Page 31

3.

De overheid doet er te weinig aan om meer gehandicapten in de branche aan het werk te krijgen.

Hier ben ik het niet mee eens. Ik vind dat de overheid zijn best doet om zo veel mogelijk capabele gehandicapten aan het werk te krijgen. De overheid betaalt deze groep werknemers in plaats van de werkgever waardoor ze het werken met gehandicapten juist steunen en stimuleren. Vaak wordt er vanuit ‘school’ stage gelopen en kunnen gehandicapten na hun stage hier blijven werken bij een bedrijf/instantie waar ze gewend zijn om met deze mensen te werken. Ik werk bij de Intertoys en ook hier werkt een jongen met een handicap, hij doet het ontzettend goed en mag ook alles doen behalve kassa draaien. 4.

Het vaak gesuggereerde “glazen plafonds” voor vrouwen bestaat niet. Ze willen, anders dan mannen, geen carrière maken.

Hier ben ik het absoluut niet mee eens. Vrouwen willen graag carriere maken en werken er harder voor dan sommige mannen. De kansen voor vrouwen om carriere te maken worden steeds kleiner of hun ontnomen. Er wordt te weinig gebruik gemaakt van de talenten van vrouwen. Bedrijven wachten tot het vanzelf beter wordt, bijvoorbeeld tot de ambitieuze twintigers van nu veertigers zijn, wat bedrijfseconomisch weer niet handig is. Vrouwen moeten in bestuurlijke of hoge functies niet langer ondergewaardeerd worden maar er moeten kansen geboden worden om te laten zien hoe hun talenten goed benut kunnen worden. 5.

Het zou makkelijker moeten worden om personeel te ontslaan.

Ik vindt dat bepaalde regelingen bij het ontslaan van personeel niet makkelijker zou moeten worden. Bij zwangere vrouwen, werknemers met weinig inkomen die je liever kwijt dan rijk bent of bij een bedrijfsherinrichting. In andere gevallen zoals: Lakse personeelsleden, fraude en diefstal vindt ik dat het makkelijker moet gaan. Bij deze lakse werknemers kom je allerlei regels tegen waardoor het erg moeilijk wordt om ze te ontslaan of dat het het bedrijf geld kost. De regels betreft het ontslaan van werknemers moet gewoon nader bekeken worden en alle feiten moet op een rijtje gezet worden, daarna kun je gaan bekijken wat er écht veranderd moet worden en wat eigenlijk niet.

Stageverslag - part 1  

Stageverslag NIEUW deel 1

Stageverslag - part 1  

Stageverslag NIEUW deel 1

Advertisement