Page 1

TRANEMO ™ SKINSAFE

Lager-på-lagersystemet som är större än summan av varje enskild del.


RÄTT SÄKERHET STARTAR MED DIG Som en världsledande leverantör av inherent flamskyddade arbetskläder, förstår vi att varje plagg vi skapar måste vara av högsta kvalitet. För att uppnå vårt mål med noll allvarliga flam- och värmerelaterade arbetsolyckor krävs ett mer holistiskt synsätt. Vår lösning är att sätta dig och hur vi bäst kan skydda din hud i fokus.


VAD ÄR TRANEMO ™ SKINSAFE ? Tranemo Skinsafe™ är ett flerlagerssystem designat för att skydda användarens hud mot flamma, hetta och ljusbågeolyckor. Genom att addera flera lager skapar vi luftspalter som ökar skyddet så att systemet blir större än summan av varje enskild del. Med individen i fokus och med hänsyn till krävande arbetssituationer, har vi tagit fram en effektiv kombination av skyddslager, från huden och utåt. Hur ser din arbetsdag ut? Vilka är dina behov? Tranemo Skinsafe™ hjälper dig att möta dina dagliga utmaningar, hur tuff de än kan vara.


TRANEMO SKINSAFEâ„¢ SYSTEM

SHIELD AIR GAP

INSULATION

AIR GAP

AIR GAP

SKIN PROTECTION

YOUR SKIN


YOU

SKIN PROTECTION AIR GAP

TRANEMO SKINSAFEâ„¢

AIR


INSULATION

GAP

SHIELD

AIR GAP


THE MULTI-LAYER PROTECTION SYSTEM Tranemo Skinsafe™ är ett flerlagerssystem designat för att skydda användarens hud mot flamma, hetta och ljusbågeolyckor. Så här är det uppbyggt.

LAGER 1 – SKIN PROTECTION Vid en olycka kan fel val av underkläder leda till att tyget fattar eld och smälter in i huden. Det är därför viktigt att prioritera det innersta skyddet. Våra flamskyddade underkläder har följande fördelar: » Inherent flamskydd

» Antistatiska

» Mjuka och komfortabla

» Drar inte åt sig dålig lukt

LAGER 2 – INSULATION Ett isolerande mellanlager bör användas för att öka komforten under de kallare månaderna på året. Lagret bildar ett avstånd mellan lager 1 och 3 och isolerar därmed mot energin vid en eventuell ljusbåge, värme och låga temperaturer.

LAGER 3 – SHIELD Ytterlagrets primära funktion är att ge skydd. För att skyddskläderna ska användas dagligen bör de även ha en utmärkt passform, hög komfort, bra rörelsefrihet och goda förvaringsmöjligheter.

AIR GAP Luftspalterna som bildas mellan de olika lagren, har en låg konduktivitet av elektricitet och leder värme dåligt. Enastående egenskaper som isolerar mot kyla på vintern och ger extra säkerhet i krävande arbetssituationer.


TRANEMO ™ SKINSAFE FRÅN INSIDAN OCH UT


INIFRÅN OCH UT En kedja inte är starkare än sin svagaste länk. Därför rekommenderar vi att du använder inherenta flamskyddsplagg inifrån och ut. Du undgår då risken med bomull som brinner, polyester som smälter eller att metall överför elektrisk ström och värme. Glöm heller inte bort att skydda hela kroppen, från top till tå.

IEC 61482-2 – EN STANDARD, TVÅ TESTMETODER EN 61482-1-1 Open Arc Test Detta testar skyddsnivån av plagget med hjälp av en öppen ljusbåge. Resultatet anges i cal/cm² och värdet hjälper dig att välja rätt nivå av skydd.

EN 61482-1-2 Box Test Detta testar skyddsnivån av plagget med hjälp av en riktad ljusbåge. För att nå klass 2, krävs oftast ett system med två eller tre tyglager eller ett fodrat vinterplagg.

PPE Kategori 4 - >40 cal/cm² PPE Kategori 3 - 25-40 cal/cm²

Klass 1 – 168kJ (4kA, 400V)

PPE Kategori 2 - 8-25 cal/cm²

Klass 2 – 320kJ (7kA, 400V)

PPE Kategori 1 - 4-8 cal/cm²

CANTEX När du adderar ett mellanlager till Cantex underställ och Cantex Hi-Vis plagg, ökar skyddet ytterligare. Ett trelagersystem är den vanligaste kombinationen för stålverk och andra tunga industrier där användaren utsätts för höga nivåer av energi och värme där skydd mot värmeöverföring och ljusbåge är grundläggande. Cantex inherenta flamskyddande egenskaper utgör ditt bästa försvar mot dessa.

CANTEX JX

CANTEX PRO 145

CANTEX

ARC RATING 7 cal/cm²

ARC RATING 5,2 cal/cm²

ARC RATING 15 cal/cm²

PPE Category 1

PPE Category 1

PPE Category 2

TRANEMO SKINSAFE™ 3 LAYER SYSTEM

ARC RATING 40,7 cal/cm²

PPE Category 4


TERA TX Tera TX är vår mycket uppskattade serie flamskyddskläder för kraftindustrin och andra utomhusarbeten. När Tera TX kombineras med underställ i merinoull, får man ett skyddssystem som passar perfekt för arbete med varierande intensitet. Merinoullen värmer även om den blir fuktig eller om du svettas. Tack vare sin överlägsna funktion att bibehålla värmen kommer du inte frysa. Nedan visas några olika exempel på Tranemo Skinsafe™ system. TRANEMO SKINSAFE™ 2 LAYER SYSTEM

ARC RATING 27,9 cal/cm²

PPE Category 3

MERINO RX

MERINO TX

TERA TX

ARC RATING 5,5 cal/cm²

ARC RATING 12,7 cal/cm²

ARC RATING 9,5 cal/cm²

PPE Category 1

PPE Category 2

PPE Category 2

TRANEMO SKINSAFE™ 3 LAYER SYSTEM

ARC RATING 52 cal/cm²

PPE Category 4

TRANEMO SKINSAFE™ 2 LAYER SYSTEM

ARC RATING 33,5 cal/cm²

PPE Category 3

CANTEX JERSEY AT

CANTEX TERRY

TERA TX

ARC RATING 5,1 cal/cm²

ARC RATING 17,8 cal/cm²

ARC RATING 9,5 cal/cm²

PPE Category 1

PPE Category 2

PPE Category 2

TRANEMO SKINSAFE™ 3 LAYER SYSTEM

ARC RATING 40,5 cal/cm²

PPE Category 4


DET FLEXIBILA TRANEMO SKINSAFE™ Användandet av flera tunna lager istället för ett tjockt ger användaren ytterligare fördelar.

LÄGRE VIKT Luftspalterna i Tranemo Skinsafe™-systemet ökar skyddet mot värme, el och kyla. De bidrar också till ett system vars sammanlagda vikt är mycket lägre än vid användning av ett enda plagg med samma skydd. Den minskade vikten gör att användaren kan arbeta mer effektivt och under längre tidsintervaller.

RÖRELSEFRIHET Mjuka, tunna plagg med ergonomisk design ger en mycket bättre rörelsefrihet än tjocka och otympliga kläder. Tack vare användning av flera tunna lager kommer arbetaren känna en anmärkningsvärd skillnad i slutet av arbetsdagen.

PERFEKT PASSFORM Lager-på-lagersystemet ger användaren möjlighet att enkelt anpassa sina skyddskläder. Välj ett extra skyddande lager vid krävande väderförhållanden eller tvärtom, ta av ett lager när risknivån är lägre och temperaturen högre.


Tranemo är en ledande europeisk leverantör av inherent flamskyddade arbetskläder. Med kompetent rådgivning och innovativa produkter arbetar vi mot en nollvision av allvarliga flamrelaterade olyckor. Allt för en säkrare arbetsplats. Sedan 1934. www.tranemo.com

Tranemo Skinsafe™ SE  
Tranemo Skinsafe™ SE