Page 1

TRANEMO TIMES

05:2016


Vi er stolte av å kunne presentere Tranemo sin nye identitet og logo!

enn om du bruker kun et lag med plagg. Vi kaller vårt flere-lag-system SkinsafeTM. Tranemo sine produkter er av høyeste tekniske standard og vi har lagt stor vekt på passform, funksjon og komfort. Dette gjør at plaggene ikke kun er en beskyttelse for brukeren, de er også komfortable i bruk. Alle årstider, for kvinner og for menn. Tranemo bestreber seg på å være den beste rådgiver til enhver arbeidsplass som ønsker å velge riktig beskyttelse i alle risikomiljøer. Vi håper du blir med oss på dette oppdraget.

Tranemo tar nå et viktig strategisk steg for å befeste vår posisjon som en ledende aktør i markedet for naturlig flammehemmende arbeidstøy. For oss er beskyttelse det absolutt viktigste og vi arbeider mot vår målsetning; «null alvorlige flammeog varmerelaterte ulykker på arbeidsplassen», som kunne ha blitt forhindret ved å bruke de riktige verneklærne. Vår nye logo og identitet skal gjenspeile dette engasjementet.

Alt for en sikrere arbeidsplass.

Vi tilbyr innovative løsninger og et høyt beskyttelsesnivå i våre produkter. Ved å kombinere våre produkter vil du kunne oppnå langt høyere sertifisert beskyttelse

Max Larsson, CEO

ZERO SERIOUS FLAME AND HEAT RELATED INJURIES.

2


RÅDGIVENDE – INNOVATIVE – EKSPERTER! Tranemo Workwear deler verdier og målsetninger på tvers av alle våre datterselskaper og markeder. Dette sikrer at vi alltid leverer kvalitet og tjenester av høyeste nivå i alle disse markedene. Det sikrer også ensartethet når vi forsyner våre kunder med riktig arbeidstøy og beskyttelse for deres behov, sammen med den nødvendige kunnskapen og rådene der det er behov for dette. Disse verdiene hjelper oss også i vår fremtidige utvikling av plagg og kolleksjoner. Vi på Tranemo er: RÅDGIVENDE • • • •

vi er en kvalitetsleverandør, og har som målsetning å tilby en førsteklasses service vi holder oss oppdatert innen PVU, og deler denne kunnskapen med våre kunder vi lager produkter tilpasset industriell bruk med fokus på totalkost ved bruk vi holder de høyeste standarder når det gjelder kvalitet, miljø og etisk produksjon

INNOVATIVE • • • •

vi er i front av den tekniske utviklingen innen naturlig flammehemmende arbeidstøy vi arbeider tett med våre kunder for å kunne tilby de riktige løsningene vi utvikler tekstiler med unike egenskaper på bakgrunn av vår kjennskap til fiber og hvordan sammensetning av disse påvirker tekstilen vi forstår risikoutfordringene i de ulike industriene. På bakgrunn av dette utvikler vi løsninger som gir egnet beskyttelse og er praktiske i disse sektorene

EKSPERTER • • • •

vi bestreber oss på å være den mest kunnskapsrike produsenten av flammehemmende arbeidstøy på markedet vi arbeider tett med våre kunder for å sørge for at vi fullt ut forstår hva de har behov for vi kan hjelpe til med risikovurderinger og finne de riktige løsningene for hver kunde vi har over 80 års erfaring med å produsere funksjonelle og innovative arbeidsklær av høy kvalitet

EKSEMPEL PÅ AVANSERT ARBEIDSTØY Det er flott når en sluttbruker tar seg tid og bruker energi på å ta kontakt med oss for å gi oss positive tilbakemeldinger – vanligvis skjer dette kun når det er et problem! Vi ble nylig kontaktet av en kunde som heter Tim Coe. Han arbeider som bygningsansvarlig ved en skole i Sheffield i England. For 8 år siden kjøpte Tim en First Grade Softshelljakke 6646 fra sin lokale forhandler, Progressive Safety. «Jeg ville ha en jakke som var holdbar og som samtidig så bra ut. Jeg likte godt designen på First Grade Softshelljakken. Jeg har brukt jakken så å si hver eneste dag på jobb siden jeg kjøpte den, bortsett fra når den har vært til vask», forteller en fornøyd Tim.

Men så skjedde det kan Tim fortelle: «Forrige uke fikk jeg sjokk! Glidelåsen gikk i stykker! Jeg var skikkelig skuffet over at min gamle og trofaste jakke var ødelagt etter alle disse årene! Det var aldri snakk om å la min gamle venn havne i søplebøtte! Jeg kjøpte ny glidelås og fikk jakken reparert. Nå er den så god som ny og jeg kan bruke den i flere år fremover. Den ser nok litt slitt ut i sømmene, men det gjør ingen ting! For en utrolig kvalitet, 8 år gammel og fortsatt like god! Alt jeg kan si er takk til Tranemo for en slik fabelaktig arbeidsjakke!»

Er det ikke fantastisk å få slik positiv feedback? Varer jakken 8 år til burde vi kanskje gi han en gratis jakke, for da går han av med pensjon!

Danny Hemmings, Tranemo Workear LTD

3


SEKS ÅRS UTVIKLING – NÅ ER DET OPP TIL DEG.

OUTBACK HEAVY WELDING SEKS ÅRS UTVIKLING!

EN INVESTERING I LANGSIKTIG VERDI OG YTELSE

Det å produsere flammehemmende arbeidstøy som skal

Under omfattende testing har OUTBACK HEAVY

tåle ekstrem slitasje og industrivask er en krevende

WELDING-kolleksjonen vist seg å ha lenger levetid enn

prosess. Vi har brukt seks år med forskning, testing og

andre sammenlignbare plagg til sveising. Lang holdbar-

utvikling før vi fikk et gjennombrudd i dette konkrete

het gjør at verdien av plaggene varer mye lengre og

tilfelle. Nå er vi i mål med en unik tekstil med overlegne

reduserer den totale kostnaden.

egenskaper for sveisere. Kolleksjonen lanseres på det europeiske markedet i BESKYTTELSE, HOLDBARHET OG KOMFORT I

september.

VERDENSKLASSE Alt for en sikrer arbeidsplass.

MMed vår nye OUTBACK HEAVY WELDING-kolleksjon har vi utviklet en ny naturlig flammehemmende tekstil med en unik kombinasjon av fiber. Fordi de flammehemmende egenskapene sitter i fibrenes molekylære struktur kan de ikke vaskes eller slites bort i

Synlig på arbeid for din beskyttelse.

Klaff på rygg og åpning under armene for økt ventilasjon.

motsetning til tekstil som er behandlet med flammehemmende kjemikalier. Resultatet er en kolleksjon som kombinerer beskyttelse i verdensklassen med en forlenget levetid. Dette gjør OUTBACK HEAVY WELDING til en

Myk og komfortabel tekstil med lav gramvekt gir beste komfort for brukeren.

smartere og mer økonomisk løsning på sikt.

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.2

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.2 A1

Ergonomisk design med formsydde armer og ben for optimal komfort og bevegelighet.

EN 13034 type PB[6]

Komfortabel uten at sikkerheten forringes.

4

Minimal krymp i industrivask. 5535 86 Welding jacket


TRANEMO SKINSAFE™

Ved å starte innerst mot huden har vi satt den menneskelige kroppen i fokus når vi har designet kolleksjonene. Kombiner alltid dine naturlig flammehemmende ytterplagg med flammehemmende undertøy.

TERA TX

En omfattende kolleksjon til all slags vær og med et stort utvalg av plagg i damestørrelser.

TERA TX + MERINO RX, EN TRANEMO SKINSAFE™ KOMBINASJON. TERA TX er vår mest populære naturlig flammehemmende kolleksjon tilpasset kraftverk og industrielektrikere. Tekstilen i våre TERA TX plagg er svært lett og behagelig med lang livslengde. Våre brukere fremhever spesielt komforten som noe av det beste de har testet. TERA TX tilfredsstiller kravene for PPE 2 (Personal Protective Equipment), over 8 cal/cm². Vårt nye undertøy MERINO RX er produsert i Merino ull, perfekt for utendørs arbeid med vekslende intensitet. Undertøyet holder deg varm selv når plaggene er fuktige og om du svetter vil du ikke begynne å fryse i etterkant takket være tekstilens unike egenskaper. Kombinasjonen av disse to kolleksjonene utgjør en TRANEMO SKINSAFE™. Ved å benytte flere lag med flammehemmende plagg vil beskyttelsen øke dramatisk.

YOU ARE WORTH DEFENDING.

5


FLAMMEHEMMENDE ARBEIDSTØY PÅ BRUKERENS PREMISSER Da Infratek i Norge skulle gå til innkjøp av nytt flammehemmende arbeidstøy til sine ansatte overlot de til energimontørene selv å prøve klær fra flere potensielle leverandører. Valget ble TERA TX fra Tranemo.

Vi har store krav til det personlige verneutstyret som våre montører skal bruke sier Steinar Olsen fra Infratek Oslo. Alle våre verneklær må være flammehemmende og lysbue sertifisert. Vi trenger beskyttelse mot lysbue i alle tre lag fra undertøyet til skjorter/ gensere og yttertøyet. Ettersom vi jobber som oftest ute ved trafikkert vei har vi krav til høy synbarhet på våre verneklær. Våre jakker er synbar klasse 3 og buksene kl 1.

Steinar Olsen avslutter med at klærne er nødt til å være komfortable å bruke. Er de ikke det blir de ikke brukt og da er vitsen med verneklær borte.

NB! Historien er et utdrag av et intervju publisert i HMS Magasinet. 6


Flammehemmende arbeidstøy i damestørrelse Vi får det vi trenger av arbeidstøy sier Magnhild Storaker, energimontør i Infratek Oslo. Leverandøren har lagt seg i selen for at alle også de kvinnelige ansatte skal kunne ha god bevegelighet når de jobber ute i felten mener hun. Klærne er behagelig å ha på seg. Jakken føltes myk fra dag en mener hun. Dette skyldes at det er innsving i jakken slik at den passer bedre for oss kvinner. Når det gjelder bukse så har jeg måttet ty til herrestørrelse fordi jeg har så lange ben sier Magnhild og smiler.

I tett samarbeid med brukerne For å få best mulige løsninger for vernetøyet samarbeider vi fortløpende med brukerne sier salgssjef Tom Roger Melby hos Tranemo på Frogner i Akershus. Vi har en komplett kolleksjon fra innerst til ytterst for både menn og kvinner og for alle årstider. Siden 2006 bruker vi kun naturlige flammehemmende klesplagg det vil si plagg med tekstil uten tilsatt flammehemmende kjemikalier. Dette sikrer at plagget er flammehemmende gjennom hele sitt livsløp. Avslutningsvis minner Melby oss på at de kun leverer verneklær som er godkjent for industrivask.

7


EN ISO 11612 IEC 61482-2 A1 B1 C1

EN 1149-5

EN ISO 20471

NY Flammehemmende Hi-vis langermet t-skjorte. Transfer refleks for ekstra komfort. Arc-Rating: 5,1 cal/cm2 Art.nr. 5072 89 55

TERA TX NON-METAL Ny metallfri flammehemmende Tera TX kolleksjon

Sverige - Hovedkontor

Danmark

Tyskland

Portugal

TRANEMO TEXTIL AB Box 207 514 24 Tranemo Phone: +46 325 799 00 Fax: +46 325 799 20 info@tranemo.com

TRANEMO WORKWEAR DANMARK A/S Farøvej 4-6 9800 Hjørring Phone: +45 96 23 44 88 Fax: +45 96 23 44 84 tranemo@tranemo.dk

TRANEMO WORKWEAR GMBH Goebenstr. 56 32051 Herford Phone: +49 5221-34692-0 Fax: +49 5221-34692-29 info@tranemo.biz

ODIN WORKWEAR AS Praceta António Almeida Costa 1 2840-069 Seixal www.odin.pt info@odinworkwear.pt

Norge

Finland

Nederland

TRANEMO WORKWEAR AS Duevegen 7 2016 Frogner Phone: +47-47 90 22 22 Fax: +47-63 82 09 50 post@tranemo.no

TRANEMO WORKWEAR FINLAND Oy Ab Kustaalantie 21 / Gustavsrovägen 21 65230 Vaasa / Vasa Puh / Tel: +358 400 566 636, +358 400 560 337 info@tranemo.fi

TRANEMO WORKWEAR BENELUX Ecu 41 8305 BA EMMELOORD Phone: +31 (0) 527 616534 info@tranemo.nl

UK, Ireland & Iceland TRANEMO WORKWEAR LTD Unit 7 Easter Park Baker Road, Nelson Park West Cramlington, NE23 1WQ United Kingdom Phone: +44 1670 732 333 Fax: +44 1670 732 332 marketing@tranemo.co.uk

TRANEMO Times 05 NO