Page 1

 WERKBOEK MONIKA KIMENAI


honderd vragen en maar tien antwoorden 1 Wat is je naam?

Jazeker. Ik kom uit de horeca en ik heb een hekel aan

Monika Zwaantina Gertruda Kimenai.

mensen die veel zeuren dus zodra er tafels verplaatst

2 3 4 5

Wat zijn je interesses? Hoe lang ben je? Wat voor kleur ogen heb je? W at voor merk tandpasta gebruik je? 6 Heb je veel gaatjes? 7 Ben je bang voor de tandarts? 8 Ben je bang voor de dokter? 9 Geloof je alternatieve geneeswijzen? 10 Wat inspireert je? Ik hou van orginaliteit en humor. Neem bijvoorbeeld Banksy die gele parkeerstrepen op de weg doortrek om er vervolgens een bloemetje ervan te maken. Geweldig! Ik geloof dat ik het wiel niet opnieuw hoef uit vinden en vind daarom artiesten als Bob Egan Popspots erg inspirerend.

11 Hoe groot is jouw familie?

Ik komt uit een redelijk samengesteld gezin. Gescheiden ouders, allebei weer weer hertrouwd, en vanuit die aftakking zijn ook weer kinderen onstaan. Opsomming: 1 paar biologische ouders, 1 paar stiefouders, 1 grote zus, 1 klein zusje, 1 stiefzusje, 1 stiefbroertje, 1 halfbroertje.

12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Kom je uit een hechte familie? Heb je zussen? Maak je daar onderscheid in? W aarom heb je voor dit vak gekozen? Wat is kenmerkend aan jou? Wat vind je leuk aan jezelf? Wat is minder leuk aan jezelf? Hoe kan je jezelf het beste omschrijven? Waar heb je een zwak voor? Ben je geĂŤmancipeerd?

moet worden werk ik net zo hard als een kerel.

22 Geloof je dat vrouwen machtig zijn? 23 Heb je altijd koude voeten? 24 Wat voor humor heb je? 25 Kan je tegen je verlies? 26 Vind jij jezelf normaal? 27 Waar heb je echt een hekel aan? 28 Geloof je in god? Eigenlijk niet. Maar als ik echt hoop op een wonder dan maak ik toch een schietgebedje. Just in case.

29 Geloof je in toeval? 30 Ben jij het eerste schaap dat over de dam gaat? 31 Waarom kijk je tv? 32 Wat is je meest voorkomende nachtmerrie? 33 Wie is mijn held(in)? 34 Waar zou je echt goed in willen zijn? 35 Rond of vierkant? 36 Als je een lelijk cadeau krijgt, zeg je daar iets van? 37 Ben je een moraalridder? 38 Wat lust je niet? 39 Wat is goor aan een gebakken ei? 40 Zou je weleens iemand willen slaan? 41 Als je leven volledig op tape zou worden gezet, zou je dan anders leven? 42 Als je moet kiezen tussen blind worden of je benen kwijt raken, wat kies je?


43 W aarom zijn mensen bang voor spinnen? 44 Denk je dat liegen helpt? Ik geloof dat liegen soms wel helpt. Om iemand te beschermen maar je moet er niet in blijven hangen en als het fout loopt moet je wel je verantwoordelijkheden nemen.

45 Sta je vaak op de weegschaal? 46 Wat eet je het liefst op brood? 47 W aar denk je aan als je in de sportschool staat? 48 Wat voor auto rijdt je? 49 Heb je vooroordelen? 50 Ben je stoer of schattig? 51 A ls je 10.000 won. Zou je dan wat wegegeven? 52 Ben je ergens allergisch voor? 53 Rook je? 54 Ben je gevoelig voor verslavingen? 55 Ben je voor of tegen verandering? 56 Drink je veel? 57 Wat doe je op vakantie? 58 A ls iemand 50 euro verliest en je ziet dat, geef je het dan terug? 59 Waar knap je op af? Ik knap af op witte sokken met korte broeken, een vieze adem, gele tanden, neppe glimlach, domme opmerkingen, als iemand serieus ingaat op mijn sarcastische opmerkingen.

60 Ben je snel boos? 61 Waar kun je heel boos om worden? 62 Kan je tegen kritiek? 63 Ben je assertief? 64 W at vindt je belangrijker een knap iemand, of iemand die lekker ruikt? 65 Zou ziet je huis eruit? 66 Heb je veel boeken/films? 67 B en je een planner of een chaotisch type? In huis ben ik chaotisch maar wat werk betreft wel een planner. Ik heb ook een hekel aan om van mijn plan af te wijken omdat ik altijd ben bang om in tijdnood te komen.

68 W at is je grootste angst op de werkvloer? 69 W aar irriteer je je aan op facebook? 70 Ben je een denker of een doener? 71 Denk je makkelijk of moeilijk?

72 Valt het jou op als je rare gedachte sprongen maakt? 73 Wat doe je als je snachts wakker ligt? 74 Wat is je ideale huis? 75 Ben je verwend? 76 Heb je meer mannelijke of vrouwlijke vrienden? 77 Ben je een dagdromer? 78 Leef ik mijn “eigen” leven? 79 Heb ik nog dromen, doelen en verlangens voor de toekomst? 80 Geloof ik dat ik ze zal waar-maken/bereiken? 81 Doe ik iets om ervoor te zorgen dat ik wil bereiken , wat? 82 Hoe lang zou ik willen leven ? Tuurlijk wil ik lang leven ligt erg aan de manier waarop. Zou het heel erg vinden als ik blind wordt, niet meer geinspireerd kunnen worden door beeld. Altijd donker. Ik ben beetje bang in het donker.

83 W ie is de meest belangrijke persoon in mijn leven? 84 Koester ik nog wrok – wat en tegen wie? 85 Hoe denk/voel ik over de dood? 86 Wat is mijn definitie van geluk? 87 Wat geeft mij plezier? 88 Hoe beschouw ik de mensheid? 89 Links of rechts? 90 Let ik erg op spelling? 91 Wat zijn voor mij de grootste spellingsfouten? Ik ben er 1 van de dubbelde spaties, kromme zinsopbouw door een zin te beginnen en halverwege weer te veranderen. Verder is een spellingscontrole nooit verkeerd.

92 Maak ik veel fouten in het leven? 93 Wat vindt ik van Duitsland? 94 Ga ik los als het nederlands elftal speelt? 95 De Olymische Spelen zijn op tv, wat kijk ik? 96 Wat wilde ik vroeger worden? 97 Waarom ben ik dat niet geworden? 98 Gebruik ik veel schoonheids-producten? 99 Ben ik veel op het internet? 100 Welke sites bezoek ik zoal?


personaldna-test you are an attentive inventor plan things

make decisions efficiently

openess to new things

trust my instinct self reliance

be myself notice concerns

visions into reality imagination

helping people

consider many alternatives people energize and excite me not limited by notions how things should be

low trust in others let emotions guide not everything under my control

pursue excitement

hesitant to trust

clearify things to others

things happen for a reason problem solving strong sense of right and wrong

understand dynamics of a situation

seeing the bigger picture

awareness of how thing function


black boxes

niet onopgemerkt voorbij

niet beperkt

denk groot

fantasierijk

vindingrijk


Een dag vol met merken


MERKANALYSE BOLLETJE


PRODUCTEN

EXTERNE COMMUNICATIE


UITERLIJK VAN BOLLETJE • ZIEN VAAK OPVALLEND EN MET EEN KNIPOOG SPEELSE VERPAKKINGEN. GEBRUIK VAN RODE KLEURVLAKKEN MET WITTE LETTERS. VOOR KINDERPRODUCTEN WORDEN VAAK VERPAKKINGEN MET ILLUSTRATIES GEMAAKT VOOR DE VOLWASSENEN WORDT MEER GEBRUIK GEMAAKT VAN FOTO’S WAAR DE NADRUK LIGT OP DE INGREDIËNTEN

• VOELEN VOELT KWALITATIEF GOED EN LEUK.

• HOREN IK WIL BOLLETJE!!!!

• PROEVEN LEKKER VOOR IEDEREEN. GROOT ASSORTIMENT ONTBIJTPRODUCTEN EN TUSSENDOORTJES.

• TAAL LIJN MET PRODUCTEN GERICHT OP KINDEREN DE “IK WIL’’ LIJN. BIJ DE VOLWASSENEN WORDEN DE PRODUCTEN AANGEPREZEN OMDAT ZE VERANTWOORD ZIJN.

• PERSONEN MOMENT-UIT-HET-LEVEN/BEKENDE NEDERLANDERS GEZINNEN AAN HET ONTBIJT. BOUWVAKKERS DIE CRACKERS ETEN ALS TUSSENDOORTJE. OOK KOMT ER IN SPOTJE VAAK EEN BAKKER VOOR WAT HET PRODCUT EEN AMBACHTELIJK GEVOEL GEEFT.


INNERLIJK VAN BOLLETJE • MERK VISIE DE AMBACHTELIJKHEID VAN HET BAKKERSVAK EN KWALITEIT VAN HET EINDPRODUCT STAAN HOOG IN HET VAANDEL BIJ BOLLETJE. ELKE DAG ACCEPTEREN WE VAAK SNELLE KARIGE OPLOSSINGEN. OOK HET ONTBIJT SCHIET VAAK TEKORT. BIJ BOLLETJE GELOVEN ZE DAT NATUURLIJKE VERSCHEIDENHEID IN HET ONTBIJT BIJDRAAGT AAN EEN GOEDE START VAN DE DAG. ZE WILLEN DE FREQUENTIE VAN EEN GOED ONTBIJT VERGROTEN, VARIATIE STIMULEREN EN WAARDE CREËREN.

• MERK MISSIE MENSEN VERANTWOORDE EN VERSCHEIDENE PRODUCTEN AANBIEDEN OM DE DAG GOED TE BEGINNEN

• MERKWAARDEN LEKKER ETEN MET EEN GOED GEVOEL. KWALITEIT. VERSCHEIDENHEID EN AMBACHTELIJKHEID

• MERK PERSOONLIJKHEID VERANTWOORD, ACTIEF, AUTHENTIEK, LEVENSGENIETER.

• MERKBELOFTE IK WIL BOLLETJE

• MERK KERNCONCEPT VERANTWOORD , LEKKER


Huisstijlanalyse Dit logo is simpel en strak maar geeft toch een subtiele verwijzing naar de branche van het merk zonder dat het een cheezy logo is geowrden.

Bij het logo van Door Rood hebben ze zoveel van de merknaam weggelaten dat er alleen de letters overblijven. Het leuke aan deze naam is dat door het omgekeerde van rood is en je dit kunt verwerken in je logo design.

Dit is een mooi voorbeeld van een flezibel logo. Wie zegt dat een appel perse rond moet zijn?....

Dit logo is heel apart en duidelijk herkenbaar. Doordat het bijzonder patroon heeft heb je veel mogelijkheden om de huisstijlelementen in andere uitingen door te voeren.

Dit logo simpel en erg duidelijk. Ook dit is een erg flexibel logo die past bij zowel schapen als mensen met enge maskers.


Visitekaartjes bijzonder door textuur, stansvormen, formaat, uitsnede en typografie


Leuke spread grapjes

Veel witruimte en grote platen


Cover met bijzondere platen... een lay-out die net anders is... en mooie kleurcontrasten


Typografie

in het wild


Moodboard digitaal


Moodboard analoog


Werkboek Branddesign Monika Kimenai  

Werkboek Branddesign Monika Kimenai

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you