Page 1

TRANEMO ™ SKINSAFE

Et lag-på-lag system med høyere grad av beskyttelse enn summen av hvert enkelt plagg for seg selv.


RIKTIG BESKYTTELSE STARTER MED DEG

Som markedsleder innen utvikling av naturlig flammehemmende arbeidsklær forstår vi at hvert plagg vi utvikler må være av høyeste kvalitet. For å oppnå vår målsetting med null alvorlige skader forårsaket av åpen flamme eller hete kreves det et mer holistisk tankesett. Vår løsning er å sette deg og hvordan vi best kan beskytte din hud i fokus.


HVA ER TRANEMO ™ SKINSAFE ? Tranemo Skinsafe™ er et system der vi setter sammen flere lag med naturlig flammehemmende plagg for å øke beskyttelsen betraktelig mot åpen flamme, hete og en eventuell lysbue. Ved å sette sammen flere lag skaper vi en avgjørende luftspalte mellom plaggene som igjen øker beskyttelsen utover det hver enkelt plagg klarer. Med individet i fokus og med hensyn til krevende arbeidssituasjoner har vi tatt frem en effektiv kombinasjon av verneplagg, fra huden og utover. Hvordan ser din arbeidsdag ut? Hva er dine behov? Tranemo Skinsafe™ hjelper deg i å møte dine daglige utfordringer uavhengig av hvor utfordrende de kan være.


TRANEMO SKINSAFEâ„¢ SYSTEM

SHIELD AIR GAP

INSULATION

AIR GAP

AIR GAP

SKIN PROTECTION

YOUR SKIN


YOU

SKIN PROTECTION AIR GAP

TRANEMO SKINSAFEâ„¢

AIR


INSULATION

GAP

SHIELD

AIR GAP


THE MULTI-LAYER PROTECTION SYSTEM Tranemo Skinsafe™ er et system av flere lag som er designet for å beskytte brukerens hud mot åpen flamme og hete. Det er bygget opp slik:

LAG 1 – SKIN PROTECTION Ved en ulykke kan bruk av feil tekstiler i brukerens undertøy lede til at plagget tar fyr eller smelter inn i huden. Det er derfor avgjørende å prioritere den beskyttelsen som sitter nærmest huden. Vårt flammehemmende undertøy har følgende egenskaper: » Naturlig flammehemmende

» Antistatiske

» Myke og komfortable

» Drar ikke til seg vond lukt

LAG 2 – INSULATION Et isolerende mellomlag bør brukes for å øke komforten i et kjøligere miljø. Laget etablerer en luftspalte mellom lag 1 og 3 og isolerer dermed mot energien ved en eventuelt lysbue, hete og ved lave temperaturer.

LAG 3 – SHIELD Ytterlagets primære funksjon er beskyttelse. For at verneklærne brukes daglig bør de ha en bra passform, høy komfort, god bevegelsesfrihet og gode lommeløsninger.

AIR GAP Luftspalten som skapes mellom de ulike lagene har en lav konduktivitet av elektrisitet og leder varme veldig dårlig. Enestående egenskaper som isolerer mot kulde på vinteren og gir ekstra sikkerhet i krevende arbeidssituasjoner.


TRANEMO â„¢ SKINSAFE FRA INNSIDEN OG UT


FRA INNSIDEN OG UT En kjede er ikke sterkere enn det svakeste leddet. Derfor anbefaler vi at du bruker naturlig flammehemmende verneklær fra innsiden og ut. Da unngår du risikoen med bomull som tar fyr, polyester som smelter eller at metall overfører elektrisitet og varme. Glem heller ikke å beskytte hele kroppen fra topp til tå.

IEC 61482-2 – EN STANDARD, TO TESTMETODER EN 61482-1-1 Open Arc Test Dette tester beskyttelsesnivået av plagg ved hjelp av en åpen lysbue. Resultatet angis i cal/cm2 og verdien hjelper deg med å velge riktig nivå på beskyttelsen. PPE Kategori 4 - >40 cal/cm²

EN 61482-1-2 Box Test Denne tester beskyttelsesnivået av plagg ved hjelp av en kontrollert og rettet lysbue. For å oppnå klasse 2 kreves oftest et system med to eller tre lag med tekstil eller et fôret vinterplagg.

PPE Kategori 3 - 25-40 cal/cm²

Klasse 1 – 168kJ (4kA, 400V)

PPE Kategori 2 - 8-25 cal/cm²

Klasse 2 – 320kJ (7kA, 400V)

PPE Kategori 1 - 4-8 cal/cm²

CANTEX Når du legger til et mellomlag til vårt Cantex undertøy og Cantex Hi-Vis plagg plagg øker du beskyttelsen ytterligere. Et trelags system er den vanligste kombinasjonen for et smelteverk og andre tunge industrier. Dette er i høyrisiko miljøer der brukeren risikerer å bli utsatt for høye verdier av energi og varme og beskyttelse mot varmeoverføring og lysbue er grunnleggende. Tranemo Skinsafe systemet på Cantex tilbyr det beste forsvar mot dette med godkjenning i kategori 4 på open arc.

CANTEX JX

CANTEX PRO 145

CANTEX

ARC RATING 7 cal/cm²

ARC RATING 5,2 cal/cm²

ARC RATING 15 cal/cm²

PPE Category 1

PPE Category 1

PPE Category 2

TRANEMO SKINSAFE™ 3 LAYER SYSTEM

ARC RATING 40,7 cal/cm²

PPE Category 4


TERA TX Tera TX er vår kolleksjon spesialutviklet og tilpasset energi og kraftindustrien. Når Tera TX kombineres med vårt undertøy i merinoull vil du få et beskyttelsessystem som er perfekt for arbeid under varierende intensitet. Merinoullen varmer selv om den blir fuktig eller om du svetter. Takket være sin overlegne funksjon for å beholde varmen kommer du ikke til å fryse. Nedenfor vises noen eksempler av Tranemo Skinsafe™ systemet på Tera TX. TRANEMO SKINSAFE™ 2 LAYER SYSTEM

ARC RATING 27,9 cal/cm²

PPE Category 3

MERINO RX

MERINO TX

TERA TX

ARC RATING 5,5 cal/cm²

ARC RATING 12,7 cal/cm²

ARC RATING 9,5 cal/cm²

PPE Category 1

PPE Category 2

PPE Category 2

TRANEMO SKINSAFE™ 3 LAYER SYSTEM

ARC RATING 52 cal/cm²

PPE Category 4

TRANEMO SKINSAFE™ 2 LAYER SYSTEM

ARC RATING 33,5 cal/cm²

PPE Category 3

CANTEX JERSEY AT

CANTEX TERRY

TERA TX

ARC RATING 5,1 cal/cm²

ARC RATING 17,8 cal/cm²

ARC RATING 9,5 cal/cm²

PPE Category 1

PPE Category 2

PPE Category 2

TRANEMO SKINSAFE™ 3 LAYER SYSTEM

ARC RATING 40,5 cal/cm²

PPE Category 4


DET FLEKSIBLE TRANEMO SKINSAFE™ Benyttelsen av flere tynne lag i stedet for en tykt gir brukeren ytterligere fordeler.

LAVERE VEKT Luftspalten som skapes i Tranemo Skinsafe™systemet øker beskyttelsen mot varme, strøm og kulde. Systemet bidrar også til at du kan bruke flere plagg med lavere vekt sammenlagt enn bruk av et plagg med samme beskyttelsen.

BEVEGELIGHET Myke, komfortable og lette plagg med ergonomisk design gir en vesentlig bedre bevegelighet enn tykke og ukomfortable klær. Takket være bruken av flere lag med tynne tekstiler vil brukeren kjenne en vesentlig forskjell ved arbeidsdagens slutt.

PERFEKT PASSFORM Lag-på-lag systemet gir brukeren mulighet til å tilpasse sine verneklær. Velg et ekstra lag beskyttelse ved høy risiko eller ved krevende klimatiske forhold. Eller ta av et lag når risikonivået er lavere og temperaturen stiger.


Tranemo er en ledende europeisk produsent av naturlig flammehemmende arbeidsklĂŚr. Med kompetent rĂĽdgiving og innovative produkter arbeider vi mot en null visjon av alvorlige flamme og hete relaterte ulykker. Alt for en sikrere arbeidsplass. Siden 1934. www.tranemo.no

Tranemo Skinsafe™ NO  
Tranemo Skinsafe™ NO