Issuu on Google+

portfolio

ARCHITEKTURA WNĘTRZ / PROJEKTOWANIE MEBLII / DESIGN / GRAFIKA


RZUT

WNĘTRZA PUBLICZNE

RZUT SUFITU

PROJEKT KLUBU MUZYCZNEGO ICEclub Głównym założeniem projektu było stworzenie niecodziennego, interaktywnego, nowoczesnego wnętrza klubu muzycznego. ściany we wnętrzu obłożone zostały ekranami diodowymi, które dają idealne tło dla pojawiających sie przed nimi białych trojkątnych konstrukcji, przywodzących na myśl kry lodu. niesamowitym atutem wnętrza jest ciagła zmiana jego charakteru poprzez możliwośc zmiany aranżacji świetlnej w rytm dźwieków muzyki. Stanowisko DJ-a zostało zaakcentowane tak by relacja pomiedzy jego pracą, a tym co dzieje sie we wnętrzu została podkreślona. Ze względu na użycie dużej ilości efektów świetlnych wnętrze zostało utrzymane w bialo-czarnej kolorystyce.


RZUT

WNĘTRZA PUBLICZNE

RZUT SUFITU

PROJEKT PREFUMERI CHANEL Głównym założeniem projektowym było zaprojektowanie reprezentacyjnej, ekskluzywnej przestrzeni przeznaczonej do ekspozycji perfum marki Chanel.W tym celu we wnętrzu zostały umieszczone metalowo- szklane konstrukcje, które odpowiednio podświetlone stanowią idealne miejsce ekspozycji nowych produktów. Wnętrze zostało zróżnicowane poprzez wprowadzenie różnych typów konstrukcji. Całość wnętrza została utrzymana w surowym lecz eleganckim klimacie. Zastosowanie metalu oraz szkła w połączeniu z bielą i czernią dało pożądany efekt. Wnętrze zostało ocieplone pojawiającym się akcentem kolorystycznym, który zapobiega wytworzeniu zupełnie surowego klimatu, a zarazem idealnie podkreśla założenia projektu.

przekroje


projekty mebli projekt lady dla perfumeri


BUDYNKI PUBLICZNE

PROJEKT ZAGOSPODAROWANIA WYSPY założeniem projektu było zagospodarowanie przestrzenne wyspy znajdującej sie przy moście pomorskim we wrocławiu. głównym założeniem projektu było stworzenie obiektu kulturalnego, który swoją formą wpisze sie w zastany uklad i podkreśli jego walory. rozwiązanie przewiduje salę wystawienniczą z recepcją, szatnią oraz całym zapleczem socjalnym i administracyjnym. W założeniu został również rozważony problem parkingu oraz segregacji i wywozu nieczystości. Kształt budynku idealnie wpisuje się w ukształtowanie terenu wyspy. Dodatkowym atutem budynku jest wykożystanie jego dachu jako tarasu widokowego. Powstałe schodki tworzą miejsce wypoczynku. Jest to szczególnie ważne ze względu na usytuowanie.


WNĘTRZA PUBLICZNE

PROJEKT GALERI FOTOGRAFI głównym założeniem projektowym, było jak najwieksze wykożystanie niecodziennych walorów architektonicznych budynku. duże przeszklenie u wejścia akcentuje je i zarazem stanowi punkt charakterystyczny tego budynku zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz pomieszczenia. Wprowadzone pasy akcentują widoczne od środka schodzące ku dołowi stopnie, znajdjace sie na suficie. Przestrzeń daje ogromne możliwości wystawiennicze . układ pomieszczenia oparty na zasadzie zmniejszającego sie tunelu intryguje i skupia uwagę na eksponatach prezentowanych po obu stronach pomieszczenia. Wprowadzony lekki akcent kolorystyczny nie burzy harmonijnej przestrzeni i nie konkuruje z prezentowanymi pracami, dodaje jedynie odrobinę życia i rozbudza wnętrze.



MONIKA ZACHARA PORTFOLIO