ovog prostora sa jedne strane, kao i dva velika krovna prozora sa druge strane ispod kojih se nalazi ugradna biblioteka. U okviru prostorije na bočnom zidu izveden je kaminski priključak. U ovoj, kao i u svim ostalim sobama u stanu, postavljen je hrastov parket.


Kombinovani Dnevni boravak sa trpezarijom – Izuzetno svetao prostor sa tri neprekinuta vertikalna prozora koja prate celu širinu ovog prostora sa jedne strane, kao i dva velika krovna prozora sa druge strane ispod kojih se nalazi ugradna biblioteka. U okviru prostorije na bočnom zidu izveden je kaminski priključak. U ovoj, kao i u svim ostalim sobama u stanu, postavljen je hrastov parket.


Kombinovani Dnevni boravak sa trpezarijom – Izuzetno svetao prostor sa tri neprekinuta vertikalna prozora koja prate celu širinu ovog prostora sa jedne strane, kao i dva velika krovna prozora sa druge strane ispod kojih se nalazi ugradna biblioteka. U okviru prostorije na bočnom zidu izveden je kaminski priključak. U ovoj, kao i u svim ostalim sobama u stanu, postavljen je hrastov parket.


Centralni Hodnik - DuĹžinom hodnika od poda do tavanice napravljeni su ameriÄ?ki plakari (4m duĹžine i 3m visine u dve zone).


Centralni Hodnik - OdliÄ?no osvetljen jer svetlost dolazi preko neprekidnog niza prozora postavljenih celom duĹžinom hodnika.


Kupatilo - Kupatilo ima izvedeno podno grejanje kao i dizajnirano kombinovano zonsko halogeno i Led osvetljenje. Sve instalacije vezane za bojler i izvode za veĹĄ-maĹĄine smeĹĄtene su u odvojenoj susednoj ostavi.


Kupatilo - Kupatilo u kombinaciji niske kade i tuĹĄ kabine u celosti je obloĹženo vrhunski kvalitetnim mozaik ploÄ?icama, sa tavanicom u staklu i svetlosti koja dolazi direktno od neprekidog niza prozora koji prate hodnik.


Spavaća soba - Jedan krovni prozor, ugradni plakari duĹžinom celog zida, braÄ?ni krevet.


Spavaća soba - Jedan krovni prozor, ugradni plakari duĹžinom celog zida, braÄ?ni krevet.


Spavaća soba - Jedan krovni prozor, ugradni plakari duĹžinom celog zida, braÄ?ni krevet.


Atelje - Ovaj prostor je do skora služio kao atelje. Izuzetno adaptibilna prostorija velicine 48m2 projektovana je tako da pruža niz pogodnosti promene rasporeda. Projektnim rešenjem moguće je koristi ti ga kao jednu, dve, tri ili četiri prostorije obzirom na njegovu kvadraturu.


Atelje - ÄŒetiri neprekinuta vertikalna prozora u duĹžini od 7 metara, tri krovna prozora na delu kosog krova, plus dva izuzetno velika prozora duĹžinom druge strane krova.


Atelje - Postoji i formirani mokri čvor koji ovom prostoru daje dodatne mogućnosti i namene za korišćenje


Kondina - Projekat celog sprata Ova nekretnina je kompletno uknjiĹžena i na njoj ne postoje nikakvi legalni tereti.


MALI STAN - Na ovoj poziciji ceo blok izmedju Kondine i Vlajkovićeve ulice predstavlja zelenu zonu što stanu daje jako kvalitetan aspekt, čistoću i mir.


Ovaj jako svetao stan gleda i na unutrašnja dvorišta okolnih zgrada bogata raskošno visokim drvećem i rastinjem. Na ovoj gradjevinskoj parceli ceo unutrašnji blok izmedju Kondine i Vlajkovićeve ulice predstavlja zelenu zonu što stanu na ovakvoj lokaciji daje izuzetno miran i čist aspekt.


Kombinovani Dnevni boravak sa trpezarijom iz koga se ulazi u spavaću sobu. U obe sobe, postavljen je hrastov parket.


Kupatilo - Kupatilo ima prirodnu ventilaciju. Sastoji se od tuĹĄ kabine, ugradnog lavaboa I toaleta


Kuhinja - je ugradna i dizajnirana je za potrebe stana sa svim izvodima za sudomašinu, veš mašinu, frižider, ugradnu rernu, ugradnu ploču za kuvanje, aspirator, halogena radna rasveta.


Tehnički Detalji Prilikom gradnje koristili su se najmoderniji materijali, koliko u eksterijeru, toliko i u enterijeru. Kompletna krovna konstrukcija starog drvenog krova zamenjena je najmodernijom strukturom od prenapregnutog čelika što celom krovu daje izuzetnu fleksibilnost kao i neuporedivo veću nosivost u odnosu na konvencionalna drvena rešenja. Ovo je omogućilo da duž cele ose prostora bude formiran neprekinuti niz prozora u dužini od 16 metara što kompletnom objektu daje izuzetnu prirodnu svetlost jer prati kretanje sunca u toku celoga dana. Ovo čini ovakav stan jedinstvenim u gusto naseljenom najužem centaru Beograda. Prilikom izgradnje sprovedena je vrhunska izolacija, kako zidova tako i tavanica kao i krovnih ravni. Kombinovana izolacija krova je 42cm debljine, dok su svi spoljni i noseći zidovi dodatno izolovani sa 20cm kombinovane izolacije na postojeću strukturu od cigle. Ovo prostor čini jako ekonomičnim u grejnoj sezoni. U stanu je projektovano i uraĎeno grejanje i klimatizacija koja se sastoji od relejno kontrolisanih EL-panela i dve inverter klime maksimalnog kapaciteta. Dodatno je u kupatilu izvedeno podno grejanje dok je celom dužinom olučne uvale prema Kondinoj ulici kao i u oba glavna kolektora i olučne vertikale sprovedena specijalna grejna linija koja sprečava zamrzavanje i nagomilavanje snega. Prilikom rekonstrukcije 2009. godine uraĎen je novi Schiedel-ov kaminski priključak sa pripadajućim dimnjakom promera 25cm, što omogućava širok raspon grejnih tela od kamina do instalacije bilo kog kotla za etažno centralno grejanje na čvrsto gorivo. Ovaj prostor je originalno projektovan kao višenamenski te je zbog svake moguće buduće upotrebe instalirano 5 mokrih čvorova koji su svi u funkciji. Pored velikog kupatila nalazi se prostorija koja je projektovana i izvedena kao drugo, malo tuš kupatilo. Pripadajući izvodi su za toplu i hladnu vodu, kako tuša, tako i lavaboa i kompletna autonomna kanalizaciona konekcija. Ova prostorija se trenutno koristi kao prostor za smeštaj mašina za pranje i sušenje veša. Da bi i večernje osvetljenje pratilo jedinstveno prirodno svetlo koje ovaj prostor ima, instalirana je bogata kombinovana rasveta u rasponu od individualnog dekorativnog osvetljenja, spot lampi, ambijentalnih i radnih reflektora do kontinuiranih nizova Led dioda. Ovako osvetljenje projektovano je za sve individualne zone raznih prostorija te se može kontrolisati i koristiti u različitim kombinacijama.

Sa jedne strane ovo je istinski posebna nekretnina za ovako centralnu lokaciju, koliko po svojoj jedinstveno projektovanoj prirodnoj osvetljenosti, toliko i po velikoj privatnosti jedne od poslednjih vila u najužem centru Beograda.


Krovna terasa - Velikim delom iznad ove nekretnine, a celom duĹžinom unutraĹĄnjeg aspekta zgrade locirana je krovna terasa povrĹĄine oko 120m2.


Krovna terasa - Pogled na unutrašnja dvorišta okolnih zgrada bogata raskošno visokim drvećem i rastinjem. Na ovoj gradjevinskoj parceli ceo unutrašnji blok izmedju Kondine i Vlajkovićeve ulice predstavlja zatvorenu zelenu zonu što stanu na ovakvoj lokaciji daje izuzetno tih, miran i čist aspekt.

Profile for mooro

CEO SPRAT, DVA STANA (128m2 + 30m2) U KONDINOJ ULICI, BEOGRAD - PREZENTACIJA  

CEO SPRAT, DVA STANA (128m2 + 30m2) U KONDINOJ ULICI, BEOGRAD - PREZENTACIJA  

Advertisement