Page 1

La Vall d’Uixó

festesSantAntoniAbad

1


festesSantAntoniAbad

La Vall d’Uixó

2


festesSantAntoniAbad

C

om a alcaldessa de la Vall d’Uixó és un plaer dirigir-me un any més a la gent de les festes de Sant Antoni Abad, un barri que cada mes de maig s’implica al màxim en unes celebracions que compten amb nombrosos al·licients per als veïns i veïnes de totes les edats i amb molts actes per a tots els gustos.

Sempre és una alegria retrobar-te amb amics i familiars i les festes són una de les ocasions que ho faciliten. I més al nostre poble que tant destaca pel seu caràcter obert i festiu. Este gran ambient és el que es viurà un any més als carrers del barri amb cada acte, ja siga taurí, gastronòmic, musical, infantil, religiós o cultural. Per això vull donar les gràcies i l’enhorabona a la comissió de festes que s’encarrega d’organitzar esta setmana, amb una programació molt completa. També vull posar en valor el paper dels abonats i dels col·laboradors, que són un pilar fonamental per a que totes les activitats es puguen dur a terme. Les festes de Sant Antoni Abad tampoc tindrien sentit sense la participació dels veïns i veïnes, que sempre responen a esta crida a passar-ho bé i gaudir amb bona companyia d’estos dies, que any rere any són sinònim de germanor i bon ambient. Per anar acabant, m’agradaria de nou donar les gràcies a totes les persones que fan possible esta festa ja tradicional. I també convidar a tota la gent del barri a ixir estos dies al carrer i viure cada acte amb moltes ganes. Nosaltres estarem al seu costat, com sempre fem amb la nostra col·laboració amb la Federació de Festes.

Saluda de l’Alcaldessa

La Vall d’Uixó

Tania Baños Martos

Bones festes!

3


festesSantAntoniAbad

U

na vegada més, les festes en honor a Sant Antoni Abad ja estan ací com cada mes de maig. És un orgull i estic molt il·lusionat per poder gaudir-les de nou com a regidor de Festes. Una il·lusió que també transmet la comissió de festes, gent treballadora que durant molts mesos fa una gran feina per traure endavant una variada programació que sempre agrada als veïns i veïnes del barri.

Pels carrers ja es noten les ganes de passar-ho bé, sempre amb la bona companyia d’amics, familiars, veïns i veïnes. Són dies plens de goig, d’alegria i de germanor, que junt als actes taurins, gastronòmics, musicals, religiosos, infantils i d’oci fan d’esta setmana una cita obligada al calendari i un motiu per a gaudir i oblidar durant uns moments els problemes del dia a dia. Vull possar-me a disposició de la comissió per tot allò que necessiten. Tanmateix, els felicite pel gran treball que fan any rere any. Els abonats de la festa també són part fonamental d’esta tradició, per garantir que es mantig i fer amb la seua participació que cada acte tinga raó de ser. Des dels bous al carrer, als coets, passant per la llum i els menjars típics del nostre poble, el barri ja respira la festa de Sant Antoni Abad. Per acabar, m’agradaria fer una crida a tots els veïns i veïnes a eixir als carrers i gaudir de la programació, amb pau, harmonia i moltes ganes de divertir-se. Des de l’Ajuntament i la corporació municipal estarem acompanyant-los i donant-los suport dins de les nostres possibilitats i realitzant un gran esforç en infraestructures i per a garantir la seguretat.

Saluda del Regidor de Festes

Bones festes!

Lluís Diago Montal

La Vall d’Uixó

4


festesSantAntoniAbad

saluda del capella

O

Queridos amigos:

s saludo a todos con cariño a vosotros que dentro de pocos días celebraréis con fe y devoción las fiestas en honor a San Antonio Abad. De nuevo nuestro patrón nos congrega a todos, familiares y amigos, para honrar con alegría a nuestro patrón a través de la variedad de actos que la comisión de fiestas ha organizado para este año. En el centro de nuestras fiestas se sitúa la figura San Antonio; un hombre concreto, como tú y como yo, que vivió entre los siglos III y IV en Egipto, y que, como tú y como yo, tenía un ardiente deseo de ser feliz. Cuenta la historia que un día entró en la iglesia, y dio la casualidad de que en aquel momento estaban leyendo aquellas palabras del Señor en el Evangelio: “Si quieres llegar hasta el final, vende lo que tienes, da el dinero a los pobres -así tendrás un tesoro en el cielo- y luego vente conmigo”. Antonio reconoció que esas palabras iban dirigidas a él, como camino establecido por Dios para encontrar esa plenitud de vida, salió de la Iglesia, dio sus bienes a los pobres y se retiró al desierto para llevar una vida de oración y penitencia. «Ven y sígueme» (Mt 19,21). Sí, nos “emocionamos” porque recordando la vida ejemplar de san Antonio vemos que la Iglesia tuvo muy claro el “método” desde sus orígenes: oración, oración, oración. Podrán cambiar los tiempos y las circunstancias, podrán cambiar las necesidades pastorales o, incluso, las discusiones doctrinales…, pero lo que nunca cambiará es el camino para seguir a Jesús: oración, oración, oración. ¡A Jesucristo se le sigue rezando! ¡A Dios se le conoce y se le alcanza orando! «Vende lo que tienes…». Para recorrer el camino de la oración hay que andar ligeros de equipaje. Si uno va excesivamente cargado de cosas no habla ni con Dios ni con nadie: ¡va a la suya! Aprendamos de Cristo: el Hijo del hombre, por no tener, no tuvo lugar confortable ni para nacer, ni para reclinar la cabeza durante su ministerio público, ni para morir. «Dáselo a los pobres». Quizás alguien pueda pensar que la decisión de Antonio fue una decisión demasiado “radical”, pero precisamente el verdadero amor, aquel por el que vale la pena darlo todo, es el amor auténtico, un amor firme, decidido, intocable. San Antonio no se “refugió” en el desierto para “defenderse” de la gente, sino para darse a Dios y, en Dios, entregarse a los hombres. Precisamente, allí donde estuvo acudieron muchos para compartir su camino o para recibir su consuelo y orientación. Como dice el Papa Francisco, “la oración que agrada a Dios es aquella que pasa del encuentro personal con Él a una vida consagrada al servicio de los demás”. Que San Antonio, nos otorgue a todos el don de saber amar, como él supo amar. Un fuerte abrazo para todos y felices fiestas de San Antonio

La Vall d’Uixó

Marc Estela

5


festesSantAntoniAbad

La Vall d’Uixó

6


festesSantAntoniAbad

U

n any mes, ens trobem en aquest xicotet espai aon tinc la possibilitat d’expressar-me i contar-vos a tots el que tenim preparat per a la setmana de festes.

En primer lloc, voldría agrair a tots els membres de la comissió que continúen confiant en mi per a presidir aquesta festa. Com no, gràcies també als abonats, ja que sense ells res de tot el que fem i preparem tindria sentit. No m’oblide de les cases comercials i la gent que col·labora amb nosaltres de forma desinteresada per a fer aquesta festa mes gran. Aquest any tenim preparats actes de tot tipus com ja ve sent habitual. En primer lloc, resaltaría el cartell taurí, ja que com a gran aficionat crec que es un cartell molt atractiu. En aquest punt, he d’agrair a les penyes del barri que tots els anys col·laboren adquirint bous de tan alt nivell. En segon lloc destacaría, dins dels actes culturals, el nostre concert de passdobles taurins i els sainets en valencià, dos actes que no poden faltar mai. També tindrem actes infantils per a que gaudeixen els mes menuts, i els gastronomics, com a bons vallers. No ens oblidem de tots aquells veins que ens han deixat aquest any, especialment del jove que ho ha fet recientment gaudint d’alló que mes li agradava, el bou al carrer. Descanseu en pau. Desitje que tots gaudiu d’aquesta setmana de festes, ja que la hem preparat amb molt d’esforç i apreci.

Quedeu tots convidats! Visca Sant Antoni Abad!

Saluda del President

La Vall d’Uixó

Rubén Latorre Garces

7


festesSantAntoniAbad

Visita de la Mare de Déu dels desemparats i Sant Vicent al nostre barri

La Vall d’Uixó

8


festesSantAntoniAbad

La Nostra

Comissió Vocals

Rubén Latorre Garcés

Vicepresident

Benjamín Salvador Rubert

Secretaria/Tresorera Sandra Pérez Serrano

Jose Maria Marin Manuel Aymimir Esbrí Adrián Garrido Llacer Susana Sarriá Pérez Mario Roig Sarrià Iván Roig Sarrià Raul Roig Sarriá M.Carmen Melchor Ramón Marta Martínez Melchor Lidia Díaz Martínez Victor Palmar García Montse García Rosa Juan Mechó Fenollosa Emma Lacruz Diaz Abel Pastor Carmona Mayte Ventura Mateu Josep Monton Valero Jonas Pitarch Roberto Valls Alejandro Valls Andres Velasco

La Vall d’Uixó

Vicente Rubert García Sergio Rubert García Jose Antonio Pérez Segarra Rosabel López Arnau Israel Latorre Garcés Francisco Latorre Ramos Amparo Garcés Peñarroja Ernesto Garcés Peñarroja Neus Navarro Ferreres Neus Salvador Navarro Júlia Salvador Navarro Mari Carmen Navarro Ferreres Carlos Mateu Cerdá Pablo Mateu Cerdá Manolita Agut Planelles Juan Manuel Roldán Cueco Martina Roldán Cueco Ana Camacho Martín Jose López Camacho Adriana López Camacho Ana Martínez Martín Vicente Martínez Moliner

President

9


festesSantAntoniAbad

La Vall d’Uixó

10


festesSantAntoniAbad

17 Divendres de maig A les 22.00h: “ENCESA DE L’ENLLUMENAT” al recinte de festes a càrrec del president de les festes Rubén Latorre, Pedro Mateu, Juan Mechó i D.Manuel Angel Millares. Patrocina: ALUMINIS MATEU L’acte tindrà lloc a la travessia Assumpció – Ausias March.

A les 22.30h: En la plaça de l’Assumpció. XVI FESTIVAL DE PASDOBLES TAURINS “FESTES DE SANT ANTONI” a càrrec de l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó.

La Vall d’Uixó

Col·labora Ajuntament de la Vall d’Uixó - Regidoria de Cultura i Festes

11


festesSantAntoniAbad

La Vall d’Uixó

12


festesSantAntoniAbad

18 Dissabte de maig A les 8.00h: Escampada de l’arena pel recinte de festes. A les 18.00h: BOU DE SANT ANTONI. Exhibició del bou nº 32 de la prestigiosa ramaderia de D.Manuel Angel Millares, de Trigueros (Huelva) de nom Bravucón i guarisme 3. L’eixida es realitzarà dels torils.

A les 19.00h: Bou de la reconeguda ramaderia de Hdros de D.Celestino Cuadri, de Trigueros (Huelva), de nom Artillero marcat amb el nombre 18 i guarisme 5. Patrocinat per la Penya El Plàstic. L’exida es realitzarà del carrer Espadà (Olleries).

A les 23.00h: Bou embolat de la reconeguda ramaderia de Guadalest, de Toril (Cáceres) de nom Intrépido,nombre 12 i guarisme 4.

La Vall d’Uixó

L’embolà es realitzarà a la travessia Carmen – Trinitat.

13


foto:VíctorPalmar

festesSantAntoniAbad

La Vall d’Uixó

14


La Vall d’Uixó

festesSantAntoniAbad

15


foto:VíctorPalmar

festesSantAntoniAbad

La Vall d’Uixó

16


La Vall d’Uixó

festesSantAntoniAbad

17


festesSantAntoniAbad

La Vall d’Uixó

18


festesSantAntoniAbad

19 Diumenge de maig A les 11.00h: Activitats per a xiquets i xiquetes. Concurs de dibuix taurí,davant de la comissió. Els dibuixos guanyadors tindrán un obsequi i serán publicats a la revista del 2020. A partir de les 12.00h: Recollida solidària d’aliments a favor dels mes necessitats. (els aliments replegats serán donats a Cáritas)

A les 18.30h: Ofrena a la Mare de Déu de l’Assumpció. A continuació Santa Missa presidida pel pàrroc D.Marc Estela Pujals i amenitzada per un grup d’amics del barri. Al finalitzar, solemne processó pel recinte de festes i part del recorregut parroquial acompanyada pel dolçainer i la banda Ateneu Musical Schola Cantorum.

La Vall d’Uixó

ES DEMANA LA COL·LABORACIÓ DEL VEÏNAT EN LA PARTICIPACIÓ DE LA PROCESSÓ.

19


festesSantAntoniAbad

20 Dilluns de maig A les 17.30h: Activitats per a xiquets i xiquetes: cucanyes. Hi hauran premis i una gran xocolatada (la xocolatada es servirà davant de la comissió). Les coques altes i la xocolatada són patrocinades pel forn i pastissería “CHARI”.

A les 21.00h: I SOPAR DE GERMANOR. Al carrer del Cármen, la comissió montará taules, cadires, pernil i formatge i sangría a go-go. I rifa de detalls aportats per cases comercials.

A les 22.00h: NIT DE SAINETS en valencià a càrrec del grup de teatre Schola Cantorum. En la travessia Carmen – Diputació.

La Vall d’Uixó

20


La Vall d’Uixó

festesSantAntoniAbad

21


festesSantAntoniAbad

21 Dimarts de maig A les 17.30h: Activitats per a xiquets i xiquetes: tancament infantil. Patrocinat per la revista BOUS AL CARRER. Al finalitzar la comissió repartirá orxata i fartons als assistents. Patrocina ALUMINIS MATEU.

A les 21.00h: II SOPAR DE GERMANOR de pá i porta. Al carrer Trinitat, la comissió montará taules, cadires, sangría a go-go i picoteig. A continuació BINGO POPULAR. A les 22.00h: Gran actuació musical a càrrec de Gustavo Paradís. Patrocinat per els veins del carrer Trinitat.

La Vall d’Uixó

22


La Vall d’Uixó

festesSantAntoniAbad

23


festesSantAntoniAbad

22 Dimecres de maig A les 17.30h: Activitats per a xiquets i xiquetes: parc infantil. Al carrer Ausias March.

A les 21.00h: III SOPAR DE GERMANOR: Sopar de pa i porta al carrer Àusias March. La comissió posarà a disposició taules, cadires i beguda. A continuació: Gran actuació del grup de rumbes “Konsentio”.

La Vall d’Uixó

24


festesSantAntoniAbad

23 Dijous de maig A les 18.30h: Vesprada per a la tercera edat, amb un gran ball. Es repartiran bunyols i mistela per als assistents. Actuació al carrer Àusias March.

Ball per a la tercera edat

A les 21.30h: IV SOPAR DE GERMANOR: “EMPEDRAO”, per a tots els abonats al carrer Àusias March. La comissió posarà a disposició taules, cadires, beguda i coberts. A continuació: Gran actuació musical a càrrec del GRUP NEO. II rifa de detalls aportats per les cases comercials. La comissió demana al veïnat la col·laboració en este sopar, agraint-los que es porten la cassoleta.

La Vall d’Uixó

Es demanaran els tiquets per al sopar

25


festesSantAntoniAbad

24 Divendres de maig A les 21.30h: V SOPAR DE GERMANOR: “CALDERETA DE BOU” per a tots els abonats, col·laboradors, comissions convidades i autoritats locals i veïnes al carrer Àusias March. La comissió posarà a disposició taules, cadires, beguda, coberts, plats, pà i postre.

A continuació: BINGO POPULAR per a tots els assistents i l’actuació de MI MANERA. Es demanaran els tiquets per al sopar.

La Vall d’Uixó

26


La Vall d’Uixó

festesSantAntoniAbad

27


festesSantAntoniAbad

25 Dissabte de maig A les 8.00h: Escampada de l’arena pel recinte de festes. A les 17.00h: Bou la ramaderia de D.Manuel Angel Millares, de Trigueros (Huelva) de nom Fortunito, nombre 32 i guarisme 5. L’eixida es realitzarà de la travessia Carmen - Benlliure.

A les 18.00h: Bou de la prestigiosa ramaderia de Martín Pedrés d’ Espeja (Salamanca) nom Sardinero nombre 13 i guarisme 5. Patrocinat per la penya Amics de l’Assumpció L’eixida es realitzarà al carrer Diputació.

A les 23.00h: Bou embolat de l’afamada ramaderia de Albarreal, de Zufre (Huelva) de nom Leñador, nombre 33 i guarisme 2. Patrocinat per la penya Amics de l’Assumpció. L’embolà es realitzarà a la travessia Assumpció - Diputació.

Tots els actes taurins es retransmetran en directe amb una cobertura per tot el recinte a BOUS TV (Punt 3). El plató estarà ubicat en el Carrer del Carmen, nº 77 La comissió de festes es reserva el dret d’alterar o canviar l’ordre de la programació d’acord amb les autoritats competents. Queda totalment prohibida la participación en els festejos taurins dels menors de 16 anys aixi com aquelles persones que no estiguen en plenes facultats fisiques i mentals.

A les 19.00h: Bou de la reconeguda ramaderia de Gerardo Ortega, de Santa Olalla (Huelva) de nom Barbuquillo, nombre 34 i guarisme 5. Patrocinat per la penya Gent del Bar. L’eixida es realitzarà al carrer Assumpció

La Vall d’Uixó

28


La Vall d’Uixó

festesSantAntoniAbad

29


foto:VíctorPalmar

festesSantAntoniAbad

La Vall d’Uixó

30


La Vall d’Uixó

festesSantAntoniAbad

31


festesSantAntoniAbad

La Vall d’Uixó

32


festesSantAntoniAbad

La Vall d’Uixó

foto:VíctorPalmar

33


foto:JAlcazar

festesSantAntoniAbad

La Vall d’Uixó

34


La Vall d’Uixó

festesSantAntoniAbad

35


festesSantAntoniAbad

La Vall d’Uixó

36

Profile for Monogram Produccions

Libro Fiestas Sant Antoni Abad 2019  

Libro Fiestas Sant Antoni Abad 2019  

Advertisement