Page 1


Inhoud: Inspiratie – Kijk, proef, en luister…. Moodboard

Horen – Geluiden in de keuken –Afzuigkappen – Afwassen

Zien – Het oog wil ook wat – Modern –Nostalgisch –Robuust - Greeploos

Proeven – Essentie van het koken - Nieuwe kook methodes

Tot slot

keuken voorbeelden


Voorbeeld Mood board


Inspiratie KIJK, VOEL, PROEF EN LUISTER

Een leuk en spannend avontuur, vol onverwachte wendingen. Laat uw fantasie de vrije loop en neem de tijd om u te oriĂŤnteren Een Moodboard is een handige en leuke manier om uw ideeĂŤn te ordenen Checklist, zet op een rijtje welke functie de keuken heeft. Situatieschets, maak een schets van de keukenruimte (plattegrond) en noteer de muurmaten. Uw budget, maak vooraf globaal een eigen begroting. Volgt u in deze gids uw gewone zintuigen. Het begint bij inspiratie en aan het einde van uw keukenaankooptraject zal het Zesde Zintuig zeggen het gevoel is goed. Kortom: er is maar een stijl bij het uitzoeken van een Moodkeuken,en dat is uw eigen stijl!!


Geluiden in de keuken Stilte is De ervaring van geen enkel geluid, of de ervaring van zo weinig geluid dat het als volledig natuurlijk en rustgevend wordt beschouwd. Stilte kan echter ook als beklemmend of bedreigend worden ervaren.

Lawaai is Een vorm van geluid die mensen als hinderlijk ervaren. Lawaai is echter een sujectieve beoordeling van geluid. Wat voor de een hinderlijk is, hoeft dat voor een ander niet te zijn.


Fluisterssssssssstil afwassen Heeft u dat wel eens moeten doen? Uw oor tegen de vaatwasser houden, of hij echt wel aanstaat.. De huidige generaties vaatwassers zijn zo stil je hoort ze amper. De stilste modellen produceren niet meer dan 40db aan geluid Sommige merken plaatsen een lampje onderop dat op de vloer schijnt wanneer het apparaat gereed is. Wist u trouwens dat het heel gewoon is tegenwoordig om uw afwas automaat op een hoger niveau in uw keuken te plannen.


Wist u dat…….

Regen 60db Branding 70db Trein 90db Straaljager 110db Pijngrens 140db

Wist u dat……

Bijna alle moderne keukens zijn voorzien van geavanceerde hulpmiddelen om geluid tegen te gaan

Wist u dat……

Ervaring van geen geluid niet betekend dat er geen geluid aanwezig is?


Stille kracht Of u nu een echte hobby kok bent, of het bereiden van de maaltijd ziet als een noodzakelijk kwaad, in beide gevallen moet het kookproces zo aangenaam mogelijk verlopen. Niemand vind het prettig om, tijdens het koken door het afzuigkap geluid te zijn afgesneden van wat er rondom gebeurt. Gelukkig zij hier oplossingen voor stil, mooi en krachtig, de adviseur van Moodkeukens kan u hier alles over vertellen.


Modern Het toppunt van Dutch Design. De greeploze deuren kunnen met, maar ook zonder greeplijst worden uitgevoerd, dankzij het toepassen van elektrische ladesystemen of tip-on laden. Hier afgebeeld in zijdeglans lakwerk, maar ook verkrijgbaar in bijvoorbeeld hoogglans, kunststof of houtfineer


Nostalgisch Door met details als handgrepen, maatvoering en kleurgebruik te variĂŤren kun je precies de gewenste uitstraling bereiken. In dit geval resulteert de combinatie van nostalgische en moderne elementen in een elegant, tijdloos keukenontwerp.


Robuust Dik eikenhoutfineer dat eerst grof gestraald is en daarna gebeitst. Een typisch voorbeeld van robuuste kwaliteit door ambachtelijk handwerk. Door hout te combineren met andere natuurlijke materialen, zoals een granieten of betonnen blad, creÍer je een keuken die staat als een huis. Ook in een kleinere ruimte kan een robuuste keuken prima tot z’n recht komen. Zeker als je stevige materialen en vormen combineert met wat subtielere accenten. Zoals op deze foto: grof eikenhoutfineer van zware kwaliteit in combinatie met wat speelsere grepen.


Greeploos Het toppunt van Dutch Design. De greeploze deuren kunnen met, maar ook zonder greeplijst worden uitgevoerd, dankzij het toepassen van elektrische ladesystemen of tip-on laden. Hier afgebeeld in hoogglans acryl, maar ook verkrijgbaar in zijdeglans en hoogglans lak, houtfineer en kunststof uitvoering Design kan heel warm zijn. Dat bewijst deze keukenopstelling, waarin strak gelakte fronten zijn afgewisseld met echt houtfineer. Een aparte maar effectieve mix van de mooiste kwaliteit materialen.


Koken met stoom Het koken met stoom is in het geheel niet nieuw. Al duidenden jaren geleden wist men in het Verre Oosten en dan vooral in China al dat koken met stoom gezonder, makkelijker en smaakvoller was dan andere bereidingswijzen. Toen deze vorm van koken naar Europa kwam was deze in beginsel voorbehouden aan een selecte groep professionals en werd het stomen vooral gebruikt in duurdere horecagelegenheden. Inmiddels is deze bereidingswijze echter ook toegankelijk geworden met de komst van de “betaalbare�stoomoven.

Belevings gids van Moodkeukens Apeldoorn  

Hier alvast een voor proefje van onze gids