Page 1

TRANEMO TIMES

05:2016


Vi är stolta att presentera vår nya logotyp! Med vår nya grafiska profil vill vi att de som köper produkter från Tranemo alltid ska känna sig trygga med att få en kvalitetsprodukt som håller högsta tekniska nivå. Vi tar alltid hänsyn till passform, funktion och komfort så att kläderna blir sköna att använda och därför ger rätt skydd när det behövs. Utöver innovativa produkter av högsta kvalitet skall vi alltid kunna erbjuda marknadens bästa rådgivning vid val av rätt skydd i rätt situation.

Tranemo tar nu ett strategiskt viktigt steg och förtydligar positioneringen som ett ledande europeiskt företag inom inherent flamskyddade arbetskläder. Vi tar användarens skydd på största allvar och arbetar mot vår nollvision - att undvika allvarliga olyckor som hade kunnat förebyggas av rätt flamskyddskläder.

Vårt lager-på-lagersystem Tranemo Skinsafe™ bygger på att summan av systemet ger ett högre skydd än summan av de individuella delarna. Vi hoppas ni vill följa med oss mot vår mission...

För att ständigt utvecklas mot nollvisionen satsar vi mycket på ett högt skydd i kläderna och att rekommendera användning av flamskyddskläder i flera lager.

Max Larsson, CEO

Allt för en säkrare arbetsplats.

ZERO SERIOUS FLAME AND HEAT RELATED INJURIES.

2


RELIABLE INNOVATIVE EXPERTS. Våra kärnvärden delas av hela Tranemos organisation, i alla länder och alla funktioner. Genom att guida oss i nuet och i framtiden hjälper de oss att sträva i samma riktning och att tillsammans skapa ett mervärde till våra kunder. Vi på Tranemo är: PÅLITLIGA • vi är en kvalitetsleverantör som ger förstklassig service till våra kunder • vi gör produkter för industriellt bruk med totalkostnaden i fokus • vi tar en aktiv roll i samhället och håller en hög nivå på etik-, kvalitets- och miljöarbete INNOVATIVA • vi tar täten i den tekniska utvecklingen av inherent flamskyddade arbetskläder • vi älskar att finna lösningar på våra kunders olösta problem • vi ser varje industris unika risker och utvecklar lösningar som fungerar i verkligheten EXPERTER • vi strävar efter att vara marknadens mest kunniga rådgivare • vi arbetar så nära med våra kunder att vi förstår grunden till deras behov • vi kan textil, efter 82 år i branschen

ADVANCED WORKWEAR I PRAKTIKEN Det är alltid lika kul när våra kunder hör av sig med positiv feedback. Nyligen kontaktades vi av Tim Coe, Building Supervisor vid skolmyndigheten i engelska Sheffield. För 8 år sedan köpte Tim sin First Grade Softshell jacka hos sin lokala återförsäljare, Progressive Safety! ”Jag ville ha en snygg jacka av bra kvalitet som jag vet kommer att hålla länge. Jag fastnade direkt för First Grade Softshell. Jag har burit den så gott som varje dag sen dess, med undantag för de dagar den varit i tvättmaskinen.”, säger Tim.

”Men härom veckan fick jag en chock - dragkedjan började krångla! Skulle jag behöva byta ut min favoritjacka efter alla dessa år? Aldrig, tänkte jag och lämnade in den för byte av dragkedja. Den jackan kan jag använda i flera år till! Visst ser den använd ut, men vilken fantastisk kvalitet – den är fortfarande min favorit efter 8 år. Jag ville bara höra av mig och tacka Tranemo för denna fantastiska jacka”, avslutar Tim. ”Vad glad man blir av så positiv feedback! Får Tim ut 8 år till av sin favoritsoftshell så ger vi honom nästa jacka i present”, säger Danny Hemmings på Tranemo Workwear LTD i Newcastle med ett leende.

3


SIX YEARS OF DEVELOPMENT – NOW IT’S OVER TO YOU.

OUTBACK HEAVY WELDING SEX ÅRS UTVECKLING

EN GOD LÅNGSIKTIG INVESTERING

Det har varit en lång och svår process att utveckla en

Outback Heavy Welding har under våra omfattande

helt ny generation av arbetskläder för tung svets. Under

användartester visat sig ha en betydligt längre livslängd

sex års tid har vi forskat, designat och testat för att nu

än de plagg man tidigare använt vid svetsarbeten. Den

äntligen kunna presentera en teknisk innovation med ett

långa hållbarheten gör att plaggen blir en god in-

unikt material som har väldigt mycket bättre användar-

vestering, vilket innebär ett förbättrat skydd och en

egenskaper.

sänkt totalkostnad.

SKYDD, HÅLLBARHET OCH KOMFORT I

Outback Heavy Welding finns att köpa i september.

VÄRLDSKLASS. Allt för en säkrare arbetsplats.

Outback Heavy Welding är tillverkad i ett nyutvecklat flamskyddat material med en unik mix av inherenta

Andningsbar design på rygg och i ärmhål för hög komfort utan att kompromissa med skyddet.

fibrer. Flamskyddet sitter i fibrernas molekylära struktur och kan därför inte tvättas eller nötas ur, till skillnad från kemiskt behandlade tyger. Plaggen kombinerar skydd

Synlig på arbetsplatsen.

och hållbarhet med en ventilerande design som gör Mjukt material gör att plagget känns lätt.

plaggen riktigt sköna att bära.

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.2

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.2 A1

Ergonomiskt förböjda ärmar ger rörelsefrihet och minskad risk att svetsloppor fastnar.

EN 13034 type PB[6]

Mycket låg krympning vid industritvätt.

God komfort och ett mycket bra skydd vid svetsarbete.

4

5535 86 Svetsjacka


TRANEMO SKINSAFE™

Vi sätter alltid användaren i centrum och designar flamskyddskläder med utgångspunkten att skydda huden. Därför rekommenderar vi alltid flamskyddade underställ under dina flamskyddade ytterkläder.

TERA TX

En komplett kollektion för alla väder med bra passform för både tjejer och killar.

TERA TX + MERINO RX, EN TRANEMO SKINSAFE™ KOMBINATION. TERA TX är vår bäst säljande inherenta flamskyddskollektion till bl a kraftindustrin och elektriker som arbetar utomhus. TERA TX materialet har hög slitstyrka samtidigt som det är väldigt lätt, mjukt och skönt att bära. Tera TX ger ett utmärkt skydd mot ljusbågeolyckor med en arc rating på 9,5 cal/cm², (PPE2). Tranemos nya miljövänligt flamskyddade ullunderställ Merino RX är designade för dig som arbetar utomhus med växlande intensitet. Merino RX värmer även när det är fuktigt, så om du svettas kommer understället ändå att värma dig även när arbetet blir mindre intensivt. Arc rating 5,5 cal/cm². Tillsammans bildar Tera TX och Merino RX en kombination i TRANEMO SKINSAFE™ där lager-på-lagersystemet ger ett betydligt högre skydd än summan av delarna. Arc rating 21,4 cal/cm².

DU ÄR VÄRD ATT SKYDDAS.

5


SKYDDSKLÄDER PÅ ANVÄNDARNAS VILLKOR. När det var dags att köpa in nya arbetskläder lät Infratek elmontörerna själva testa olika kollektioner från ett antal leverantörer innan beslutet att använda Tera TX från Tranemo fattades. Vi ställer höga krav på våra skyddskläder säger Steinar Olsen på Infratek i Oslo. Användarna fick betygsätta plaggen de testade och sedan gick vi vidare med de som fick bäst omdöme. Alla våra kläder måste vara flamskyddade. Montörerna löper en viss risk att utsättas för en ljusbågeolycka från anläggningar med högspäning. Därför måste vi ha skydd mot ljusbågeolyckor i alla tre lager, från underkläder till förstärkningsplagg och ytterplagg. Speciellt när vi arbetar med spänning (AMS). Eftersom vi är ute i trafiken kräver vi högsta varselklassning. Det är inte alltid trafikanterna saktar in där vi arbetar. Sist men inte minst är det bra att våra skyddskläder är lätta och sköna. Är de inte bekväma så används de inte och då får vi inte det skyddet vi behöver, avslutar Steinar Olsen.

N.B. Hela reportaget kan läsas i HMS magasin. 6


Arbetskläder för kvinnliga elektriker. Nu får vi äntligen arbetskläder som är designade för kvinnor, säger Magnhild Storaker som är nöjd med sina nya kläder. Leverantören har ansträngt sig för att alla skall ha plagg som passar och som är bekväma att bära. Jackan kändes mjuk och skön från början och den har en mer kvinnlig passform. Elektriker är fortfarande ett mansdominerat yrke men tjejerna blir allt fler och det är lika viktigt att de har passande skyddsplagg, från underkläderna och ut. Steinar Olsen och Magnhild Storaker

Nära samarbete med användarna. Vi arbetar nära våra användare för att utveckla så bra skyddskläder som möjligt, säger Tom Roger Melby på Tranemo Norge. Därför har vi kompletta kollektioner för kvinnor och män och för alla årstider. Vi arbetar bara med inherenta fibrer i våra material för att vara säkra på att plaggen är flamskyddade hela dess livslängd. Det var många år sedan vi slutade med kemiska flamskyddsbehandlingar på Tranemo. Användarna skall känna sig bekväma och kunna lita på skyddet i kläderna så att de kan koncentrera sig på sin arbetsuppgift. Kläderna är slitstarka och speciellt utvecklade för att Tom Roger Melby, Försäljningschef Tranemo Norge.

klara industriell tvätt och får därför en lång livslängs och bra totalekonomi, avslutar Tom Roger Melby.

7


Avs. Tranemo Textil AB Box 207 514 24 Tranemo

EN ISO 11612 IEC 61482-2 A1 B1 C1

EN 1149-5

EN ISO 20471

NYHET Långärmad flamskyddad T-shirt med påpressade stretchreflexer. Arc-Rating: 5,1 cal/cm2 Art.nr. 5072 89 55

TERA TX NON-METAL Ny metallfri inherent flamskyddad kollektion

Sverige - Huvudkontor

Danmark

Tyskland

Portugal

TRANEMO TEXTIL AB Box 207 514 24 Tranemo Phone: +46 325 799 00 Fax: +46 325 799 20 info@tranemo.com

TRANEMO WORKWEAR DANMARK A/S Farøvej 4-6 9800 Hjørring Phone: +45 96 23 44 88 Fax: +45 96 23 44 84 tranemo@tranemo.dk

TRANEMO WORKWEAR GMBH Goebenstr. 56 32051 Herford Phone: +49 5221-34692-0 Fax: +49 5221-34692-29 info@tranemo.biz

ODIN WORKWEAR AS Praceta António Almeida Costa 1 2840-069 Seixal www.odin.pt info@odinworkwear.pt

Norge

Finland

Nederländerna

TRANEMO WORKWEAR AS Duevegen 7 2016 Frogner Phone: +47-47 90 22 22 Fax: +47-63 82 09 50 post@tranemo.no

TRANEMO WORKWEAR FINLAND Oy Ab Kustaalantie 21 / Gustavsrovägen 21 65230 Vaasa / Vasa Puh / Tel: +358 400 566 636, +358 400 560 337 info@tranemo.fi

TRANEMO WORKWEAR BENELUX Ecu 41 8305 BA EMMELOORD Phone: +31 (0) 527 616534 info@tranemo.nl

Storbritannien, Irland & Island TRANEMO WORKWEAR LTD Unit 7 Easter Park Baker Road, Nelson Park West Cramlington, NE23 1WQ United Kingdom Phone: +44 1670 732 333 Fax: +44 1670 732 332 marketing@tranemo.co.uk

TRANEMO Times 05 SE  
TRANEMO Times 05 SE