Page 1

Nieuwsbrief KNHS Kring Den Bosch

Het indoorseizoen is begonnen Oktober 2012

Kampioenschappen en veel meer! Hierbij alweer de tweede nieuwsbrief van KNHS kring Den Bosch. In de afgelopen periode is veel gebeurd. Deze zomer zijn natuurlijk weer de Brabantse en Nederlandse kampioenschappen verreden, waar kring Den Bosch goed vertegenwoordigd was. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Ton Cooymans die de functie binnen het bestuur niet meer kon combineren met zijn andere bezigheden. Wij bedanken Ton en wensen hem succes in de toekomst. Ook is het allereerste kringspeldje inmiddels uitgereikt, Frank van der Doelen is naar het WK enkelspanrijders geweest en ook zal er in deze nieuwsbrief een bestuurslid zichzelf voorstellen. Lees gauw verder om te zien wie onze Nederlandse kampioen is, wie het eerste kringspeldje heeft gekregen en wat Frank van der Doelen heeft bereikt in Portugal.

Meer binnenin!

Kringbestuur Het bestuur bestaat sinds dit jaar uit de volgende personen en functieverdeling: Voorzitter: Irene Demmers Vice-voorzitter: Ton van Overbeek (tevens afvaardiging Regiobestuur) Secretaris: Ardy Koelen Penningmeester: John Dielissen Leden: Antoon Schouten Monique van Hal


Waar kun je ons vinden?

Op de foto van links naar rechts: Ton van Overbeek, Antoon Schouten, Ardy Koelen, Irene Demmers, Monique van Hal, Koos Blummel, JosĂŠ van der Biezen, Annette van Boxtel en John Dielissen.

Waar kun je ons vinden? Het bestuur en de adviseurs zijn allen nauw betrokken zijn bij de paardensport. Daarom zijn wij veel op concoursen aanwezig, soms als deelnemer, soms als begeleider of toeschouwer. Maar vaak ook als vertegenwoordiger van de kring. Je kunt ons hier altijd aanspreken. Daarnaast zijn wij als kring ook digitaal te vinden. Zo is onze site www.kringdenbosch.nl misschien al bij je bekend. Op de site is veel informatie en contactinformatie te vinden. En sinds kort zijn wij ook te vinden op Facebook: facebook.nl/knhskringdenbosch. Ook organiseren wij ieder jaar een jaarvergadering: hier is iedereen van harte welkom: verenigingen, bestuursleden en ook ruiters. Wil je meer weten over de kring of meer inzicht en inspraak in de zaken die georganiseerd / geregeld worden, dan horen, zien en spreken we jullie graag via een van bovenstaande kanalen.

WK Enkelspan Portugal Van 15 tot 19 september is in Portugal het WK enkelspan verreden. Frank van der Doelen (menner) en Peter Coppens (groom) hadden zich gekwalificeerd om mee te mogen naar Portugal. Het Nederlandse team behaalde daar een bronzen medaille en Frank en Peter behaalden individueel een mooie 8e plaats. Opmerkelijk is dat dit pas Frank zijn 2e internationale wedstrijd was. Van harte gefeliciteerd!

2


Uitslagen kampioenschappen 2012 Zoals ieder jaar zijn deze zomer de Brabantse en Nederlandse kampioenschappen verreden. Kring Den Bosch was ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd. Wij willen alle prijswinnaars van harte feliciteren met hun behaalde resultaat! Op de Brabantse kampioenschappen zijn onderstaander ruiters kampioen geworden. Gefeliciteerd allemaal! Enkele zijn ook op de Nederlandse kampioenschappen gestart. Deze resultaten zijn hieronder te vinden.

Op de Nederlandse kampioenschappen zijn 12 van ‘onze’ ruiters, 1 zestal paarden en 2 pony viertallen gestart. Lieke Bekkers is in de klasse M1 met haar pony Pablo R Nederlands kampioen geworden! Een hele goede prestatie Lieke! Daarnaast heeft Lieke met haar pony Brooklyn van de Beekerheide in de klasse L2 een 21e plaats behaald. Daan van de Sande is in de klasse Z1 met Hakoena Matata 4e geworden en viel hierdoor net buiten de prijzen. Dat verandert echter niets aan de prestatie: erg goed gedaan Daan! Lisa Bekkers is in de klasse M1 met haar D pony gestart en is hierin 5e geworden. Esther van Bergen heeft met haar C-pony een nette 8e plaats behaald in de klasse M1. In de klasse L2 heeft Britt van Santvoort met haar D-pony een 25e plaats behaald. De laatste ponydressuurruiter die van start is gegaan is Koen van de Sande, hij is in de klasse M1 gestart met zijn B-pony Roosje en is hier 11e geworden. Bij het ponyspringen zijn ook een aantal ruiters van start gegaan. Peggy Looymans is in de klasse Z gestart en heeft een 19e plaats behaald. Ze is helaas in de barrage uitgebeld. Toch goed gedaan Peggy! Levi Driessen is tevens in de klasse Z gestart met zijn pony Geotrade’s Chelsea maar is helaas uitgebeld. Ook is Levi Driessen in de klaase M gestart en is hierin kampioen geworden. Super gedaan Levi! Een week later tijdens de hippiade voor de paarden zijn Petra van Esch (dressuur), Jessy Looymans, Renee Braam en Esry Lavrijssen (springen) gestart. Petra is in de klasse Z2 4e geworden met 64.9 %. Jessy(klasse M), Renee(klasse M) en Esry(klasse L) hebben helaas geen prijs behaald op de Nederlandse kampioenschappen. Op zaterdag 22 september zijn de vier en zestallen van start gegaan. De Gelderse Boys uit Ammerzoden zijn reservekampioen geworden in de klasse L. Bij de pony’s zijn de ruiters van St. Jacobus uit Den Dungen in de klasse A/B L reservekampioen geworden. De Duinrakkertjes uit Drunen zijn met hun pony’s in de klasse L 7e geworden.

Enquête bereikbaarheid Kring Den Bosch Op dit moment loopt Manon Ivits stage bij Kring Den Bosch.  Zij onderzoekt onder andere  de bereikbaarheid van Kring Den Bosch en de interactie tussen verenigingen en ruiters. Zij  zal advies uitbrengen over de verwachtingen en verbeterpunten. Wij zijn zeer benieuwd  naar haar advies!    Alle enquêtes zijn inmiddels verwerkt maar heeft u nog vragen of opmerkingen kunt u deze  sturen naar manonivits@live.nl.   Manon zal dan haar best doen om deze in haar adviesrapport te verwerken. 

3


Even voorstellen Hallo allemaal, EĂŤn van de doelstellingen van het kringbestuur van dit jaar is om meer inzichtelijk te maken wie het kringbestuur nu eigenlijk is en wat ze doen. Daarbij hoort ook dat wij als kringbestuur onszelf aan jullie voor willen stellen. Gezichten bij namen plakken en een stukje achtergrond informatie van het bestuurslid horen

Sed tincidunt nisl a elit

daarbij. Aan mij de eer om af te trappen: Mijn naam is Irene Demmers, 33 jaar en

dan ook een aantal rechtvakken binnen deze opleiding.

moeder van Bart (4 jaar) en Imke (1 jaar).

Momenteel hou ik mij voornamelijk bezig met

Ik ben woonachtig in 's-Hertogenbosch, maar

onderwijsontwikkeling, kwaliteit van onderwijs en

lid van de Rijvereniging De Paardenvriend te

innovatie trajecten.

Nuland. Het paard waar ik op ben begonnen

Naast mijn werk volg ik de opleiding Cambridge

met rijden stond in Nuland, daar ben ik

Advanced en begin ik 1 november met de opleiding

vervolgens lid geworden en niet meer

Management en Bedrijfskunde aan Avans+.

weggegaan. Voordat ik gevraagd werd om zitting te nemen aan het kringbestuur had ik hier, heel eerlijk gezegd, nog nooit

Momenteel rij ik bijna niet, daar ik mijn grote

van gehoord. Ik merkte in mijn omgeving dat dit bij

vriend (Ambro v. Rhodium) een kleine maand

veel meer mensen het geval was en daarom maak ik mij

geleden weg heb moeten brengen. Hij had

er sterk voor om meer bekendheid en toegankelijkheid

teveel blessures om er nog bovenop te komen.

te creĂŤren voor verenigingen en ruiters. Door gebruik te

Ik reed met hem M2 dressuur en Ambro was

maken van meer hedendaagse communicatiemiddelen

gestald bij VOF de Groot in Lithoijen, een stal

hopen we dat wij als kringbestuur wat laagdrempeliger

waar ik graag kom en nog regelmatig te vinden

worden, en meer inzichtelijk te maken wat wij nu

ben.

eigenlijk doen. Ik hoop jullie te treffen op het concoursterrein! Spreek

Mijn bestuursfunctie bij de kring combineer ik

me gerust aan wanneer je een vraag hebt.

met 4 dagen werken bij Avans Hogeschool, en dan specifiek de opleiding Bedrijfskunde MER.

Groetjes Irene Demmers

Ik ben, van huis uit, juriste en doceer

4


Springwedstrijden klasse B - selectie Dit indoorseizoen worden de selectiewedstrijden voor de klasse B wederom verreden via het “nieuwe” beoordelingssysteem. Om misverstanden te voorkomen willen we graag even het volgende verduidelijken: Bij het nieuwe beoordelingssysteem kan de organiserende vereniging kiezen uit een drietal wedstrijdvariaties. De meest gebruikte / bekende variaties is de variant waarbij alle ruiters 1 ronde rijden. Of de variant waarbij de 25% van de beste combinaties nog een keer terug mogen komen om te strijden voor de winst van de rubriek. De organiserende vereniging is vrij in het kiezen van de opzet die het beste bij hun wedstrijd past. Het kan dus zijn dat de ene wedstrijd verreden wordt met een tweede ronde en een andere wedstrijd niet. Om de basis voor de afvaardiging gelijk te houden worden de selectiestanden gebaseerd op de uitslag van de eerste ronde. Het is belangrijk om te beseffen dat: - Een vereniging zelf vrij is in het kiezen van de wedstrijd opzet B-springen; - Voor de selectie geldt: de uitslag van de eerste ronde telt voor de selectie-uitslag; - De dagwinnaar hoeft dus niet altijd degene te zijn met de “winst” voor de selectie.

Altijd op de hoogte: Wil je makkelijk op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen KNHS kring Den Bosch? Volg ons dan via: www.kringdenbosch.nl www.facebook.nl/knhskringdenbosch Bij vragen kun je ook altijd een mail sturen naar: a-koelen@hotmail.com

Kringspeldje uitgereikt! Tijdens de jaarvergadering is het al even genoemd, vanaf dit jaar is het mogelijk om een speldje aan te vragen om op die manier iemand van je vereniging op een bijzondere manier in het zonnetje te zetten. Het protocol hiervoor is te vinden op onze site. Het eerste kringspeldje is uitgereikt aan Hendrik Langens. Hendrik is al 75 jaar lid van rijvereniging De Paardenvriend en ontving hiervoor deze onderscheiding. Tijdens Jumping Maasdonk werd een feestavond gehouden omdat rijvereniging De Paardenvriend 75 jaar bestaat. Het speldje werd uitgereikt door vicevoorzitter Ton van Overbeek en opgespeld door kringbestuurslid John Dielissen

Nieuwsbrief KNHS Kring Den Bosch_oktober 2012  
Nieuwsbrief KNHS Kring Den Bosch_oktober 2012  

Nieuwsbrief KNHS Kring Den Bosch. Uitgave 2 - oktober 2012.

Advertisement