Page 1

TRANEMO ADVANCED WORKWEAR 2017 FLAME RETARDANT HIGH VISIBILITY WORK IDENTITY


2


EXPERTS IN FLAME RETARDANT WORKWEAR

3


Tranemo is een toonaangevende Europees producent van inherent vlamvertragende werkkleding. Met een hoog kennisniveau en innovatieve producten streven we naar een nul niveau van vlam- en hitte gerelateerde ongelukken. Alles voor een veilige werkomgeving. Sinds 1934.

4


6

HIGH VISIBILITY

90

WORK IDENTITY

Tranemo Skinsafeâ„¢

10

Risico inventarisatie

92

T-More

110

Risico inventarisatie

12

Gebruik

FLAME RETARDANT

108

92

Craftsman Pro

116

PPE Directive 89/686/EEC 16

PPE Directive 89/686/EEC 93

Premium Plus

122

Gebruik

21

CE-ME

94

Comfort Plus

130

Outback Heavy Welding

22

Winter

102

Comfort Light

134

Tera TX

28

Accessoires

106

White Cotton

138

Tera TX Non-Metal

40

Original Cotton

140

Cantex Hi-Vis

46

Buitenkleding

142

Cantex 57

54

Onderkleding

148

Cantex 54

60

Accessoires

150

Magma

64

Profile Flex

154

Aramide

68

On Demand

155

Edge

76

Materiaal informatie

156

Buitenkleding

78

Kwaliteit

160

Overhemden & shirts

80

Milieu

160

Onderkleding

87

CSR

161

Maattabel

162

Index

163

5


FLAME RETARDANT INHERENT VLAMVERTRAGENDE KLEDING FLAME RETARDANT bestaat uit een brede collectie vlamvertragende kleding, ontwikkeld om het allerbeste te kunnen bieden in gecertificeerde vlamvertragende veiligheidskleding. We werken continu aan productontwikkeling vanwege het feit dat de gestelde eisen aan EN-gecertificeerde kleding constant naar boven worden bijgesteld. Flame Retardant

6

6

Cantex 57

54

Tranemo Skinsafe™

10

Cantex 54

60

Risico inventarisatie

12

Magma 64

PPE Directive 89/686/EEC 16

Aramide

68

Gebruik

21

Edge 76

Outback Heavy Welding

22

Winter 78

Tera TX

28

Overhemden & shirts

80

Tera TX Non-Metal

40

Onderkleding

87

Cantex Hi-Vis

46


7


FLAME RETARDANT

Vlamvertragende vezels van de hoogste kwaliteit. De kleding biedt u permanente vlamvertragende bescherming voor de gehele levensduur van het kledingstuk. Vanuit dezelfde gedachte, geloven wij niet in een multi-norm concept, dat ÊÊn kledingstuk volstaat voor alle risico’s en sectoren. Wij ontwikkelen unieke oplossingen met hoge functionaliteit voor elke unieke risico inventarisatie zonder concessies te doen aan uw veiligheid.

8


FLAME RETARDANT

Inherent vlamvertragende kleding Tranemo produceert uitsluitend inherent vlamvertragende kleding die de drager voorziet van een kledingstuk dat gedurende de gehele levensduur optimale bescherming biedt. De vlamvertragende eigenschappen zitten in de moleculaire opbouw van de vezels en verdwijnen niet door slijtage of wassen. Andere voordelen zijn comfort, lichtgewicht en duurzaamheid van de vezel, in combinatie met het permanent vlamvertragend zijn.

Persoonlijk Bescherming Systeem Tranemo streeft ernaar het aantal werk gerelateerde ongevallen als gevolg van vlammen en hitte tot een minimum te beperken. De juiste kledingkeuze kan levensreddend zijn. De combinatie van de kleding bepaalt het beschermingsniveau. Ons bescherming systeem werkt van binnen (huid) naar buiten. Tranemo adviseert haar klanten ten aanzien van het gebruik van FR onderkleding, oplossingen voor alle jaargetijden, oplossingen voor diverse werkzaamheden en natuurlijk specifieke oplossingen voor heren en dames.

Draagtest In samenwerking met grote eindgebruikers doen we draagtesten om er zeker van te zijn dat de kleding voldoet aan alle gestelde eisen van de gebruiker en dat de kleding voor de praktijk geschikt is. Comfort en ergonomische aspecten zijn vaak de reden voor onjuist gebruik of niet dragen van de beschermende kleding.

Wasserij We adviseren indien mogelijk de kleding industrieel te laten reinigen, om er zeker van te zijn dat de kleding schoon en veilig blijft. Al onze doeken en accessoires worden uitvoerig getest. Bij voorkeur werken we hierbij samen met onze professionele wasserij klanten, zodat we een betrouwbaar testresultaat ontvangen. We verzorgen ook interne was testen voordat een productie wordt opgestart. Op deze manier waarborgen we de hoge kwaliteit van onze doeken en reflectie striping.

Dames veiligheidskleding Voor de veiligheid is het van cruciaal belang dat de juiste veiligheidskleding wordt gekozen en dat het goed past. Comfort en ergonomische aspecten zijn vaak de reden voor onjuist gebruik of niet dragen van de beschermende kleding. Dit is de reden dat Tranemo een brede collectie damesmodellen in haar collecties heeft opgenomen.

9


FLAME RETARDANT

TRANEMO SKINSAFE™ HET LAAG-OP-LAAG PROTECTIE SYSTEEM Tranemo Skinsafe™ is de naam van ons laag-op-laag systeem, dat beschermt tegen vlammen, hitte en elektrische vlamboog ongevallen. Uitgangspunt bij het ontwerp is de huid, het menselijk individu als centrale focus. Het gebruik van meerdere dunne lagen in plaats van één dikke laag biedt de drager vlamvertragende veiligheidskleding, welke licht is en meer bewegingsvrijheid geeft. Dit leidt ertoe dat de gebruiker zijn werk effectiever en voor een langere periode achter elkaar kan doen.

BUITENLAAG LUCHT

ISOLATIE

LUCHT

LUCHT

HUID BESCHERMING

UW HUID

10


FLAME RETARDANT

LAAG 1 – HUID BESCHERMING Wanneer een ongeval zich voordoet en men verkeerde onderkleding draagt, kan dit direct leiden tot ontbranding van de stof en insmelten in de huid. Om hiertegen te beschermen, heeft onze vlamvertragende onderkleding de volgende voordelen: • • • •

Inherent vlamvertragend Zacht en comfortabel Antistatisch Geeft geen nare geur af

LAAG 2 – ISOLATIE Een isolerende tussenlaag moet bijdragen aan een verhoging van het comfort gedurende de koudere maanden van het jaar. Deze laag creëert een ruimte tussen laag 1 en 3 en werkt isolerend tegen elektriciteit en hitte, als ook tegen lagere temperaturen.

LAAG 3 – BUITENLAAG De voornaamste functie van elke buitenlaag moet bescherming zijn – echter, om elke dag te dragen moet deze kleding ook prettig zitten, comfort en bewegingsvrijheid bieden en voldoen aan praktische eigenschappen zoals ruimte om zaken te kunnen opbergen.

LUCHT De lucht tunnels tussen de lagen van het Tranemo Skinsafe™ systeem zorgen voor een lage geleiding van elektriciteit en hitte. Enerzijds biedt het extra isolatie tegen kou in de winter en anderzijds extra bescherming in allerlei werkomstandigheden.

YOU

SKIN PROTECTION AIR GAP

INSULATION

AIR GAP

SHIELD

AIR GAP

TRANEMO SKINSAFE™

11


FLAME RETARDANT

RISICO INVENTARISATIE Elk bedrijf is verantwoordelijk voor het maken van haar eigen risico inventarisatie en het beschikbaar stellen van de juiste PBM’s voor werk gerelateerde risico’s voor haar werknemers. Wanneer de eindgebruiker ons benadert met haar risico inventarisatie en wellicht met een onopgelost probleem, proberen wij de juiste oplossing te vinden die veilig en comfortabel is in de dagelijkse werkzaamheden. We ontwikkelen functionaliteit en bescherming conform de normering en gaan vaak verder dan wat wordt gevraagd.

Elektrische vlamboog Risico Inventarisatie • • • • • •

Vlamboog Gesmolten metaalspatten Stralingswarmte Confectiewarmte Elektrische schok Drukgolf

• • • • •

Geluidsoverlast Optische straling Giftige gassen Vlammen & hitte Transport ongevallen (buiten werkzaamheden)

Tranemo Risico Inventarisatie Wanneer men werkt als elektro technieker moet de kleding voldoen aan de normering EN ISO 11612 in combinatie met IEC 61482-2, omdat het risico van een vlamboog bestaat. Wanneer de werkzaamheden buiten worden verricht, kunnen eisen worden gesteld aan de zichtbaarheid, EN ISO 20471. In geval van een elektrische vlamboog wordt de kleding blootgesteld aan diverse gevaren. Deze gevaren kunnen door een juist ontwerp van de kleding zo veel mogelijk worden geminimaliseerd. We adviseren een buitenste laag die voldoet aan de PPE categorie 2 met een ARC RATING (ATPV of EBT50 waarde) boven 8 cal/cm². Op al onze vlamboogkleding staat de ARC RATING waarde vermeld op het label aan de buitenzijde. Zo kan men eenvoudig het juiste kledingstuk kiezen.

TRANEMO SKINSAFE™ systeem: Laag 1 Laag 2 Merino RX Merino TX

Laag 3 Tera TX Tera TX Non-Metal

TRANEMO SKINSAFE™ ARC RATING 52 cal/cm² PPE Category 4

12


FLAME RETARDANT

Gesmolten ijzer en aluminium Risico Inventarisatie • • • • •

Gesmolten metaalspatten Vlammen & hitte Hitte stress Vlamboog (incidenteel) Transport ongevallen (beperkt)

Tranemo Risico Inventarisatie Wanneer gewerkt wordt met gesmolten ijzer of metaal is kleding vereist die gecertificeerd is conform EN ISO 11612 E3. Wanneer men werkt als (her)smelter met gesmolten aluminium is kleding nodig die is genormeerd volgens EN ISO 11612 D3. Andere metalen of legeringen hebben verschillende smelt temperaturen, viscositeit en productie processen en stellen de veiligheidskleding voor verschillende uitdagingen. Gesmolten metaal dat aan de kleding blijft kleven, kan brandwonden veroorzaken. We ontwerpen onze kleding dusdanig dat dat risico wordt geminimaliseerd. De normering stelt eisen aan het ontwerp, zoals afgedekte zakken en verdekte metalen delen. Dit biedt in veel gevallen onvoldoende bescherming, maar met het juiste design voorkomen we warmte transport door het kledingstuk. We plaatsen de reflectie striping op de plaatsen die het minst worden blootgesteld aan gesmolten metaal spatten. Wanneer u werkt met andere gesmolten metalen, vraagt u ons dan gerust om advies en wij helpen u te zoeken naar de juiste oplossing voor uw situatie.

Gesmolten ijzer TRANEMO SKINSAFE™ systeem:

Gesmolten aluminium TRANEMO SKINSAFE™ systeem:

Laag 1 Cantex JX

Laag 2 Cantex 57 Cantex 54

Laag 1 Cantex JX Merino RX

Laag 2 Magma

13


FLAME RETARDANT

Lassen

ATEX

Risico Inventarisatie

Risico Inventarisatie

• Lasspatten • Vlammen & Hitte • Hitte stress

• Explosie risico / ATEX- omgeving

Tranemo Risico Inventarisatie

Tranemo Risico Inventarisatie

Wanneer de hele dag zware laswerkzaamheden worden uitgevoerd, is kleding benodigd die is gecertificeerd conform EN ISO 11611 klasse 2; dit is het hoogste beschermingsniveau in combinatie met EN ISO 11612. Het ontwerp moet aan strenge eisen binnen de EN normering voldoen, om ervoor te zorgen dat lasspatten zich niet aan de kleding vastzetten of niet in een open zak kunnen vallen. De UV en hitte straling veroorzaken hitte stress bij de drager en stellen de kleding voor grote uitdagingen. We hebben verdekte ventilatie aan de kleding toegevoegd om het gebruikerscomfort te verhogen.

Indien men werkt in een ATEX-omgeving moet de kleding genormeerd zijn volgens EN ISO 11612 in combinatie met EN 1149-5. Dit, om er zeker van te zijn dat het kledingstuk geen vonken veroorzaakt, wat een eventuele explosie tot gevolg kan hebben. Dit is van groot belang in o.a. de petrochemische industrie, nutsbedrijven, industrieel onderhoud en in andere explosieve werkomgevingen. Het merendeel van onze vlamvertragende kleding is EN 1149-5 gecertificeerd en is voorzien van antistatische vezels. Alle metalen delen zijn bedekt zoals de normering voorschrijft. Onze Tera TX Non-Metal collectie is voorzien van Hi-Vis details en zeer geschikt voor ATEX omgevingen.

TRANEMO SKINSAFE™ systeem:

14

Laag 1 Cantex JX

Laag 2 Outback Heavy Welding

TRANEMO SKINSAFE™ systeem: Laag 1 Merino RX

Laag 2 Merino TX

Laag 3 Tera TX Non-Metal


FLAME RETARDANT

Petrochemie

Transport

Risico Inventarisatie

Risico Inventarisatie

• • • • •

• Transport ongevallen

Explosie risico / ATEX- omgeving Vlammen & hitte Chemicaliënspatten Transport ongevallen (beperkt) Vlamboog (Industriële elektro technieker)

Tranemo Risico Inventarisatie Bij werkzaamheden in de petrochemie is kleding vereist die voldoet aan EN ISO 11612, EN 1149-5, EN ISO 20471 (en IEC 61482-2 voor industriële elektro technieker). Werkzaamheden in een explosieve/ ATEX omgeving stellen verschillende eisen aan de kleding. De juiste kledingkeuze kan levensreddend zijn. Wanneer het risico aanwezig is van chemische spatten, is een EN 13034 gecertificeerd kledingstuk vereist.

Tranemo Risico Inventarisatie Wanneer vlamvertragende kleding wordt gedragen bij buitenwerkzaamheden nabij verkeer moet de kleding voldaan aan EN ISO 20471. Hoe hoger het risico, des te hoger de Hi-Vis klasse van het kledingstuk. De mate van bescherming dient vastgesteld te zijn in de risico inventarisatie.

TRANEMO SKINSAFE™ systeem: Laag 1 Cantex JX

Laag 2 Laag 3 Cantex Pro 145 Tera TX Non-Metal Cantex Terry Zichtbaarheid overdag door de fluorescerende stof en zichtbaarheid bij schemer/donker door de reflectie striping Meer hierover op de High Visibility pagina’s 92 en 93.

15


FLAME RETARDANT

PPE DIRECTIVE 89/686/EEC De voornaamste reden om vlamvertragende kleding te dragen is om er zeker van te zijn dat de kleding geen vlam vat en/of de drager tijd te geven om in geval van een incident naar een veilige plek te gaan. Er zijn verschillende normeringen en symbolen voor de diverse risico’s en we willen er zeker van zijn dat u de juiste combinatie kiest, aansluitend op uw risico inventarisatie. Al onze PPE-kleding (PPE=Personal Protective Equipment) volgt de EU Directive 89/686/EEC en de meest actuele Europese (EN) normeringen voor PPE-kleding opgenomen in de Directive. Er zijn 3 categorieën binnen de Directive; Categorie I - laag risico op verwonding (bijv. bescherming tegen regen EN 343) Categorie II - risico op verwonding (bijv. EN ISO 11612 A, B, C, hitte & vlammen) Categorie III - hoog risico op verwonding (bijv. vlamboog IEC 61482-2, gesmolten metaal EN ISO 11612 D3 E3). Onze Categorie III kleding heeft een productie kwaliteit monitoring systeem (11B) om te verzekeren dat de kleding veilig is om te dragen. Het is CE0403 gemarkeerd door onze Notified Body, FIOH. N.B: De nieuwe PPE Verordening (EU)2016/425 is goedgekeurd en met ingang van april 2018 kunnen we onze kleding volgens deze Wetgeving certificeren. We zullen onze certificering aanpassen wanneer het certificaat verloopt.

VLAMBOOG IEC 61482-2 EN 61482-1-1 EN 61482-1-2

HITTE & VLAMMEN

ATEX EN 1149-5

LASSEN

CHEMICALIËN

EN ISO 11611

EN 13034

EN ISO 11612

FR ACCESSOIRES EN ISO 14116

ZICHTBAAR BIJ DAG & NACHT EN ISO 20471

16

KOU

REGEN

EN 342

EN 343


FLAME RETARDANT

Alle veiligheidskleding is CE-gemarkeerd. De CE markering geeft aan dat een Notified Body de kleding heeft getest en dat deze voldoet aan de PPE Directive 89/686/EEC. U vindt dit symbool op het CE label aan de binnenzijde van de kleding. Het CE-label geeft ook de normeringen aan waaraan het kledingstuk voldoet.

Wanneer u dit symbool aantreft op het CE-label aan de binnenzijde van het kledingstuk verwijst dit naar de gebruikersinstructie die aan het kledingstuk is bevestigd. Het geeft ook aan dat deze instructie moet worden gelezen alvorens het kledingstuk in gebruik te nemen. Dit voor een juist en veilig gebruik van het kledingstuk. De gebruikshandleiding is geschreven in uw eigen taal volgens de EU Directive.

FLAME HIGH RAIN RETARDANT VISIBILITY COLD User guideline Flame Retardant clothing

User guideline High Visibility clothing

EN ISO 11612 EN ISO 14116

IEC 61482-2

User guideline Protective clothing against rain

EN 342

EN 343

EN 1149-5 EN ISO 20471

EN ISO 11611

User guideline Protective clothing against cold

EN 471

EN 13034 Type PB[6]

IEC 61482-2 – Veiligheidskleding – gevaar van een vlamboog De normering schrijft specifieke veiligheidskleding voor bij werkzaamheden met elektriciteit of elektrische apparatuur en waarbij het risico bestaat op een elektrische vlamboog. Vlamboog genormeerde kleding valt onder de PPE Directive Categorie III. Stofeigenschappen en het ontwerp van het kledingstuk zijn belangrijke parameters in de CE-markering van elektrische vlamboog kleding. Onze PPE-kleding zijn gemarkeerd met IEC 61482-2 welke beide testmethodes bevat voor de elektrische vlamboog: EN 61482-1-1 “Open Arc test” - medium spanning (>1 000V) en EN 61482-1-2 “Box test” - laag spanning (400V). Beide testmethodes bevatten verschillende risico niveaus. EN 61482-1-1 Open Arc test – test het beschermingsniveau van de kleding bij een open vlamboog. De Open Arc test resulteert in een ARC RATING; ATPV (Arc Thermal Performance Value) en/of EBT50-waarde (Energy Break Open Threshold). Dit is een arc-rating systeem voor de FR stof(lagen). Het resultaat wordt weergegeven in cal/cm² en houdt in dat deze energiewaarde verwacht om te beschermen tegen een tweede graad verbranding (met een 50% waarschijnlijkheid). De waarde helpt u bij het kiezen van het juiste beschermingsniveau. Het resultaat wordt weergegeven in vier PPE-categorieën (voorheen genoemd HRC - Hazard Risk Category). We adviseren een buitenste laag met een minimale waarde van 8 cal/cm². PPE PPE PPE PPE

1 – 4-8 cal/cm² 2 – 8-25 cal/cm² 3 – 25-40 cal/cm² 4 – >40 cal/cm²

EN 61482-1-2 Box test - test het beschermingsniveau van de kleding door middel van een gestuurde directe vlamboog. Klasse 1 – 168kJ (4kA, 400V) Klasse 2 – 320kJ (7kA, 400V) Een enkel laags kledingstuk zal in de meeste gevallen maximaal klasse 1 halen. Om klasse 2 te behalen is veelal een 2 of 3 lagensysteem benodigd of een dikker kledingstuk zoals een gevoerde winterjas.

17


FLAME RETARDANT

EN ISO 11612 – Veiligheidskleding –gevaar van hitte en vlammen Deze normering beschrijft PPE-kleding die gebruikt wordt bij werkzaamheden waarbij het risico bestaat dat de kleding in aanraking komt met hitte en vlammen. De normering is opgedeeld in verschillende categorieën, waarbij de code letter aangeeft aan welke eisen het kledingstuk voldoet ten aanzien van hitte en vlammen. Tenminste twee categorieën moeten worden behaald om de CE-markering te mogen voeren, waarbij in ieder geval de code letter A1 en/of A2 vereist is. Het resultaat wordt vermeld op het CE-label samen met dit pictogram. De code letters zijn verdeeld in verschillende niveaus waarbij het hoogste nummer de hoogste testwaarde aangeeft. Ook het ontwerp van de kleding is een parameter in de CEnormering voor hitte en vlammen. A1, A2

Eisen voor beperkte vlamverspreiding; A1: Oppervlakte ontbranding A2: Rand ontbranding

B (1-3)

Bescherming tegen stromingswarmte (convectiewarmte) en open vuur

C (1-4)

Bescherming tegen stralingswarmte

D (1-3)

Bescherming tegen gesmolten aluminium spatten

E (1-3)

Bescherming tegen gesmolten ijzer spatten

F (1-3)

Bescherming tegen contactwarmte

Wanneer de stof is getest op convectie hitte (B) en stralingswarmte (C) worden twee waardes verkregen. De eerste waarde is de tijd die wordt gemeten om de temperatuur van de huid onder het doek te verhogen met 12°C; dit is wanneer je de hitte kan voelen. De tweede waarde is de tijd die wordt gemeten om de temperatuur van de huid te verhogen met 24°C, dit is wanneer het risico van een tweedegraads verbranding zich voordoet. De tijd voor de temperatuur stijging tussen 12°C en 24°C, is de tijd die je hebt om te reageren en weg te komen van de hittebron.

Als de stof bestand is tegen vloeibaar aluminium, zal het waarschijnlijk ook bestand zijn tegen aluminium brons en gesmolten mineralen. Als de stof bestand is tegen gesmolten ijzer, zal het waarschijnlijk ook bestand zijn tegen gesmolten koper, gesmolten fosfor brons en gesmolten gietijzer. Wanneer u werkt met andere gesmolten metalen of legeringen dan aluminium (D) of ijzer (E), neemt u dan contact met ons op en wij helpen u de juiste oplossing te vinden passend bij uw risico inventarisatie.

LOI - Limited Oxygen Index LOI betekent de minimale hoeveelheid zuurstof, uitgedrukt in een percentage, welke nodig is om een stof tot ontbranding te brengen. Het geeft de mate van vlamvertragendheid van het doek weer en moet minimaal 25% bedragen. Stof

We testen de LOI-waarde op onze stoffen en vermelden deze op het FR-label aan de buitenzijde. De LOI-waarde is één manier om een indicatie te krijgen welke beschermingsgraad een kledingstuk biedt. Het maakt het voor de gebruiker eenvoudiger een vergelijking te maken tussen de doeken en de juiste mate van bescherming te kiezen.

18

LOI

Tera TX

TRANEMO

29,8 %

Cantex 2.0

TRANEMO

32,3 %

Cantex 1210

TRANEMO

34,3 %

Aramid

TRANEMO

31,2 %

Outback Heavy Welding

TRANEMO

28,9 %

Magma

TRANEMO

25,9 %

Merino TX

TRANEMO

28,7 %

Merino RX

TRANEMO

27,7 %

Cantex JX

TRANEMO

33 %

Katoen

Andere stof

18 %

Polyester, Nylon etc

Andere stof

20-22 %

Wol

Andere stof

25 %

Chemisch behandeld FR Katoen (Proban/Pyrovatex)

Andere stof

28 %


FLAME RETARDANT

EN ISO 14116 Deze normering kent geen toegewezen pictogram, wij gebruiken het vlammen pictogram om aan te geven dat het om een vlamvertragend artikel gaat. De standaard wordt vaak gebruikt voor kleding en accessoires met een lagere mate van vlamvertragende bescherming, zoals Hi-Vis vesten, regenkleding, kniestukken en sokken. Verdeeld in drie klassen, waarbij index 3 het hoogste niveau is. Index 3 kleding dient te worden gedragen in combinatie met EN ISO 11612 kleding. (Index 1 kleding mag niet op de huid worden gedragen).

EN 1149-5 – Veiligheidskleding – Elektrostatische eigenschappen Deze normering beschrijft PPE-kleding die gebruikt wordt in een explosieve gevaarlijke omgeving, anders gezegd ATEX-omgeving waarbij het gevaar bestaat dat er vonken ontstaan door de kleding welke een explosie tot gevolg kan hebben. Om het CE-keurmerk met dit pictogram te verkrijgen dient de stof te zijn getest volgens EN 1149-1(oppervlakte weerstand) en/of EN 1149-3 (lading verval). Ook het ontwerp van de kleding is een parameter in de CE-normering van antistatische/ATEX kleding.

EN ISO 11611 – Veiligheidskleding – Laswerkzaamheden en aanverwante processen Deze normering beschrijft PPE-kleding die gebruikt wordt bij lassen of aanverwante processen, waarbij het risico bestaat op metaalspatten, kortstondig contact met vlammen, stralingswarmte van de vlamboog, elektrische schok door kortsluiting en incidenteel contact met spanning conductoren met een spanning tot ongeveer 100 V DC bij normale lascondities. De standaard is verdeeld in twee verschillende klassen met verschillende risico niveaus. Het beschermingsniveau van het doek wordt getest met15 druppels (klasse 1) of 25 druppels (klasse 2) gesmolten metaal. Ook het ontwerp van de kleding is een parameter in de CE-normering van laskleding. Klasse 1

Bescherming bij lichte laswerkzaamheden en–situaties, waarbij lagere concentraties van spatten en stralingswarmte optreden.

Klasse 2

Bescherming bij zware laswerkzaamheden en–situaties, waarbij hogere concentraties van spatten en stralingswarmte optreden.

EN 13034 Type PB [6] – Veiligheidskleding – vloeibare chemicaliën Deze normering beschrijft PPE-kleding die gebruikt wordt bij het risico van blootstelling aan een lichte nevel van chemische vloeistoffen c.q. kleine spatten, waartegen een vloeistof dichte barrière (op moleculair niveau) niet vereist is. De standaard test met vier verschillende chemicaliën. Tenminste twee van de vier chemicaliën moeten de test doorstaan om het CE-keurmerk met dit pictogram op de kleding te mogen voeren. Ook het ontwerp van de kleding is een parameter in de CE-normering van chemische bestendige veiligheidskleding. Chemicaliën die worden getest volgens EN 13034: • • • •

H2SO4 30% (Zwavelzuur) NaOH 10% (Natriumhydroxide-oplossing ook genoemd loog of bijtend soda) O-xyleen Butanol

Wanneer gewerkt wordt met andere chemicaliën of andere concentraties van bovengenoemde chemicaliën, neemt u dan contact met ons op, zodat we kunnen beoordelen welk doek/kledingstuk de beste oplossing biedt binnen uw risico inventarisatie.

19


FLAME RETARDANT

EN ISO 20471 – High Visibility kleding Deze standaard beschrijft PPE-kleding die wordt gebruikt in situaties waarbij men zowel overdag als ‘s nachts goed zichtbaar moet zijn voor verkeer. Deze normering heeft drie verschillende klassen verdeeld over drie verschillende risico’s en het maximale niveau is klasse 3. De onderstaande tabel geeft de oppervlakte weer aan fluorescerend doek en reflectie materiaal in de kleding. Om het CE-keurmerk en pictogram te mogen voeren, dient het kledingstuk te voldoen aan één van deze klassen. De stof en het reflectie materiaal worden getest na 5 laboratorium wasbeurten. Ook het ontwerp van de kleding is een parameter in de CEnormering van zichtbaarheidskleding. Materiaal oppervlak in m²

Klasse 1

Klasse 2

Klasse 3

Fluorescerend materiaal

0,14

0,50

0,80

Reflectie materiaal

0,10

0,13

0,20

EN 343- Beschermende kleding - regen Deze normering beschrijft PPE-kleding die wordt gebruikt in geval van regen of sneeuw, mist en sluiernevel. Het kledingstuk en de naden worden getest op waterdoorlatendheid (mate van waterproof), klasse 1-3 en waterdamp doorlatendheid (ademend vermogen), klasse 1-3, waarbij klasse 3 het hoogste niveau is. De kleding dient op beide testen een voldoende resultaat te behalen om het CE-keurmerk met pictogram te mogen voeren.

EN 342 – Beschermende kleding - kou Deze normering beschrijft PPE-kleding die wordt gebruikt bij koude omstandigheden. Er worden eisen gesteld aan warmte-isolatie (aangegeven in m²K/W), luchtdoorlatendheid (klasse 1-3) en waterdichtheid (klasse 1-2). De kleding dient een voldoende resultaat te behalen op de warmte-isolatie en luchtdoorlatendheid om het CE-keurmerk met pictogram te mogen voeren. Waterdichtheid is optioneel.

GO/RT 3279 Issue 8: 2013 Spoorweg High Visibility Normering voor Hi-Vis Oranje kleding in het Verenigd Koninkrijk.

20


FLAME RETARDANT

GEBRUIK Transfers en borduring op FR kleding Heat seal transfers moeten worden getest en goedgekeurd voordat deze kunnen worden geplaatst op vlamvertragende kleding. Wanneer een transfer wordt blootgesteld aan hitte houdt het normaal gesproken de energie langer vast dan het doek. Vanuit veiligheidsoogpunt wordt het plaatsen van een grote transfer niet aanbevolen. De beste plaats is de plek met meerdere stoflagen er onder, zodat de huid beter wordt beschermd. Badges die op een vlamvertragend kledingstuk worden gemonteerd, moeten zijn gemaakt van vlamvertragend doek. Voor EN 1149-5 kleding moeten de badges permanent worden bevestigd, dit op een dusdanige manier, dat ruimte tussen de badge en de kleding wordt voorkomen. Wanneer een borduring rechtstreeks op een vlamvertragend kledingstuk wordt geplaatst, moet dit worden gemaakt van vlamvertragend garen. Een ongeschikte borduring, badge of transfer op een vlamvertragend kledingstuk kan de vlamvertragende eigenschappen negatief beïnvloeden. Volgens de standaard is het niet nodig dat heat seal transfers, badges en labels die kleiner zijn dan 10 cm² op vlamwerendheid zijn getest. . Normering Heat seal transfers Borduring Badges EN ISO 11612 IEC 61482-2 EN ISO 11611 EN 1149-5 EN 13034 Type PB [6]

Heat seal transfers moeten Het borduurgaren moet zijn goedgekeurd conform zijn goedgekeurd conform EN ISO 14116 Index 3. EN ISO 14116 Index 3.

De stof van de badge moet zijn goedgekeurd conform EN ISO 14116 Index 3.

Bij voorkeur geplaatst op Bij voorkeur geplaatst op een plaats met meerdere een plaats met meerdere doeklagen eronder. doeklagen eronder. Voorkom het bedekken van grote stukken op het doek.

De badge moet permanent zijn bevestigd (EN 1149-5).

EN 471 + EN ISO 20471

Het maximale formaat hangt af van de maat van het kledingstuk en het Hi-Vis oppervlak.

Het maximale formaat hangt af van de maat van het kledingstuk en het Hi-Vis oppervlak.

Het maximale formaat hangt af van de maat van het kledingstuk en het Hi-Vis oppervlak.

Onderhoud van de FR-kleding Het is van essentieel belang alle FR kleding op een professionele manier te wassen volgens specifieke was instructies, om te voorkomen dat de beschermende eigenschappen niet door vuil worden teniet gedaan. We adviseren indien mogelijk al onze FR kleding industrieel te wassen. Gebruik uitsluitend synthetisch wasmiddel. Gebruik geen zeep houdende wasmiddelen of wasverzachters; gebruik geen bleekmiddelen.

Reparatie van FR kleding Kleine beschadigingen die de karakteristieke eigenschappen van het kledingstuk niet beïnvloeden, kunnen worden hersteld met dezelfde vlamvertragende stof en FR garen.

Vervanging Nadat een kledingstuk in direct contact is geweest met vlammen of sterke hittegeleiding, kan het wellicht broos en verzwakt zijn en zal om die reden moeten worden vervangen. Als de kleding is blootgesteld aan chemicaliën - normaal gesproken een devaluatie van de bescherming van de kleding - zult u zorgvuldig moeten overwegen of de kleding vervangen moet worden. Voor aanvullende informatie kunt u terecht op onze website www.tranemo.nl of vraag gerust om een FR-training via ons verkoopkantoor.

21


OUTBACK HEAVY WELDING

22


FLAME RETARDANT OUTBACK HEAVY WELDING

OUTBACK HEAVY WELDING Een nieuwe generatie laskleding met een ongeëvenaarde combinatie van duurzaamheid en comfort Na zes jaar ontwikkeling introduceert Tranemo een nieuwe generatie klasse 2 laskleding, gebaseerd op een nieuwe inherente vezelmix. U hoeft niet langer kleding te dragen die te warm, te stug of te zwaar is, of kleding die niet bestand is tegen de hoeveelheid lasspatten. De duurzaamheid is extreem hoog en het ontwerp maakt de kleding ademend en goed draagbaar. Een lange levensduur maakt OUTBACK een slimme investering en de verhoogde zichtbaarheid voegt extra bescherming toe. We denken dat dit het eerste laskleding stuk is, dat u werkelijk graag draagt!

5535 86 VLAMVERTRAGEND LASJACK

5522 86 VLAMVERTRAGENDE LASBROEK

5550 86 VLAMVERTRAGENDE LASBROEK

5512 86 VLAMVERTRAGENDE LASOVERALL

5572 19 VLAMVERTRAGENDE LAS BEENBEDEKKING

5573 80 VLAMVERTRAGENDE LAS PONCHO

5575 19 VLAMVERTRAGEND LASSCHORT

5576 19 VLAMVERTRAGENDE LASSCHORT MET KRAAG

5577 19 VLAMVERTRAGENDE ARMPROTECTIE

5578 19 LAS BALACLAVA

9142 88 LAS CAP

23


FLAME RETARDANT OUTBACK HEAVY WELDING

WORLD CLASS PROTECTION, DURABILITY AND COMFORT

Ademende ventilatie openingen op de rug en onder de armen verhogen het comfort.

Zichtbaar aan het werk – voor uw veiligheid.

De stof voelt licht en zacht aan en geeft minder druk op de drager.

Comfortabel zonder in te leveren op het beschermingsniveau.

Ergonomisch ontwerp met voorgevormde armen bevordert het comfort en de bewegingsruimte.

Weinig krimp bij industrieel was proces.

Arc Rating:

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.2

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.2 A1

9,5

cal/cm²

LOI:

29,8%

Rating:

9,5

cal/cm²

RETARDANT

Arc

LOI:

29,8%

FLAME

FLAME

RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN 13034 type PB[6]

5535 86 VLAMVERTRAGEND LASJACK Vlamvertragend lasjack in een bijzonder comfortabele stof met extreem goede las- en beschermende eigenschappen tegen stralingswarmte en metaalspatten. Ergonomisch voorgevormde mouwen die voorkomen dat metaalspatten in de kreuk van de mouw achterblijven. Verdekte ritssluiting en drukknoopsluiting. Hoge kraag voor extra bescherming, die verstelbaar is in de breedte. Borstzakken met klep. Steekzakken met klep. Binnenzak. Verstelbare taille en manchetten. Mouwzak met klep, verdekte sleutelring en lus voor ID-zak. Ventilatie openingen bij de oksel. Verlengd rugpand met ventilatie openingen en reflectie striping voor extra zichtbaarheid. Fluorescerende piping op de borst en rugzijde. Maten: Kleur: Materiaal:

24

XS-4XL 67 antra 863: Outback HW, 425 g/m², EN ISO 11612 E3, LOI: 28,9% 803: Fluorescerend, Barricader EP, 545 g/m²

c95mt


FLAME RETARDANT OUTBACK HEAVY WELDING

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

FLAME RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

IEC 61482-2 CL.2

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.2 A1

EN 13034 type PB[6]

5522 86 VLAMVERTRAGENDE LASBROEK Vlamvertragende lasbroek in een bijzonder comfortabele stof met extreem goede las- en beschermende eigenschappen tegen stralingswarmte en metaalspatten. Steekzakken. Cargozakken met klep. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde. Achterzakken met klep. Liniaalzak met verstelbare opening. Fluorescerende stof onderaan de pijpen. Sterke slijtvaste stof onderaan de broek. Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 21-30 67 antra 863: Outback HW, 425 g/m², EN ISO 11612 E3, LOI: 28,9% 803: Fluorescerend, Barricader EP, 545 g/m² 804: Verstevigende stof, HTFR Dobby, 270 g/m²

c95mt

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

FLAME RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

IEC 61482-2 CL.2

EN 1149-5

EN ISO 11611* CL.2 A1

EN 13034 type PB[6]

5550 86 VLAMVERTRAGENDE LASBROEK Vlamvertragende lasbroek in een bijzonder comfortabele stof met extreem goede las- en beschermende eigenschappen tegen stralingswarmte en metaalspatten. Gereedschapszakken met gereedschapslussen. Steekzakken. Cargozakken met klep. Voorgevormde knieën met knievakken in verschillende hoogtes aan de binnenzijde. Achterzakken met klep. Liniaalzak met verstelbare opening. Fluorescerende stof onderaan de pijpen. Sterke slijtvaste stof onderaan de broek. *Om te voldoen aan de vereisten van EN ISO 11611 moet de opening van de spijkerzakken tijdens het lassen zijn bedekt door het jack 5535. Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 21-30 67 antra 863: Outback HW, 425 g/m², EN ISO 11612 E3, LOI: 28,9% 803: Fluorescerend, Barricader EP, 545 g/m² 804: Verstevigende stof, HTFR Dobby, 270 g/m²

c95mt

25


FLAME RETARDANT OUTBACK HEAVY WELDING

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

FR

TRANEMO

WORKWEAR

FLAME

RETARDANT

ATPV: LOI: 11,9 cal/cm² 34,3%

WORKWEAR

cal/cm² 11,9 ATPV:34,3% LOI:

TRANEMO

FR FLAME

RETARDANT

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.2

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.2 A1

EN 13034 type PB[6]

5512 86 VLAMVERTRAGENDE LASOVERALL Vlamvertragende lasoverall in een bijzonder comfortabele stof met extreem goede las- en beschermende eigenschappen tegen stralingswarmte en metaalspatten. Ergonomisch voorgevormde mouwen die voorkomen dat metaalspatten in de kreuk van de mouw achterblijven. Verdekte tweeweg ritssluiting en drukknoopsluiting. Hoge kraag voor extra bescherming, die verstelbaar is in de breedte. Borstzakken met klep. Mouwzak met klep, verdekte sleutelring en lus voor ID-zak. Ventilatie openingen bij de oksel. Steekzakken met verdekte toegang. Verstelbare elastische tailleband. Reflectie striping voor extra zichtbaarheid en ventilatie openingen op de rug. Achterzakken met klep. Cargozak met klep. Liniaalzak met verstelbare opening. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde. Verstelbare manchetten. Fluorescerende stof onderaan de pijpen en piping op de borst en rug. Sterke slijtvaste stof onderaan de overall. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 67 antra 863: Outback HW, 425 g/m², EN ISO 11612 E3, LOI: 28,9% 803: Fluorescerend, Barricader EP, 545 g/m² 804: Verstevigende stof, HTFR Dobby, 270 g/m²

c95mt

EN ISO 11611 Accessory

9142 88 LAS CAP

5578 19 LAS BALACLAVA

5577 19 VLAMVERTRAGENDE ARMPROTECTIE

Las cap met elastische achterzijde.

Vlamvertragende las balaclava in geweven doek, te dragen onder een las helm. Extra bescherming over de schouders. Koord om de wijdte rondom het gezicht aan te passen.

Vlamvertragende armprotectie in een lichte en comfortabele stof met extreem goede bescherming tegen lassen. Verstelbaar elastisch bovenaan. Elastisch onderaan. Lengte 52 cm.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 64 donkergrijs 880: Cantex 1210, 350 g/m², LOI: 34,3%

c95ot 26

EN ISO 11611 Accessory

Eén maat 03 marine 882: Cantex 2.0, 350 g/m², LOI: 32,3% 191: Graphite, 240 g/m²

b93ot

Eén maat 67 antra 191: Graphite, 240 g/m²

b93ot


FLAME RETARDANT OUTBACK HEAVY WELDING JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 11611 Accessory

5572 19 VLAMVERTRAGENDE LAS BEENBEDEKKING Vlamvertragende las beenbedekking in een bijzonder lichte en comfortabele stof met extreem goede bescherming bij laswerkzaamheden. De beenbedekking kan eenvoudig worden bevestigd op de eigen vlamvertragende riem en kan in hoogte worden versteld. Rubberen versterking op de knieën. Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 67 antra 191: Graphite, 240 g/m²

b93ot

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

EN ISO 11611 Accessory

XXL

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

5575 19 VLAMVERTRAGEND LASSCHORT Vlamvertragend lasschort in een bijzonder lichte en comfortabele stof met extreem goede bescherming bij laswerkzaamheden. Koord voor rond de taille. Lengte: 55 cm. Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 67 antra 191: Graphite, 240 g/m²

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

b93ot

XXL

EN ISO 11611 Accessory

5576 19 VLAMVERTRAGENDE LASSCHORT MET KRAAG Vlamvertragende lasschort met kraag in een bijzonder lichte en comfortabele stof met extreem goede bescherming bij laswerkzaamheden. Verstelbare kraag om de hals te beschermen en te voorkomen dat lasspatten binnenin de schort komen. Koord voor rond de taille. Lengte vanaf de nek: 74 cm. Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 67 antra 191: Graphite, 240 g/m² JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

b93ot JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 11612 Accessory

T

T

T

T

EN ISO 11611 Accessory T

T

T

T

5573 80 VLAMVERTRAGENDE LAS PONCHO Vlamvertragende lasponcho met kraag in een bijzonder duurzame zware stof die uitstekende bescherming biedt tegen diverse soorten metaalspatten. Verstelbare tailleband met drukknopen. Verstelbare achterzijde in een zachte stof, welke kan worden opgerold en bevestigd om de temperatuur te reguleren. Hoge kraag die prima combineert met de vlamvertragende nek/hals bescherming model 5999 voor een juiste bescherming en comfort. De poncho kan op de juiste lengte worden gesneden. Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 07 zwart 801: Barricader TC, 545 g/m² 882: Cantex 2.0, 350 g/m², EN 13034, LOI: 32,3%

c95ot

27


TERA TX Lichte maar sterke vlamvertragende veiligheidskleding voor het spoor, de energie- en elektriciteitssector TERA TX is ontwikkeld door de beste elementen uit onze bestaande collecties inherent vlamvertragende kleding samen te voegen. Van onze brede succesvolle Cantex lijn hebben we de uitstekende inherent vlamvertragende eigenschappen genomen en van onze Aramide lijn hebben we de voordelen van een licht en duurzaam doek gebruikt. TERA TX voldoet aan PPE klasse 2 (meer dan 8 cal/cm²) volgens normering EN 61482-1-1 (open arc test). Steeds meer bedrijven moeten voldoen aan de eisen die gesteld worden aan de kleding voor wat betreft klasse 2 vlamboog normering. TERA TX is een complete collectie voor alle seizoenen en uiteraard met een uitgebreide damescollectie. De kleding is gecertificeerd conform EN ISO 11612, EN1149-5, IEC 61482-2 en EN ISO 20471.

28


FLAME RETARDANT TERA TX

5800 81 WINTERJACK

5809 81 WINTERJACK MET CAPUCHON

5830 81 WERKJACK

5839 81 DAMES WERKJACK

5860 81 GEREEDSCHAPSVEST

5869 81 BODYWARMER

5822 81 DOORWERKBROEK WINDBREAKER

5851 81 WERKBROEK

5840 81 TUINBROEK

5823 81 DOORWERKBROEK WINDBREAKER

5852 81 DOORWERKBROEK WINDBREAKER

5832 81 DOORWERKJAS WINDBREAKER

5820 81 WERKBROEK

5825 81 WERKBROEK MET PIJP VERSTELLING

5828 81 DAMES WERKBROEK

5853 81 DOORWERKBROEK WINDBREAKER

5855 81 WERKBROEK MET PIJP VERSTELLING

5841 81 TUINBROEK

5849 81 TUINBROEK

5837 81 DOORWERKJAS MET CAPUCHON WINDBREAKER

5821 81 WERKBROEK

5829 81 DAMES WERKBROEK

5858 81 DAMES WERKBROEK

6019 81 OVERALL

5850 81 WERKBROEK

5859 81 DAMES WERKBROEK

5819 81 WINTEROVERALL

29


FLAME RETARDANT TERA TX

FLAME

RETARDA

NT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

29,8% LOI: cal/cm² 9,5 Rating: Arc

FLAME

RETARDA

NT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Arc Rating: 9,5

NT

cal/cm² LOI:

RETARDA

29,8% LOI:

29,8%

FLAME

cal/cm² 9,5 Rating: Arc

Arc Rating: 9,5

NT

cal/cm²

RETARDA

LOI:

FLAME

29,8%

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.3

5830 81 WERKJACK Vlamvertragend Hi-Vis werkjack met contrast stiksels. Verdekte ritssluiting voorzijde met drukknopen. Verticale borstzakken met rits. Steekzakken. Mouwzak met klep en verdekte sleutelring. Telefoonzak en documentzak aan de binnenzijde. Verstelbare tailleband en manchetten. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 92 geel/grijs, 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

c95mt

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

5851 81 WERKBROEK

Vlamvertragende Hi-Vis werkbroek met contrast stiksels. Steekzakken. Achterzakken met klep. Cargozak met klep en verdekte sleutelring. Liniaalzak. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde.

Vlamvertragende Hi-Vis werkbroek met contrast stiksels. Spijkerzakken. Steekzakken. Achterzakken met klep. Rechts cargozak met klep en verdekte sleutelring. Liniaalzak. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde. Lus voor gereedschapshouder aan broeksband.

44-64, 146-156, 21-30 92 geel/grijs, 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

c95mt

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

FLAME RETARDANT

5821 81 WERKBROEK

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 21-30 92 geel/grijs, 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

c95mt 30

EN ISO 20471 CL.1 JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

FLAME RETARDANT

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1


FLAME RETARDANT TERA TX

TRANEMO SKINSAFE™ systeem Wanneer verschillende doeklagen samen worden gebruikt, neemt het beschermingsniveau enorm toe. Onderstaand laten we een voorbeeld zien van het onderkleding T-Shirt 6315 90 samen met de sweater 6330 90 en het werkjack 5830 81.

Laag 1 Merino RX

Laag 2 Merino TX

Laag 3 Tera TX

TRANEMO SKINSAFE™ ARC RATING 5,5 cal/cm²

ARC RATING 12,7 cal/cm²

ARC RATING 9,5 cal/cm²

ARC RATING 52 cal/cm²

PPE Category 1

PPE Category 2

PPE Category 2

PPE Category 4

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.2

5820 81 WERKBROEK 5825 81 WERKBROEK MET PIJP VERSTELLING

Zeer complete vlamvertragende Hi-Vis werkbroek met contrast stiksels. Steekzakken. Achterzakken met klep. Rechts cargozak met klep, liniaalzak, aparte telefoonzak en pennenzak. Links cargozak met klep, verdekte sleutelring en liniaalzak. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde. Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 21-30 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

c95mt

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.2

5850 81 WERKBROEK 5855 81 WERKBROEK MET PIJP VERSTELLING

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Zeer complete vlamvertragende Hi-Vis werkbroek met contrast stiksels. Spijkerzakken. Steekzakken. Achterzakken met klep. Rechts cargozak met klep, liniaalzak, aparte telefoonzak en pennenzak. Links cargozak met klep, verdekte sleutelring en liniaalzak. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde. Lus voor gereedschapshouder aan broeksband. Maten: Kleur: Materiaal:

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

FLAME RETARDANT

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

FLAME RETARDANT

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

44-64, 146-156, 24-30 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

c95mt 31


FLAME RETARDANT TERA TX

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.1 (XS-M) EN ISO 20471 CL.2 (L-4XL)

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

5860 81 GEREEDSCHAPSVEST

C50 UK

34”R

DE

50

DK

88

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 55 geel 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

FLAME RETARDANT

Vlamvertragend Hi-Vis multifunctioneel gereedschapsvest. Ritssluiting voorzijde. Rechts borstzak met telefoonzak en pennenzak. Links borstzak en pennenzak. Vier spijkerzakken. Grote riemlussen. Lussen voor gereedschap aan de tailleband voor extra accessoires. Sleutelring.

c95mt

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.1

5840 81 TUINBROEK

5841 81 TUINBROEK

Vlamvertragende Hi-Vis tuinbroek met contrast stiksels en rits aan de voorzijde. Verstelbare bretels met verdekte fix-lock sluiting. Borstzakken, waarvan één met klep. Binnenzak. Verstelbare taille. Steekzakken. Rechts cargozak met klep, liniaalzak, aparte telefoonzak en pennenhouder. Links cargozak met klep, verdekte sleutelring en liniaalzak. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde. Achterzakken met klep. Lengte en korte maten worden geproduceerd op bestelling. De levertijd bedraagt circa 5 extra werkdagen.

Vlamvertragende tuinbroek met contrast stiksels. Verstelbare bretels met verdekte fix-lock sluiting en elastiek aan de achterzijde. Borstzak met klep en sleutelring. Binnenzak. Steekzakken. Achterzakken met klep. Cargozak met klep. Liniaalzak. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde. Lengte en korte maten worden geproduceerd op bestelling. De levertijd bedraagt circa 5 extra werkdagen.

Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

c95mt 32

FLAME RETARDANT

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 21-30 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

c95mt

FLAME RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;


FLAME RETARDANT TERA TX

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

FLAME RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.2

5849 81 TUINBROEK Vlamvertragende Hi-Vis tuinbroek met contrast stiksels en rits aan de voorzijde. Verstelbare bretels met verdekte fix-lock sluiting. Borstzakken, waarvan één met klep. Binnenzak. Verstelbare taille. Spijkerzakken. Steekzakken. Rechts cargozak met klep, liniaalzak, aparte telefoonzak en pennenhouder. Links cargozak met klep, verdekte sleutelring en liniaalzak. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde. Achterzakken met klep. Lengte en korte maten worden geproduceerd op bestelling. De levertijd bedraagt circa 5 extra werkdagen. Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

c95mt

FLAME Rating:

cal/cm²

xx,x%

Arc

Rating: x,x

cal/cm² LOI:

xx,x%

FLAME

LOI: x,x Arc

RETARDANT

RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.3

6019 81 OVERALL Vlamvertragende Hi-Vis overall met verdekte ritssluiting. Borstzakken met klep. Verstelbare tailleband. Grote rugplooien voor extra bewegingsruimte. Mouwzak met klep. Verstelbare manchetten. Verdekte steekzakken. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde. Achterzakken met klep. Liniaalzak. Rits in de pijpen vanaf de knie tot onderaan. Geheel metaalvrij. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-5XL, M-5XL Lengtemaat 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

c95mt

33


TERA TX WINDBREAKER Doekcombinatie met vlamboog Wind- en waterbestendig Perfect voor het werken in wisselende temperaturen en intensiteit Ergonomisch gevormd

RETARDA

NT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

FLAME

• • • •

xx,x% LOI:

x,x

zz

zz

zz

zz

zz

zz

z

Arc Rating: cal/cm²

T

x,x

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

RETARDAN

LOI:

FLAME

RETARDA

NT

FLAME

xx,x%

xx,x% LOI:

x,x

cal/cm²

Rating: Arc

zz

zz

zz

zz

zz

zz

zz

z

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.2 ARC RATING: 21,4 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.3

5832 81 DOORWERKJAS WINDBREAKER Vlamvertragend Hi-Vis jack met wind- en waterdichte PU gelamineerde jersey voering. Het jack is ergonomisch gevormd om te kunnen werken met omhoog geheven armen. Verdekte ritssluiting voor met drukknopen. Verticale borstzak met rits. Verdekte telefoonzak. Steekzakken. Links mouwzak met klep, verdekte sleutelring en lus voor ID-zak. Rechts mouwzak met rits. Binnenzak met rits. Verstelbare tailleband en manchetten. Arc

Rating:

cal/cm²

NT

x,x

RETARDA

LOI:

FLAME

xx,x%

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8% 898: Voering, jersey met PU-gecoat membraan, Cantex Jersey IR, 210 g/m²

c93mt

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.2 ARC RATING: 21,4 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.2 ARC RATING: 21,4 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.1

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Vlamvertragende Hi-Vis werkbroek met wind- en waterdichte PU gelamineerde jersey voering en contrast stiksels . Steekzakken. Achterzakken met klep. Cargozak met klep en verdekte sleutelring. Liniaalzak. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde.

Vlamvertragende Hi-Vis werkbroek met wind- en waterdichte PU gelamineerde jersey voering en contrast stiksels. Spijkerzakken. Steekzakken. Achterzakken met klep. Rechts cargozak met klep en verdekte sleutelring. Liniaalzak. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde. Lus voor gereedschapshouder aan broeksband.

Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 21-30 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8% 898: Voering, jersey met PU-gecoat membraan, Cantex Jersey IR, 210 g/m²

c93mt 34

FLAME RETARDANT

5853 81 DOORWERKBROEK WINDBREAKER

Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 21-30 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8% 898: Voering, jersey met PU-gecoat membraan, Cantex Jersey IR, 210 g/m²

c93mt

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

FLAME RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

5823 81 DOORWERKBROEK WINDBREAKER

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

cal/cm²

Rating: Arc

zz


FLAME RETARDANT TERA TX WINDBREAKER

FLAME

RETARDA

NT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

xx,x% LOI:

x,x

cal/cm²

Rating: Arc

zz

zz

zz

zz

zz

zz

zz

z

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Arc Rating: cal/cm²

NT

x,x

T

RETARDA

LOI:

FLAME

FLAME

RETARDAN

xx,x%

xx,x% LOI:

x,x

cal/cm²

Rating: Arc

zz

zz

zz

zz

zz

zz

zz

z

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.2 ARC RATING: 21,4 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.3

5837 81 DOORWERKJAS MET CAPUCHON WINDBREAKER Vlamvertragend Hi-Vis jack met wind- en waterdichte PU gelamineerde jersey voering. Het jack is ergonomisch gevormd om te kunnen werken met omhoog geheven armen. Verdekte ritssluiting voor met drukknopen. Afneembare capuchon met PU gelamineerde jersey voering, verstelbaar in wijdte en grootte. Verticale borstzak met rits. Verdekte telefoonzak. Steekzakken. Links mouwzak met klep, verdekte sleutelring en lus voor ID-zak. Rechts mouwzak met rits. Binnenzak met rits. Verstelbare tailleband en manchetten. Arc

Rating:

cal/cm²

T

x,x

RETARDAN

LOI:

FLAME

xx,x%

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8% 898: Voering, jersey met PU-gecoat membraan, Cantex Jersey IR, 210 g/m²

c93mt

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.2 ARC RATING: 21,4 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.2 ARC RATING: 21,4 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.2 JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 21-30 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8% 898: Voering, jersey met PU-gecoat membraan, Cantex Jersey IR, 210 g/m²

c93mt

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

Zeer complete vlamvertragende Hi-Vis doorwerkbroek met wind- en waterdichte PU gelamineerde jersey voering. Spijkerzakken. Steekzakken. Achterzakken met klep. Rechts cargozak met klep, liniaalzak, aparte telefoonzak en pennenzak. Links cargozak met klep, verdekte sleutelring en liniaalzak. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde. Lus voor gereedschapshouder aan broeksband. Maten: Kleur: Materiaal:

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

FLAME RETARDANT

Zeer complete vlamvertragende Hi-Vis doorwerkbroek met wind- en waterdichte PU gelamineerde jersey voering. Steekzakken. Achterzakken met klep. Rechts cargozak met klep, liniaalzak, aparte telefoonzak en pennenzak. Links cargozak met klep, verdekte sleutelring en liniaalzak. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde.

5852 81 DOORWERKBROEK WINDBREAKER

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

FLAME RETARDANT

5822 81 DOORWERKBROEK WINDBREAKER

44-64, 146-156, 21-30 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8% 898: Voering, jersey met PU-gecoat membraan, Cantex Jersey IR, 210 g/m²

c93mt

35


FLAME RETARDANT TERA TX WINTER

FLAME

RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

xx,x% LOI:

x,x

cal/cm²

Rating:

zz Arc

zz

zz

zz

zz

zz

zz

z

FLAME

RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

xx,x% LOI:

x,x

cal/cm²

Rating:

zz Arc

Arc Rating: cal/cm²

T

x,x

zz

RETARDAN

LOI:

zz

FLAME

xx,x%

zz

zz

zz

zz

z

5809 81 WINTERJACK MET CAPUCHON

EN ISO 20471 CL.3

Arc Rating: x,x

cal/cm²

T

EN 1149-5

LOI:

RETARDAN

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

xx,x%

FLAME

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

Vlamvertragend Hi-Vis winterjack. Fleece aan de binnenzijde van de kraag. Verdekte ritssluiting voor met drukknopen. Afneembare capuchon met PU gelamineerde jersey voering, verstelbare wijdte en grootte. Verticale borstzak met rits. Verticale steekzakken met fleecevoering. Links mouwzak met klep, verdekte sleutelring en lus voor ID-zak. Rechts mouwzak met rits. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8% 060: FR Voering 054: Voering, quilt FR, 80 g/m²

c95mt

FLAME

RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

xx,x% LOI:

x,x

cal/cm²

Rating:

Rating:

x,x

cal/cm² LOI:

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

xx,x%

FLAME

Arc

RETARDANT

Arc

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.3

5819 81 WINTEROVERALL Vlamvertragende Hi-Vis winteroverall met tweewegrits en stormflap aan de voorzijde. Verticale borstzakken met rits. Elastiek in het rugpand. Voorzakken met klep. Achterzak met klep. Afneembare capuchon. Tweewegrits met stormflap aan de buitenzijde van de pijpen. Manchetten in de mouwen. Gewatteerd. Fleece in kraag en capuchon. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 92 geel/grijs 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8% 054: Voering, quilt FR, 80 g/m² 893: Voering, Cantex Fleece, 330 g/m²

c95mt 36


JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

FLAME

RETARDANT

FLAME RETARDANT TERA TX WINTER

29,8% LOI: cal/cm² 9,5 Rating: Arc

zz

zz

zz

zz

zz

zz

zz

z

FLAME

RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

29,8% LOI: cal/cm² 9,5 Rating: Arc

Arc Rating:

zz

9,5

T

cal/cm²

zz

RETARDAN

LOI: 29,8%

FLAME

zz

zz

zz

zz

zz

z

Arc Rating: 9,5

T

cal/cm²

RETARDAN

LOI:

FLAME

29,8%

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.3

5800 81 WINTERJACK Vlamvertragend Hi-Vis winterjack met winter voering. Fleece aan de binnenzijde van de kraag. Verdekte ritssluiting voor met drukknopen. Verticale borstzak met rits. Verticale steekzakken met fleecevoering. Links mouwzak met klep, verdekte sleutelring en lus voor ID-zak. Rechts mouwzak met rits. Twee binnenzakken met rits, één voor documenten/I-Pad. Windstoppers in de mouwen. Verstelbare manchetten. Verstelbaar koord aan de onderzijde van het jack. Rits in de voering aan de achterzijde voor het bedrukken van de jas met transfers. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8% 054: Voering, quilt FR, 80 g/m² 060: FR Voering

c95mt

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.2

5869 81 BODYWARMER Vlamvertragende Hi-Vis bodywarmer. Fleece aan de binnenzijde van de kraag. Verdekte rits voorzijde met drukknopen. Verticale borstzak met rits. Verticale steekzakken met fleecevoering. Twee binnenzakken met rits, één voor documenten/I-Pad. Verstelbaar koord aan de onderzijde van het jack. Rits in de voering aan de achterzijde voor het bedrukken van de jas met transfers. Knopen om capuchon model 9065 81 te bevestigen. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8% 060: FR Voering

c95mt JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi; JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.3*

9065 81 CAPUCHON Capuchon met PU gelamineerde jersey voering, verstelbaar in wijdte en grootte. Voor artikel 5800 81, 5832 81 en 5869 81. *Gecertificeerd in combinatie met artikel 5809 81. Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 55 geel 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8% 898: Voering, jersey met PU-gecoat membraan, Cantex Jersey IR, 210 g/m²

c95mt 37


FLAME RETARDANT TERA TX DAMES JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

ANT RETARD Arc

Rating:

9,5

cal/cm²

LOI:

29,8%

FLAME

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Arc

ANT

Rating: 9,5

RETARD

RETARD

LOI: 29,8%

Arc

Rating:

9,5

cal/cm²

FLAME

29,8%

FLAME LOI:

ANT

cal/cm²

Arc Rating: 9,5

ANT

cal/cm²

RETARD

LOI:

FLAME

29,8%

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.2 (S-M) EN ISO 20471 CL.3 (L-XXL)

5839 81 DAMES WERKJACK Vlamvertragend Hi-Vis dames werkjack met contrast stiksels. Verdekte ritssluiting voorzijde met drukknopen. Verticale borstzakken met rits. Steekzakken. Mouwzak met klep en verdekte sleutelring. Telefoonzak en documentzak aan de binnenzijde. Verstelbare tailleband en manchetten. Maten: Kleur: Materiaal:

S-2XL 92 geel/grijs, 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

c95mt

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.1

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

5828 81 DAMES WERKBROEK

Maten: Kleur: Materiaal:

36-48 92 geel/grijs, 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

c95mt

38

Vlamvertragende Hi-Vis dames werkbroek met contrast stiksels. Spijkerzakken. Steekzakken. Achterzakken met klep. Rechts cargozak met klep en verdekte sleutelring. Liniaalzak. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde. Lus voor gereedschapshouder aan broeksband. Maten: Kleur: Materiaal:

36-48 92 geel/grijs, 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

c95mt

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

FLAME RETARDANT

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

FLAME RETARDANT

Vlamvertragende Hi-Vis dames werkbroek met contrast stiksels. Steekzakken. Achterzakken met klep. Cargozak met klep en verdekte sleutelring. Liniaalzak. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde.

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

5858 81 DAMES WERKBROEK


FLAME RETARDANT TERA TX DAMES

TRANEMO SKINSAFE™ systeem Wanneer verschillende doeklagen samen worden gebruikt, neemt het beschermingsniveau enorm toe. Onderstaand laten we een voorbeeld zien van het T-Shirt 6372 89 samen met de sweater 5075 89 en het werkjack 5839 81. Laag 1 Cantex Jersey AT

Laag 2 Cantex Terry

Laag 3 Tera TX

TRANEMO SKINSAFE™ ARC RATING 5,1 cal/cm²

ARC RATING 17,8 cal/cm²

ARC RATING 9,5 cal/cm²

ARC RATING 40,5 cal/cm²

PPE Category 1

PPE Category 2

PPE Category 2

PPE Category 4

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.2

5829 81 DAMES WERKBROEK Zeer complete vlamvertragende Hi-Vis dames werkbroek met contrast stiksels. Steekzakken. Achterzakken met klep. Rechts cargozak met klep, liniaalzak, aparte telefoonzak en pennenzak. Links cargozak met klep, verdekte sleutelring en liniaalzak. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde. Maten: Kleur: Materiaal:

36-48 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

c95mt

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.2 JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

5859 81 DAMES WERKBROEK

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

Zeer complete vlamvertragende Hi-Vis dames werkbroek met contrast stiksels. Spijkerzakken. Steekzakken. Achterzakken met klep. Rechts cargozak met klep, liniaalzak, aparte telefoonzak en pennenzak. Links cargozak met klep, verdekte sleutelring en liniaalzak. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde. Lus voor gereedschapshouder aan broeksband. Maten: Kleur: Materiaal:

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

FLAME RETARDANT

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

FLAME RETARDANT

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

36-48 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

c95mt 39


TERA TX NON-METAL

40


FLAME RETARDANT TERA TX NON-METAL

TERA TX NON-METAL Metaalvrije vlamvertragende collectie in TERA TX TERA TX NON-METAL is ontwikkeld in samenspraak met een industrietak die volledig metaalvrije vlamvertragende kleding vereist. De metaalvrije antistatische vlamvertragende kleding elimineert het risico van het ontstaan van vonken in een ATEX omgeving. Het voorkomt dat metalen onderdelen geleiden of bij een vlamboog incident hitte transport veroorzaakt van buiten naar binnen. In een gevoelige werkomgeving wordt het risico uitgesloten dat metalen accessoires los raken van de kleding en achterblijven op de werkplek. Enkele kledingstukken zijn voorzien van High Visibility accenten en reflectiestriping. De overall 6019 81 is gecertificeerd conform EN ISO 20471 Klasse 3 en heeft een lange rits aan de zijkant van de pijpen, zodat de overall makkelijker aan- en uitgetrokken kan worden.

6030 81 WERKJACK

6020 81 WERKBROEK

6031 81 WERKJACK

6021 81 WERKBROEK

6010 81 OVERALL

5774 86 OVERHEMD

6028 81 DAMES WERKBROEK

6011 81 OVERALL

6029 81 DAMES WERKBROEK

6019 81 OVERALL

41


RETARDA

NT

ATPV: LOI: 34,3%11,9

cal/cm²

DANT

ME

FR

cal/cm²

RETAR

FLA

FLAME

R WORKWEA

TRANEMO xx,x% LOI:

x,x Rating: Arc

FLAME RETARDANT TERA TX NON-METAL

AR WORKWE ATPV: LOI: 34,3%11,9

cal/cm²

NT

LOI:

T

x,x

cal/cm²

Rating:

xx,x%

RDAN

LOI:

x,x

FR ME

cal/cm²

TRANEMO xx,x%

Rating:

FLA

Arc

RETA

FLAME

RETARDA

NT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Arc

RETARDA FLAME

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI:

NT xx,x%

RETARDA FLAME

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN 13034 type PB[6]

6030 81 WERKJACK Vlamvertragend werkjack met verlengd rugpand. Verdekte ritssluiting met drukknopen voorzijde. Borstzakken met klep. Mouwzak met klep, verdekte sleutelring en lus voor ID-zak. Steekzakken met klep. Twee binnenzakken met klep. Telefoonzak aan binnenzijde. Tunnelkoord in de taille. Verstelbare manchetten. Reflectie op de schouders en mouwen. Geheel metaalvrij. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

R

WORKWEA

DANT

RETAR

FLA

ATPV: LOI: 34,3%11,9

ME

FR

cal/cm²

TRANEMO

x,x

FLAME

RETARDA

NT

c95mt xx,x%

LOI:

cal/cm²

Rating:

Arc

cal/cm²

FLAME

RETARDA

R

NT cal/cm²

WORKWEA

ATPV: LOI: 34,3%11,9

T

ME RDAN

xx,x%

FR

LOI:

ATPV: LOI: 34,3%11,9

TRANEMO

R

WORKWEA

TRANEMO cal/cm²

Rating:

Arc

cal/cm²

FLA

ME

DANT x,x

RETA

FR

FLA

RETAR Rating:

xx,x% LOI:

Arc

x,x

FLAME

RETARDA

NT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

FR

FLA

RETAR Arc

Rating:

ME

xx,x%

FLAME

RETARDA

WORKWEA

LOI:

NT cal/cm²

TRANEMO

cal/cm²

ATPV: LOI: 34,3%11,9

R

x,x

DANT

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN 13034 type PB[6]

6031 81 WERKJACK Vlamvertragend werkjack met verlengd rugpand. Verdekte ritssluiting met drukknopen voorzijde. Borstzakken met klep. Mouwzak met klep, verdekte sleutelring en lus voor ID-zak. Steekzakken met klep. Twee binnenzakken met klep. Telefoonzak aan binnenzijde. Tunnelkoord in de taille. Gebreide manchetten. Reflectie op de schouders en mouwen. Geheel metaalvrij. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

c95mt

TRANEMO SKINSAFE™ systeem Wanneer verschillende doeklagen samen worden gebruikt, neemt het beschermingsniveau enorm toe. Onderstaand laten we een voorbeeld zien van het onderkleding T-Shirt 6315 90 samen met de sweater 6330 90 en het werkjack 6030 81.

Laag 1 Merino RX

Laag 2 Merino TX

Laag 3 Tera TX

TRANEMO SKINSAFE™

42

ARC RATING 5,5 cal/cm²

ARC RATING 12,7 cal/cm²

ARC RATING 9,5 cal/cm²

ARC RATING 52 cal/cm²

PPE Category 1

PPE Category 2

PPE Category 2

PPE Category 4


FLAME RETARDANT TERA TX NON-METAL

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 D1 E1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 10,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN 13034 type PB[6]

5774 86 OVERHEMD Vlamvertragend overhemd met Hi-Vis accenten op de mouwen. Verdekte sluiting voorzijde met plastic drukknoopsluiting. Borstzakken met klep. Geheel metaalvrij.

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

XS-4XL 94 geel/marine 862: Outback 250, 250 g/m² XXL

Maten: Kleur: Materiaal:

c95mt Arc Rating: 15,0 cal/cm² LOI:

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

Arc Rating:

15,0

cal/cm²

LOI:

32,3%

FLAME RETARDANT

32,3%

FLAME RETARDANT

EN 13034 type PB[6]

6020 81 WERKBROEK Vlamvertragende werkbroek. Achterzakken met klep. Cargozak met klep, telefoonzak en verdekte sleutelring. Liniaalzak. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde. Geheel metaalvrij. Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 03 marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

c95mt

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

6029 81 DAMES WERKBROEK

Maten: Kleur: Materiaal:

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

FLAME RETARDANT

ATP

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

FLAME RETARDANT

Vlamvertragende dames werkbroek. Achterzakken met klep. Cargozak met klep, telefoonzak en verdekte sleutelring. Liniaalzak. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde. Geheel metaalvrij. 36-48 03 marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

c95mt

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN 13034 type PB[6]

6021 81 WERKBROEK Vlamvertragende werkbroek. Achterzakken met klep. Cargozak met klep, telefoonzak en verdekte sleutelring. Liniaalzak. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde. Geheel metaalvrij. Reflectie op de pijpen. Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

c95mt JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

6028 81 DAMES WERKBROEK

Maten: Kleur: Materiaal:

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

FLAME RETARDANT

ATP

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

FLAME RETARDANT

Vlamvertragende dames werkbroek. Achterzakken met klep. Cargozak met klep, telefoonzak en verdekte sleutelring. Liniaalzak. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde. Geheel metaalvrij. Reflectie op de pijpen. 36-48 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

c95mt

43


FLAME RETARDANT TERA TX NON-METAL

Hoge kraag voor extra bescherming

Mouwzak met klep

Borstzakken met klep

Grote rugplooien voor extra bewegingsruimte

Verstelbare tailleband

Achterzakken met klep Metaalvrij verdekte ritssluiting

Steekzak met extra insteek

Liniaalzak

Voorgevormde knieën - knievakken aan de binnenzijde

EN ISO 20471 klasse 3

Rits in de pijpen vanaf de knie tot onderaan

EN ISO 20471 CL.3

6019 81 OVERALL Vlamvertragende Hi-Vis overall met verdekte ritssluiting. Borstzakken met klep. Verstelbare tailleband. Grote rugplooien voor extra bewegingsruimte. Mouwzak met klep. Verstelbare manchetten. Steekzak met extra insteek. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken aan de binnenzijde. Achterzakken met klep. Liniaalzak. Rits in de pijpen vanaf de knie tot onderaan. Geheel metaalvrij. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-5XL, M-5XL Lengtemaat 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

c95mt 44

FLAME

EN 1149-5

LOI: x,x Arc

Rating:

cal/cm²

xx,x%

Arc

RETARDANT

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

Rating: x,x

cal/cm² LOI:

xx,x%

FLAME

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;


FLAME RETARDANT TERA TX NON-METAL

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

ATPV: LOI: 11,9 34,3% cal/cm²

FR FLAME

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

RETARDANT

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN 13034 type PB[6]

TRANEMO

WORKWEAR

FR

FLAME

RETARDANT

cal/cm² 11,9 ATPV:34,3% LOI:

FR

FLAME

RETARDANT

ATPV: LOI: 11,9 34,3% cal/cm²

WORKWEAR

TRANEMO cal/cm² 11,9 ATPV:34,3% LOI:

TRANEMO

RETARDANT

WORKWEAR

FR FLAME

TRANEMO

WORKWEAR

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN 13034 type PB[6]

6010 81 OVERALL

6011 81 OVERALL

Vlamvertragende overall met verdekte ritssluiting. Borstzakken met klep. Steekzak met extra insteek. Verstelbare tailleband. Grote rugplooien voor extra bewegingsruimte. Reflectie op de schouders en mouwen. Geheel metaalvrij.

Vlamvertragende overall met verdekte ritssluiting. Borstzakken met klep. Steekzak met extra insteek. Verstelbare tailleband. Grote rugplooien voor extra bewegingsruimte. Reflectie op de schouders, mouwen en pijpen. Geheel metaalvrij.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-5XL, M-5XL Lengtemaat 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

c95mt

XS-5XL, M-5XL Lengtemaat 94 geel/marine 811: Tera TX, 260 g/m², EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8%

c95mt

45


46

CANTEX HI-VIS


FLAME RETARDANT CANTEX HI-VIS

CANTEX HI-VIS Inherent vlamvertragende kleding met hoge zichtbaarheid CANTEX HI-VIS is afgelopen jaar geupgrade naar een nieuwe zeer comfortabele kwaliteit, Cantex 2.0, die de gebruiker een unieke bescherming biedt tegen een elektrische vlamboog met een ARC RATING van 15 cal/cm² voor een enkel laags kledingstuk (PPE 2). Bovendien is men met CANTEX HI-VIS beter zichtbaar dan ooit, nu de nieuwe stofkwaliteit voldoet aan EN ISO 20471. De collectie is ontwikkeld voor hen die goed zichtbaar moeten zijn en werkzaam zijn langs het spoor en in de elektriciteit- en energiesector. Omgevingen dus waarbij men kan worden blootgesteld aan een vlamboog of waarbij statische elektriciteit moet worden vermeden.

5000 93 WINTERJACK

5021 88 WERKBROEK

5080 88 SHORT

5009 93 WINTERJACK MET CAPUCHON

5025 88 WERKBROEK

5012 88 WERKJACK

5051 88 WERKBROEK

5002 88 TUINBROEK

5052 88 WERKBROEK

5120 93 WINTERBROEK

5069 93 BODYWARMER

5055 88 SPOORWEG WERKBROEK

5062 88 OVERALL

47


FLAME RETARDANT CANTEX HI-VIS

TRANEMO SKINSAFE™ systeem Wanneer nog een derde laag wordt toegevoegd aan de Cantex onderkleding en Cantex Hi-Vis kleding, neemt de bescherming nog meer toe. Onderstaand treft u een voorbeeld aan van het T-Shirt 5940 92 samen met het overhemd 5770 86 en het werkjack 5012 88.

Laag 1 Cantex JX

Laag 2 Cantex Pro 145

Laag 3 Cantex Hi-Vis

TRANEMO SKINSAFE™

ARC RATING 7 cal/cm²

ARC RATING 5,2 cal/cm²

ARC RATING 15 cal/cm²

ARC RATING 40,7 cal/cm²

PPE Category 1

PPE Category 1

PPE Category 2

PPE Category 4

Box Test Class 1

Box Test Class 1

Box Test Class 1

Box Test Class 2

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 C1 ARC RATING: E3 F1 15,0 cal/cm² JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi; JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

NT RETARDA FLAME NT RETARDA FLAME

Rating:

RETARDANT LOI: 29,8%

FLAME

9,5 cal/cm²

Rating:

FLAME

RETARDANT

Arc Rating:

LOI: 29,8%

EN ISO 20471 CL.3

Vlamvertragend Hi-Vis werkjack met contrasterende naden. Verdekte rits en drukknopen aan de voorzijde. Pennenzak op de rechterborst. Verdekte gereedschapshouder aan de linkerzijde. Dubbele Napoleon zakken met rits en verdekte sleutelring. Zijzakken met klep. Verlengd rugpand. Verstelbare tailleband en boorden. Ruim rugpand voor extra bewegingsruimte. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2, EN 61482-1-1, ARC RATING 29,9 cal/cm².

29,8% LOI: cal/cm² 9,5 Arc

29,8% LOI: cal/cm² 9,5

9,5 cal/cm²

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

5012 88 WERKJACK Arc

Arc Rating:

EN 1149-5

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 92 geel/grijs, 94 geel/marine 882: Cantex 2.0, 350 g/m², LOI: 32,3%

c95mt

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 C1 ARC RATING: E3 F1 15,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN ISO 20471 CL.2

5051 88 WERKBROEK

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

FLAME RETARDANT

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

FLAME RETARDANT

Vlamvertragende Hi-Vis werkbroek met contrasterende naden. Twee steekzakken. Twee achterzakken met klep. Duimstokzak. Beenvak met klep en telefoonzak. Knievakken voor kniekussens. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2, EN 61482-1-1, ARC RATING 29,9 cal/cm². Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 92 geel/grijs, 94 geel/marine 882: Cantex 2.0, 350 g/m², LOI: 32,3%

c95mt 48


FLAME RETARDANT CANTEX HI-VIS

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1

IEC 61482-2 CL.1* ARC RATING: 11,9 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN ISO 20471 CL.1

5052 88 WERKBROEK Vlamvertragende Hi-Vis werkbroek in Amerikaans design, met contrasterende naden. Twee steekzakken. Twee achterzakken met klep. Duimstokzak. Beenvak met klep en telefoonzak. Knievakken voor kniekussens. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2. (Wordt geupgrade naar Cantex 2.0, ARC RATING: 15 cal/cm² en EN ISO 20471)

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

c95mt

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 ARC RATING: C1 F1 15,0 cal/cm²

EN 1149-5

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

FLAME RETARDANT

44-64, 146-156, 24-30 94 geel/marine 880: Cantex 1210, 350 g/m², LOI: 34,3% FLAME RETARDANT

Maten: Kleur: Materiaal:

EN ISO 20471 CL.2

5021 88 WERKBROEK Vlamvertragende multifunctionele Hi-Vis werkbroek met contrasterende naden. Gereedschapszakken met spijkerzakken. Ruime voorzakken. Sleutelring. Achterzakken. Dubbele cargozakken met telefoonzak en liniaalzak. Hoogte verstelbare knievakken. Hamerlussen. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2, EN 61482-1-1, ARC RATING 29,9 cal/cm². 44-64, 146-156, 24-30 92 geel/grijs, 94 geel/marine 882: Cantex 2.0, 350 g/m², LOI: 32,3%

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

FLAME RETARDANT

Maten: Kleur: Materiaal:

FLAME RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

c95mt

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 C1 F1 ARC RATING: 11,9 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.1

5025 88 WERKBROEK Vlamvertragende multifunctionele Hi-Vis werkbroek met contrasterende naden. Spijkerzakken. Twee achterzakken. Twee beenzakken, met telefoonvak en duimstokzak. Knievakken voor kniekussens. Hamerlus. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2. (Wordt geupgrade naar Cantex 2.0, ARC RATING: 15 cal/cm² en EN ISO 20471) 44-64, 146-156, 24-30 94 geel/marine 880: Cantex 1210, 350 g/m², LOI: 34,3%

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

FLAME RETARDANT

Maten: Kleur: Materiaal:

FLAME RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

c95mt

49


FLAME RETARDANT CANTEX HI-VIS

TRANEMO SKINSAFE™ systeem Wanneer Cantex onderkleding wordt gedragen in combinatie met Cantex Hi-Vis kleding neemt het beschermingsniveau exponentieel toe. Onderstaand treft u een voorbeeld aan van de onderpantalon 5930 92 in combinatie met de spoorweg werkbroek 5055 88.

Laag 1 Cantex JX

Laag 2 Cantex Hi-Vis

TRANEMO SKINSAFE™

ARC RATING 7 cal/cm²

ARC RATING 15 cal/cm²

ARC RATING 29,9 cal/cm²

PPE Category 1

PPE Category 2

PPE Category 3

Box Test Class 1

Box Test Class 1

Box Test Class 2

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

FLAME RETARDANT

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

FLAME RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 C1 ARC RATING: E3 F1 15,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN ISO 20471 CL.2

5055 88 SPOORWEG WERKBROEK Vlamvertragende Hi-Vis werkbroek met extra versteviging aan de voorzijde van de pijpen. Ideaal voor las-, snij- en slijpwerkzaamheden aan het spoor. Steekzakken. Achterzakken met klep. Cargozak met klep, aparte telefoonzak en gereedschapszakken. Verdekte sleutelring onder de klep. Liniaalzak. Knievakken aan de binnenzijde, in twee hoogtes in te stellen. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2, EN 61482-1-1, ARC RATING 29,9 cal/cm². Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 94 geel/marine 882: Cantex 2.0, 350 g/m², LOI: 32,3% 801: Verstevigende stof, Barricader TC, 545 g/m²

c95mt

EN 1149-5

EN 471 CL.1

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

5080 88 SHORT

FR FLAM E RE TA RD ANT

ATPV: 11,9 cal/cm² LOI: 34,3%

TRANEMO WORKWEAR

Vlamvertragende Hi-Vis short met gereedschapzakken. Sleutelring. Eén achterzak. Duimstokzak. Beenzakken met klep. Maten: Kleur: Materiaal:

C44-64 55 geel 880: Cantex 1210, 350 g/m², EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1, EN 61482-1-2, LOI: 34,3%

c95mt 50


FLAME RETARDANT CANTEX HI-VIS

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

FLAME

RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

xx,x% LOI:

x,x

cal/cm²

Rating:

LOI:

xx,x%

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 C1 ARC RATING: E3 F1 15,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN ISO 20471 CL.3

FLAME RETARDANT

x,x cal/cm²

FLAME RETARDANT

Rating:

FLAME

Arc

RETARDANT

Arc

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 C1 ARC RATING: E3 F1 15,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN ISO 20471 CL.2

5062 88 OVERALL

5002 88 TUINBROEK

Vlamvertragende Hi-Vis overall met contrasterende naden en ritssluiting. Borstzakken met klep. Sleutelring. Steekzak met extra insteek. In hoogte verstelbare knievakken. Achterzakken met klep. Liniaalzak. Verstelbare tailleband. Grote rugplooien voor extra bewegingsruimte. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2, EN 61482-1-1, ARC RATING 29,9 cal/cm².

Vlamvertragende Hi-Vis tuinbroek met contrast stiksels. Verstelbare bretels met verdekte fix-lock sluiting en elastiek aan de achterzijde. Borstzak met klep en sleutelring. Binnenzak. Steekzakken. Cargozakken met telefoonzak. Liniaalzak. In hoogte verstelbare knievakken. Achterzakken. Verstelbare tailleband. Lengte en korte maten worden geproduceerd op bestelling. De levertijd bedraagt circa 5 extra werkdagen. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2, EN 61482-1-1, ARC RATING 29,9 cal/cm².

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 92 geel/grijs, 94 geel/marine 882: Cantex 2.0, 350 g/m², LOI: 32,3%

c95mt

Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 92 geel/grijs, 94 geel/marine 882: Cantex 2.0, 350 g/m², LOI: 32,3%

c95mt 51


PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

FLAME

RETARDA

NT

FLAME RETARDANT CANTEX HI-VIS WINTER

29,8% LOI: cal/cm² 9,5 Arc

Rating:

FLAME

RETARDA

NT

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

29,8% LOI: cal/cm² 9,5

Arc

Rating:

9,5

cal/cm²

9,5

cal/cm² LOI:

29,8%

FLAME

Rating:

29,8%

RETARDANT

LOI:

Arc

RETARDANT

Rating:

FLAME

Arc

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.2 ARC RATING: 40,1 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 20471 CL.3

EN 343 3:1

*EN 342 (5000+5120)

EN 343 3:1

**EN 342 (5009+5120)

5000 93 WINTERJACK Vlamvertragend Hi-Vis winterjack met verbeterde moderne fit. Verdekte ritssluiting en drukknopen voorzijde. Lus voor spreeksleutel. Verticale borstzakken met rits en verdekte sleutelring. Verticale steekzakken met fleece voering en klep. Verstelbare manchetten. Windstoppers in de mouwen. Gewatteerde voering en fleece in de kraag. Getapete naden. Twee binnenzakken. *Gecertificeerd voor werkzaamheden gedurende 1 uur bij -32°C of gedurende 8 uur bij -19°C. PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

RETARDA

NT

XS-4XL 92 geel/grijs, 94 geel/marine 931: Cantex 240IR, twill PU-gecoat membraan, 260 g/m², EN 343 3:3 055: Voering, Quilt FR, 110 g/m² FLAME

Maten: Kleur: Materiaal:

29,8%

LOI:

cal/cm²

9,5

Arc

Rating:

c95mt FLAME

RETARDA

NT

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

29,8% LOI: cal/cm² 9,5

Arc

Rating:

9,5

cal/cm²

9,5

cal/cm² LOI:

29,8%

FLAME

Rating:

29,8%

RETARDANT

LOI:

Arc

RETARDANT

Rating:

FLAME

Arc

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.2 ARC RATING: 40,1 cal/cm²

EN 1149-5

*EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

*EN 13034 type PB[6]

EN ISO 20471 CL.3

5009 93 WINTERJACK MET CAPUCHON Vlamvertragend Hi-Vis winterjack met verbeterde moderne fit. Verdekte ritssluiting en drukknopen voorzijde. Afneembare capuchon. Lus voor spreeksleutel. Verticale borstzakken met rits en verdekte sleutelring. Verticale steekzakken met fleece voering en klep. Verstelbare manchetten. Windstoppers in de mouwen. Gewatteerde voering en fleece in de kraag. Getapete naden. Twee binnenzakken. *De capuchon moet tijdens laswerkzaamheden of het werken met chemicaliën worden gebruikt óf van de jas worden afgehaald. **Gecertificeerd voor werkzaamheden gedurende 1 uur bij -32°C of gedurende 8 uur bij -19°C. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 92 geel/grijs, 94 geel/marine 931: Cantex 240IR, twill PU-gecoat membraan, 260 g/m², EN 343 3:3 055: Voering, Quilt FR, 110 g/m²

c95mt TRANEMO SKINSAFE™ systeem Als de kleding uit meer doeklagen bestaat, neemt de bescherming toe. Onderstaand treft u een voorbeeld aan van het winter jack 5000 93, gemaakt van de buitenstof 931 en gewatteerde voering 055.

TRANEMO SKINSAFE™ ARC RATING 40,1 cal/cm² PPE Category 4 Box Test Class 2

52


PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

FLAME RETARDANT CANTEX HI-VIS WINTER

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.2

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.2

5069 93 BODYWARMER Vlamvertragend Hi-Vis winter bodywarmer met verbeterde moderne fit. Verdekte ritssluiting en drukknopen voorzijde. Lus voor spreeksleutel. Verticale borstzakken met rits en verdekte sleutelring. Verticale steekzakken met fleece voering en klep. Gewatteerde voering en fleece in de kraag. Getapete naden. Twee binnenzakken. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 92 geel/grijs, 94 geel/marine 931: Cantex 240IR, twill PU-gecoat membraan, 260 g/m², EN 343 3:3 055: Voering, Quilt FR, 110 g/m²

c95mt

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.2 ARC RATING: 40,1 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 20471 CL.2

5120 93 WINTERBROEK

EN 343 3:1

*EN 342 (5120+5000 or 5009)

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

Maten: Kleur: Materiaal:

FLAME RETARDANT

Vlamvertragende Hi-Vis winterbroek met verstelbare banden met fix-lock sluiting. Hoog achterpand voor extra bescherming. Lussen in de taille. Zijzakken, voor - en achterzakken met klep. Knievakken aan de binnenzijde. Liniaalzak. Tweewegrits in de pijpen. Sneeuwstopper in de pijpen. Gewatteerde voering. *Gecertificeerd voor werkzaamheden gedurende 1 uur bij -32°C of gedurende 8 uur bij -19°C. XS-3XL 92 geel/grijs, 94 geel/marine 931: Cantex 240IR, twill PU-gecoat membraan, 260 g/m², EN 343 3:3 055: Voering, quilt FR, 110 g/m²

c95mt

53


CANTEX 57

54


FLAME RETARDANT CANTEX 57

CANTEX 57 Vlamvertragende kleding voor de metaalindustrie, gieterijen en onderhoudswerkzaamheden CANTEX 57 is een collectie inherent vlamvertragende kleding voor de metaalindustrie met de hoogste mogelijke bescherming tegen gesmolten metaal, E3. De collectie biedt een goede bescherming tegen de gevaren van een elektrische vlamboog en is gecertificeerd voor de lasnormering. Bovendien biedt de kleding extra zichtbaarheid door de High Visibility details en de reflectiestriping. De collectie bevat ook diverse damesmodellen.

5700 88 WINTERJACK

5732 88 WERKJACK

5736 88 WERKJACK

5739 88 DAMES WERKJACK

5760 88 GEREEDSCHAPSVEST

5725 88 WERKBROEK

5726 88 WERKBROEK

5727 88 DAMES WERKBROEK

5751 88 WERKBROEK

5706 88 MOUWLOZE OVERALL

5742 88 TUINBROEK

5716 88 OVERALL

55


FLAME RETARDANT CANTEX 57

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 C1 ARC RATING: E3 F1 11,9 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 C1 ARC RATING: E3 F1 11,9 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2 JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

5739 88 DAMES WERKJACK

FLAME xx,x% LOI: x,x Arc

xx,x% LOI: x,x Arc

Arc

Rating: x,x

cal/cm² LOI:

xx,x%

Arc

Rating: x,x

cal/cm²

29,8%

Arc Rating:

XS-3XL 94 geel/marine 880: Cantex 1210, 350 g/m², LOI: 34,3%

9,5

cal/cm²

LOI:

29,8%

Maten: Kleur: Materiaal:

c95mt

c95mt

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

Maten: Kleur: Materiaal:

56

XS-4XL 94 geel/marine 880: Cantex 1210, 350 g/m², LOI: 34,3% 055: Voering, quilt FR, 110 g/m² 893: Voering, Cantex Fleece, 330 g/m²

c95mt

EN 1149-5 JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

5760 88 GEREEDSCHAPSVEST

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

cal/cm² ATPV: LOI: 34,3%11,9

E

NT

FR

FLAM

RETARDA

Vlamvertragend multifunctioneel gereedschapsvest met contrasterende naden. Verdekte ritssluiting. Twee borstzakken met vele aparte vakken. Vier buidelzakken voor kleine onderdelen. Twee hamerlussen. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2.

FR

FLAME

RETARDANT

ATPV: LOI: 11,9 cal/cm² 34,3%

Maten: Kleur: Materiaal:

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

XS-3XL 94 geel/marine 880: Cantex 1210, 350 g/m², LOI: 34,3%

c95mt

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

FLAME RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

WORKWEAR

Vlamvertragend winterjack met verdekte rits en drukknopen aan voorzijde. Borstzakken met klep en verdekte sleutelring. Verticale borstzak met rits. Steekzakken met klep en fleecevoering. Tunnelkoord in de taille. Achterzak met klep. Verstelbare manchetten. Windstoppers in de mouwen. Gewatteerde voering en fleece in de kraag. Binnenzak. Reflectiestrepen rond de mouwen, op de rug en voorzijde. Rits in de voering aan de achterzijde voor het bedrukken van de jas met transfers. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2.

TRANEMO

5700 88 WINTERJACK

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 C1 F1 ARC RATING: 11,9 cal/cm²

WORKWEAR

EN 1149-5

TRANEMO

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 C1 ARC RATING: E3 F1 11,9 cal/cm²

xx,x%

XS-2XL 94 geel/marine 880: Cantex 1210, 350 g/m², LOI: 34,3%

FLAME RETARDANT

Maten: Kleur: Materiaal:

FLAME

LOI:

RETARDANT

cal/cm²

FLAME

9,5

RETARDANT

LOI:

Arc Rating:

cal/cm²

Rating:

RETARDANT

Rating:

FLAME

cal/cm² 9,5 Arc

RETARDANT

29,8% LOI:

Rating:

FLAME

RETARDAN

T FLAME

RETARDAN FLAME

29,8% LOI: cal/cm² 9,5 Arc

RETARDANT

Vlamvertragend dames werkjack met contrast stiksels en raglan mouwen. Verdekte ritssluiting voorzijde met drukknopen. Twee verticale ritszakken op de borst. Verdekte sleutelring. Ruime zijzakken met klep. Binnenzak. Drukknoopsluiting mouwen. Reflectiestrepen rond mouwen, over de schouders en aan de achterzijde. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2.

T

Vlamvertragend werkjack met contrast stiksels en verlengd ruggedeelte. Verdekte tweeweg ritssluiting met drukknopen voorzijde. Opstaande boord. Twee borstzakken met ritssluiting. Twee ruime verdekte steekzakken. Binnenzak. Tunnelkoord in taille. Reflecterende strepen rond de mouwen, op schouders en aan rugzijde. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2.

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi; JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

FLAME

5736 88 WERKJACK

Rating:

cal/cm²


FLAME RETARDANT CANTEX 57

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 C1 ARC RATING: E3 F1 11,9 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

5726 88 WERKBROEK Vlamvertragende werkbroek met twee steekzakken. Twee achterzakken met klep. Duimstokzak rechts. Beenzak met klep links. Knievakken voor kniekussens. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2.

c95mt

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 C1 ARC RATING: E3 F1 11,9 cal/cm²

EN 1149-5

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

FLAME RETARDANT

44-64, 146-156, 24-30 94 geel/marine 880: Cantex 1210, 350 g/m², LOI: 34,3% FLAME RETARDANT

Maten: Kleur: Materiaal:

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

5727 88 DAMES WERKBROEK

36-46 94 geel/marine 880: Cantex 1210, 350 g/m², LOI: 34,3%

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

FLAME RETARDANT

Maten: Kleur: Materiaal:

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

FLAME RETARDANT

Vlamvertragende dames werkbroek met contrast stiksels. Twee steekzakken. Twee achterzakken met klep. Duimstokzak rechts. Beenzak met klep links en telefoonvak. Knievakken voor kniekussens. Reflecterende striping rond de pijpen. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2.

c95mt

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 C1 F1 ARC RATING: 11,9 cal/cm²

EN 1149-5

5751 88 WERKBROEK

Maten: Kleur: Materiaal:

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

FLAME RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

FLAME RETARDANT

Vlamvertragende multifunctionele werkbroek met contrasterende naden. Buidelzakken voor kleine onderdelen. Twee achterzakken. Twee beenzakken, met telefoonvak en duimstokzak. Knievakken voor kniekussens. Hamerlus. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2. 44-64, 146-156, 24-30 94 geel/marine 880: Cantex 1210, 350 g/m², EN 11611 CL.1, LOI: 34,3%

c95mt 57


FLAME RETARDANT CANTEX 57

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi; JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

X00 DK

88

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1** A1+A2 B1 C1 ARC RATING: (E3)* F1 11,9 cal/cm²

EN 1149-5

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

FLAME RETARDANT

FLAME RETARDANT

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 C1 ARC RATING: E3 F1 11,9 cal/cm²

EN 1149-5

5706 88 MOUWLOZE OVERALL

5742 88 TUINBROEK

Contrast stiksels. Verdekte tweeweg ritssluiting voorzijde. Duimstokzak. Beenzak met klep. Twee borstzakken. Twee achterzakken met klep. Elastische rug. Knievakken voor kniekussens. Reflecterende strepen rond de pijpen en aan rugzijde. *Gecombineerd met jack 5736 voldoet dit model aan klasse EN ISO 11612 E3. **Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2.

Vlamvertragende tuinbroek met contrast stiksels. Verstelbare bretels met verdekte fix-lock sluiting en elastiek aan de achterzijde. Borstzak met klep en sleutelring. Binnenzak. Steekzakken. Cargozakken met telefoonzak. Liniaalzak. In hoogte verstelbare knievakken. Achterzakken. Verstelbare tailleband. Lengte en korte maten worden geproduceerd op bestelling. De levertijd bedraagt circa 5 extra werkdagen. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2.

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL, M-XL Lengtemaat 94 geel/marine 880: Cantex 1210, 350 g/m², LOI: 34,3%

Maten: Kleur: Materiaal:

c95mt

44-64, 146-156, 24-30 94 geel/marine 880: Cantex 1210, 350 g/m², LOI: 34,3%

c95mt

TRANEMO SKINSAFE™ systeem Wanneer nog een derde laag wordt toegevoegd aan de Cantex onderkleding en Cantex 57, neemt de bescherming nog meer toe. Onderstaand treft u een voorbeeld aan van het T-Shirt 5940 92 samen met het overhemd 5770 86 en het werkjack 5736 88.

58

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

Laag 1 Cantex JX

Laag 2 Cantex Pro 145

Laag 3 Cantex 57

FLAME RETARDANT

DE

50

FLAME RETARDANT

UK

34”R


FLAME RETARDANT CANTEX 57 JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

NT RETARDA x,x

cal/cm² LOI:

xx,x%

FLAME

Rating:

RETARDANT

Arc

Rating:

x,x

cal/cm²

LOI:

xx,x%

FLAME Arc

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 C1 ARC RATING: E3 F1 11,9 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

5716 88 OVERALL Vlamvertragende overall met contrast stiksels en verdekte drukknoop- en ritssluiting. Grote rugplooien voor extra comfort. Twee borstzakken met ritssluiting. Twee verdekte steekzakken. Twee achterzakken met klep. Duimstokzak rechts. Knievakken voor kniekussens. Reflecterende striping rond de pijpen, mouwen en op de schouders. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 94 geel/marine 880: Cantex 1210, 350 g/m², LOI: 34,3%

c95mt

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 C1 ARC RATING: E3 F1 11,9 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

RETARDANT FLAME xx,x% LOI: x,x

FLAME xx,x% LOI: x,x

Rating:

Rating:

x,x cal/cm²

x,x cal/cm²

LOI:

xx,x%

FLAME

Arc

RETARDANT

Arc

Arc

XS-3XL 03 marine 880: Cantex 1210, 350 g/m², LOI: 34,3%

cal/cm²

Rating:

RETARDANT

Arc

xx,x%

RETARDANT

Vlamvertragend werkjack met verdekte ritssluiting. Borstzakken met klep en verdekte sleutelring. Telefoonzak met ritssluiting. Steekzakken met klep. Twee ruime binnenzakken. Twee mouwzakken met klep. Verlengd rugpand. Verstelbare tailleband en manchetten. Rugplooien voor extra bewegingsruimte. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2. Maten: Kleur: Materiaal:

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

5725 88 WERKBROEK

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

FLAME

5732 88 WERKJACK

LOI:

Rating:

cal/cm²

Vlamvertragende werkbroek met twee steekzakken. Twee achterzakken met klep. Duimstokzak rechts. Beenzak met klep links. Knievakken voor kniekussens. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2. Maten: Kleur: Materiaal:

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

44-64, 146-156, 24-30 03 marine 880: Cantex 1210, 350 g/m², LOI: 34,3%

c95mt

c95mt 59

FLAME RETARDANT

EN 1149-5

FLAME RETARDANT

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 C1 ARC RATING: E3 F1 11,9 cal/cm²


CANTEX 54

60


FLAME RETARDANT CANTEX 54

CANTEX 54 Inherent vlamvertragend voor de elektriciteitssector en onderhoudswerkzaamheden De CANTEX 54 kleding is standaard uitgevoerd met tal van zakken en praktische details, geschikt voor hen die werken in de elektriciteitssector of onderhoudswerkzaamheden uitvoeren in de industrie. De kleding is ook geschikt in omgevingen waar statische elektriciteit moet worden vermeden.

5419 88 WERKJACK

5430 88 GEREEDSCHAPSVEST

5451 88 WERKBROEK

5402 88 TUINBROEK

5461 88 OVERALL

5421 88 WERKBROEK

TRANEMO SKINSAFEâ„¢ systeem Wanneer verschillende doeklagen samen worden gebruikt, neemt het beschermingsniveau enorm toe. Onderstaand laten we een voorbeeld zien van het onderkleding T-Shirt 5920 92 samen met het werkjack 5419 88. Laag 1 Laag 2 Cantex JX Cantex 54

61


FLAME RETARDANT FLAME CANTEX 54

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 C1 F1 ARC RATING: 11,9 cal/cm²

5419 88 WERKJACK

NT RETARDA FLAME Arc

cal/cm²

Rating:

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Arc Rating:

x,x cal/cm²

Maten: Kleur: Materiaal:

RETARDANT

XS-3XL 03 marine 880: Cantex 1210, 350 g/m², LOI: 34,3%

Vlamvertragend multifunctioneel gereedschapsvest met contrasterende naden. Verdekte ritssluiting. Twee borstzakken met vele aparte vakken. Vier buidelzakken voor kleine onderdelen. Twee hamerlussen. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2.

xx,x% LOI: x,x

LOI:

xx,x%

FLAME

c95mt

c95mt

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 ARC RATING: C1 F1 11,9 cal/cm²

EN 1149-5

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Vlamvertragende multifunctionele werkbroek met contrasterende naden. Spijkerzakken. Twee achterzakken. Twee beenzakken, met telefoonvak en duimstokzak. Knievakken voor kniekussens. Hamerlus. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2.

44-64, 146-156, 24-30 03 marine 880: Cantex 1210, 350 g/m², LOI: 34,3%

c95mt

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

FLAME RETARDANT

5421 88 WERKBROEK

Vlamvertragende werkbroek met contrasterende naden. Twee steekzakken. Twee achterzakken met klep. Duimstokzak. Beenvak met klep en telefoonzak. Knievakken voor kniekussens. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2.

FLAME RETARDANT

5451 88 WERKBROEK

Maten: Kleur: Materiaal:

62

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 03 marine 880: Cantex 1210, 350 g/m², LOI: 34,3%

c95mt

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

FLAME RETARDANT

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 C1 ARC RATING: 11,9 E3 F1 cal/cm²

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

XS-3XL 03 marine 880: Cantex 1210, 350 g/m², EN 11611 CL.1, LOI: 34,3%

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

FLAME RETARDANT

Maten: Kleur: Materiaal:

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

5430 88 GEREEDSCHAPSVEST

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi; JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Vlamvertragend werkjack met contrasterende naden. Verdekte ritssluiting. Twee borstzakken met klep en verdekte sleutelring. Telefoonzak met ritssluiting. Twee steekzakken. Twee ruime binnenzakken. Twee mouwzakken met klep. Verstelbare tailleband en manchetten. Verlengd rugpand. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2.

EN 1149-5

FLAME RETARDANT

EN 1149-5

FLAME RETARDANT

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 C1 ARC RATING: E3 F1 11,9 cal/cm²


FLAME RETARDANT CANTEX 54

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

FLAME RETARDANT

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

FLAME RETARDANT

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 C1 ARC RATING: E3 F1 11,9 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

5402 88 TUINBROEK Vlamvertragende tuinbroek met contrast stiksels. Verstelbare bretels met verdekte fix-lock sluiting en elastiek aan de achterzijde. Borstzak met klep en sleutelring. Binnenzak. Steekzakken. Cargozakken met telefoonzak. Liniaalzak. In hoogte verstelbare knievakken. Achterzakken. Verstelbare tailleband. Lengte en korte maten worden geproduceerd op bestelling. De levertijd bedraagt circa 5 extra werkdagen. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2. Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 03 marine 880: Cantex 1210, 350 g/m², LOI: 34,3%

c95mt

FLAME

RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

xx,x% LOI: x,x

cal/cm²

Arc

Rating:

x,x cal/cm²

LOI:

RETARDANT

Rating:

xx,x%

FLAME

Arc

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1* A1+A2 B1 C1 ARC RATING: E3 F1 11,9 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

5461 88 OVERALL Vlamvertragende overall met contrast stiksels. Jeans- en drukknoopsluiting aan de voorzijde. Borstzakken met klep. Ruime verticale zak met rits. Steekzak met extra insteek. In hoogte verstelbare knievakken. Achterzakken met klep. Liniaalzak. Verstelbare tailleband. Ruim rugpand voor extra bewegingsruimte. *Laag-op-laag lichaamsbescherming: Cantex kleding in combinatie met Cantex onderkleding is gecertificeerd voor EN 61482-1-2 CL. 2. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 03 marine 880: Cantex 1210, 350 g/m², LOI: 34,3%

c95mt 63


MAGMA

64


FLAME RETARDANT MAGMA

MAGMA Inherent vlamvertragend en High Visibility voor de metaalindustrie – op wolbasis Magma is ontwikkeld om weerstand te bieden tegen spatten van gesmolten ijzer, staal, aluminium en andere metalen. De collectie is ontworpen om te kunnen voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld aan het werken met primair aluminium en is genormeerd conform de hoogste bescherming tegen aluminium (D3) en ijzer (E3). Magma heeft extra versterking op specifieke kwetsbare plaatsen en kent een hoge bescherming tegen stralingswarmte. De verhoogde zichtbaarheid biedt extra bescherming tegen ongelukken in een industriële werkomgeving. Alles voor een veilige werkplek.

5636 87 WERKJACK

5632 87 WERKJAS LANG

5625 87 WERKBROEK

5674 87 OVERHEMD

5626 87 WERKBROEK

TRANEMO SKINSAFE™ systeem Wanneer Merino onderkleding wordt gedragen in combinatie met Magma kleding neemt het beschermingsniveau exponentieel toe. Onderstaand treft u een voorbeeld aan van het T-Shirt 6315 90 in combinatie met het werkjack 5636 87.

Laag 1 Merino RX

Laag 2 Magma

65


FLAME RETARDANT MAGMA

D3

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

T RETARDAN Arc

Rating:

9,5

cal/cm²

LOI:

29,8%

FLAME

D3

vvv

vv

v

vv

vv

vvv

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

v v vv

v vv v v v v

v v v v v v v v v v v v v v v v v v v v v v v vv v v v v

vvv

vv

vv

T RETARDAN FLAME 9,5

cal/cm² LOI:

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

vvv

vv

v

vv

vv

vvv

EN ISO 11612 A1 B1 C1 D3 E3 F1

29,8%

FLAME

Rating:

RETARDANT

Arc

Rating:

9,5

cal/cm²

LOI:

29,8%

D3 Arc

v v vv

v vv v v v v

v v v v v v v v v v v v v v v v v v v v v v v vv v v v v

vvv

vv

vv

5636 87 WERKJACK Vlamvertragend werkjack in een comfortabele stof met de hoogste bescherming tegen gesmolten aluminium. De stof heeft ook goede eigenschappen tegen andere gesmolten metalen. Verdekte rits voorzijde met drukknoopsluiting. Hoge kraag en verlengd rugpand voor extra bescherming. Borstzakken met klep, verdekte sleutelring onder rechterklep. Lus voor pen/gereedschap. Ruime steekzakken met klep. Verstelbare manchetten. Reflectie op de mouwen en over de schouders. 9,5

cal/cm²

LOI:

Maten: Kleur: Materiaal:

29,8%

FLAME

Rating:

RETARDANT

D3

Arc

XS-4XL 94 geel/marine 873: Magma C, 370 g/m², LOI: 25,9% 874: Fluorescerend, Magma HV, 375 g/m², LOI: 33,4%

d95mt D3

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

NT RETARDA Arc

Rating:

9,5

cal/cm²

LOI:

29,8%

FLAME

D3

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

NT RETARDA FLAME LOI: 29,8%

vvvvvvvvvvvvvv

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

vvvvvvvvvvvvvv

EN ISO 11612 A1 B1 C1 D3 E3 F1

9,5 cal/cm²

FLAME RETARDANT

Arc

Rating:

9,5

cal/cm²

LOI:

29,8%

D3

Arc Rating:

5632 87 WERKJAS LANG Vlamvertragende lange werkjas in een comfortabele stof met de hoogste bescherming tegen gesmolten aluminium. De stof heeft ook goede eigenschappen tegen andere gesmolten metalen. Verlengd voor extra bescherming. Verstelbare manchetten. LOI: 29,8%

vvvvvvvvvvvvvv

vvvvvvvvvvvvvv

Maten: Kleur: Materiaal:

9,5 cal/cm²

FLAME RETARDANT

D3

Arc Rating:

XS-4XL 94 geel/marine 873: Magma C, 370 g/m², LOI: 25,9% 874: Fluorescerend, Magma HV, 375 g/m², LOI: 33,4%

d95mt

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

D3

Arc Rating: 15,0 cal/cm² LOI:

D3

D3

IEC 61482-2 ARC RATING: 8,3 cal/cm²

Arc Rating: 15,0 cal/cm² LOI:

ANT

FLAME RETARD

32,3%

Arc Rating:

15,0

cal/cm²

LOI:

32,3%

FLAME RETARDANT

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 D3 E3 F1

5674 87 OVERHEMD Vlamvertragend overhemd met een verdekte dubbele drukknopenrij. Het overhemd is gemaakt van een comfortabele stof met de hoogste bescherming tegen gesmolten aluminium. De stof heeft ook goede eigenschappen tegen andere gesmolten metalen. Borstzakken met klep. Ventilatie openingen op de rug. Verstelbare manchetten. Arc Rating:

Maten: Kleur: Materiaal:

cal/cm²

XS-4XL 94 geel/marine 875: Magma S, 310 g/m², LOI: 27,8%

d95mt

66

15,0

LOI:

32,3%

FLAME RETARDANT

D3

ANT

FLAME RETARD

32,3%

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;


FLAME RETARDANT MAGMA

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

FLAME RETARDANT

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

EN ISO 11612 A1 B1 C1 D3 E3 F1

FLAME RETARDANT

D3

D3 Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

5625 87 WERKBROEK Vlamvertragende werkbroek in een comfortabele stof met de hoogste bescherming tegen gesmolten aluminium. De stof heeft ook goede eigenschappen tegen andere gesmolten metalen. Steekzakken voor. Achterzakken met klep. Liniaalzak met klep. Reflectie op de pijpen. Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 94 geel/marine 873: Magma C, 370 g/m², LOI: 25,9% 874: Fluorescerend, Magma HV, 375 g/m², LOI: 33,4%

d95mt

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

FLAME RETARDANT

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

EN ISO 11612 A1 B1 C1 D3 E3 F1

FLAME RETARDANT

D3

D3 Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

5626 87 WERKBROEK Vlamvertragende werkbroek met schoenbescherming en sterke protectie aan de onderzijde van de pijpen. De broek is gemaakt van een comfortabele stof met de hoogste bescherming tegen gesmolten aluminium. De stof heeft ook goede eigenschappen tegen andere gesmolten metalen. Steekzakken voor. Achterzakken met klep. Verstevigde liniaalzak met klep. Reflectie aan de achterzijde van de pijpen. Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 94 geel/marine 873: Magma C, 370 g/m², LOI: 25,9% 874: Fluorescerend, Magma HV, 375 g/m², LOI: 33,4% 803: Verstevigende stof, 100% aramide, 545 g/m²

d95mt

67


ARAMIDE

Duurzame inherent vlamvertragende kleding De lichte en duurzame ARAMIDE collectie is zeer geschikt voor werkomgevingen waarbij men in hoge mate wordt blootgesteld aan het risico op een elektrische vlamboog en bij werkzaamheden in de petrochemische industrie. Voor het bereiken van een optimaal resultaat is de kleding samen met vooraanstaande bedrijven in de energie- en procesindustrie ontwikkeld.

68


FLAME RETARDANT ARAMIDE

5300 84 WINTERPARKA

5330 84 WERKJACK

5320 84 WERKBROEK

5341 84 TUINBROEK

5339 84 WERKJACK

5329 84 WERKBROEK

5344 84 TUINBROEK

5310 84 OVERALL

5360 84 GEREEDSCHAPSVEST

5350 84 WERKBROEK

5346 84 TUINBROEK

5369 84 GEREEDSCHAPSVEST

5359 84 WERKBROEK

5349 84 TUINBROEK

5319 84 OVERALL

69


NT RETARDA FLAME xx,x% LOI:

x,x

cal/cm²

Rating: Arc

FLAME RETARDANT ARAMIDE

NT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

RETARDA

Arc Rating: cal/cm²

NT

FLAME

x,x

RETARDA

LOI:

FLAME

xx,x%

xx,x% LOI:

x,x

cal/cm²

Rating: Arc

Arc Rating: cal/cm²

NT

x,x

RETARDA

LOI:

FLAME

xx,x%

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1 A1 B1 C1 E2 F1 ARC RATING: 11,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.3

EN 343 3:1

*EN 342 (5300+5120)

5300 84 WINTERPARKA Vlamvertragende Hi-Vis winterparka met getapete naden. Gewatteerde voering in de body en mouwen. Fleece aan de binnenzijde van de kraag. Afneembare en verstelbare capuchon met gewatteerde voering. Tweeweg ritssluiting met dubbele stormflap en drukknoopsluiting. Steekzakken met fleecevoering. Voorzakken met verdekte sleutelring. Gebreide windstoppers met duimband. Binnenzakken met rits, één voor documenten/I-Pad en telefoon. Verstelbare manchetten. Verstelbaar koord aan de onderzijde en in de taille. Rits in de voering aan de achterzijde voor het bedrukken van de jas met transfers. *Gecertificeerd voor werkzaamheden gedurende 1 uur bij -32°C of gedurende 8 uur bij -19°C. JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Maten: Kleur: Materiaal:

FLAME

RETARDA

NT

XS-4XL 50 oranje, 55 geel 848: Aramide 2.9IR, 290 g/m², EN 343 3:3, EN 13034, LOI: 31,2% 054: Voering, quilt FR, 80 g/m² 060: FR Voering xx,x%

LOI:

x,x

cal/cm²

Rating:

Arc

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

FLAME

RETARDA

NT

c95mt xx,x% LOI:

x,x

cal/cm²

Rating:

x,x cal/cm²

xx,x%

FLAME

LOI:

LOI:

xx,x%

FLAME

Arc Rating:

x,x cal/cm²

RETARDANT

Arc Rating:

RETARDANT

Arc

EN ISO 11612 A1 B1 C1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 10,1 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.2

5339 84 WERKJACK Vlamvertragend Hi-Vis werkjack met contrast stiksels. Verdekte ritssluiting aan de voorzijde met drukknopen. Pennenlus aan de rechterborst. Verdekte gereedschapshouder aan de linkerzijde. Dubbele verticale borstzakken met rits en verdekte sleutelring. Zijzakken met klep. Twee grote binnenzakken. Mouwzak met klep. Verlengd rugpand. Verstelbare tailleband en manchetten. Extra rugplooien voor meer bewegingsruimte. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 93 oranje/marine, 94 geel/marine, 96 rood/marine 842: Fluorescerend, Aramide 4999HV, 220 g/m², EN 13034, LOI: 31,2% 845: Aramide 6.4FC, 220 g/m², EN 13034, LOI: 31,2% 911: Voering, Cantex Pro 145, 160 g/m², LOI: 26,7%

c95mt

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

FLAME RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 10,1 cal/cm²

EN 1149-5

5369 84 GEREEDSCHAPSVEST Vlamvertragend gereedschapsvest met reflecterende striping en Hi-Vis effect op de schouders. Contrast stiksels. Verdekte rits voorzijde. Rechter borstzak. Linkerborstzak met pennenzakken. Vier spijkerzakken. Grote riemlussen. Hamerlussen. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 93 oranje/marine, 94 geel/marine, 96 rood/marine 845: Aramide 6.4FC, 220 g/m², EN 13034, LOI: 31,2% 842: Fluorescerend, Aramide 4999HV, 220 g/m², EN 13034, LOI: 31,2%

c95mt 70


FLAME RETARDANT ARAMIDE

TRANEMO SKINSAFE™ systeem Onderstaand treft u een voorbeeld aan van het shirt 5945 89 in combinatie met het werkjack 5339 84.

Laag 1

Laag 2

Outback J245

Aramide

FLAME

RETARDANT

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

29,8% LOI:

9,5 Arc

cal/cm²

Rating:

FLAME

RETARDANT

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

29,8% LOI: cal/cm²

9,5 cal/cm²

LOI:

29,8%

LOI:

29,8%

FLAME

Arc Rating:

9,5 cal/cm²

RETARDANT

Arc Rating:

RETARDANT

Rating:

FLAME

9,5 Arc

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 10,1 cal/cm²

EN 1149-5

5330 84 WERKJACK Vlamvertragend werkjack met contrast stiksels. Verdekte ritssluiting aan de voorzijde met drukknopen. Pennenlus aan de rechterborst. Dubbele verticale borstzakken met rits en verdekte sleutelring. Zijzakken met klep. Twee grote binnenzakken. Mouwzak met klep. Verlengd rugpand. Verstelbare tailleband en manchetten. Extra rugplooien voor meer bewegingsruimte. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 03 marine 845: Aramide 6.4FC, 220 g/m², EN 13034, LOI: 31,2%

c95mt

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

FLAMEFLAME RETARDANT RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi; JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 10,1 cal/cm²

EN 1149-5

5360 84 GEREEDSCHAPSVEST Vlamvertragend multifunctioneel gereedschapsvest met contrasterende naden. Verdekte ritssluiting. Twee borstzakken met vele aparte vakken. Vier buidelzakken voor kleine onderdelen. Twee hamerlussen. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 03 marine 845: Aramide 6.4FC, 220 g/m², EN 13034, LOI: 31,2%

c95mt 71


FLAME RETARDANT ARAMIDE

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 10,1 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.1 JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Vlamvertragende Hi-Vis multifunctionele werkbroek met contrast stiksels. Gereedschapszakken met spijkervakken. Grote zakken voor. Achterzakken. Dubbele cargozakken met telefoonzak en liniaalzak. Knievakken voor kniekussens. Hamerlussen.

Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 93 oranje/marine, 94 geel/marine, 96 rood/marine 845: Aramide 6.4FC, 220 g/m², EN 13034, LOI: 31,2% 842: Fluorescerend, Aramide 4999HV, 220 g/m², EN 13034, LOI: 31,2%

c95mt

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

FLAME RETARDANT

5359 84 WERKBROEK

Vlamvertragende Hi-Vis multifunctionele werkbroek met contrast stiksels. Grote zakken voor. Achterzakken. Dubbele cargozakken met telefoonzak en liniaalzak. Knievakken voor kniekussens. Hamerlussen.

FLAME RETARDANT

5329 84 WERKBROEK

Maten: Kleur: Materiaal:

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

44-64, 146-156, 24-30 93 oranje/marine, 94 geel/marine, 96 rood/marine 845: Aramide 6.4FC, 220 g/m², EN 13034, LOI: 31,2% 842: Fluorescerend, Aramide 4999HV, 220 g/m², EN 13034, LOI: 31,2%

c95mt

FLAME

RETARDAN

T

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

29,8% LOI: cal/cm² 9,5

Arc Rating:

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1

9,5 cal/cm²

RETARDANT

Rating:

LOI:

29,8%

FLAME

Arc

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 10,1 cal/cm²

EN 1149-5

5319 84 OVERALL Vlamvertragende overall met Hi-Vis elementen aan de pijpen. Verdekte tweeweg ritssluiting voorzijde en contrast stiksels. Borstzakken met klep, de linker met verdekte sleutelring. Lange verticale borstzak met rits op linkerborst. Beenzakken voor met klep. Mouwzak met klep. Verstelbare tailleband. Grote rugplooien voor extra bewegingsruimte. Achterzakken. Liniaalzak. Knievakken voor kniekussens. Tweeweg rits in de pijpen. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 93 oranje/marine, 94 geel/marine, 96 rood/marine 845: Aramide 6.4FC, 220 g/m², EN 13034, LOI: 31,2% 842: Fluorescerend, Aramide 4999HV, 220 g/m², EN 13034, LOI: 31,2%

c95mt 72

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

FLAME RETARDANT

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 10,1 cal/cm²

FLAME RETARDANT

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1


FLAME RETARDANT ARAMIDE

EN 1149-5

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 10,1 cal/cm²

EN 1149-5

Vlamvertragende multifunctionele werkbroek met contrasterende naden. Buidelzakken voor kleine onderdelen. Twee achterzakken. Twee beenzakken, met telefoonvak en duimstokzak. Knievakken voor kniekussens. Hamerlus.

Maten: Kleur: Materiaal:

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

Arc Rating: 9,5 cal/cm² LOI: 29,8%

44-64, 146-156, 24-30 03 marine 845: Aramide 6.4FC, 220 g/m², EN 13034, LOI: 31,2%

c95mt

FLAME RETARDANT

5350 84 WERKBROEK

Vlamvertragende multifunctionele werkbroek met contrasterende naden. Twee achterzakken. Twee beenzakken, met telefoonvak en duimstokzak. Knievakken voor kniekussens. Hamerlus.

FLAME RETARDANT

5320 84 WERKBROEK

Maten: Kleur: Materiaal:

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

44-64, 146-156, 24-30 03 marine 845: Aramide 6.4FC, 220 g/m², EN 13034, LOI: 31,2%

c95mt

FLAME

RETARDAN

T

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

29,8% LOI: cal/cm² 9,5

Arc Rating:

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1

9,5 cal/cm²

RETARDANT

Rating:

LOI:

29,8%

FLAME

Arc

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 10,1 cal/cm²

EN 1149-5

5310 84 OVERALL Vlamvertragende overall met verdekte tweeweg ritssluiting voorzijde en contrast stiksels. Borstzakken met klep, de linker met verdekte sleutelring. Lange verticale borstzak met rits op linkerborst. Beenzakken voor met klep. Mouwzak met klep. Verstelbare tailleband. Grote rugplooien voor extra bewegingsruimte. Achterzakken. Liniaalzak. Knievakken voor kniekussens. Tweeweg rits in de pijpen. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 03 marine 845: Aramide 6.4FC, 220 g/m², EN 13034, LOI: 31,2%

c95mt 73

FLAME RETARDANT

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 10,1 cal/cm²

FLAME RETARDANT

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1


FLAME RETARDANT ARAMIDE

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

FLAME RETARDANT

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 10,1 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 10,1 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.1

5344 84 TUINBROEK

5346 84 TUINBROEK

Vlamvertragende Hi-Vis tuinbroek met contrast stiksels en rits aan de voorzijde. Verstelbare bretels met verdekte fix-lock sluiting. Borstzakken, waarvan één met klep. Verdekte sleutelring. Zijzakken. Knievakken voor kniekussens. Dubbele cargozakken met telefoonzak en liniaalzak. Achterzakken. Verstelbare tailleband. Lengte en korte maten worden geproduceerd op bestelling. De levertijd bedraagt circa 5 extra werkdagen.

Vlamvertragende Hi-Vis tuinbroek met rits voorzijde en contrast stiksels. Verstelbare bretels met verdekte fix-lock sluiting. Borstzakken, één met klep. Verdekte sleutelring. Gereedschapszakken. Zijzakken. Knievakken voor kniekussens. Dubbele cargozakken met mobiele telefoonvak en liniaalzak. Achterzakken. Verstelbare tailleband. Lengte en korte maten worden geproduceerd op bestelling. De levertijd bedraagt circa 5 extra werkdagen.

Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 93 oranje/marine, 94 geel/marine, 96 rood/marine 845: Aramide 6.4FC, 220 g/m², EN 13034, LOI: 31,2% 842: Fluorescerend, Aramide 4999HV, 220 g/m², EN 13034, LOI: 31,2%

c95mt 74

EN ISO 20471 CL.1

FLAME RETARDANT

FLAME RETARDANT

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

FLAME RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 93 oranje/marine, 94 geel/marine, 96 rood/marine 845: Aramide 6.4FC, 220 g/m², EN 13034, LOI: 31,2% 842: Fluorescerend, Aramide 4999HV, 220 g/m², EN 13034, LOI: 31,2%

c95mt


FLAME RETARDANT ARAMIDE

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

FLAME RETARDANT

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 10,1 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1

FLAME RETARDANT

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

FLAME RETARDANT

FLAME RETARDANT

Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 10,1 cal/cm²

EN 1149-5

5341 84 TUINBROEK

5349 84 TUINBROEK

Vlamvertragende tuinbroek met contrasterende naden en ritssluiting. Bretels met verdekte stabiele fix-lock sluiting. Twee borstzakken, één met klep. Verdekte sleutelring. Twee steekzakken. Knievakken voor kniekussens. Twee beenzakken met telefoonvak en duimstokzak. Twee achterzakken. Lengte en korte maten worden geproduceerd op bestelling. De levertijd bedraagt circa 5 extra werkdagen.

Vlamvertragende tuinbroek met rits voorzijde en contrast stiksels. Verstelbare bretels met verdekte fix-lock sluiting. Borstzakken, één met klep. Verdekte sleutelring. Gereedschapszakken. Zijzakken. Knievakken voor kniekussens. Dubbele cargozakken met mobiele telefoonvak en liniaalzak. Achterzakken. Verstelbare tailleband. Lengte en korte maten worden geproduceerd op bestelling. De levertijd bedraagt circa 5 extra werkdagen.

Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 03 marine 845: Aramide 6.4FC, 220 g/m², EN 13034, LOI: 31,2%

c95mt

Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 03 marine 845: Aramide 6.4FC, 220 g/m², EN 13034, LOI: 31,2%

c95mt 75


EDGE

Een nieuw veiligheidsniveau voor GO/RT spoorweg werkzaamheden De EDGE collectie is ontwikkeld om te voldoen aan de vereisten van metaal werkzaamheden rond het spoor in een hoog voltage omgeving. EDGE biedt bescherming bij een licht vlamboog ongeval en is, omdat het gecertificeerd is conform klasse 1 binnen de lasnormering, geschikt voor metaal werkzaamheden. De oranje kleur voldoet aan de eisen van GO/RT en EN ISO 20471.

76


FLAME RETARDANT EDGE

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

FLAME

RETARDA

NT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

29,8% LOI: cal/cm² 9,5 Rating:

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi; Arc Rating: x,x cal/cm² LOI: xx,x%

Arc

FLAME RETARDANT

Arc

Rating: 9,5

NT

RETARDA

NT

cal/cm²

RETARDA

LOI:

FLAME

FLAME

29,8%

29,8% LOI: cal/cm² 9,5 Rating: Arc

Arc

Rating: 9,5

NT

cal/cm²

RETARDA

LOI:

FLAME

29,8%

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 8,7 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1

EN ISO 20471 CL.3

GO/RT Issue 8

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 8,7 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1

EN ISO 20471 CL.2

GO/RT Issue 8

6131 82 WERKJACK

6121 82 WERKBROEK

Vlamvertragend Hi-Vis werkjack met een comfortabele stof aan de binnenzijde en een verlengd rugpand. Verdekte rits voorzijde met drukknopen. Arm ventilatie. Borstzakken met klep. Lus voor radio/gasmonitor onder de rechter borstzak klep. Steekzakken met klep. Twee binnenzakken met klep. Telefoonzak aan de binnenzijde. Verstelbaar koord aan de onderzijde van het jack. Verstelbare manchetten. Geheel metaalvrij.

Vlamvertragende Hi-Vis broek met een comfortabele stof aan de binnenzijde. Steekzakken. Achterzakken met klep. Cargozakken met klep. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken. Geheel metaalvrij.

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 50 oranje 821: Edge HVO, 355 g/m²

Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 50 oranje 821: Edge HVO, 355 g/m²

c95nt

c95nt

FLAME 9,5 cal/cm²

LOI:

29,8%

Arc Rating:

9,5 cal/cm²

LOI:

29,8%

FLAME

Arc Rating:

RETARDANT

RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 8,7 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1

EN ISO 20471 CL.3

GO/RT Issue 8

6111 82 OVERALL Vlamvertragende Hi-Vis overall met een comfortabele stof aan de binnenzijde en een verdekte ritssluiting voor. Arm ventilatie. Verticale borstzak links met rits. Rechter borstzak met klep en lus voor radio/gasmonitor. Steekzakken met extra insteek. Cargo zakken met klep. Voorgevormde knieën met in hoogte verstelbare knievakken. Achterzakken met klep. Verstelbare tailleband en manchetten. Rits in de pijpen. Geheel metaalvrij. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 50 oranje 821: Edge HVO, 355 g/m²

c95nt 77


WINTER

5819 81 WINTEROVERALL

Materiaal: 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8% 054: Voering, quilt FR, 80 g/m² 893: Voering, Cantex Fleece, 330 g/m² Maten: XS-4XL Kleur: 92 geel/grijs Pagina: 36

5823 81 DOORWERKBROEK WINDBREAKER

78

Materiaal: 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8% 898: Voering, jersey met PU-gecoat membraan, Cantex Jersey IR, 210 g/m² Maten: 44-64, 146-156, 21-30 Kleur: 94 geel/marine Pagina: 34

5120 93 WINTERBROEK

Materiaal: 931: Cantex 240IR, twill PU-gecoat membraan, 260 g/m², EN 343 3:3 055: Voering, quilt FR, 110 g/m² Maten: XS-3XL Kleur: 92 geel/grijs, 94 geel/marine Pagina: 53

5852 81 DOORWERKBROEK WINDBREAKER

Materiaal: 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8% 898: Voering, jersey met PU-gecoat membraan, Cantex Jersey IR, 210 g/m² Maten: 44-64, 146-156, 21-30 Kleur: 94 geel/marine Pagina: 35

5822 81 DOORWERKBROEK WINDBREAKER

Materiaal: 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8% 898: Voering, jersey met PU-gecoat membraan, Cantex Jersey IR, 210 g/m² Maten: 44-64, 146-156, 21-30 Kleur: 94 geel/marine Pagina: 35

5853 81 DOORWERKBROEK WINDBREAKER

Materiaal: 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8% 898: Voering, jersey met PU-gecoat membraan, Cantex Jersey IR, 210 g/m² Maten: 44-64, 146-156, 21-30 Kleur: 94 geel/marine Pagina: 34


FLAME RETARDANT WINTER

5300 84 WINTERPARKA

5000 93 WINTERJACK

5009 93 WINTERJACK MET CAPUCHON

5832 81 DOORWERKJAS WINDBREAKER

5837 81 DOORWERKJAS MET CAPUCHON WINDBREAKER

5800 81 WINTERJACK

Materiaal: 848: Aramide 2.9IR, 290 g/m², EN 343 3:3, EN 13034, LOI: 31,2% 054: Voering, quilt FR, 80 g/m² 060: FR Voering Maten: XS-4XL Kleur: 50 oranje, 55 geel Pagina: 70

Materiaal: 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8% 898: Voering, jersey met PU-gecoat membraan, Cantex Jersey IR, 210 g/m² Maten: XS-4XL Kleur: 94 geel/marine Pagina: 34

5809 81 WINTERJACK MET CAPUCHON

Materiaal: 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8% 060: FR Voering 054: Voering, quilt FR, 80 g/m² Maten: XS-4XL Kleur: 94 geel/marine Pagina: 36

Materiaal: 931: Cantex 240IR, twill PU-gecoat membraan, 260 g/m², EN 343 3:3 055: Voering, Quilt FR, 110 g/m² Maten: XS-4XL Kleur: 92 geel/grijs, 94 geel/marine Pagina: 52

Materiaal: 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8% 898: Voering, jersey met PU-gecoat membraan, Cantex Jersey IR, 210 g/m² Maten: XS-4XL Kleur: 94 geel/marine Pagina: 35

5700 88 WINTERJACK

Materiaal: 880: Cantex 1210, 350 g/m², LOI: 34,3% 055: Voering, quilt FR, 110 g/m² 893: Voering, Cantex Fleece, 330 g/m² Maten: XS-4XL Kleur: 94 geel/marine Pagina: 56

5069 93 BODYWARMER

Materiaal: 931: Cantex 240IR, twill PU-gecoat membraan, 260 g/m², EN 343 3:3 055: Voering, Quilt FR, 110 g/m² Maten: XS-4XL Kleur: 92 geel/grijs, 94 geel/marine Pagina: 52

Materiaal: 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8% 054: Voering, quilt FR, 80 g/m² 060: FR Voering Maten: XS-4XL Kleur: 94 geel/marine Pagina: 37

Materiaal: 931: Cantex 240IR, twill PU-gecoat membraan, 260 g/m², EN 343 3:3 055: Voering, Quilt FR, 110 g/m² Maten: XS-4XL Kleur: 92 geel/grijs, 94 geel/marine Pagina: 53

5869 81 BODYWARMER

Materiaal: 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8% 060: FR Voering Maten: XS-4XL Kleur: 94 geel/marine Pagina: 37

79


OVERHEMDEN & SHIRTS

TRANEMO SKINSAFE™ systeem Wanneer verschillende doeklagen samen worden gebruikt, neemt het beschermingsniveau enorm toe. Onderstaand laten we een voorbeeld zien van het T-Shirt 6372 89 samen met de sweater 5075 89.

Laag 1 Cantex Jersey AT

Laag 2 Cantex Terry

TRANEMO SKINSAFE™

80

ARC RATING 5,1 cal/cm²

ARC RATING 17,8 cal/cm²

ARC RATING 33,5 cal/cm²

PPE Category 1

PPE Category 2

PPE Category 3


FLAME RETARDANT OVERHEMDEN & SHIRTS

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.3

EN ISO 11612 A1 B1 C2 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 17,8 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.1

EN ISO 11612 A1 B1 C2 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 11,3 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.3

5070 89 SWEATER

5075 89 SWEATER

5270 89 SWEATER

Vlamvertragende Hi-Vis sweater met korte rits aan de voorzijde. Borstzak met klep, geribde manchetten en boord. Met heat seal reflectie.

Vlamvertragende sweater met ronde hals. Gebreide manchetten en boord. Met heat seal reflectie.

Vlamvertragende Hi-Vis sweater met korte rits aan de voorzijde. Geribde manchetten en boord. Met heat seal reflectie.

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 55 geel 894: Cantex Pearl, 310 g/m²

Maten: Kleur: Materiaal:

c95mt

c95mt

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1

Vlamvertragende antistatische sweater met ronde hals. Borstzak met klep op linkerborst. Pennenlus op linkermouw. Gebreide manchetten en boord. Maten: Kleur: Materiaal:

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN 1149-5

5985 89 SWEATER

XS-4XL 03 marine 894: Cantex Pearl, 310 g/m²

c95mt

XS-4XL 94 geel/marine 899: Cantex Terry, 290 g/m², LOI: 26,5%

IEC 61482-2 ARC RATING: 8,5 cal/cm²

Vlamvertragend shirt met kraag. Luchttunnel piping in Hi-Vis voor extra bescherming over schouders en mouwen. Geribde manchetten. XS-4XL 03 marine 896: Outback J245, 245g/m²

XS-4XL 50 oranje 892: Cantex Dual 320, 320 g/m², LOI: 28,3%

c95mt

EN 1149-5

5948 89 SHIRT MET KRAAG

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1 A1 B1 C1 F1 ARC RATING: 6,3 cal/cm²

EN 1149-5

5945 89 POLOSHIRT LANGE MOUWEN Vlamvertragend antistatisch poloshirt met lange mouwen en borstzak. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 03 marine 897: Cantex Piké, 220 g/m²

c95mt

c95mt 81


FLAME RETARDANT OVERHEMDEN & SHIRTS

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1 A1 B1 C1 ARC RATING: 5,1 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 20471 CL.3

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1

5072 89 T-SHIRT LANGE MOUWEN

5949 89 T-SHIRT LANGE MOUWEN

5950 89 T-SHIRT LANGE MOUWEN

Vlamvertragend Hi-Vis T-Shirt met ronde hals, lange mouwen. Geribde manchetten. Met heat seal reflectie.

Vlamvertragend T-Shirt met ronde hals, lange mouwen.

Vlamvertragend T-Shirt met ronde hals, lange mouwen en print.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 55 geel 895: Cantex Jersey AT, 190 g/m²

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1 A1 B1 C1 ARC RATING: 5,1 cal/cm²

XS-3XL 03 marine 890: Cantex Jersey, 170 g/m²

c95mt

c95mt

EN 1149-5

EN ISO 11612 A1 B1 C1

EN 1149-5

XS-3XL 03 marine 890: Cantex Jersey, 170 g/m²

c95mt

EN ISO 20471 CL.2 (XS-M) EN ISO 20471 CL.3 (L-4XL)

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.2 (XS-S) EN ISO 20471 CL.3 (M-4XL)

6372 89 T-SHIRT LANGE MOUWEN

5071 89 T-SHIRT

5271 89 T-SHIRT

Vlamvertragend T-Shirt met lange mouwen en ronde hals. Geribde manchetten. Met heat seal reflectie.

Vlamvertragend Hi-Vis T-Shirt met ronde hals. Met heat seal reflectie.

Vlamvertragend Hi-Vis T-Shirt met ronde hals. Met heat seal reflectie.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 94 geel/marine 895: Cantex Jersey AT, 190 g/m²

c95mt 82

IEC 61482-2 CL.1

XS-4XL 55 geel 895: Cantex Jersey AT, 190 g/m²

c95mt

XS-4XL 50 oranje 891: Cantex Dual 220, 220 g/m², EN 61482-1-2 CL.1 ARC RATING: 7,3 cal/cm², LOI: 25,4%

c95mt


FLAME RETARDANT OVERHEMDEN & SHIRTS

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN 1149-5

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

5905 89 POLOSHIRT KORTE MOUWEN Vlamvertragend antistatisch poloshirt met korte mouwen en borstzak. XS-4XL 03 marine 897: Cantex Piké, 220 g/m², EN 61482-1-2 CL.1, ARC RATING: 6,3 cal/cm²

c95mt

5909 89 T-SHIRT Vlamvertragend T-Shirt met ronde hals en korte mouwen. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 03 marine 890: Cantex Jersey, 170 g/m², EN 61482-1-2 CL.1

RS0004 VEILIGHEIDSVEST Vlamvertragend Hi-Vis veiligheidsvest met korte mouwen en ritssluiting. Borstzak op rechterborst. Maten: Kleur: Materiaal:

M-2XL 50 oranje, 55 geel 100% polyester

a93ot

c95mt

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 20471 CL.3

FLAME RETARDANT

FLAME RETARDANT

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

32,3%

32,3%

LOI:

LOI:

cal/cm²

cal/cm²

15,0

15,0

Rating:

Arc

Arc Rating: 15,0 cal/cm² LOI: 32,3%

FLAME RETARDANT

Arc

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

Rating:

Arc Rating: 15,0 cal/cm² LOI: 32,3%

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 5,2 cal/cm²

EN 1149-5

FLAME RETARDANT

Maten: Kleur: Materiaal:

EN ISO 14116 index 1

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1 A1 B1 C1 F1 ARC RATING: 5,2 cal/cm²

EN 1149-5

5931 91 OVERJAS ”VISITOR”

5932 91 OVERJAS

Vlamvertragende bezoekers overjas met “VISITOR” borduring op borst en rug. Verdekte drukknoopsluiting voorzijde. Twee borstzakken en voorzakken. Binnenzak.

Vlamvertragende overjas. Verdekte drukknoopsluiting voorzijde. Twee borstzakken en voorzakken. Binnenzak.

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 94 geel/marine 911: Cantex Pro 145, 160 g/m², LOI: 26,7%

c95mt

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 94 geel/marine 911: Cantex Pro 145, 160 g/m², LOI: 26,7%

c95mt

83


FLAME RETARDANT OVERHEMDEN & SHIRTS

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1 A1 B1 C1 F1 ARC RATING: 5,2 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 D3 E3 F1

EN ISO 20471 CL.3

5073 91 OVERHEMD Vlamvertragend Hi-Vis overhemd. Verdekte drukknoopsluiting voorzijde. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 55 geel 911: Cantex Pro 145, 160 g/m², LOI: 26,7%

c95mt

IEC 61482-2 ARC RATING: 8,3 cal/cm²

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1 A1 B1 C1 F1 ARC RATING: 5,2 cal/cm²

EN 1149-5

5674 87 OVERHEMD

5770 91 OVERHEMD

Vlamvertragend overhemd met een verdekte dubbele drukknopenrij. Het overhemd is gemaakt van een comfortabele stof met de hoogste bescherming tegen gesmolten aluminium. De stof heeft ook goede eigenschappen tegen andere gesmolten metalen. Borstzakken met klep. Ventilatie openingen op de rug. Verstelbare manchetten.

Vlamvertragend overhemd met Hi-Vis accenten en reflectie striping op de mouwen. Verdekte drukknoopsluiting aan de voorzijde. Borstzakken met klep.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 92 geel/grijs, 94 geel/marine 911: Cantex Pro 145, 160 g/m², LOI: 26,7%

c95mt

XS-4XL 94 geel/marine 875: Magma S, 310 g/m², LOI: 27,8%

d95mt

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1 A1+A2 B1 C1 ARC RATING: D1 E1 F1 10,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1 A1 B1 C1 F1 ARC RATING: 5,2 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1 A1 B1 C1 F1 ARC RATING: 5,2 cal/cm²

EN 1149-5

5779 91 DAMESOVERHEMD

8120 91 OVERHEMD

Vlamvertragend overhemd met Hi-Vis accenten op de mouwen. Verdekte sluiting voorzijde met plastic drukknoopsluiting. Borstzakken met klep. Geheel metaalvrij.

Vlamvertragend damesoverhemd, getailleerd. HiVis accenten en reflectie striping op de mouwen. Verdekte drukknoopsluiting aan de voorzijde. Borstzakken met klep.

Vlamvertragend overhemd. Verdekte drukknoopsluiting voorzijde. Water- en oliewerend.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

5774 86 OVERHEMD

XS-4XL 94 geel/marine 862: Outback 250, 250 g/m², LOI: 28,9%

c95mt 84

EN 13034 type PB[6]

34-46 94 geel/marine 911: Cantex Pro 145, 160 g/m², LOI: 26,7%

c95mt

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 02 rood, 03 marine 911: Cantex Pro 145, 160 g/m², LOI: 26,7%

c95mt


FLAME RETARDANT ACCESSOIRES

EN ISO 14116 index 3

EN ISO 14116 index 3

EN 1149-5

5970 89 MUTS

9043 00 FLEECEMUTS

Vlamvertragende Hi-Vis muts met fleecevoering.

Vlamvertragende fleecemuts.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 55 geel 050: Cantex Heavy Rib, 335 g/m², EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1, EN 61482-1-2 CL.1 893: Voering, Cantex Fleece, 330 g/m², EN ISO 11612 A1+A2 B1 C2 F2, EN 61482-1-2 CL.1

EN 1149-5

EN ISO 14116 index 3

9074 00 VLAMVERTRAGENDE SOKKEN

Vlamvertragende werksokken.

Dunne vlamvertragende sokken in wol/FR viscose.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

37-39, 40-42, 43-45, 46-48 03 marine 42% modacryl / 28% katoen / 22% polyamide / 6% lycra / 2% antistatisch

Vlamvertragende muts. Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 07 zwart 902: Merino BX, 250 g/m², LOI: 28,5%, EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1, IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 10,9 cal/cm²

c95ot

b95ot

EN 1149-5

9054 00 SOKKEN

37-39, 40-42, 43-45, 46-48 07 zwart 35% wol / 35% FR viscose / 25% elastan / 3% antistatisch / 2% polyamide

EN ISO 14116 index 3

EN ISO 14116 index 3

EN 1149-5

9075 00 VLAMVERTRAGENDE SOKKEN Dikke vlamvertragende sokken in wol/FR viscose. Maten: Kleur: Materiaal:

37-39, 40-42, 43-45, 46-48 07 zwart 45% wol / 35% FR viscose / 15% polyamide / 3% antistatisch / 2% elastan

b93ot

EN ISO 14116 index 3

EN 1149-5

6307 90 MUTS

c95ot

c95ot

EN ISO 14116 index 3

Eén maat 03 marine 893: Cantex Fleece, 330 g/m², EN ISO 11612 A1+A2 B1 C2 F2, EN 61482-1-2 CL.1

EN ISO 14116 index 3

b93ot

EN ISO 14116 index 3

9055 00 RIEM FR

9058 00 RIEM

9060 00 BRETELS

Vlamvertragende riem. In lengte verstelbaar. Breedte 35 mm. Maat: S=100 cm, L=120 cm, XXL=145 cm. Geschikt bij kleding gecertificeerd conform EN ISO 11612/11611/14116.

Riem van zwart leer. Lengte 55 cm. Breedte 15 mm.

Vlamvertragende bretels met metalen gespen. Breedte 35 mm. In lengte verstelbaar. Geschikt bij kleding gecertificeerd conform EN ISO 11612/11611/14116.

Maten: Kleur: Materiaal:

S, L, 2XL 07 zwart 42% modacryl-katoen / 58% polyester, EN ISO 11612 A1

c93ot

Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 07 zwart Leer

Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 03 marine 80% nomex / 20% elastan, EN ISO 11612 A1

c93ot 85


FLAME RETARDANT ACCESSOIRES

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN 1149-5

EN ISO 14116 index 3

5995 92 BALACLAVA

5999 00 NEK-/HALSBESCHERMING

Vlamvertragende balaclava in tricot voor bescherming van de kin, nek en een deel van het gezicht.

Vlamvertragende nek-/halsbescherming. Biedt de juiste bescherming bij blootstelling aan een vlamboog. De nek-/halsbescherming voorkomt dat gesmolten metaalspatten via de kraag binnen dringen. Het kan over het hoofd worden getrokken als een balaclava en biedt zo bescherming voor de oren en hoofdhuid tussen de helm en de kraag. Om bescherming te bieden aan de voorzijde van het gezicht, kan het aan de voorkant omhoog worden getrokken. De halsbescherming kan ook worden gedragen als een sjaal en zo bescherming bieden tegen de kou.

Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 03 marine 920: Cantex JX, 235 g/m², EN 61482-1-2 CL.1, EN 61482-1-1, ARC RATING: 7,0 cal/cm², LOI: 30,1%

c95ot

Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 03 marine 921: Cantex EA, 300 g/m², EN ISO 11612 A1

c95ot

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1 A1 B1 C1 F1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.3*

9063 81 PAS STUK

9065 81 CAPUCHON Capuchon met PU gelamineerde jersey voering, verstelbaar in wijdte en grootte. Voor artikel 5800 81, 5832 81 en 5869 81. *Gecertificeerd in combinatie met artikel 5809 81. Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 55 geel 811: Tera TX, 260 g/m², EN 13034, EN ISO 11612 E1, LOI: 29,8% 898: Voering, jersey met PU-gecoat membraan, Cantex Jersey IR, 210 g/m²

Pas stuk voor extra wijdte in gereedschapsvest model 5860. Maten: Kleur: Materiaal:

c95mt

Eén maat 55 geel 811: Tera TX, 260 g/m², EN ISO 11612, IEC 61482-2, EN 1149-5, EN 13034, EN ISO 20471, LOI: 29,8%

c95mt

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C2 F2

5980 89 FLEECEJACK Vlamvertragend fleecejack met ritssluiting. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 03 marine 893: Cantex Fleece, 330 g/m², EN ISO 11612 A1+A2 B1 C2 F2, EN 61482-1-2 CL.1

c95mt

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C2 F2

5990 89 FLEECE ONDERPANTALON Vlamvertragende fleece onderpantalon. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 03 marine 893: Cantex Fleece, 330 g/m², EN ISO 11612 A1+A2 B1 C2 F2, EN 61482-1-2 CL.1

c95mt 86


FLAME RETARDANT ONDERKLEDING

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN 1149-5

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1 A1 B1 C1 F1 ARC RATING: 7,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1 A1 B1 C1 F1 ARC RATING: 7,0 cal/cm²

EN 1149-5

5900 92 T-SHIRT

5920 92 POLOSHIRT

5940 92 T-SHIRT LANGE MOUWEN

Vlamvertragend T-Shirt met ronde hals en korte mouwen.

Vlamvertragend poloshirt met rolkraag voorzien van ritssluiting en lange mouwen.

Vlamvertragend T-Shirt met ronde hals en lange mouwen.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL, 5XL, 7XL 03 marine 920: Cantex JX, 235 g/m², EN 61482-1-2 CL.1, EN 61482-1-1, ARC RATING: 7,0 cal/cm², LOI: 30,1%

XS-3XL 03 marine 920: Cantex JX, 235 g/m², LOI: 30,1%

c95mt

c95mt

EN ISO 14116 index 3

XS-3XL, 5XL, 7XL 03 marine 920: Cantex JX, 235 g/m², LOI: 30,1%

c95mt

EN 1149-5

5915 92 BH Vlamvertragende BH. Brede, verstelbare schouderbanden. Sluiting aan de achterzijde. Maten: Kleur: Materiaal:

75A-C, 80A-C, 85B-D, 90C-D, 95C-D 03 marine 922: Cantex JL, 240 g/m²

c95ot

EN ISO 14116 index 3

EN 1149-5

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN 1149-5

5919 92 DAMESSLIP

5910 92 BOXERSHORT

Vlamvertragende damesslip met elastiek in de taille.

Vlamvertragende boxershort met korte pijpen.

Maten: Kleur: Materiaal:

S-2XL 03 marine 922: Cantex JL, 240 g/m²

c95ot

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL, 5XL, 7XL 03 marine 920: Cantex JX, 235 g/m², EN 61482-1-2 CL.1, EN 61482-1-1, ARC RATING: 7,0 cal/cm², LOI: 30,1%

c95mt

EN ISO 11612 IEC 61482-2 CL.1 A1 B1 C1 F1 ARC RATING: 7,0 cal/cm²

EN 1149-5

5930 92 ONDERPANTALON Vlamvertragende onderpantalon met lange pijpen. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL, 5XL, 7XL 03 marine 920: Cantex JX, 235 g/m², LOI: 30,1%

c95mt 87


MERINO RX & TX Een eco-vriendelijke collectie vlamvertragende onderkleding van MERINO wol, perfect voor diegene die buiten werkt in koude omstandigheden en te maken heeft met verschil in intensiteit van werkzaamheden. Gebruik de onderkleding als eerste laag dicht op de huid zodat extra bescherming geboden wordt bij mogelijke blootstelling aan een elektrische vlamboog of bij werkzaamheden in een ATEX omgeving.

TRANEMO SKINSAFE™ systeem Onderstaand treft u een voorbeeld aan van het T-Shirt 6315 90 in combinatie met de sweater 6330 90.

Laag 1 Merino RX

Laag 2 Merino TX

TRANEMO SKINSAFE™

88

ARC RATING 5,5 cal/cm²

ARC RATING 12,7 cal/cm²

ARC RATING 27,9 cal/cm²

PPE Category 1

PPE Category 2

PPE Category 3


FLAME RETARDANT ONDERKLEDING

MERINO RX & MERINO TX • • • • •

Inherent vlamvertragend Warm, ook als het nat wordt Van nature vuilafstotend Trekt geen geur aan Voelt erg comfortabel en prettig aan

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C2 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 12,7 cal/cm²

EN 1149-5

6330 90 SWEATER Vlamvertragende sweater met verdekte ritssluiting. Twee steekzakken met klep. Geribde manchetten met duimband. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 07 zwart 903: Merino TX, 360 g/m², LOI: 28,7%

a95nt

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 5,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 5,5 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 5,5 cal/cm²

EN 1149-5

6312 90 ONDERPANTALON

6315 90 T-SHIRT LANGE MOUWEN

6319 90 POLOSHIRT

Vlamvertragende onderpantalon met elastiek in de taille. Geribde manchetten.

Vlamvertragend T-Shirt met ronde hals en lange mouwen. Geribde manchetten. Verlengd rugpand.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

Vlamvertragend poloshirt lange mouwen met rolkraag voorzien van verdekte ritssluiting. Geribde manchetten met duimband. Verlengd rugpand.

XS-4XL 07 zwart 901: Merino RX, 200 g/m², LOI: 27,7%

a95nt

XS-4XL 07 zwart 901: Merino RX, 200 g/m², LOI: 27,7%

a95nt

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 07 zwart 901: Merino RX, 200 g/m², LOI: 27,7%

a95nt

89


HIGH VISIBILITY KLEDING VOOR IEDEREEN DIE GOED ZICHTBAAR MOET ZIJN Vandaag de dag vragen veel werkzaamheden om gecertificeerde veiligheidskleding met hoge zichtbaarheid om zo de veiligheid van de individuele medewerker te bevorderen. Om te voldoen aan de normering voor High Visibility kleding, EN ISO 20471, werken we voortdurend aan de ontwikkeling van onze High Visibility collecties.

90

Risico inventarisatie

92

Gebruik

92

PPE Directive 89/686/EEC 93 CE-ME

94

Winter

102

Accessoires

106


91


HIGH VISIBILITY

High Visibility kleding Bij veel werkzaamheden is PPE-kleding vereist waarbij men zowel overdag als ’s nachts goed zichtbaar moet zijn High Visibility kleding. Het is van belang dat de kleding gecertificeerd is conform EN ISO 20471 om de veiligheid te waarborgen, maar net zo belangrijk is de mate van comfort van het kledingstuk. Namelijk dat de kleding gedurende het gehele jaar te gebruiken is en voor zowel heren als dames de juiste pasvorm biedt.

Risico inventarisatie: Werkzaamheden nabij verkeer • Transportongevallen

Tranemo Risico inventarisatie Wanneer men werkt langs de weg of nabij andere transport voertuigen, bestaat het risico om aangereden of verdrukt te worden. Aangezien dit veel voorkomende ongevallen zijn, voegt Tranemo aan de meeste buitenkleding extra zichtbaarheid componenten toe. De vereisten binnen de standaard schrijven de richtlijnen voor waaraan het ontwerp en de doekkwaliteiten van een High Visibility collectie moeten voldoen. Er zijn drie goedgekeurde High Visibility kleuren en Tranemo biedt deze alle drie aan. Het Hi-Vis pakket met de kleuren geel, oranje en rood biedt een uitgebreide keuze. De normering voor High Visibility kleding stelt eisen ten aanzien van de minimale oppervlakte aan fluorescerende stof in combinatie met reflectie striping. Klasse 3 is de hoogst haalbare klasse.

Zichtbaarheid overdag door de fluorescerende stof en zichtbaarheid in het schemer/donker door de reflectie striping.

Onderhoud High Visibility kleding Was de kleding regelmatig om te voorkomen dat vuil zich vastzet aan de kleding. Was de kleding apart of samen met andere EN ISO 20471 gecertificeerde kleding, binnenste buiten. Gebruik geen optische witmakers of wasverzachter. Voorkom gebruik van wasmiddel met bleek (chlorine of perborat). Voor een langere levensduur van de reflectie striping adviseren we het volgende: voorkom wassen met een hoog alkaline concentraat en wassen met een pH-waarde boven 11. Drogen boven 70°C wordt afgeraden. Zie hiervoor ook het was label in de kleding.

92


HIGH VISIBILITY

Alle veiligheidskleding (PPE) is CE-gemarkeerd. Op de High Visibility kleding treft u dit symbool aan op het CE-label aan de binnenzijde van het kledingstuk. De CE-markering geeft aan dat een Notified Body de kleding heeft getest en dat deze voldoet aan de PPE Directive 89/686/EEC. Op het CE-label wordt ook de Hi-Vis klasse weer gegeven waaraan het kledingstuk voldoet. In 2013 is de normering EN471 vervangen door EN ISO 20471, maar een kledingstuk met EN 471 mag gewoon nog worden gebruikt.

Wanneer u dit symbool aantreft op het CE-label aan de binnenzijde van het kledingstuk verwijst dit naar de gebruikersinstructie die aan het kledingstuk is bevestigd. Het geeft ook aan dat deze instructie moet worden gelezen alvorens het kledingstuk in gebruik te nemen. Dit voor een juist en veilig gebruik van het kledingstuk. De gebruikshandleiding is geschreven in uw eigen taal volgens de EU Directive.

EN 343 Beschermende kleding - regen Deze normering beschrijft PPE-kleding die wordt gebruikt in geval van regen of sneeuw, mist en sluiernevel. Het kledingstuk en de naden worden getest op waterdoorlatendheid (mate van waterproof), klasse 1-3 en waterdamp doorlatendheid (ademend vermogen), klasse 1-3, waarbij klasse 3 het hoogste niveau is. De kleding dient op beide testen een voldoende resultaat te behalen om het CE-keurmerk met pictogram te mogen voeren.

EN 342 Beschermende kleding - kou Deze normering beschrijft PPE-kleding die wordt gebruikt bij koude omstandigheden. Er worden eisen gesteld aan warmte-isolatie (aangegeven in m²K/W), luchtdoorlatendheid (klasse 1-3) en waterdichtheid (klasse 1-2). De kleding dient een voldoende resultaat te behalen op de warmte-isolatie en luchtdoorlatendheid om het CE-keurmerk met pictogram te mogen voeren. Waterdichtheid is optioneel.

EN ISO 20471 High Visibility kleding Deze standaard beschrijft PPE-kleding die wordt gebruikt in situaties waarbij men zowel overdag als ‘s nachts goed zichtbaar moet zijn voor verkeer. Deze normering heeft drie verschillende klassen verdeeld over drie verschillende risico’s en het maximale niveau is klasse 3. De onderstaande tabel geeft de oppervlakte weer aan fluorescerend doek en reflectie materiaal in de kleding. Om het CEkeurmerk en pictogram te mogen voeren, dient het kledingstuk te voldoen aan één van deze klassen. De stof en het reflectie materiaal worden getest na 5 laboratorium wasbeurten. Ook het ontwerp van de kleding is een parameter in de CE-normering van zichtbaarheidskleding. Materiaal oppervlak in m²

EN 13758-2 Bescherming tegen UV straling Normering voor classificatie en markering van kleding voorzien van lange mouwen, welke de gebruiker UVA + UVB beschermt boven 40UPF (Ultraviolet Beschermingsfactor. Tranemo 50+). Alle stoffen bieden de drager bescherming tegen de zon en het risico van zonverbranding; afhankelijk van dikte van het doek, geeft de normering aan hoe hoog de bescherming is.

Klasse 1 Klasse 2 Klasse 3

Fluorescerend materiaal

0,14

0,50

0,80

Reflectie materiaal

0,10

0,13

0,20

93


CE-ME

Hi-Vis kleding voor buitenwerkzaamheden, geschikt voor alle seizoenen Alle winter artikelen zijn voorzien van een zacht en licht buitenmateriaal. De stof heeft een hoog ademend vermogen en is voorzien van een rib-stop patroon. Deze kleding heeft getapete naden en is gecertificeerd conform EN 343. De gevoerde winterkleding voldoet ook aan de normering voor kou EN 342. De overige werkkleding in deze collectie is gemaakt van een duurzaam polyester/katoen materiaal dat op kwetsbare plaatsen is verstevigd met HTPA. CE-ME is een uitgebreide collectie signaalkleding, geschikt voor alle seizoenen.

94


HIGH VISIBILITY CE-ME

4801 46 WINTERJACK

4831 51 FLEECEJACK

4808 46 SHELLJACK

4832 48 SOFTSHELL JACK

4818 46 WINTERPARKA

4835 44 WERKJACK MET FLEECEVOERING 9028

4830 44 WERKJACK

4839 44 DAMES WERKJACK

4860 44 GEREEDSCHAPSVEST

*4032 48

4820 44 WERKBROEK

4859 44 DAMES WERKBROEK

4821 44 WERKBROEK

4890 44 HI-VIS ¾ WERKBROEK *4090 45

9048 00 PILOTEN CAP

4826 46 SHELLBROEK

4828 44 DAMES WERKBROEK

4899 44 HI-VIS ¾ WERKBROEK

4829 44 DAMES WERKBROEK

4482 44 SHORT

4850 44 WERKBROEK

4485 44 SHORT

*4099 45

4840 44 TUINBROEK

4815 46 WINTEROVERALL

4810 44 OVERALL

95


HIGH VISIBILITY CE-ME

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 20471 CL.3

4830 44 WERKJACK 4835 44 WERKJACK MET FLEECEVOERING 9028 Hi-Vis werkjack, drievoudig gestikt voor optimale sterkte. Verdekte rits voorzijde en drukknopen. Borstzakken met klittenbandsluiting. Sleutelring. Verdekte telefoonzak met rits onder stormflap. Binnenzak. Zijzakken. Verstelbare tailleband en manchetten. Fleecevoering 9028 51 06 kan worden toegevoegd. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 92 geel/grijs, 93 oranje/marine, 94 geel/marine, 97 rood/grijs 440: Fluorescerend, 54% katoen / 46% polyester, twill met ripstop, 260 g/m² 500: Overig, 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m²

EN ISO 20471 CL.1

4860 44 GEREEDSCHAPSVEST Hi-Vis multifunctioneel gereedschapsvest, drievoudig gestikt. Ritssluiting voorzijde. Rechts borstzak met telefoonzak. Links borstzak. Vier spijkerzakken. Grote riemlussen. Lussen voor gereedschap aan de tailleband voor extra accessoires. Sleutelring. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 92 geel/grijs, 93 oranje/marine, 94 geel/marine, 97 rood/grijs 440: Fluorescerend, 54% katoen / 46% polyester, twill met ripstop, 260 g/m² 500: Overig, 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m²

c95mt

c95mt

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 20471 CL.3

4810 44 OVERALL Hi-Vis overall, drievoudig gestikt voor optimale sterkte. Verdekte tweeweg ritssluiting en drukknopen. Borstzakken met klittenbandsluiting en sleutelring. Telefoonzak op de linkermouw. Elastische tailleband. Grote rugplooien voor extra bewegingsruimte. Steekzak met extra insteek. Achterzakken. Liniaalzak en lus en pennenzak. Knievakken voor kniekussens, in twee hoogtes te plaatsen. Verstelbare manchetten. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 92 geel/grijs, 93 oranje/marine, 94 geel/marine 440: Fluorescerend, 54% katoen / 46% polyester, twill met ripstop, 260 g/m² 500: Overig, 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m²

c95mt

96


HIGH VISIBILITY CE-ME

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 20471 CL.1

4821 44 WERKBROEK Hi-Vis werkbroek, drievoudig gestikt voor optimale sterkte. Sleutelring. Ruime zakken voor. Achterzakken. Cargozak met extra zak, telefoonzak en lussen voor gereedschap. Hamerlus. Liniaalzak en pennenzak. Onderzijde van de pijp in High Tenacity PA. Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 21-30 92 geel/grijs, 93 oranje/marine, 94 geel/marine 440: Fluorescerend, 54% katoen / 46% polyester, twill met ripstop, 260 g/m² 500: Overig, 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi; JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 20471 CL.2

4820 44 WERKBROEK Hi-Vis werkbroek, drievoudig gestikt voor optimale sterkte. Sleutelring. Ruime zakken voor. Achterzakken. Cargozak met extra zak, telefoonzak en lussen voor gereedschap. Hamerlus. Liniaalzak en pennenzak. Voorgevormde knieën. Knievakken in High Tenacity PA voor kniekussens, in twee hoogtes te plaatsen. Onderzijde van de pijp in High Tenacity PA. Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 21-30 92 geel/grijs, 93 oranje/marine, 94 geel/marine, 97 rood/grijs 440: Fluorescerend, 54% katoen / 46% polyester, twill met ripstop, 260 g/m² 500: Overig, 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt

EN ISO 20471 CL.2

4850 44 WERKBROEK Hi-Vis werkbroek, drievoudig gestikt voor optimale sterkte. Sleutelring. Met High Tenacity versterkte gereedschapzakken en gereedschapslussen. Sleutelring. Ruime zakken voor. Achterzakken. Cargozak met extra zak, telefoonzak en lussen voor gereedschap. Hamerlus. Liniaalzak en lus en pennenzak. Voorgevormde knieën. Knievakken in High Tenacity PA voor kniekussens, in twee hoogtes te plaatsen. Onderzijde van de pijp in High Tenacity PA. Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 21-30 92 geel/grijs, 93 oranje/marine, 94 geel/marine, 97 rood/grijs 440: Fluorescerend, 54% katoen / 46% polyester, twill met ripstop, 260 g/m² 500: Overig, 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt 97


HIGH VISIBILITY CE-ME

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 20471 CL.2

EN 471 CL.2

4890 44 HI-VIS ¾ WERKBROEK

4090 45 HI-VIS ¾ WERKBROEK

Hi-Vis ¾ werkbroek, drievoudig gestikt voor optimale sterkte. Sleutelring. Ruime zakken voor. Achterzakken. Cargozak met extra zak, telefoonzak en lussen voor gereedschap. Hamerlus. Liniaalzak en pennenzak. Knievakken in High Tenacity PA voor kniekussens. Verstelbare pijpwijdte.

Hi-Vis ¾ werkbroek in rood EN 471 Klasse 2. Zak aan voorzijde en sleutelring. Twee achterzakken. Cargozak met telefoonzak. Drukknoopsluiting. Liniaalzak en hamerlus. Voorgevormde knieën voor meer comfort en knievakken in HTPA. Reflecterende strepen rondom de bovenbenen en een reflecterende bies aan de onderkant. F1RST GRADE markering op rechter achterzak.

Maten: Kleur: Materiaal:

C44-64 92 geel/grijs, 93 oranje/marine, 94 geel/marine 440: Fluorescerend, 54% katoen / 46% polyester, twill met ripstop, 260 g/m² 500: Overig, 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

Maten: Kleur: Materiaal:

c95mt

C44-64 97 rood/grijs 452: Fluorescerend, 85% polyester / 15% katoen, 270 g/m² 500: Overig, 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 20471 CL.2

EN 471 CL.2

4899 44 HI-VIS ¾ WERKBROEK

4099 45 HI-VIS ¾ WERKBROEK

Hi-Vis ¾ werkbroek met buidelzakken, drievoudig gestikt voor optimale sterkte. Sleutelring. Ruime zakken voor. Achterzakken. Cargozak met extra zak, telefoonzak en lussen voor gereedschap. Hamerlus. Liniaalzak en lus en pennenzak. Knievakken in High Tenacity PA voor kniekussens. Verstelbare pijpwijdte.

Hi-Vis ¾ werkbroek in rood EN 471 Klasse 2. Zak aan voorzijde en sleutelring. gereedschapszakken. Grote voorzakken met spijkerzakken. Twee achterzakken. Cargozak met telefoonzak. Drukknoopsluiting. Liniaalzak en hamerlus. Voorgevormde knieën voor meer comfort en knievakken in HTPA. Reflecterende strepen rondom de bovenbenen en een reflecterende bies aan de onderkant. F1RST GRADE markering op rechter achterzak.

Maten: Kleur: Materiaal:

C44-64 92 geel/grijs, 93 oranje/marine, 94 geel/marine 440: Fluorescerend, 54% katoen / 46% polyester, twill met ripstop, 260 g/m² 500: Overig, 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt

Maten: Kleur: Materiaal:

C44-64 97 rood/grijs 452: Fluorescerend, 85% polyester / 15% katoen, 270 g/m² 500: Overig, 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt 98


HIGH VISIBILITY CE-ME

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi; JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 20471 CL.1 (44) EN ISO 20471 CL.2 (46-64)

EN ISO 20471 CL.1 (44-46) EN ISO 20471 CL.2 (48-64)

4485 44 SHORT

4482 44 SHORT

Hi-Vis short met twee steekzakken. Eén achterzak. Duimstokzak. Beenzakken met klep. Hamerlus.

Hi-Vis short met twee steekzakken. High Tenacity versterkte gereedschapzakken en gereedschapslussen. Eén achterzak. Duimstokzak. Beenzakken met klep. Hamerlus.

Maten: Kleur: Materiaal:

C44-64 50 oranje, 51 rood, 55 geel 440: 54% katoen / 46% polyester, twill met ripstop, 260 g/m²

c95mt

Maten: Kleur: Materiaal:

C44-64 92 geel/grijs, 93 oranje/marine, 94 geel/marine, 97 rood/grijs 440: 54% katoen / 46% polyester, twill met ripstop, 260 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 20471 CL.2

4840 44 TUINBROEK Hi-Vis tuinbroek, drievoudig gestikt voor optimale sterkte. Verstelbare bretels met fix-lock sluiting. Verstelbare tailleband met knopen. Borstzak met klep en verdekte sleutelring. Borstzak aan binnenzijde met rits. Zijzakken met verdekte insteek. Achterzakken. Cargozak met extra zak, telefoonzak en lussen voor gereedschap. Hamerlus. Liniaalzak en pennenzak. Knievakken in High Tenacity PA voor kniekussens. Onderzijde van de pijp in High Tenacity PA. Lengte en korte maten worden geproduceerd op bestelling. De levertijd bedraagt circa 5 extra werkdagen. Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 92 geel/grijs, 93 oranje/marine, 94 geel/marine, 97 rood/grijs 440: Fluorescerend, 54% katoen / 46% polyester, twill met ripstop, 260 g/m² 500: Overig, 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt 99


HIGH VISIBILITY DAMES

zz z zz zz zz

zzzzzzzzzzzz zz z zz zz zz

zzzzzzzzzzzz

EN ISO 20471 CL.2 (S-M) EN ISO 20471 CL.3 (L-XXL)

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

4839 44 DAMES WERKJACK Hi-Vis dames werkjack, drievoudig gestikt voor optimale sterkte. Rits aan voorzijde. Verticale borstzak met ritssluiting en sleutelring op rechterborst. Telefoonzak met rits op linkermouw. Binnenzakken. Zijzakken. Verstelbare tailleband en manchetten. Maten: Kleur: Materiaal:

S-2XL 92 geel/grijs, 93 oranje/marine, 94 geel/marine 440: Fluorescerend, 54% katoen / 46% polyester, twill met ripstop, 260 g/m² 500: Overig, 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m²

c95mt

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 20471 CL.1

4828 44 DAMES WERKBROEK Hi-Vis dames werkbroek, drievoudig gestikt voor optimale sterkte. Sleutelring. Ruime zakken voor. Achterzakken. Cargozak met extra zak, telefoonzak en lussen voor gereedschap. Hamerlus. Liniaalzak en pennenzak. Onderzijde van de pijp in High Tenacity PA. Maten: Kleur: Materiaal:

36-48 92 geel/grijs, 93 oranje/marine, 94 geel/marine 440: Fluorescerend, 54% katoen / 46% polyester, twill met ripstop, 260 g/m² 500: Overig, 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt

100


HIGH VISIBILITY DAMES

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 20471 CL.2

4829 44 DAMES WERKBROEK Hi-Vis dames werkbroek, drievoudig gestikt voor optimale sterkte. Sleutelring. Ruime zakken voor. Achterzakken. Cargozak met extra zak, telefoonzak en lussen voor gereedschap. Hamerlus. Liniaalzak en pennenzak. Voorgevormde knieën. Knievakken in High Tenacity PA voor kniekussens, in twee hoogtes te plaatsen. Onderzijde van de pijp in High Tenacity PA. Maten: Kleur: Materiaal:

36-48 92 geel/grijs, 93 oranje/marine, 94 geel/marine, 97 rood/grijs 440: Fluorescerend, 54% katoen / 46% polyester, twill met ripstop, 260 g/m² 500: Overig, 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 20471 CL.2

4859 44 DAMES WERKBROEK Hi-Vis dames werkbroek met buidelzakken, drievoudig gestikt voor optimale sterkte. Sleutelring. Ruime zakken voor. Achterzakken. Cargozak met extra zak, telefoonzak en lussen voor gereedschap. Hamerlus. Liniaalzak en lus en pennenzak. Voorgevormde knieën. Knievakken in High Tenacity PA voor kniekussens, in twee hoogtes te plaatsen. Onderzijde van de pijp in High Tenacity PA. Maten: Kleur: Materiaal:

36-48 92 geel/grijs, 93 oranje/marine, 94 geel/marine, 97 rood/grijs 440: Fluorescerend, 54% katoen / 46% polyester, twill met ripstop, 260 g/m² 500: Overig, 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt

101


HIGH VISIBILITY WINTER

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 20471 CL.3

EN 343 3:3

4815 46 WINTEROVERALL Hi-Vis winteroverall met getapete naden en gewatteerde voering. Drukknoopsluiting met verdekte rits. Afneembare en verstelbare capuchon. Borstzak links met rits en verdekte sleutelring. Borstzak rechts met rits en telefoonzak. Binnenzak. Elastische tailleband. Zakken voor met klep. Achterzakken met klep. Liniaalzak. Knievakken aan de binnenzijde. Tweeweg rits aan de pijpen. Verstelbare wijdte onderaan de pijp. Verstelbare manchetten en een gebreide windstopper aan de binnenzijde. Fleece in de kraag en capuchon. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 92 geel/grijs, 93 oranje/marine 463: 100% polyester, T-Tex RS PU-gecoat membraan, 205 g/m², wind- en waterdicht, EN 343 3:3 004: Voering, 100% polyester, quilt, 110 g/m²

c93ot

102


PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

HIGH VISIBILITY WINTER

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 20471 CL.3

EN 343 3:3

4808 46 SHELLJACK Hi-Vis Shelljack met getapete naden, mesh voering en afneembare capuchon. Ritssluiting met stormflap. Borstzakken met klittenbandsluiting. Sleutelring. Verdekte telefoonzak met rits onder stormflap. Twee binnenzakken met rits, één voor documenten. Zijzakken met rits en fleecevoering. Koord aan de onderzijde van het jack. Verstelbare manchetten. Rits in de voering aan de achterzijde voor het bedrukken van de jas met transfers. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 92 geel/grijs, 93 oranje/marine, 94 geel/marine, 97 rood/grijs 463: 100% polyester, T-Tex RS PU-gecoat membraan, 205 g/m², wind- en waterdicht, EN 343 3:3 007: Voering, 100% polyester, mesh 002: Voering, 100% polyester, 70 g/m²

c93ot

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 20471 CL.2

EN 343 3:3

*EN 342 (4826+4801 or 4818)

4826 46 SHELLBROEK Hi-Vis shellbroek met getapete naden en meshvoering. Afneembare bretels met fix-lock sluiting. Verstelbare tailleband. Steekzakken met klep. Sleutelring. Beenzak links met klep. Liniaalzak. Achterzak met klep. Met HTPA versterkte knieën en onderaan de pijpen. Knievakken aan de binnenzijde. Tweeweg ritssluiting in de pijpen en onderin verstelbaar. *Gecertificeerd voor werkzaamheden gedurende 1 uur bij -32°C of gedurende 8 uur bij -19°C. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 92 geel/grijs, 93 oranje/marine, 94 geel/marine, 97 rood/grijs 463: 100% polyester, T-Tex RS PU-gecoat membraan, 205 g/m², wind- en waterdicht, EN 343 3:3 007: Voering, 100% polyester, mesh 002: Voering, 100% polyester, 70 g/m²

c93ot

103


JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

HIGH VISIBILITY WINTER

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 20471 CL.3

EN 343 3:1

*EN 342 (4801+4826)

4801 46 WINTERJACK Hi-Vis winterjack met getapete naden. Gewatteerde voering in de body en mouwen. Afneembare capuchon. Ritssluiting met stormflap. Verticale borstzakken met rits en sleutelring. Verdekte telefoonzak met rits onder stormflap. Twee binnenzakken met rits, één voor documenten/I-Pad. Zijzakken met rits en fleecevoering. Koord aan de onderzijde van het jack. Rits in de voering aan de achterzijde voor het bedrukken van de jas met transfers. Mouwen verstelbaar. Gebreide windstopper in de mouwen. *Gecertificeerd voor werkzaamheden gedurende 1 uur bij -32°C of gedurende 8 uur bij -19°C. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 92 geel/grijs, 93 oranje/marine, 94 geel/marine, 97 rood/grijs 463: 100% polyester, T-Tex RS PU-gecoat membraan, 205 g/m², winden waterdicht, EN 343 3:3 003: Voering, 100% polyester, quilt, 80g/m² 008: Voering, 100% polyester, pile, 350 g/m²

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

c93ot JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 20471 CL.3

EN 343 3:1

*EN 342 (4818+4826)

4818 46 WINTERPARKA Hi-Vis winterparka met getapete naden. Gewatteerde voering en gewatteerde mouwen. Uitneembare voering met fleece in de body. Afneembare capuchon. Tweeweg ritssluiting met stormflap. Borstzakken met klittenband sluiting en sleutelring. Twee verdekte zakken met rits, één voor documenten onder stormflap. Binnenzakken met rits. Voorzakken met klep. Koord rond het middel en onder aan de taille. Rits aan achterzijde binnenkant voor plaatsen heat seal logo. Mouwen verstelbaar. Gebreide windstopper in de mouwen. *Gecertificeerd voor werkzaamheden gedurende 1 uur bij -32°C of gedurende 8 uur bij -19°C. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 92 geel/grijs, 93 oranje/marine, 94 geel/marine 463: 100% polyester, T-Tex RS PU-gecoat membraan, 205 g/m², winden waterdicht, EN 343 3:3 003: Voering, 100% polyester, quilt, 80g/m² 510: Uitneembare 100% polyesterfleece, 200 g/m²

c93ot

9048 00 PILOTEN CAP Piloten cap met gewatteerde voering en nepbont. Klittenbandsluiting. Maten: Kleur: Materiaal:

M (57/58 cm), L (60/61 cm) 06 grijs, 55 geel 100% polyester

a93ot

104


HIGH VISIBILITY WINTER

HIGH VISIBILITY

HIGH VISIBILITY

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN ISO 20471 CL.3

4831 51 FLEECEJACK Zacht en warm fleece jack met ritssluiting. Borstzak met rits. Steekzakken. Elastische manchetten met duim lus. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 50 oranje, 55 geel 511: 100% polyesterfleece, 280 g/m²

a93ot

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

z zz zz zz zz zz zz

zzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN 471 CL.2 (XS) EN 471 CL.3 (S-4XL)

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

z zz zz zz zz zz zz

zzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

zz

zz

zz

zz

zz

zz

zz

z

zz

zz

zz

zz

zz

zz

zz

z

EN ISO 20471 CL.3

4032 48 SOFTSHELL JACK

4832 48 SOFTSHELL JACK

Hi-Vis softshell jack FIRST GRADE met ritssluiting. Verticale borstzakken met rits. Pennenlus. Zijzakken met rits. Mouwzak met rits. Verstelbare en afneembare capuchon. Tunnelkoord aan de onderzijde van het jack.

Hi-Vis softshell jack met ritssluiting. Verticale borstzakken en sleutelring. Zijzakken. Telefoonzak aan de binnenzijde. Mouwzak met rits.

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 97 rood/grijs 480: 92% polyester / 8% elastan, 325 g/m², softshell, PU-laminaat met polyester fleece, wind- en waterafstotend

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 92 geel/grijs, 93 oranje/marine, 94 geel/marine 480: 92% polyester / 8% elastan, 325 g/m², softshell, PU-laminaat met polyester fleece, wind- en waterafstotend

a93ot

a93ot 105


ACCESSOIRES

106


HIGH VISIBILITY ACCESSOIRES

EN ISO 20471 CL.3

EN ISO 20471 CL.3

EN ISO 20471 CL.2 (XS-S) EN ISO 20471 CL.3 (M-4XL)

EN 13758-1 A1

4871 26 SWEATSHIRT

4874 11 T-SHIRT LANGE MOUWEN

4872 11 T-SHIRT

Hi-Vis sweater met rits in de kraag. Borstzak met rits.

Hi-Vis T-Shirt met lange mouwen en V-hals. Geribde manchetten. Met heat seal reflectie.

Hi-Vis T-Shirt. Korte mouwen. Met heat seal reflectie.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 50 oranje, 55 geel 264: 80% polyester / 20% katoen, 300 g/m²

c95mt

XS-4XL 50 oranje, 55 geel 113: 55% polyester / 45% katoen, 200 g/m²

c95mt

EN ISO 20471 CL.2 (XS-S) EN ISO 20471 CL.3 (M-4XL)

XS-4XL 50 oranje, 55 geel 113: 55% polyester / 45% katoen, 200 g/m²

c95mt

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 20471 CL.3

4873 11 POLOSHIRT

4620 51 VEILIGHEIDSVEST

RS0003 VEILIGHEIDSVEST

Zacht Hi-Vis poloshirt met knopen aan de voorzijde. Borstzak.

Hi-Vis veiligheidsvest met klittenband voorzijde. Zijsplitten.

Hi-Vis veiligheidsvest met korte mouwen en ritssluiting. Borstzak op rechterborst.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 50 oranje, 55 geel 113: 55% polyester / 45% katoen, 200 g/m²

c95mt

Eén maat 50 oranje, 55 geel 100% polyester

a93ot

M-2XL 55 geel 100% nylon

a93ot 9048 00 PILOTEN CAP Piloten cap met gewatteerde voering en nepbont. Klittenbandsluiting. Maten: Kleur: Materiaal:

M (57/58 cm), L (60/61 cm) 06 grijs, 55 geel 100% polyester

a93ot 107


108


WORK IDENTITY WERKKLEDING MET PERSOONLIJKHEID Het WORK IDENTITY-assortiment loopt uiteen van trendy bedrijfskleding tot functionele en traditionele werkkleding voor de bouw en industrie. We staan garant voor kwaliteitswerkkleding met een professioneel ontwerp en een comfortabele pasvorm. Om dit te bereiken zijn innovatieve vaardigheden en durf nodig. Gebruik van hoogwaardig materiaal, geproduceerd in onze eigen fabrieken, heeft voor ons prioriteit boven een lage prijs. Daarom zijn nagenoeg al onze gebruikte stoffen voorzien van het Oeko-Texcertificaat. T-More

110

Original Cotton

140

Craftsman Pro

116

Buitenkleding

142

Premium Plus

122

Onderkleding

148

Comfort Plus

130

Accessoires

150

Comfort Light

134

Profile Flex

154

White Cotton

138

On Demand

155

109


T-MORE

110


WORK IDENTITY T-MORE

T-MORE Collectie met hoge functionaliteit en prestatie Geïnspireerd door de Scandinavische natuur en ontworpen op basis van functionaliteit en prestatie. De collectie heeft naast een fijne pasvorm, een jonge uitstraling met oog voor detail. De diverse broeken zijn gemaakt van comfort finished panama en voorzien van extra versterking, zowel in HTPA als in stoere details.

3500 28 WINTERJACK

3530 26 GEBREID FLEECEJACK

3535 48 SOFTSHELL JACK

3572 11 T-SHIRT

3573 11 T-SHIRT

3574 26 SWEATER

3575 26 SWEATER

3520 28 WERKBROEK

3525 28 WERKBROEK

3528 28 DAMES WERKBROEK

3529 28 DAMES WERKBROEK

3550 28 WERKBROEK

3559 28 DAMES WERKBROEK

3540 28 TUINBROEK

111


WORK IDENTITY T-MORE PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

1934 established in

3500 28 WINTERJACK Trendy quilted winterjack versterkt met HTPA op de schouders. Hoge kraag met stormflap en een gebreide manchet aan de binnenzijde. Links borstzak met klep en sleutelring. Rechts zak met verticale rits, telefoonzak en pennenhouder. Steekzakken. Reflectie details op de mouwen en aan de achterzijde. Mouwen en taille verstelbaar. Gebreide windstopper in de mouwen. Twee binnenzakken. Rits in de voering voor het plaatsen van een transfer. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 07 zwart, 31 indigo blauw 283: 65% polyester / 35% katoen, panama, 310 g/m², waterafstotend 213: Verstevigende stof, HTPA Dobby, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 260 g/m² 012: Voering, 100% polyester, quilt, 150 g/m²

c95mt JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EMO

TRANEMO

TRANEM

1934 established in

3530 26 GEBREID FLEECEJACK Zeer mooi en comfortabel fleecejack met gebreide buitenzijde. Rits voorzijde met stormflap aan binnenzijde. Rechts borstzak met rits. Steekzakken met binnenin fleece. Gebreide boord. Elastische rib boord. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 65 staalgrijs 262: 45% polyester / 45% acryl / 10% wol, 400 g/m², gebreide stof bonded met 100% polyester fleece

a95ot

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EMO

TRANEMO

TRANEM

1934 established in

3535 48 SOFTSHELL JACK Softshell jack met windstopper en fleece aan de binnenzijde. Rechts borstzak met rits. Sleutelring. Steekzakken met rits. Mouwzak met rits. Mouwen verstelbaar. Reflectie details op de mouwen en aan de achterzijde. Binnenzak met klep en twee grote documentzakken. Tunnelkoord in de taille. JDM:FRONTANDBACK 4:18x23:200dpi;

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 21 rio rood, 31 indigo blauw, 67 antra 481: 100% polyester, 330 g/m², softshell, PU-laminaat met polyester fleece, wind- en waterafstotend 163: Verstevigende stof, Black & White, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 200 g/m²

c95ot 112


WORK IDENTITY T-MORE

3573 11 T-SHIRT Sterke kwaliteit T-Shirt met print. Korte mouwen. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 03 marine, 04 wit, 07 zwart, 67 antra 112: 100% katoen, 175 g/m²

c95mt 3575 26 SWEATER Sweater met ronde hals met print. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 03 marine, 06 grijs, 07 zwart 260: 65% katoen / 35% polyester, 280 g/m²

a93mt

3572 11 T-SHIRT Sterke kwaliteit T-Shirt met print. Korte mouwen. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 03 marine, 04 wit, 07 zwart, 67 antra 112: 100% katoen, 175 g/m²

c95mt 3574 26 SWEATER Sweater met ronde hals met print. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 03 marine, 06 grijs, 07 zwart 260: 65% katoen / 35% polyester, 280 g/m²

a93mt

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

1934 established in

3540 28 TUINBROEK Tuinbroek in panama. De tuinbroek heeft een aantal smaakvolle details, zoals knopen in aluminium look, borduring, reflectie en twee kleuren verstevigende stof. Verstelbare bretels met fix-lock sluiting. Borstzak met klep. Binnenzak met rits. Vertelbare taille. Riemlussen. Steekzakken. Links cargozak met klep en sleutelring, telefoonzak, zak voor klein gereedschap en penneninsteek. Liniaalzak met gereedschapszakken. Achterzakken. Hamerlus. Lengte en korte maten worden geproduceerd op bestelling. De levertijd bedraagt circa 5 extra werkdagen. Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 07 zwart, 21 rio rood, 31 indigo blauw, 38 olijfgroen, 65 staalgrijs 282: 65% polyester / 35% katoen, panama, 310 g/m² 213: Verstevigende stof, HTPA Dobby, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 260 g/m² 163: Verstevigende stof, Black & White, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 200 g/m²

c95mt 113


WORK IDENTITY T-MORE

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

1934 established in

3525 28 WERKBROEK Panama werkbroek uitgevoerd in 5-pockets model. Voorgevormde knieën. De broek heeft een aantal smaakvolle details, zoals knopen in aluminium look, borduring, reflectie en twee kleuren verstevigende stof. Ruime steekzakken. Links cargozak met klep en sleutelring, telefoonzak, zak voor klein gereedschap en penneninsteek. Liniaalzak met gereedschapszakken. Achterzakken. Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 21-30 07 zwart, 21 rio rood, 31 indigo blauw, 38 olijfgroen, 65 staalgrijs 282: 65% polyester / 35% katoen, panama, 310 g/m² 163: Verstevigende stof, Black & White, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 200 g/m²

c95mt JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

1934 established in

3520 28 WERKBROEK Zeer complete panama broek met ergonomische pasvorm, versterkt met HTPA op de plaatsen die het meest te verduren krijgen. De broek heeft een aantal smaakvolle details, zoals knopen in aluminium look, borduring, reflectie en twee kleuren verstevigende stof. Ruime steekzakken. Links cargozak met klep en sleutelring, telefoonzak, zak voor klein gereedschap en penneninsteek. Rechts cargozak met gereedschapszakken en liniaalzak. Voorgevormde knievakken in HTPA Dobby in hoogte verstelbaar. Achterzakken. Hamerlus. Maten: Kleur: Materiaal:

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

44-64, 146-156, 21-30 07 zwart, 21 rio rood, 31 indigo blauw, 38 olijfgroen, 65 staalgrijs 282: 65% polyester / 35% katoen, panama, 310 g/m² 213: Verstevigende stof, HTPA Dobby, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 260 g/m² 163: Verstevigende stof, Black & White, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 200 g/m²

c95mt 1934 established in

3550 28 WERKBROEK Zeer complete panama broek met ergonomische pasvorm, versterkt met HTPA op de plaatsen die het meest te verduren krijgen. De broek heeft een aantal smaakvolle details, zoals knopen in aluminium look, borduring, reflectie en twee kleuren verstevigende stof. Spijkerzakken in HTPA Dobby. Ruime steekzakken. Links cargozak met klep en sleutelring, telefoonzak, zak voor klein gereedschap en penneninsteek. Rechts cargozak met gereedschapszakken en liniaalzak. Voorgevormde knievakken in HTPA Dobby in hoogte verstelbaar. Achterzakken. Hamerlus. Lus voor gereedschapshouder aan broeksband. Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 21-30 07 zwart, 21 rio rood, 31 indigo blauw, 38 olijfgroen, 65 staalgrijs 282: 65% polyester / 35% katoen, panama, 310 g/m² 213: Verstevigende stof, HTPA Dobby, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 260 g/m² 163: Verstevigende stof, Black & White, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 200 g/m²

c95mt 114


WORK IDENTITY T-MORE DAMES JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

1934 established in

3528 28 DAMES WERKBROEK Panama werkbroek uitgevoerd in 5-pockets model. Voorgevormde knieën. De broek heeft een aantal smaakvolle details, zoals knopen in aluminium look, borduring, reflectie en twee kleuren verstevigende stof. Ruime steekzakken. Links cargozak met klep en sleutelring, telefoonzak, zak voor klein gereedschap en penneninsteek. Liniaalzak met gereedschapszakken. Achterzakken. Maten: Kleur: Materiaal:

36-48 07 zwart, 21 rio rood, 31 indigo blauw, 38 olijfgroen, 65 staalgrijs 282: 65% polyester / 35% katoen, panama, 310 g/m² 163: Verstevigende stof, Black & White, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 200 g/m²

c95mt JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

1934 established in

3529 28 DAMES WERKBROEK Zeer complete panama broek met ergonomische pasvorm, versterkt met HTPA op de plaatsen die het meest te verduren krijgen. De broek heeft een aantal smaakvolle details, zoals knopen in aluminium look, borduring, reflectie en twee kleuren verstevigende stof. Ruime steekzakken. Links cargozak met klep en sleutelring, telefoonzak, zak voor klein gereedschap en penneninsteek. Rechts cargozak met gereedschapszakken en liniaalzak. Voorgevormde knievakken in HTPA Dobby in hoogte verstelbaar. Achterzakken. Hamerlus. Maten: Kleur: Materiaal:

36-48 07 zwart, 21 rio rood, 31 indigo blauw, 38 olijfgroen, 65 staalgrijs 282: 65% polyester / 35% katoen, panama, 310 g/m² 213: Verstevigende stof, HTPA Dobby, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 260 g/m² 163: Verstevigende stof, Black & White, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 200 g/m²

c95mt JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

1934 established in

3559 28 DAMES WERKBROEK Zeer complete panama broek met ergonomische pasvorm, versterkt met HTPA op de plaatsen die het meest te verduren krijgen. De broek heeft een aantal smaakvolle details, zoals knopen in aluminium look, borduring, reflectie en twee kleuren verstevigende stof. Spijkerzakken in HTPA. Ruime steekzakken. Links cargozak met klep en sleutelring, telefoonzak, zak voor klein gereedschap en penneninsteek. Rechts cargozak met gereedschapszakken en liniaalzak. Voorgevormde knievakken in HTPA Dobby in hoogte verstelbaar. Achterzakken. Hamerlus. Lus voor gereedschapshouder aan broeksband. Maten: Kleur: Materiaal:

36-48 07 zwart, 21 rio rood, 31 indigo blauw, 38 olijfgroen, 65 staalgrijs 282: 65% polyester / 35% katoen, panama, 310 g/m² 213: Verstevigende stof, HTPA Dobby, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 260 g/m² 163: Verstevigende stof, Black & White, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 200 g/m²

c95mt 115


CRAFTSMAN PRO

116


WORK IDENTITY CRAFTSMAN PRO

CRAFTSMAN PRO Functionaliteit in 100% katoen Functionele werkkleding met een modern ontwerp voor de bewuste gebruiker. Ontworpen voor de huidige generatie, de collectie biedt extra bescherming waar dat gevraagd wordt. Een collectie gericht op de bouw en constructie, maar ideaal voor een ieder die veeleisende, functionele en stoere werkkleding zoekt. Alle kleding is voorgewassen, om de krimp te minimaliseren en het comfort te bevorderen.

6200 46 WINTERJACK

7750 15 WERKBROEK

7730 15 WERKJACK

7790 15 ¾ WERKBROEK

6412 46 WINTERBROEK T-TEX ONE

7739 15 WERKJACK

7795 15 ¾ WERKBROEK

7740 15 TUINBROEK

7749 15 TUINBROEK

7720 15 WERKBROEK

7780 15 SHORT

7789 15 SHORT

7710 15 OVERALL

117


WORK IDENTITY CRAFTSMAN PRO JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN 343 3:3

6200 46 WINTERJACK Gevoerd winterjack met getapete naden en reflectie details. Gewatteerd met fiberfur voering. Ritssluiting met dubbele stormflap. Afneembare en verstelbare capuchon. Kraag met verstelbare wijdte. Borstzakken met klep, rechts met sleutelring. Pennenzak onder de linker borstzak. Telefoonzak met rits. Steekzakken met rits. Tunnelkoord. Onderaan in wijdte verstelbaar. Ventilatie aan de achterzijde. Verstelbare manchetten en een gebreide windstopper aan de binnenzijde. Veiligheidszak met rits voor I-pad/document onder stormflap. Binnenzak. Reflectie details op de schouders, mouwen en achterzijde. Rits aan binnenzijde voor het plaatsen van een transfer. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 07 zwart 463: 100% polyester, T-Tex RS PU-gecoat membraan, 205 g/m², wind- en waterdicht, EN 343 3:3 003: Voering, 100% polyester, quilt, 80g/m² 008: Voering, 100% polyester, pile, 350 g/m²

c93ot

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN 343 3:3

6412 46 WINTERBROEK T-TEX ONE Winterbroek met afneembare bretels met fix-lock sluiting. Hoog ruggedeelte voor extra bescherming. Zijzakken. Zakken voor kniebeschermers. Heupzak. Duimstokzak. Sneeuwafstotende pijpen. Tweeweg ritssluiting in pijpen. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 07 zwart, 32 marine 462: 100% polyester, T-Tex One PU-laminaat, 205 g/m², wind- en waterdicht, EN 343 3:3 003: Voering, 100% polyester, quilt, 80g/m²

a93nt 118


WORK IDENTITY CRAFTSMAN PRO

7730 15 WERKJACK

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Comfortabel werkjack met contrasterende naden en reflectiepiping. Verdekte rits aan de voorzijde. Telefoonzak op de rechterborst. Gereedschaps- en pennenzak op de linkerborst. Ruime zijzakken. Dubbele binnenzakken. Verstelbare tailleband. Klittenbandsluiting aan de mouwen. Verlengd rugpand. Sleutelring. Fleecevoering 9028 51 06 kan worden toegevoegd. Voorgewassen. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 07 zwart, 32 marine 150: 100% katoen-keperstof, 375 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

7739 15 WERKJACK

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Functioneel katoenen werkjack, drievoudig gestikt voor optimale sterkte. Jeans- en drukknoopsluiting aan voorzijde. Borstzakken met pennenvakje, klep en knoopsluiting. Grote zijzakken. Zakjes voor pen en mobiele telefoon op linkermouw. Binnenzak. Verstelbare tailleband en manchetten. Grote rugplooien voor extra comfort. Voorgewassen. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 32 marine 150: 100% katoen-keperstof, 375 g/m²

c95mt

c95mt

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

7720 15 WERKBROEK

7750 15 WERKBROEK

Functionele bandbroek met contrasterende naden. Sleutelring. Zijzak en achterzakken. Beenzak met telefoonvak. Liniaalzak. Voorgewassen. Knievakken aan de binnenzijde.

Functionele worker voor ambachtslieden met contrasterende naden. Met HTPA gevoerde spijkerzakken. Ruime voorzakken. Met HTPA gevoerde achterzakken. Dubbele cargozakken, waarvan één met telefoonzak. In hoogte verstelbare knievakken in HTPA. Voorgewassen.

Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 07 zwart, 32 marine 150: 100% katoen-keperstof, 375 g/m²

c95mt

Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 07 zwart, 32 marine 150: 100% katoen-keperstof, 375 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt

119


WORK IDENTITY CRAFTSMAN PRO

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

7780 15 SHORT

7789 15 SHORT

Functionele korte broek met contrasterende naden. Sleutelring. Steekzakken. Met HTPA gevoerde achterzakken. Beenzak met telefoonzak. Liniaalzak gevoerd met HTPA. Voorgewassen.

Functionele korte broek voor ambachtslieden met contrasterende naden. Met HTPA gevoerde spijkerzakken. Ruime voorzakken. Met HTPA gevoerde achterzakken. Dubbele cargozakken, waarvan één met telefoonzak. Liniaalzak gevoerd met HTPA. Voorgewassen.

Maten: Kleur: Materiaal:

C44-64 07 zwart, 32 marine 150: 100% katoen-keperstof, 375 g/m²

Maten: Kleur: Materiaal:

c95mt

C44-64 07 zwart, 32 marine 150: 100% katoen-keperstof, 375 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi; JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

7795 15 ¾ WERKBROEK

7790 15 ¾ WERKBROEK

Functionele 3/4 werkbroek met contrast stiksels. Ruime voorzakken. Met HTPA gevoerde achterzakken. Dubbele cargozakken, één met telefoonzak. Knievakken in HTPA. Met HTPA gevoerde liniaalzak. Verstelbare onderzijde pijpen met HTPA en reflecterende details. Voorgewassen.

Functionele ¾ worker voor ambachtslieden met contrasterende naden. Met HTPA gevoerde spijkerzakken. Ruime voorzakken. Met HTPA gevoerde achterzakken. Dubbele cargozakken, waarvan één met telefoonzak. Knievakken in HTPA. Liniaalzak gevoerd met HTPA. Voorgewassen.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

C44-64 07 zwart, 32 marine 150: 100% katoen-keperstof, 375 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt

120

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi; JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

C44-64 07 zwart, 32 marine 150: 100% katoen-keperstof, 375 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt


WORK IDENTITY CRAFTSMAN PRO

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi; JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

7740 15 TUINBROEK

7749 15 TUINBROEK

7710 15 OVERALL

Functionele tuinbroek met contrasterende naden. Met tweeweg ritsssluiting aan de voorzijde. Verstelbare bretels. Twee borstzakken, waarvan één met klep. Zijzakken. Dubbele cargozak, één met telefoonzak. Liniaalzak. In hoogte verstelbare knievakken in HTPA. Voorgewassen. Lengte en korte maten worden geproduceerd op bestelling. De levertijd bedraagt circa 5 extra werkdagen.

Functionele worker tuinbroek met contrast stiksels. Tweeweg ritssluiting voorzijde. Verstelbare bretels. Twee borstzakken, één met klep. Zijzakken. Met HTPA gevoerde spijkerzakken. Dubbele cargozakken, één met telefoonzak. Liniaalzak. In hoogte verstelbare knievakken in HTPA. Voorgewassen. Lengte en korte maten worden geproduceerd op bestelling. De levertijd bedraagt circa 5 extra werkdagen.

Overall drievoudig gestikt voor extra sterkte. Jeansen drukknopen aan de voorzijde. Borstzakken met klep. Sleutelring. Telefoonzak op de linkermouw. Verstelbare elastische band aan de achterzijde met extra ruim rugpand. Steekzak met extra insteek. Achterzakken, waarvan één met klep. Liniaalzak met gereedschapszak. Drukknopen aan de mouwen. In hoogte verstelbare knievakken. Voorgewassen.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 07 zwart, 32 marine 150: 100% katoen-keperstof, 375 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt

44-64, 146-156, 24-30 07 zwart, 32 marine 150: 100% katoen-keperstof, 375 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

XS-3XL 07 zwart, 32 marine 150: 100% katoen-keperstof, 375 g/m²

c95mt

c95mt 121


PREMIUM PLUS

122


WORK IDENTITY PREMIUM PLUS

PREMIUM PLUS Comfortabele collectie voor de industrie met moderne pasvorm PREMIUM PLUS is ontworpen met de focus op functionaliteit en kwaliteit. De multifunctionele kleding is voorzien van veel praktische opbergvakken en heeft extra versteviging op de plaatsen waar dat gevraagd wordt, zoals knievakken, spijkerzakken, liniaalzakken etc. De collectie is uitgevoerd in een sterke polyester/ katoen stof. Met een opgeruwde binnenzijde, comfort finish, zodat de kleding aan de binnenzijde extra comfortabel aanvoelt.

3830 50 WERKJACK

3832 50 WERKJACK MET FLEECEVOERING 9028

3831 51 FLEECEJACK

3860 50 GEREEDSCHAPSVEST

3870 11 T-SHIRT

3820 50 WERKBROEK

3829 50 DAMES WERKBROEK

3850 50 WERKBROEK

3859 50 DAMES WERKBROEK

3890 50 ¾ WERKBROEK

3899 50 DAMES ¾ WERKBROEK

3880 50 SHORT

3881 50 SHORT

3840 50 TUINBROEK

3841 50 TUINBROEK

3810 50 OVERALL

6120 30 WINTEROVERALL

123


WORK IDENTITY PREMIUM PLUS

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

3830 50 WERKJACK 3832 50 WERKJACK MET FLEECEVOERING 9028

3831 51 FLEECEJACK

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Zacht en warm fleecejack met contrast stiksels en ritssluiting. Borstzak met rits. Steekzakken. Elastiek in de manchetten met duimband.

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Functioneel werkjack met contrast stiksels. Verdekte ritssluiting voorzijde. Borstzak rechts met telefoonzak en pennenzak. Borstzak links met pennenlus en gereedschapszakken. Ruime steekzakken. Binnenzakken. Mouwzak met klep, verdekte sleutelring en lus voor ID-zak. Verstelbare tailleband en manchetten. Ruim achterpand voor meer bewegingsruimte. Verlengd rugpand. Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 07 zwart, 77 marine/koningsblauw 511: 100% polyesterfleece, 280 g/m²

1934 established in

c93ot

XS-4XL 07 zwart, 77 marine/koningsblauw 500: 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m²

1934 established in

c95mt

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi; JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

3870 11 T-SHIRT

3860 50 GEREEDSCHAPSVEST Multifunctioneel gereedschapsvest met contrast stiksels. Rits aan voorzijde. Borstzak rechts met telefoonzak en pennenzak. Vier spijkerzakken gevoerd met HTPA. Grote riemlussen. Lussen voor gereedschap rond de taille voor extra opbergmogelijkheden. JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 07 zwart, 77 marine/koningsblauw 500: 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m² C50

UK

34”R

c95mt 124

DE

50

DK

88

Hoogwaardig T-Shirt met korte mouwen. C50 UK

34”R

DE

50

DK

88

Maten: Kleur: Materiaal:

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi; XS-4XL 77 marine/koningsblauw, 82 zwart/grijs 112: 100% katoen, 175 g/m²

c95mt


WORK IDENTITY PREMIUM PLUS

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

3850 50 WERKBROEK Multifunctionele worker met HTPA in de gereedschapszakken. Contrast stiksels. Grote zakken voor met spijkerzakken. Achterzakken. Dubbele cargozakken met telefoonzak. Sleutelring onder klep cargozak. Liniaalzak met HTPA voering. Knievakken in HTPA, in twee hoogtes in te stellen. Riemlus voor gereedschap. Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 21-30 07 zwart, 77 marine/koningsblauw 500: 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt 125


WORK IDENTITY PREMIUM PLUS

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi; JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

3880 50 SHORT

3881 50 SHORT

Short met contrast stiksels. Sleutelring. Steekzakken. Achterzakken. Liniaalzak gevoerd met HTPA en gereedschapszak. Cargozak met klep, telefoonzak en pennenzak.

Functionele short met contrast stiksels. Sleutelring. Steekzakken. Spijkerzakken met HTPA gevoerd en gereedschapszakken. Achterzakken. Liniaalzak gevoerd met HTPA en gereedschapszak. Cargozak met klep, telefoonzak en pennenzak.

Maten: Kleur: Materiaal:

C44-64 07 zwart, 77 marine/koningsblauw 500: 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m²

Maten: Kleur: Materiaal:

c95mt

C44-64 07 zwart, 77 marine/koningsblauw 500: 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m²

c95mt

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

3890 50 ¾ WERKBROEK

3820 50 WERKBROEK

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Werkbroek met contrast stiksels. Met jeansknoop. Steekzakken. Sleutelring. Achterzakken. Liniaalzak met HTPA versterking en gereedschapszak. Cargozak met aparte pennenzak en telefoonzak. Knievakken aan de binnenzijde. Maten: Kleur: Materiaal:

126

44-64, 146-156, 21-30 07 zwart, 77 marine/koningsblauw 500: 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m²

c95mt

Multifunctionele 3/4 werkbroek met HTPA voering in de gereedschapszakken. Contrast stiksels. Grote voorzakken met spijkerzakken. Achterzakken. Dubbele cargozakken met telefoonzak. Sleutelring onder klep cargozak. Liniaalzak met HTPA voering. Knievakken in HTPA, in twee hoogtes in te stellen. Maten: Kleur: Materiaal:

C44-64 07 zwart, 77 marine/koningsblauw 500: 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt


WORK IDENTITY PREMIUM PLUS DAMES

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

3829 50 DAMES WERKBROEK Dames werkbroek met contrast stiksels. Met jeansknoop. Steekzakken. Sleutelring. Achterzakken. Liniaalzak met HTPA versterking en gereedschapszak. Cargozak met aparte pennenzak en telefoonzak. Knievakken aan de binnenzijde. Maten: Kleur: Materiaal:

36-48 07 zwart, 77 marine/koningsblauw 500: 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m²

c95mt JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

3859 50 DAMES WERKBROEK Multifunctionele dames worker met HTPA in de gereedschapszakken. Contrast stiksels. Grote zakken voor met spijkerzakken. Achterzakken. Dubbele cargozakken met telefoonzak. Sleutelring onder klep cargozak. Liniaalzak met HTPA voering. Knievakken in HTPA, in twee hoogtes in te stellen. Riemlus voor gereedschap. Maten: Kleur: Materiaal:

36-48 07 zwart, 77 marine/koningsblauw 500: 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

3899 50 DAMES ¾ WERKBROEK Multifunctionele 3/4 dames werkbroek met HTPA voering in de gereedschapszakken. Contrast stiksels. Grote voorzakken met spijkerzakken. Achterzakken. Dubbele cargozakken met telefoonzak. Liniaalzak met HTPA voering. Knievakken in HTPA, in twee hoogtes in te stellen. Maten: Kleur: Materiaal:

36-48 07 zwart, 77 marine/koningsblauw 500: 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt 127


WORK IDENTITY PREMIUM PLUS

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi; JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

3840 50 TUINBROEK

3841 50 TUINBROEK

Tuinbroek met contrast stiksels en tweeweg ritssluiting. Verstelbare bretels. Verstelbare tailleband met drukknopen. Borstzak links met klep, sleutelring en hamerlus. Borstzak rechts met pennenlus en gereedschapszakken. Zakken voor. Achterzakken. Rechts cargozak met liniaalzak, lus en gereedschapszakken. Hamerlus. Links cargozak met klep, telefoonzak en pennenzakken. Knievakken in HTPA in twee hoogtes in te stellen. Lengte en korte maten worden geproduceerd op bestelling. De levertijd bedraagt circa 5 extra werkdagen.

Tuinbroek met contrast stiksels en tweeweg ritssluiting. Verstelbare bretels. Verstelbare tailleband met drukknopen. Borstzak links met klep, sleutelring en hamerlus. Borstzak rechts met pennenlus en gereedschapszakken. Zakken voor. Met HTPA versterkte spijkerzakken. Achterzakken. Rechts cargozak met liniaalzak, lus en gereedschapszakken. Hamerlus. Links cargozak met klep, telefoonzak en pennenzakken. Knievakken in HTPA, in twee hoogtes in te stellen. Lengte en korte maten worden geproduceerd op bestelling. De levertijd bedraagt circa 5 extra werkdagen.

Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 07 zwart, 77 marine/koningsblauw 500: 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt 128

Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 07 zwart, 77 marine/koningsblauw 500: 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt


WORK IDENTITY PREMIUM PLUS

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi; JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

3810 50 OVERALL Overall, drievoudig gestikt voor optimale sterkte. Contrast stiksels. Verdekte tweeweg ritssluiting. Borstzakken met klep en pennenzak. Steekzak met extra insteek. In hoogte verstelbare knievakken. Mouwzak met klep, verdekte sleutelring en lus voor ID-zak. Binnenzak. Achterzakken, waarvan één met klep. Dubbele liniaalzak. Verstelbare manchetten. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 07 zwart, 77 marine/koningsblauw 500: 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m²

c95mt

6120 30 WINTEROVERALL Winteroverall met tweeweg ritssluiting en verdekte veiligheidszak onder stormflap voorzijde. Ruime borstzak met waterdichte rits. Zijzakken met rits. Voorzakken met klep. Knievakken. Tweeweg rits aan de pijpen met stormflap aan binnenzijde. Liniaalzak. Elastisch koord in de taille. Gebreide manchetten in de mouwen. Afneembare capuchon met koord. Reflectie op de borst, rug, armen en pijpen. Fiberfur voering in het zitvlak, pijpen en capuchon. Gewatteerde voering in de mouwen. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 77 marine/koningsblauw, 82 zwart/grijs 303: Beaver nylon, 50% polyamide / 50% katoen, twill PU-gecoat membraan, 235 g/m² 460: Verstevigende stof, 100% polyester, T-Tex PU-laminaat, 180g/m², wind- en waterafstotend 008: Voering, 100% polyester, pile, 350 g/m²

a95nt 129


COMFORT PLUS

130


WORK IDENTITY COMFORT PLUS

COMFORT PLUS Effen kleding met een perfecte pasvorm Deze collectie is gemaakt van sterk polyester/katoen, dat zacht en comfortabel aanvoelt. De kleding kent een brede toepasbaarheid en is ondermeer geschikt voor magazijn medewerkers of productie medewerkers.

2830 50 WERKJACK

6232 46 DOORWERKJAS T-TEX ONE

2820 50 WERKBROEK

6520 30 PILOTJACK MULTIFUNCTION

2850 50 WERKBROEK

6641 47 FLEECEJACK MULTIFUNCTION

2840 50 TUINBROEK

131


WORK IDENTITY COMFORT PLUS

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

2830 50 WERKJACK

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

6520 30 PILOTJACK MULTIFUNCTION

Zware kwaliteit werkjack drievoudig gestikt voor ultieme sterkte. Verdekte drukknoop- en ritssluiting aan voorzijde. Linker borstzak met klep en sleutelring. Rechter borstzak met klep en verticale zak met rits. Zakken voor. Mouwzak met klep. Rugplooien voor extra bewegingsruimte. Verstelbare tailleband en manchetten.

Wind- en waterafstotend pilotenjack met extra versterkt materiaal in schoudergedeelte. Afneembare mouwen. Uitneembare binnenvoering. Borstzakken met klep en pennenvakje. Zakje voor mobiele telefoon met ritssluiting. Binnenzak. Voorzakken. Mouwzak met ritssluiting. Gebreide manchetten en tailleband.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur:

XS-3XL 03 marine, 07 zwart, 08 flesgroen, 12 koningsblauw 500: 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m²

Materiaal:

c95mt

XS-4XL 03 marine, 07 zwart, 73 koningsblauw/marine, 78 rood/zwart, 87 flesgroen/zwart 303: Beaver nylon, 50% polyamide / 50% katoen, twill PU-gecoat membraan, 235 g/m² 460: Verstevigende stof, 100% polyester, T-Tex PU-laminaat, 180g/m², wind- en waterafstotend 008: Uitneembare voering, 100% polyester, pile, 350 g/m²

a95nt

EN 343 3:3

6232 46 DOORWERKJAS T-TEX ONE

6641 47 FLEECEJACK MULTIFUNCTION

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

3-lagen bonded fleecejack met PU-membraan en uitneembare mouwen. Textielinzet op schouders, ellebogen en rond ritssluitingen. Zakje voor mobiele telefoon. Borstzak met ritssluiting en tunnelkoord onder in het jack. Het jack heeft een verlengde achterzijde.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

S-4XL 03 marine, 07 zwart 462: 100% polyester, T-Tex One PU-laminaat, 205 g/m², wind- en waterdicht, EN 343 3:3 007: Voering, 100% polyester, mesh 510: Uitneembare 100% polyesterfleece, 200 g/m²

a93nt 132

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

4-seizoenen winterparka met uitneembare fleecevoering. Dubbele flap over tweezijdige ritssluiting aan voorzijde. Reflectie aan voor- en achterzijde. Windstopper in mouwen en capuchon. Tunnelkoord in taille en onderin de jas. Twee borst- en zijzakken met ritssluiting.

XS-3XL 03 marine, 07 zwart 470: 100% polyester, 300 g/m², 3-laags fleece met PU-laminaat en binnenzijde van mesh, windafstotend

c93ot


WORK IDENTITY COMFORT PLUS

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi; JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

2820 50 WERKBROEK

2850 50 WERKBROEK

Zware kwaliteit werkbroek drievoudig gestikt voor ultieme sterkte. Steekzakken. Riemlus met sleutelring. Achterzakken, waarvan de rechter met klep. Cargozak met klep en telefoonzak. Liniaalzak met gereedschapszak. Knievakken.

Zware kwaliteit worker met ruime zakken voor en spijkerzakken. Riemlus met sleutelring. Cargozak met klep en telefoonzak. Liniaalzak met gereedschapszak in HTPA. Hamerlus. In hoogte verstelbare knievakken in HTPA. Achterzakken.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 03 marine, 07 zwart, 08 flesgroen, 12 koningsblauw 500: 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m²

c95mt

44-64, 146-156, 24-30 03 marine, 07 zwart, 08 flesgroen, 12 koningsblauw 500: 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m² 210: Verstevigende stof, HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

c95mt

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

2840 50 TUINBROEK Zware kwaliteit tuinbroek drievoudig gestikt voor ultieme sterkte. Verstelbare bretels met fix-lock sluiting. Verstelbare tailleband met drukknopen. Borstzak met pennenzak. Binnenzak met rits. Steekzakken. Cargozak met klep en telefoonzak. Liniaalzak met gereedschapszak. In hoogte verstelbare knievakken. Achterzakken, waarvan de rechter met klep. Hamerlus. Lengte en korte maten worden geproduceerd op bestelling. De levertijd bedraagt circa 5 extra werkdagen. Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 03 marine, 07 zwart, 08 flesgroen, 12 koningsblauw 500: 65% polyester / 35% katoen, twill met comfort finish, 300 g/m²

c95mt 133


COMFORT LIGHT

134


WORK IDENTITY COMFORT LIGHT

COMFORT LIGHT Lichte maar duurzame kleding voor de industrie Een collectie in sterk 245 g/m² polyester/katoen. Met een perfecte pasvorm en lange levensduur is deze kleding zeer geschikt voor de industrie of dienstverlening. De meeste kleding is zo ontworpen dat het risico op krassen bij werkzaamheden wordt gereduceerd. Specifiek geschikt dus voor garagebedrijven.

1130 40 WERKJACK

1131 40 STOFJAS

1129 40 DAMES WERKBROEK

1120 40 WERKBROEK

1180 40 SHORT

1125 40 WERKBROEK

1110 40 OVERALL

135


WORK IDENTITY COMFORT LIGHT

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

1180 40 SHORT Lichte short. Ruime steekzakken. Achterzakken. Liniaalzak met gereedschapszak. Cargozak met klep, telefoonzak en sleutelring. Maten: Kleur: Materiaal:

1130 40 WERKJACK

c95mt

Licht comfortabel werkjack. Met verdekte ritssluiting en stormflap met drukknopen voorzijde. Zak met rits en sleutelring binnenin op linkerborst. Telefoonzak op rechterborst. Zakken voorzijde. Binnenzak. Rugplooien voor extra bewegingsruimte. Verdekte drukknoopsluiting aan de mouwen. Maten: Kleur: Materiaal:

C44-64 03 marine, 07 zwart, 12 koningsblauw, 64 donkergrijs 400: 65% polyester / 35% katoen, 245 g/m²

XS-3XL 03 marine, 07 zwart, 12 koningsblauw, 64 donkergrijs 400: 65% polyester / 35% katoen, 245 g/m²

c95mt

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

1131 40 STOFJAS

1110 40 OVERALL

Lichte stofjas met verdekte drukknoopsluiting. Twee borstzakken met pennenzak aan de linkerzijde. Sleutelring. Zakken voorzijde. Binnenzak. Split aan de achterzijde.

Lichte comfortabele overall met verdekte tweeweg ritssluiting aan de voorzijde. Twee borstzakken en sleutelring. Verstelbare tailleband en grote rugplooien voor extra bewegingsruimte. Steekzak met extra insteek. Twee achterzakken. Liniaalzak met gereedschapszak. Manchetten met verdekte drukknoopsluiting.

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 03 marine, 04 wit 400: 65% polyester / 35% katoen, 245 g/m²

c95mt

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 03 marine, 07 zwart, 12 koningsblauw, 64 donkergrijs 400: 65% polyester / 35% katoen, 245 g/m²

c95mt 136


WORK IDENTITY COMFORT LIGHT

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

1120 40 WERKBROEK Lichte comfortabele bandbroek. Ruime steekzakken. Achterzakken. Liniaalzak met gereedschapszak. Cargozak met klep, telefoonzak en sleutelring. Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 03 marine, 07 zwart, 12 koningsblauw, 64 donkergrijs 400: 65% polyester / 35% katoen, 245 g/m²

c95mt

1125 40 WERKBROEK Lichte comfortabele werkbroek in ”Chino” stijl. Met sleutelring. Steekzakken. Verdekte achterzak. Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 03 marine, 07 zwart 400: 65% polyester / 35% katoen, 245 g/m²

c95mt

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

1129 40 DAMES WERKBROEK Lichte comfortabele dames bandbroek. Ruime steekzakken. Achterzakken. Liniaalzak met gereedschapszak. Cargozak met klep, telefoonzak en sleutelring. Maten: Kleur: Materiaal:

34-48 03 marine, 07 zwart 400: 65% polyester / 35% katoen, 245 g/m²

c95mt

137


WHITE COTTON

138


WORK IDENTITY WHITE COTTON

WHITE COTTON Kleding voor schilders en metselaars De juiste zakken en versterkingen op specifieke plaatsen zorgt voor veel gebruiksgemak en vergroot de duurzaamheid van de kleding.

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

2030 00 SCHILDERSJACK

2050 13 WERKBROEK

Comfortabel gevoerd schildersjack met fleece aan de binnenzijde en speciale details. Versterkt materiaal op de schouders, telefoonzak en pennenzak. Gebreide manchetten en tailleband. Verwijderbare sleutelring.

Schilders- en metselaarsbroek met contrasterende naden. Gevoerde spijkerzakken en ruime voorzakken. Sleutelring. Achterzakken. Cargozak met telefoon- en pennenzak. Liniaalzak en in hoogte verstelbare knievakken. Gereedschapslussen.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 04 wit 261: 65% polyester / 35% katoen, 500 g/m², bonded jersey met 100% polyesterfleece

a93nt

44-64, 146-156, 24-30 04 wit 131: 100% katoen-keperstof, 310 g/m²

c95mt

139


ORIGINAL COTTON

Comfortabele katoenen basiscollectie ORIGINAL COTTON is geschikt voor de meeste industrieĂŤn en in bijna elke werkomgeving. 100% Katoen met fraai ontwerp en functionaliteit, met bijvoorbeeld verdekte drukknoopsluiting.

140


WORK IDENTITY ORIGINAL COTTON

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi; PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

2531 13 WERKJACK

Werkjack met verdekte drukknoop- en ritssluiting aan voorzijde. Dubbele borstzakken met klep. Steekzakken. Zakje voor pen op linkermouw. De belangrijkste naden zijn drievoudig gestikt. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 03 marine 131: 100% katoen-keperstof, 310 g/m²

2521 13 WERKBROEK Werkbroek met steekzakken. Achterzakken. Cargozak met telefoonzak. Liniaalzak en in hoogte verstelbare knievakken. Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 03 marine 131: 100% katoen-keperstof, 310 g/m²

c95mt

c95mt

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

2541 13 TUINBROEK

2511 13 OVERALL

Tuinbroek met verstelbare bretels. Elastische rubbervrije bretels met fix-lock sluiting. Borstzak met telefoonvak. Borstzak aan de binnenzijde met rits. Achterzakken, waarvan één met klep. Liniaalzak. In hoogte verstelbare knievakken. Lengte en korte maten worden geproduceerd op bestelling. De levertijd bedraagt circa 5 extra werkdagen.

Overall met verdekte drukknoop- en ritssluiting aan voorzijde. Borstzakken. Steekzak met weggewerkte insteek. Achterzakken. In hoogte verstelbare knievakken. Verstelbare tailleband. Liniaalzak. Grote rugplooien voor extra comfort.

Maten: Kleur: Materiaal:

44-64, 146-156, 24-30 03 marine 131: 100% katoen-keperstof, 310 g/m²

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 03 marine 131: 100% katoen-keperstof, 310 g/m²

c95mt

c95mt 141


BUITENKLEDING 142


WORK IDENTITY BUITENKLEDING

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN 343 3:3

6200 46 WINTERJACK

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Gevoerd winterjack met getapete naden en reflectie details. Gewatteerd met fiberfur voering. Ritssluiting met dubbele stormflap. Afneembare en verstelbare capuchon. Kraag met verstelbare wijdte. Borstzakken met klep, rechts met sleutelring. Pennenzak onder de linker borstzak. Telefoonzak met rits. Steekzakken met rits. Tunnelkoord. Onderaan in wijdte verstelbaar. Ventilatie aan de achterzijde. Verstelbare manchetten en een gebreide windstopper aan de binnenzijde. Veiligheidszak met rits onder stormflap voor I-pad/document. Binnenzak. Reflectie details op de schouders, mouwen en achterzijde. Rits aan binnenzijde voor het plaatsen van een transfer. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 07 zwart 463: 100% polyester, T-Tex RS PU-gecoat membraan, 205 g/m², wind- en waterdicht, EN 343 3:3 003: Voering, 100% polyester, quilt, 80g/m² 008: Voering, 100% polyester, pile, 350 g/m²

c93ot 143


WORK IDENTITY BUITENKLEDING

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN 343 3:3

3500 28 WINTERJACK

6232 46 DOORWERKJAS T-TEX ONE

Trendy quilted winterjack versterkt met HTPA op de schouders. Hoge kraag met stormflap en een gebreide manchet aan de binnenzijde. Links borstzak met klep en sleutelring. Rechts zak met verticale rits, telefoonzak en pennenhouder. Steekzakken. Reflectie details op de mouwen en aan de achterzijde. Mouwen en taille verstelbaar. Gebreide windstopper in de mouwen. Twee binnenzakken. Rits in de voering voor het plaatsen van een transfer. PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 07 zwart, 31 indigo blauw 283: 65% polyester / 35% katoen, panama, 310 g/m², waterafstotend 213: Verstevigende stof, HTPA Dobby, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 260 g/m² 012: Voering, 100% polyester, quilt, 150 g/m² 1934 established in

1934 established in

4-seizoenen winterparka met uitneembare fleecevoering. Dubbele flap over tweezijdige ritssluiting aan voorzijde. Reflectie aan voor- en achterzijde. Windstopper in mouwen en capuchon. Tunnelkoord in taille en onderin de jas. Twee borst- en zijzakken met ritssluiting. Maten: Kleur: Materiaal:

S-4XL 03 marine, 07 zwart 462: 100% polyester, T-Tex One PU-laminaat, 205 g/m², wind- en waterdicht, EN 343 3:3 007: Voering, 100% polyester, mesh 510: Uitneembare 100% polyesterfleece, 200 g/m²

a93nt

c95mt

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

6520 30 PILOTJACK MULTIFUNCTION Wind- en waterafstotend pilotenjack met extra versterkt materiaal in schoudergedeelte. Afneembare mouwen. Uitneembare binnenvoering. Borstzakken met klep en pennenvakje. Zakje voor mobiele telefoon met ritssluiting. Binnenzak. Voorzakken. Mouwzak met ritssluiting. Gebreide manchetten en tailleband. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 03 marine, 07 zwart, 73 koningsblauw/marine, 78 rood/zwart, 87 flesgroen/zwart 303: Beaver nylon, 50% polyamide / 50% katoen, twill PU-gecoat membraan, 235 g/m² 460: Verstevigende stof, 100% polyester, T-Tex PU-laminaat, 180g/m², wind- en waterafstotend 008: Uitneembare voering, 100% polyester, pile, 350 g/m²

a95nt

144

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;


WORK IDENTITY BUITENKLEDING

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

6646 48 SOFTSHELL JACK

3535 48 SOFTSHELL JACK Softshell jack met windstopper en fleece aan de binnenzijde. Rechts borstzak met rits. Sleutelring. Steekzakken met rits. Mouwzak met rits. Mouwen verstelbaar. Reflectie details op de mouwen en aan de achterzijde. Binnenzak met klep en twee grote documentzakken. Tunnelkoord in de taille.

EMO

TRANEMO

TRANEM

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 21 rio rood, 31 indigo blauw, 67 antra 481: 100% polyester, 330 g/m², softshell, PU-laminaat met polyester fleece, wind- en waterafstotend 163: Verstevigende stof, Black & White, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 200 g/m² EMO

TRANEMO

1934 established in

c95ot

Wind- en waterafstotend softshell jack met ademende en frisse details. Afneembare mouwen met versterkt materiaal op de ellebogen. Reflectie piping aan voor- en achterzijde. Waterdichte ritsen in borst-, mouw- en voorzakken. Telefoonzak. Koord aan onderzijde en in de kraag. Maten: Kleur: Materiaal:

TRANEM

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

JDM:FRONTANDBACK 4:18x23:200dpi;

XS-3XL 07 zwart 480: 92% polyester / 8% elastan, 325 g/m², softshell, PU-laminaat met polyester fleece, wind- en waterafstotend

a93ot

1934 established in

JDM:FRONTANDBACK 4:18x23:200dpi;

PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi; PISA:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

2030 00 SCHILDERSJACK

6606 00 JACK MET CAPUCHON

Comfortabel gevoerd schildersjack met fleece aan de binnenzijde en speciale details. Versterkt materiaal op de schouders, telefoonzak en pennenzak. Gebreide manchetten en tailleband. Verwijderbare sleutelring.

Comfortabel en praktisch jersey jack met capuchon. Met fleece aan de binnenzijde en frisse details. Versterkt materiaal op de schouders en telefoonzak. Borstzak met rits. Ruime voorzakken. Capuchon met koord. Gebreide manchetten en tailleband.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 04 wit 261: 65% polyester / 35% katoen, 500 g/m², bonded jersey met 100% polyesterfleece

a93nt

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

XS-3XL 07 zwart 261: 65% polyester / 35% katoen, 500 g/m², bonded jersey met 100% polyesterfleece

a93nt

145


WORK IDENTITY BUITENKLEDING JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

6641 47 FLEECEJACK MULTIFUNCTION 3-lagen bonded fleecejack met PU-membraan en uitneembare mouwen. Textielinzet op schouders, ellebogen en rond ritssluitingen. Zakje voor mobiele telefoon. Borstzak met ritssluiting en tunnelkoord onder in het jack. Het jack heeft een verlengde achterzijde. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 03 marine, 07 zwart 470: 100% polyester, 300 g/m², 3-laags fleece met PU-laminaat en binnenzijde van mesh, windafstotend

c93ot

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi; JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EMO

TRANEMO

TRANEMTRANEMO EMO

1934 established in

TRANEM

1934 established in

3530 26 GEBREID FLEECEJACK Zeer mooi en comfortabel fleecejack met gebreide buitenzijde. Rits voorzijde met stormflap aan binnenzijde. Rechts borstzak met rits. Steekzakken met binnenin fleece. Gebreide boord. Elastische rib boord. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 65 staalgrijs 262: 45% polyester / 45% acryl / 10% wol, 400 g/m², gebreide stof bonded met 100% polyester fleece

a95ot

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

1934 1934 established established in in

3831 51 FLEECEJACK Zacht en warm fleecejack met contrast stiksels en ritssluiting. Borstzak met rits. Steekzakken. Elastiek in de manchetten met duimband. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 07 zwart, 77 marine/koningsblauw 511: 100% polyesterfleece, 280 g/m²

c93ot

146


WORK IDENTITY BUITENKLEDING

JDM:MASTERSKETCH:23x18:200dpi;

EN 343 3:3

6412 46 WINTERBROEK T-TEX ONE Winterbroek met afneembare bretels met fix-lock sluiting. Hoog ruggedeelte voor extra bescherming. Zijzakken. Zakken voor kniebeschermers. Heupzak. Duimstokzak. Sneeuwafstotende pijpen. Tweeweg ritssluiting in pijpen. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 07 zwart, 32 marine 462: 100% polyester, T-Tex One PU-laminaat, 205 g/m², wind- en waterdicht, EN 343 3:3 003: Voering, 100% polyester, quilt, 80g/m²

a93nt

6120 30 WINTEROVERALL Winteroverall met tweeweg ritssluiting en verdekte veiligheidszak onder stormflap voorzijde. Ruime borstzak met waterdichte rits. Zijzakken met rits. Voorzakken met klep. Knievakken. Tweeweg rits aan de pijpen met stormflap aan binnenzijde. Liniaalzak. Elastisch koord in de taille. Gebreide manchetten in de mouwen. Afneembare capuchon met koord. Reflectie op de borst, rug, armen en pijpen. Fiberfur voering in het zitvlak, pijpen en capuchon. Gewatteerde voering in de mouwen. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 77 marine/koningsblauw, 82 zwart/grijs 303: Beaver nylon, 50% polyamide / 50% katoen, twill PU-gecoat membraan, 235 g/m² 460: Verstevigende stof, 100% polyester, T-Tex PU-laminaat, 180g/m², wind- en waterafstotend 008: Voering, 100% polyester, pile, 350 g/m²

a95nt 147


WORK IDENTITY ONDERKLEDING

148


WORK IDENTITY ONDERKLEDING

6930 51 THERMOJACK

6961 51 THERMOVEST

6920 51 THERMOBROEK

Dubbel gewatteerd thermojack met ritssluiting. Verlengde achterzijde voor extra bescherming. Borstzak. Zakken voor. Twee grote binnenzakken. Gebreide manchetten in de mouwen.

Dubbel gewatteerd thermovest met ritssluiting. Verlengde achterzijde voor extra bescherming. Borstzak. Zakken voor. Twee grote binnenzakken.

Dubbel gewatteerde thermobroek met gulp en drukknoop. Elastiek aan de zijkant in de taille. Gebreide manchetten onder aan de pijp.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 07 zwart 515: 100% polyester, double diamond quilt, 215 g/m²

XS-4XL 07 zwart 515: 100% polyester, double diamond quilt, 215 g/m²

a93mt

a93mt

XS-4XL 07 zwart 515: 100% polyester, double diamond quilt, 215 g/m²

a93mt

6872 42 T-SHIRT

6871 42 T-SHIRT

6820 42 ONDERPANTALON

3-Function T-Shirt met rolkraag voorzien van ritssluiting. Lange mouw.

3-Funktion T-Shirt met ronde hals. Tricot boord en manchetten.

3-Function onderpantalon met lange pijpen. Elastische tailleband. Tricot boorden.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 07 zwart 429: 58% polyester / 42% katoen, 3-function, jacquard 2-laags, 215 g/m²

c93mt

XS-3XL 07 zwart 429: 58% polyester / 42% katoen, 3-function, jacquard 2-laags, 215 g/m²

c93mt

XS-3XL 07 zwart 429: 58% polyester / 42% katoen, 3-function, jacquard 2-laags, 215 g/m²

c93mt 149


ACCESSOIRES

3572 11 T-SHIRT

3573 11 T-SHIRT

Sterke kwaliteit T-Shirt met print. Korte mouwen.

Sterke kwaliteit T-Shirt met print. Korte mouwen.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 03 marine, 04 wit, 07 zwart, 67 antra 112: 100% katoen, 175 g/m²

c95mt 150

XS-4XL 03 marine, 04 wit, 07 zwart, 67 antra 112: 100% katoen, 175 g/m²

c95mt


WORK IDENTITY ACCESSOIRES

3870 11 T-SHIRT

8012 11 T-SHIRT

Hoogwaardig T-Shirt met korte mouwen.

T-Shirt 100% katoen.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 77 marine/koningsblauw, 82 zwart/grijs 112: 100% katoen, 175 g/m²

XS-4XL 02 rood, 03 marine, 04 wit, 07 zwart, 67 antra 112: 100% katoen, 175 g/m²

8033 24 POLOSHIRT Kwaliteit poloshirt met borstzak. Korte mouwen. Maten: Kleur: Materiaal:

c95mt

c95mt

XS-4XL 03 marine, 07 zwart 240: 50% katoen / 50% polyester, 215 g/m²

c95mt

3574 26 SWEATER

3575 26 SWEATER

8312 26 SWEATER

Sweater met ronde hals met print.

Sweater met ronde hals met print.

Sweater met ronde hals.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

XS-3XL 03 marine, 06 grijs, 07 zwart 260: 65% katoen / 35% polyester, 280 g/m²

a93mt

XS-3XL 03 marine, 06 grijs, 07 zwart 260: 65% katoen / 35% polyester, 280 g/m²

a93mt

XS-3XL 03 marine, 06 grijs, 07 zwart 260: 65% katoen / 35% polyester, 280 g/m²

a93mt

8131 22 OVERHEMD Overhemd lange mouwen met drukknopen. Borstzakken met klep, links met aparte ruimte voor een pen. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 02 rood, 03 marine, 07 zwart, 64 donkergrijs 221: 60% katoen / 40% polyester, twill, 200 g/m²

c95mt 8141 22 OVERHEMD Overhemd korte mouwen met drukknopen. Borstzakken met klep, links met aparte ruimte voor een pen. Maten: Kleur: Materiaal:

XS-4XL 02 rood, 03 marine, 07 zwart, 64 donkergrijs 221: 60% katoen / 40% polyester, twill, 200 g/m²

c95mt 151


WORK IDENTITY ACCESSOIRES

9048 00 PILOTEN CAP Piloten cap met gewatteerde voering en nepbont. Klittenbandsluiting. Maten: Kleur: Materiaal:

M (57/58 cm), L (60/61 cm) 06 grijs, 55 geel 100% polyester

9068 00 MUTS

9168 00 GEBREIDE MUTS

Muts met fleecevoering

Gebreide muts met TRANEMO logo.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 03 marine, 07 zwart 95% katoen / 5% elastan Voering,100% polyester

9124 00 PET

9028 51 FLEECE VOERING

Pet met TRANEMO logo. Verstelbaar.

Fleece voering zonder mouwen voor jack 3830, 4830 en 7730. Aan te brengen met drukknopen. S=XS-S, L=M-L, 2XL=XL-3XL

Maten: Kleur: Materiaal:

a93ot

a93ot

a93ot

Eén maat 07 zwart 100% katoen

Maten: Kleur: Materiaal:

b93ot

S, L, 2XL 06 grijs 511: 100% polyesterfleece, 280 g/m²

Eén maat 06 grijs 96% acryl / 4% elastan

9020 00 KNIEKUSSEN Kniekussen polyurethaan. Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 06 grijs 100% EVA

c93ot

EN 14404 TYP 2

9032 00 KNIEKUSSEN

9044 00 KNIEKUSSEN

9045 00 KNIEKUSSEN

Extra zwaar kniekussen.

Kniekussen polyurethaan.

Extra zwaar kniekussen.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 07 zwart Neopreen

Eén maat 06 grijs 100% EVA

Eén maat 07 zwart Neopreen

9011 00 SOKKEN

9041 00 SOKKEN

Sokken met Tranemo logo.

Wollen sokken.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

39-42, 43-46 07 zwart 80% katoen / 18% polyamide / 2% elastan

c93ot

152

EN 14404 TYP 2

37-39, 40-42, 43-45, 46-48 07 zwart 50% acryl / 30% wol / 18% polyamide/ 2% elastan

b93ot


WORK IDENTITY ACCESSOIRES

9013 00 LEREN RIEM

9029 52 RIEM

9037 00 ELASTISCHE RIEM

Extra solide leren riem met metalen sluiting.

Riem met verstelbare lengte. Breedte 37 mm.

Elastische riem met klittenband sluiting. 40 mm breed. Maat: S=83 cm, M=91 cm, L=100 cm, XL=110 cm, XXL=120cm.

Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 07 zwart Leer

Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 07 zwart 74% polypropyleen / 26% rubber

Maten: Kleur: Materiaal:

S-2XL 07 zwart polyester / elastan

9046 00 RIEM

9027 00 BRETELS

7572 00 BRETELS

Riem van sterk nylon met plastic gesp. In lengte verstelbaar. 30mm breedte.

Bretels met ”Tranemo” logo. 45 mm breed.

Bretels in stijlvol zwart en grijs patroon met antiek zilveren afwerking van de gesp. In lengte verstelbaar.

Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 07 zwart 100% nylon

Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 07 zwart polyester / elastan

Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 82 zwart/grijs 44% viscose / 39% polyester / 17% elastan

9016 00 HAMER HOUDER

9019 00 ID ZAK

9030 52 PAS STUK

Hamerhouder van zwart metaal die past in de gereedschapslus.

Zak voor identiteitskaart. Past aan sleutelring, met knoopsluiting.

Maten: Kleur: Materiaal:

Maten: Kleur: Materiaal:

Pas stuk voor extra wijdte in gereedschapsvest model 3860. In de rits te plaatsen.

Eén maat 07 zwart Metaal

Eén maat 07 zwart 100% polyester

Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 06 grijs 210: HTPA, 100% polyamide met extra hoge duurzaamheid, 210 g/m²

PR0001 SNIJPROTECTIE Snijprotectie voor de armen, om aan te trekken en vast te zetten met klittenband aan de bovenzijde. 45 cm lang. De prijs geldt voor één armprotectie. Maten: Kleur: Materiaal:

Eén maat 06 grijs Dyneema / Glas / Tencel, EN 388 cut 5

153


PROFILE FLEX Met de modellen van COMFORT LIGHT als basis, kunt u ontelbare combinaties creëren. Door het kiezen van één of twee details in de kleur die u wilt, maakt u uw eigen ontwerp, welke precies past bij de uitstraling van uw bedrijf. Per stuk te bestellen!

Kleuren: 02 Rood

Details

Fluorescerende kleuren: 03 04 07 08 12 64 Marine

Wit

Zwart

Donkergroen

Blauw

DTRPFB - Loop 7cm op de borst, breedte 25mm

DTRPFG - Loop 7cm op de nek, breedte 25mm DTRPFC - Bies genaaid rond de mouw, breedte 15mm of 25mm DTRPFJ - Sleutelring aan de band, breedte 25mm DTRPFH - Zakklep veranderen van de beenzak DTRPFE - Zakklep op achterzak

DTRPFD - Bies genaaid rond de pijp, 15mm of 25mm

154

Grijs

50 51 55 Hi-Vis Oranje Hi-Vis Rood Hi-Vis Geel


ON DEMAND Met OP AANVRAAG kunt u uw identiteit versterken of iets toevoegen aan standaard artikelen.

Heat seal badges Wij kunnen uw heat seals snel en netjes verzorgen, zodat wij u de kleding leveren met uw persoonlijke uitstraling. Wij verzorgen logo’s tot maximaal drie kleuren.

FR versteviging op de pijpen

Extra bescherming met versterkend FR materiaal voor gesmolten metaalspatten. Uitstekend geschikt voor gieterij werkzaamheden of bij het snijden van diverse metalen. Verlengt de levensduur van het kledingstuk aanzienlijk.

Aanbrengen extra gereedschapzakken of knievakken Wilt u uw broek voorzien van gereedschapzakken of knievakken? Op bijna alle standaard modellen kunnen wij deze monteren. Dit vraagt slechts 5 werkdagen extra levertijd.

Rubber/plastic versteviging op de knievakken

Montage van eigen labels/badges Reflectie striping Gebruikt u uw kleding geregeld buiten in het donker? Wij plaatsen reflectie striping op standaard kleding. U kunt kiezen uit een breedte van 20mm of 50mm. Vlamvertragende striping is alleen verkrijgbaar in 50mm. Ook de combinatie van reflectie en fluorescerende stof behoort tot de mogelijkheden.

Identiteit zak

155


HET BELANG VAN KWALITEITSCONTROLE We streven ernaar onze producten te laten voldoen aan de behoeften en verwachtingen van onze klanten. Wij hechten groot belang aan het borgen van de kwaliteit van onze kleding. Onze kwaliteitscontrole bestrijkt het gehele productieproces, van stof en materialen die worden gebruikt, vanaf de productontwikkeling tot aan het eindproduct. Dit verzekert ons van een duurzaam product dat lang mee gaat en dat voldoet aan de hoge eisen die wij stellen aan onze werkkleding. Voordat het eindproduct kan worden goedgekeurd, doorgaat het eerst onderstaande testen: • •

• • •

Alvorens de productie van start gaat, keuren wij de gebruikte materialen en stoffen. Elke batch inkomende stoffen en reflectiematerialen wordt getest in onze testruimte. De verschillende kenmerken worden getest, afhankelijk van hoe de stof wordt gebruikt en welke functie de kleding heeft. Belangrijke parameters zijn: krimp, scheursterkte, kleurvastheid, pillen en brandbaarheid. Nieuwe stoffen worden altijd aangeboden voor was testen, zodat we zeker weten dat de stoffen geschikt zijn voor industrieel wassen. Certificering van producten en stoffen vindt plaats na grondig testen door een extern geautoriseerd testinstituut. De kwaliteitscontrole bevat tenslotte ook de controle op de inkomende eindproducten.

MATERIAAL BESCHRIJVING

In onderstaande tabel staat een overzicht van alle materialen uit de brochure. In de linkerkolom staan de materiaalnummers die worden aangegeven in de productbeschrijvingen. In de tweede kolom worden de samenstelling, het gewicht en de overige materiaaleigenschappen vermeld. Is het materiaal gecertificeerd, dan wordt er ook een overzicht gegeven van de EN-normen die specifiek voor dit materiaal gelden. Nr 003 004 007 008 012 050

Materiaalbeschrijving 100% polyester quilt met polyester voering, 80 g/m² 100% polyester quilt met polyester voering, 110 g/m² 100% polyester mesh 100% polyester pile, 350 g/m² 100% polyester quilt met polyestervulling, 150 g/m² Cantex Heavy Rib - 57% modacryl / 36% katoen / 5% elastan / 2% antistatisch, 335 g/m² Inherent vlamvertragend tricot.

EN EN EN EN

ISO 11612 A1 B1 C1 F1 61482-1-2 klasse 1 1149-3 ISO 20471 voor fluorescerende kleuren

054 Vlamvertragende quiltstof - 45% modacryl / 35% katoen / 18% polyamide / 2% antistatisch, met polyester voering, 80 g/m² Inherent vlamvertragend materiaal met vlamvertragende polyester voering. 055 Vlamvertragende quiltstof - 45% modacryl / 35% katoen / 18% polyamide / 2% antistatisch, met polyester voering, 110 g/m² Inherent vlamvertragend materiaal met vlamvertragende polyester voering.

156

Nr Materiaalbeschrijving 060 Vlamvertragende voering – 87% modacryl / 13% katoen, 320 g/m² Inherent vlamvertragende voering. EN ISO 14116 Index 3

112 100% katoen, 175 g/m² Single jersey met uitstekende waseigenschappen. 113 55% polyester / 45% katoen, 200 g/m² Piqué in fluorescerende kleuren. Comfortabele vormvaste interlock met katoenen binnenzijde. EN ISO 20471

131 100% katoen, 310 g/m² Comfortabele katoentwill. 150 100% katoen, 375 g/m² Robuuste katoentwill. Slijtvast. Voorgewassen om kans op krimpen te minimaliseren. 163 Zwart & Wit - 100% polyamide, 200 g/m² Versterkt materiaal, extra slijtvast. 191 Graphite - carbon / aramide, 240 g/m² Inherent vlamvertragende stof voor bescherming bij laswerkzaamheden. EN ISO 11611 klasse 1

210 HTPA - 100% polyamide, 210 g/m² Versterkt materiaal, extra slijtvast.


Nr Materiaalbeschrijving 213 HTPA Dobby - 100% polyamide, 260 g/m² Versterkt materiaal, structuurweefsel, extra slijtvast. 221 60% katoen / 40% polyester, 200 g/m² Katoen/polyestertwill, voelt aan als katoen met de voordelen van polyester wat betreft waseigenschappen en slijtvastheid. 240 50% katoen / 50% polyester, 215 g/m² Vormvast piqué in comfortabele katoen/polyesterkwaliteit. 260 65% katoen / 35% polyester, 280 g/m² Sweatshirtkwaliteit met geruwde binnenzijde. 261 65% polyester / 35% katoen, 500 g/m² Bonded jersey met 100% polyesterfleece. 262 45% acryl / 45% polyester / 10% wol, 400 g/m² Grof gebreid tricot met 100% polyesterfleece aan de binnenzijde. 264 80% polyester / 20% katoen, 300 g/m² Sweatshirtkwaliteit met geluste binnenzijde in fluorescerende kleuren. EN ISO 20471

282 65% polyester / 35% katoen, 310 g/m² Canvas/Panama. 283 65% polyester / 35% katoen, 310 g/m² Canvas/Panama met waterafstotende impregnering. 303 Beaver nylon - 50% polyamide / 50% katoen, 235 g/m² Twill met nylon aan de buitenzijde voor een hoge slijtvastheid. Waterafstotende impregnering met PU-gecoate binnenzijde biedt een uitstekende bescherming tegen vocht. 400 65% polyester / 35% katoen, 245 g/m² Katoen/polyestertwill met hoog comfort en uitstekende waseigenschappen. Het materiaal is slijtvast en heeft een hoge kleur- en krimpvastheid. Sneldrogend. 429 58% polyester / 42% katoen, 215 g/m² Tricot. 2-Laags jacquard met 3 functies: voert vocht af, neemt vocht op en houdt warmte vast. 440 54% katoen / 46% polyester, 260 g/m² Fluorescerende twill met ribstop voor extra scheurweerstand. Katoen aan binnenzijde voor extra hoog comfort. EN ISO 20471

452 85% polyester / 15% katoen, 270 g/m² Slijtvast satijn in fluorescerende kleuren. EN ISO 20471

460 T-TEX - 100% polyester, PU-laminaat, 180 g/m² Wind- en waterafstotend. Waterkolom 5000 mm.

462 T-TEX One - 100% polyester, PU-laminaat, 205 g/m² Wind- en waterdicht. Waterkolom 8000 mm. Ademend vermogen/waterdamp doorlatendheid <20 Pa m²/W. EN 343 klasse 3:3 EN ISO 20471 voor fluorescerende kleuren

463 T-TEX RS - 100% polyester, PU-laminaat, 205 g/m² Wind- en waterdicht. Waterkolom 5000 mm. Ademend vermogen/waterdamp doorlatendheid 5,6 Pa m²/W. EN 343 klasse 3:3 EN ISO 20471 voor fluorescerende kleuren

470 100% polyester, 300 g/m² 3-Laags fleece met PU-laminaat en binnenzijde van mesh, windafstotend.

Nr Materiaalbeschrijving 480 92% polyester / 8% elastan, 325 g/m² Softshell, PU-laminaat met polyesterfleece. Wind- en waterafstotend. Waterkolom 3000 mm. EN ISO 20471 voor fluorescerende kleuren

481 100% polyester, 330 g/m² Softshell, PU-laminaat met polyesterfleece. Wind- en waterafstotend. Waterkolom 3000 mm.

500 65% polyester / 35% katoen, 300 g/m² Katoen/polyestertwill met hoog comfort en uitstekende waseigenschappen. Het materiaal is slijtvast, kleurvast en heeft een hoge krimpweerstand. Voelt dankzij de comfortfinish aan als katoen. 510 100% polyesterfleece, 220 g/m² Face side brushed. 511 100% polyesterfleece, 280 g/m² Double brushed. 515 100% polyester, 215 g/m² Double diamond quilt. 801 Barricader TC - 100% para-aramide, met polymeercoating, 545 g/m² Inherent vlamvertragende verstevigende stof, met een hoogwaardige bescherming tegen hitte en metaalspatten. EN ISO 11612 A1+A2 B2 C1 E3 EN ISO 11611 klasse 1 EN 1149-3

803 Barricader EP – 100% para-aramide, 545 g/m² Inherent vlamvertragend verstevigende stof met uitstekende bescherming tegen spatten gesmolten metaal. EN EN EN EN

ISO 11612 A1 B1 C1 D3 E3 F1 ISO 11611 klasse 1 1149-3 ISO 20471 voor fluorescerende kleuren

804 HTFR Dobby – 39,5% modacryl / 28% polyamide / 17% katoen / 15% aramide / 0,5% antistatisch, 270 g/m² Inherent vlamvertragend verstevigende stof. EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 EN ISO 11611 klasse 1 EN 1149-3

811 Tera TX - 48% modacryl / 38% katoen / 12% polyamide / 2% antistatisch, 260 g/m² Inherent vlamvertragend materiaal dat comfortabel aanvoelt. Extra versterkt garen. Biedt uitstekende scheurweerstand ondanks het lage gewicht. EN ISO 11612 A1 B1 C1 E1 F1 EN 61482-1-2 klasse 1 EN 61482-1-2 klasse 2 (in combinatie met materiaal 898 en 911) EN 61482-1-1, Arc Rating 9,5 cal/cm² EN 61482-1-1, Arc Rating 20,1 cal/cm² (in combinatie met materiaal 901) EN 61482-1-1, Arc Rating 21,4 cal/cm² (in combinatie met materiaal 898) EN 61482-1-1, Arc Rating 40,5 cal/cm² (in combinatie met materiaal 899+895) EN 61482-1-1, Arc Rating 52,0 cal/cm² (in combinatie met materiaal 903+901) LOI 29,8% EN 1149-3 EN 13034 EN ISO 20471 voor fluorescerende kleuren

821 Edge HVO - 50% polyester / 27% modacryl / 22% katoen / 1% antistatisch, 355 g/m² Inherent vlamvertragende stof. EN ISO 11612 A1 B1 C1 D1 E3 F1 EN ISO 11611 klasse 2 EN 61482-1-2 klasse 1 EN 61482-1-1, Arc Rating 8,7 cal/cm² EN 13034 EN 1149-3 EN ISO 20471 voor fluorescerende kleuren GO/RT 3279 Hi-Vis oranje

157


Nr Materiaalbeschrijving 842 Aramide 4999HV - 41% aramide / 40% polyester / 18% modacryl / 1% antistatisch, 220 g/m² Inherent vlamvertragend materiaal in fluorescerende kleuren.

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 EN 61482-1-2 klasse 1 (in combinatie met materiaal 911) EN 61482-1-1, Arc Rating 15,6 cal/cm² (in combinatie met materiaal 911) LOI 31,2% EN 1149-3 EN 13034 EN ISO 20471

845 Aramide 6.4FC - 79% aramide / 20% modacryl / 1% antistatisch, 220 g/m² Inherent vlamvertragend materiaal met uitstekende vlamvertragende eigenschappen, in combinatie met hoge slijtvastheid en een laag gewicht. EN 11612 A1+A2 B1 C1 EN 61482-1-2 klasse 1 EN 61482-1-1, Arc Rating 10,1 cal/cm² LOI 31,2% EN 1149-3 EN 13034

848 Aramide 2.9IR - 41% aramide / 40% polyester / 18% modacryl / 1% antistatisch met PU/PTFE laminaat, 290 g/m² Inherent vlamvertragend gelamineerde stof in fluor kleuren. Wind- en waterafstotend. Waterkolom 10 000 mm. Ademend vermogen/waterdamp doorlatendheid 4,8 Pa m²/W. EN ISO 11612 A1 B1 C1 E2 F1 EN ISO 11611 klasse 1 EN 61482-1-2 klasse 1 EN 61482-1-1, Arc Rating 11,5 cal/cm² EN 1149-3 EN 13034 EN ISO 20471 EN 343, class 3:3

862 Outback 250 - 65% viscose / 22% aramide / 12% polyamide / 2% antistatisch, 250 g/m² Inherent vlamvertragende stof met uitstekende vlamvertragende eigenschappen en goede was eigenschappen. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 D1 E1 F1 EN ISO 11611 klasse 1 EN 61482-1-2 klasse 1 EN 61482-1-1, Arc Rating 10,5 cal/cm² LOI 28,9% EN 1149-3 EN 13034 EN ISO 20471 voor fluorescerende kleuren

863 Outback HW – 74% viscose / 15% aramide / 10% polyamide / 1% antistatisch, 425 g/m² Inherent vlamvertragend doek geschikt voor laswerkzaamheden. EN 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1 EN ISO 11611 klasse 2 EN 61482-1-2 klasse 2 EN 61482-1-1, Arc Rating 12,3 cal/cm² LOI 28,9% EN 1149-3 EN 13034

873 Magma C - 55% viscose / 40% wol / 5% polyamide, 370 g/m² Comfortabele inherent vlamvertragende wol kwaliteit geschikt voor de aluminium industrie. EN 11612 A1 + A2 B1 C2 D3 E3 F1 EN ISO 11611 klasse 2 EN 61482-1-2 klasse 1 EN 61482-1-1, Arc Rating 9,5 cal/cm² LOI 25,9% Cryoliet ISO 9185 85 g

158

Nr Materiaalbeschrijving 874 Magma HV - 54% viscose / 20% wol / 20% polyamide / 1% antistatisch, 375 g/m² Hi-Vis geel. Geschikt voor de aluminium industrie. EN 11612 A1+A2 B1 C1 D3 E3 F1 EN ISO 11611 klasse 2 EN 61482-1-2 klasse 1 EN 61482-1-1, Arc Rating 14,0 cal/cm² LOI 33,4% Cryoliet ISO 9185 > 100g EN ISO 20471

875 Magma S - 70% viscose / 20% wol / 10% polyamide, 310 g/m² Comfortabele inherent vlamvertragende wol kwaliteit geschikt voor de aluminium industrie. EN 11612 A1+A2 B1 C1 D3 E3 F1 EN 61482-1-1, Arc Rating 8,3 cal/cm² LOI 27,8% Cryoliet ISO 9185 94g EN ISO 20471 voor fluorescerende kleuren

880 Cantex 1210 - 48% modacryl / 46% katoen / 3% aramide / 3% antistatisch, 350 g/m² Inherent vlamvertragend materiaal met een uitstekende bescherming tegen gesmolten metaal, convectiewarmte of stralingswarmte. Hoogst mogelijke bescherming tegen vloeibaar metaal. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1 (D3 in combinatie met materiaal 920, Cantex JX) EN ISO 11611 klasse 1 EN 61482-1-2 klasse 1 EN 61482-1-1 Arc Rating 11,9 cal/cm² LOI 34,3% EN 1149-3 EN 13034

882 Cantex 2.0 – 52% modacryl / 38% katoen / 6% viscose / 3% aramide / 1% antistatisch, 350 g/m² Inherent vlamvertragend materiaal met een uitstekende bescherming tegen gesmolten metalen, convectiewarmte of stralingswarmte. Hoogst mogelijke bescherming tegen vloeibaar metaal.

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1 EN ISO 11611 klasse 1 EN 61482-1-2 klasse 1 EN 61482-1-2 klasse 2 (in combinatie met materiaal 920) EN 61482-1-1, Arc Rating 15,0 cal/cm² EN 61482-1-1, Arc Rating 29,9 cal/cm² (in combinatie met materiaal 920) EN 61482-1-1, Arc Rating 40,7 cal/cm² (in combinatie met materiaal 911 en 920) LOI 32,3% EN 1149-3 EN 13034 EN ISO 20471 voor fluorescerende kleuren

890 Cantex Jersey - 55% modacryl / 45% katoen, 170 g/m² Inherent vlamvertragende single jersey. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1 EN 61482-1-2 klasse 1

891 Cantex Dual 220 - 35% modacryl / 30% polyester / 21% viscose / 9% katoen / 3% polyamide / 2% antistatisch, 220 g/m² Dubbel gebreid inherent vlamvertragend tricot met een comfortabele zachte binnenzijde. Fluorescerend. EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 EN 61482-1-2 klasse 1 EN 61482-1-1, Arc Rating 7,3 cal/cm² LOI 25,4% EN 1149-3 EN ISO 20471

892 Cantex Dual 320 - 42% modacryl / 21% polyester / 18% katoen / 14% viscose / 3% polyamide / 2% antistatisch, 320g/m² Dubbel gebreid inherent vlamvertragend tricot met een comfortabele zachte binnenzijde. Fluorescerend. EN ISO 11612 A1 B1 C2 F1 EN 61482-1-2 klasse 1 EN 61482-1-1, Arc Rating 11,3 cal/cm² LOI 28,3% EN 1149-3 EN ISO 20471


Nr Materiaalbeschrijving 893 Cantex Fleece - 45% modacryl / 35% katoen / 18% polyester / 2% antistatisch, 330 g/m² Inherent vlamvertragende fleece. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C2 F2 EN 61482-1-2 klasse 1 EN 1149-3

894 Cantex Pearl - 59% modacryl / 39% katoen / 2% antistatisch, 310 g/m² Inherent vlamvertragend tricot. EN EN EN EN

ISO 11612 A1 B1 C1 F1 61482-1-2 klasse 1 1149-3 ISO 20471 voor fluorescerende kleuren

895 Cantex Jersey AT - 59% modacryl / 39% katoen / 2% antistatisch, 190 g/m² Inherent vlamvertragende single jersey in fluorescerende kleuren.

EN ISO 11612 A1 B1 C1 EN 1149-3 EN ISO 20471 Voor artikel 5072 89 en 6372 89 zijn ook de volgende normeringen van toepassing: EN 61482-1-2 klasse 1 EN 61482-1-1, Arc Rating 5,1 cal/cm² LOI 26,0%

896 Outback J245 – 79% viscose / 10% aramide / 10% polyamide / 1% antistatisch, 245 g/m² Inherent vlamvertragende single jersey met bescherming tegen elektrische vlamboog: open arc klasse 2. EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 EN 61482-1-1, Arc Rating 8,5 cal/cm² EN 1149-3

897 Cantex Piqué - 59% modacryl / 39% katoen / 2% antistatisch, 220 g/m² Inherent vlamvertragend piqué. EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 EN 61482-1-2 klasse 1 EN 61482-1-1, Arc Rating 6,3 cal/cm² LOI 26,1% EN 1149-3

898 Cantex Jersey IR - 54% modacryl / 44% katoen / 2% antistatisch, PU laminaat, 210 g/m² Functionele en lichte voering in inherent vlamvertragende stof met wind- en waterafstotend laminaat. Waterkolom 10000 mm. EN ISO 14116 Index 3 EN 1149-3

899 Cantex Terry - 59% modacryl / 39% katoen / 2% antistatisch, 290 g/m² Inherent vlamvertragend sweatshirt tricot.

EN ISO 11612 A1 B1 C2 F1 EN 61482-1-2 klasse 1 EN 61482-1-1, Arc Rating 17,8 cal/cm² EN 61482-1-1, Arc Rating 33,5 cal/cm² (in comb. met materiaal 895) LOI 26,5% EN 1149-3 EN ISO 20471 voor fluorescerende kleuren

Nr Materiaalbeschrijving 901 Merino RX - 60% wol / 38% viscose / 2% antistatisch, 200 g/m² Gebreide rib van zachte inherent vlamvertragende Merino wol en vlamvertragend viscose. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1 EN 61482-1-2 klasse 1 EN 61482-1-1, Arc Rating 5,5 cal/cm² LOI 27,7% EN 1149-3

903 Merino TX - 60% wol / 38% viscose / 2% antistatisch, 360 g/m² Terry van zachte inherent vlamvertragende Merino wol en vlamvertragend viscose.

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C2 F1 EN 61482-1-2 klasse 1 EN 61482-1-1, Arc Rating 12,7 cal/cm² EN 61482-1-1 Arc Rating 27,9 cal/cm² (in comb. met materiaal 901) EN 61482-1-1 Arc Rating 52,0 cal/cm² (in comb. met materiaal 811+901) LOI 28,7% EN 1149-3

911 Cantex Pro 145 - 45% modacryl / 35% katoen / 18% polyamide / 2% antistatisch, 160 g/m² Overhemdkwaliteit van comfortabele inherent vlamvertragende twill.

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 EN 61482-1-2 klasse 1 EN 61482-1-1 Arc Rating 5,2 cal/cm² EN 61482-1-1 Arc Rating 17,0 cal/cm² (in combinatie met materiaal 890) LOI 26,7% EN 1149-3 EN ISO 20471 voor fluorescerende kleuren

920 Cantex JX - 59% modacryl / 39% katoen / 2% antistatisch, 235 g/m² Inherent vlamvertragend kanaalgebreid tricot. EN ISO 11612 A1 B1 C1 EN 61482-1-2 klasse 1 EN 61482-1-1, Arc Rating 7,0 cal/cm² LOI 30,1% EN 1149-3

921 Cantex EA - 52% modacryl / 42% katoen / 6% elastan, 300 g/m² Inherent vlamvertragend ribgebreid tricot. EN ISO 11612 A1

922 Cantex JL - 57% modacryl / 36% katoen / 5% elastan / 2% antistatisch, 240 g/m² Inherent vlamvertragende single jersey met elastan. EN ISO 14116 Index 3 EN 1149-3

931 Cantex 240IR - 54% modacryl / 44% katoen / 2% antistatisch, PU laminaat, 260 g/m² Inherent vlamvertragende twill met PU-laminaat. Wind- en waterafstotend.

Waterkolom 10 000 mm. Ademend vermogen/waterdamp doorlatendheid 9,5 Pa m²/W. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1 EN ISO 11611 klasse 1 EN 61482-1-2 klasse 2 (in combinatie met materiaal 911) EN 61482-1-1, Arc Rating 40,1 cal/cm² (in combinatie met materiaal 055) EN 13034 EN 1149-3 EN ISO 20471 voor fluorescerende kleuren EN 343 klasse 3:3

159


KWALITEIT Tranemo is een toonaangevende Europees producent van inherent vlamvertragende werkkleding. Door innovatie, expertise en betrouwbaarheid creëren we een veiligere werkomgeving.

ISO 9001

CERTIFIKAT SP är ett av SWEDAC ackrediterat organ för certifiering av ledningssystem för kvalitet SP is a Certification Body, accredited by SWEDAC, for certification of quality management systems

De focus op kwaliteit vormt de rode draad in het gehele productieproces in de organisatie, van oorspronkelijk idee tot gerealiseerd eindproduct. Alle kleding wordt ontworpen en ontwikkeld in Tranemo, om te zorgen voor optimale functionaliteit en pasvorm. We hechten belang aan het gebruik van hoogwaardige materialen en dat de productie plaatsvindt in onze eigen productie faciliteiten. Dit alles om ervoor te zorgen dat de kwaliteit goed is. Wij zijn gecertificeerd conform ISO 9001. Wij hebben klantwaarde hoog in het vaandel staan; dit komt tot uiting in een prettige klantbenadering, brede kennis binnen het verkoopteam en het bieden van de mogelijkheid aan dealers om geregeld deel te nemen aan product trainingen.

1002 ISO/IEC 17 021

CERTIFICATE nr/no. 1493

Härmed intygas att:/This is to certify that:

TRANEMO TEXTIL AB har ett ledningssystem för kvalitet som uppfyller kraven enligt SS-EN ISO 9001:2008 vad gäller: has a quality management system that fulfils the requirements of SS-EN ISO 9001:2008 with respect to:

Utveckling, design, inköp, marknadsföring, lagerföring och försäljning av arbets- och skyddskläder Development, design, purchase, marketing, warehousing and sales of work and safety clothing Certifikatet är giltigt till och med 1 juli 2018 och utfärdades ursprungligen 2 juli 2015. Kompletterande uppgifter finns på www.sp.se/certifiering. This certificate is valid until and including 1 July, 2018 and was originally issued 2 July, 2015. Additional details are provided at www.sp.se/certification.

Borås den 2 juli 2015/2 July, 2015 SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut SP Technical Research Institute of Sweden Certifiering - Certification

Lennart Månsson Detta är en avskrift av originalcertifikatet utförd av SP./ This is a duplicate of the original certificate issued by SP.

De Tranemo Academy is een interne opleiding die in-company plaatsvindt of in onze showroom in groepsverband wordt aangeboden. De doelstelling van de training is het uitbreiden van de kennis van onze klanten en het bewustzijn te vergroten qua risico’s, risico inventarisatie, EU-normeringen, vlamwerendheid, ons product assortiment en de vlamvertragende doeken.

MILIEU We zullen moeten samenwerken aan een stabiele leefomgeving voor toekomstige generaties. Daarom heeft Tranemo Textil AB het ISO14001-milieucertificaat. Het bedrijf werkt volgens een vastgesteld milieubeleid en heeft de ambitie om voortdurend te werken aan de verbetering van de producten en de reductie van de impact van het bedrijf op het milieu.

ISO 14001

CERTIFIKAT SP är ett av SWEDAC ackrediterat organ för certifiering av miljöledningssystem SP is a Certification Body, accredited by SWEDAC, for certification of environmental management systems

1002 ISO/IEC 17 021

CERTIFICATE nr/no. 1493 M Härmed intygas att:/This is to certify that:

TRANEMO TEXTIL AB har ett miljöledningssystem som uppfyller kraven enligt SS-EN ISO 14001:2004 vad gäller: has an environmental management system that fulfils the requirements of SS-EN ISO 14001:2004 with respect to:

Utveckling, design, inköp, marknadsföring, lagerföring och försäljning av arbets- och skyddskläder Development, design, purchase, marketing, warehousing and sales of work and safety clothing

Aandacht voor de omgeving en verantwoordelijkheid voor het milieu geldt vanaf de productontwikkeling tot en met het einde van het productieproces. De kleding wordt gemaakt van stoffen en accessoires die voldoen aan de vereisten van REACH. Bovendien heeft het merendeel van de toegepaste stoffen het Oeko-Tex 100-certificaat, dat garandeert dat de materialen vrij zijn van schadelijke of gezondheidsbedreigende stoffen. Tranemo Textil AB draagt ook bij aan een duurzame samenleving door aangesloten te zijn bij het Repa register en de Interseroh groep. We nemen verantwoordelijkheid voor het verzamelen en het creëren van mogelijkheden om alle verpakkingen en papier dat we gebruiken te recyclen.

160

Certifikatet är giltigt till och med 21 juni 2018 och utfärdades ursprungligen 22 juni 2000. Kompletterande uppgifter finns på www.sp.se/certifiering. This certificate is valid until and including 21 June, 2018 and was originally issued 22 June, 2000. Additional details are provided at www.sp.se/certification.

Borås den 25 mars 2015/25 March, 2015 SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut SP Technical Research Institute of Sweden Certifiering - Certification

Lennart Månsson Detta är en avskrift av originalcertifikatet utförd av SP./ This is a duplicate of the original certificate issued by SP.


CSR - CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY We hebben zorg voor de wereld waarin we leven en hoe we deze beïnvloeden. Om die reden vragen wij onze leveranciers net als wij een ethisch verantwoorde bedrijfsvoering te voeren qua: Dwangarbeid Alle vormen van dwangarbeid zijn verboden, inclusief gevangenis arbeid. ILO verdrag no. 29 en 105. Discriminatie We wijzen elke vorm van discriminatie af op het gebied van ras, etniciteit, sociale afkomst, burgerlijke staat, sexuele geaardheid, handicap, godsdienst, nationaliteit, leeftijd, geslacht en/of Unie lidmaatschap of politieke overtuiging. ILO verdrag no. 100 en 111.

Arbeidsvoorwaarden Wij zorgen ervoor dat werk wordt uitgevoerd op basis van een erkende arbeidsverhouding, opgesteld met inachtneming van de geldende wetten, regelgeving en praktijken, alsmede volgens internationale arbeidsnormen. ILO verdrag no. 26 en 131. Arbeidstijd Wij voldoen aan de van toepassing zijnde nationale industriële wetgeving inzake de arbeidstijd. ILO verdrag no. 1.

Kinderarbeid Wij voldoen aan internationaal vastgestelde afspraken inzake mensenrechten en goede werkomstandigheden en accepteren geen kinderarbeid. ILO verdrag no. 138 en 182. Verdrag inzake de rechten van het kind, artikel 32.

Veiligheid en gezondheid De veiligheid van de werknemer heeft te allen tijde prioriteit. De werkomgeving moet voldoen aan de gestelde eisen die zijn opgesteld op basis van de van toepassing zijnde werkomstandigheden en veiligheidsvoorschriften.

Vrijheid van Vereniging en Collectieve Onderhandelingen Wij erkennen gekozen werknemer vertegenwoordigers en respecteren de rechten van de werknemers om zich vrij te verenigen, te organiseren en collectief te onderhandelen overeenkomstig de wetgeving van de landen waarin zij werkzaam zijn. ILO verdrag no. 87 en 98.

Bedrijfsethiek Goede bedrijfsethiek en naleving van alle van toepassing zijnde wetten en regelgeving vormen de basis voor een goede bedrijfsvoering. We wijzen elke vorm van corruptie, met inbegrip van afpersing en omkoping, af. Milieu Wij hebben de focus op voortdurende verbetering en duurzame ontwikkelingen. Als minimum norm waarborgen onze leveranciers naleving van alle vastgestelde milieuwetten en –regelgeving.

161 161


LICHAAMSLENGTE

MAATTABEL

BORSTOMVANG TAILLE

De aangegeven maten zijn lichaamsmaten, hetgeen betekent dat de maat direct op het lichaam is gemeten. Bewegingsruimte is berekend.

HEUPWIJDTE

BINNENBEENMAAT

HEREN C-maten (Normale taille en normale beenlengte) Maten Maten inch Lichaamslengte

44

46

48

50

52

54

56

58

60

62

64

30”R

32”R

33”R

34”R

36”R

38”R

40”R

42”R

45”R

48”R

50”R

170-178

176-184

176-184

176-184

176-184

176-184

182-190

182-190

182-190

182-190

182-190

Bovenwijdte

86-90

90-94

94-98

98-102

102-106

106-110

110-114

114-118

118-122

122-126

126-130

Taillewijdte

74-78

78-82

82-86

86-90

90-94

94-99

99-104

104-110

110-116

116-122

122-128

79

80

81

82

83

84

85

85

85

85

85

112

116

120

Binnenbeenlengte

C-maten (Normale taille en langere beenlengte) Maten Maten inch Lichaamslengte

146

148

150

152

154

156

32”T

33”T

34”T

36”T

38”T

40”T

184-192

184-192

184-192

184-192

184-192

190-198

Bovenwijdte

90-94

94-98

98-102

102-106

106-110

110-114

Taillewijdte

78-82

82-86

86-90

90-94

94-99

99-104

85

86

87

88

89

90

100

104

108

Binnenbeenlengte

D-maten (Normale taille en kortere beenlengte) Maten Maten inch Lichaamslengte

84

88

92

96

30”S

32”S

33”S

34”S

36”S

38”S

40”S

42”S

45”S

48”S

168-176

168-176

168-176

168-176

168-176

168-176

168-176

174-182

174-182

174-182

Bovenwijdte

82-86

86-90

90-94

94-98

98-102

102-106

106-110

110-114

114-118

118-122

Taillewijdte

76-80

80-84

84-88

88-92

92-96

96-100

100-105

105-110

110-116

116-122

78

78

78

78

78

79

80

81

81

81

Binnenbeenlengte

DAMES C-maten (Normale taille en normale beenlengte) Maten Maten inch Lichaamslengte

34

36

38

40

42

44

46

48

29/31”

30/31”

32/31”

33/31”

34/31”

36/31”

38/31”

40/31”

164-172

164-172

164-172

164-172

164-172

164-172

164-172

164-172

Bovenwijdte

78-82

82-86

86-90

90-94

94-98

98-102

102-107

107-113

Taillewijdte

71-74

74-77

77-80

80-84

84-88

88-92

92-96

96-101

Heupwijdte

90

93

96

99

102

106

110

115

Binnenbeenlengte

78

78

78

78

78

78

78

78

MAATCONVERSIE HEREN

XXS

XS

S

M

L

XL

XXL

3XL

4XL

Herenmaten

40-42

44

46-48

50

52-54

56

58-60

62

64-66

Overhemd

33-34

35-36

37-38

39-40

41-42

43-44

45-46

47-48

49-50

DAMES

162

S

M

L

XL

XXL

Damesmaten

34-36

38

40-42

44

46-48

Herenmaten

XXS

XS

S

M

L


INDEX Art.nr.

Omschrijving

Pag.

Art.nr.

Omschrijving

Pag.

Art.nr.

Omschrijving

Pag.

Art.nr.

Omschrijving

1110 40

Overall

136

4859 44

Dames werkbroek

101

5732 88

Werkjack

59

6232 46

Doorwerkjas

Pag.

1120 40

Werkbroek

137

4860 44

Gereedschapsvest

96

5736 88

Werkjack

56

6307 90

Muts

1125 40

Werkbroek

137

4871 26

Sweatshirt

107

5739 88

Dames werkjack

56

6312 90

Onderpantalon

89

1129 40

Dames werkbroek

137

4872 11

T-Shirt

107

5742 88

Tuinbroek

58

6315 90

T-Shirt lange mouwen

89

1130 40

Werkjack

136

4873 11

Poloshirt

107

5751 88

Werkbroek

57

6319 90

Poloshirt

89

1131 40

Stofjas

136

4874 11

T-Shirt lange mouwen

107

5760 88

Gereedschapsvest

56

6330 90

Sweater

89

1180 40

Short

136

4890 44

Hi-Vis ¾ werkbroek

98

5770 91

Overhemd

84

6372 89

T-Shirt lange mouwen

82

2030 00

Schildersjack

139,145

4899 44

Hi-Vis ¾ werkbroek

98

5774 86

Overhemd

43,84

6412 46

Winterbroek

118,147

2050 13

Werkbroek

139

5000 93

Winterjack

52,79

5779 91

Damesoverhemd

84

6520 30

Pilotjack Multifunction

132,144

2511 13

Overall

141

5002 88

Tuinbroek

51

5800 81

Winterjack

37,79

6606 00

Jack met capuchon

2521 13

Werkbroek

141

5009 93

Winterjack met capuchon

52,79

5809 81

Winterjack met capuchon

36,79

6641 47

Fleecejack Multifunction

2531 13

Werkjack

141

5012 88

Werkjack

48

5819 81

Winteroverall

36,78

6646 48

Softshell jack

145

2541 13

Tuinbroek

141

5021 88

Werkbroek

49

5820 81

Werkbroek

31

6820 42

Onderpantalon

149

2820 50

Werkbroek

133

5025 88

Werkbroek

49

5821 81

Werkbroek

30

6871 42

T-Shirt

149

2830 50

Werkjack

132

5051 88

Werkbroek

48

5822 81

Doorwerkbroek Windbr.

35,78

6872 42

T-Shirt

149

2840 50

Tuinbroek

133

5052 88

Werkbroek

49

5823 81

Doorwerkbroek Windbr.

34,78

6920 51

Thermobroek

149

2850 50

Werkbroek

133

5055 88

Spoorweg werkbroek

50

5825 81

Werkbroek pijp verstelling

31

6930 51

Thermojack

149

3500 28

Winterjack

112,144

5062 88

Overall

51

5828 81

Dames werkbroek

38

6961 51

Thermovest

149

3520 28

Werkbroek

114

5069 93

Bodywarmer

53,79

5829 81

Dames werkbroek

39

7572 00

Bretels

153

3525 28

Werkbroek

114

5070 89

Sweater

81

5830 81

Werkjack

30

7710 15

Overall

121

3528 28

Dames werkbroek

115

5071 89

T-shirt

82

5832 81

Doorwerkjas Windbreaker

34,79

7720 15

Werkbroek

119

3529 28

Dames werkbroek

115

5072 89

T-Shirt lange mouwen

82

5837 81

Doorwerkjas Windbreaker

35,79

7730 15

Werkjack

119

3530 26

Gebreid fleecejack

112,146

5073 91

Overhemd

84

5839 81

Dames werkjack

38

7739 15

Werkjack

119

3535 48

Softshell jack

112,145

5075 89

Sweater

81

5840 81

Tuinbroek

32

7740 15

Tuinbroek

121

3540 28

Tuinbroek

113

5080 88

Short

50

5841 81

Tuinbroek

32

7749 15

Tuinbroek

121

3550 28

Werkbroek

114

5120 93

Winterbroek

53,78

5849 81

Tuinbroek

33

7750 15

Werkbroek

119

3559 28

Dames werkbroek

115

5270 89

Sweater

81

5850 81

Werkbroek

31

7780 15

Short

120

3572 11

T-Shirt

113,150

5271 89

T-shirt

82

5851 81

Werkbroek

30

7789 15

Short

120

3573 11

T-Shirt

113,150

5300 84

Winterparka

70,79

5852 81

Doorwerkbroek Windbr.

35,78

7790 15

¾ werkbroek

120

3574 26

Sweater

113,151

5310 84

Overall

73

5853 81

Doorwerkbroek Windbr.

34,78

7795 15

¾ werkbroek

120

3575 26

Sweater

113,151

5319 84

Overall

72

5855 81

Werkbroek pijp verstelling

31

8012 11

T-Shirt

151

3810 50

Overall

129

5320 84

Werkbroek

73

5858 81

Dames werkbroek

38

8033 24

Poloshirt

151

3820 50

Werkbroek

126

5329 84

Werkbroek

72

5859 81

Dames werkbroek

39

8120 91

Overhemd

84

3829 50

Dames werkbroek

127

5330 84

Werkjack

71

5860 81

Gereedschapsvest

32

8131 22

Overhemd

151

3830 50

Werkjack

3831 51

Fleecejack

3832 50

132,144 85

145 132,146

124

5339 84

Werkjack

70

5869 81

Bodywarmer

37,79

8141 22

Overhemd

151

124,146

5341 84

Tuinbroek

75

5900 92

T-Shirt

87

8312 26

Sweater

151

Werkjack m fleece 9028

124

5344 84

Tuinbroek

74

5905 89

Poloshirt korte mouwen

83

9011 00

Sokken

152

3840 50

Tuinbroek

128

5346 84

Tuinbroek

74

5909 89

T-Shirt

83

9013 00

Leren riem

153

3841 50

Tuinbroek

128

5349 84

Tuinbroek

75

5910 92

Boxershort

87

9016 00

Hamer houder

153

3850 50

Werkbroek

125

5350 84

Werkbroek

73

5915 92

BH

87

9019 00

ID zak

153

3859 50

Dames werkbroek

127

5359 84

Werkbroek

72

5919 92

Damesslip

87

9020 00

Kniekussen

152

3860 50

Gereedschapsvest

124

5360 84

Gereedschapsvest

71

5920 92

Poloshirt

87

9027 00

Bretels

153

3870 11

T-Shirt

124,151

5369 84

Gereedschapsvest

70

5930 92

Onderpantalon

87

9028 51

Fleece voering

152

3880 50

Short

126

5402 88

Tuinbroek

63

5931 91

Overjas "Visitor"

83

9029 52

Riem

153

3881 50

Short

126

5419 88

Werkjack

62

5932 91

Overjas

83

9030 52

Pas stuk

153

3890 50

¾ werkbroek

126

5421 88

Werkbroek

62

5940 92

T-shirt lange mouwen

87

9032 00

Kniekussen

152

3899 50

Dames ¾ werkbroek

127

5430 88

Gereedschapsvest

62

5945 89

Poloshirt lange mouwen

81

9037 00

Elastische riem

153

4032 48

Softshell jack

105

5451 88

Werkbroek

62

5948 89

Shirt met kraag

81

9041 00

Sokken

152

4090 45

Hi-Vis ¾ werkbroek

98

5461 88

Overall

63

5949 89

T-Shirt lange mouwen

82

9043 00

Fleecemuts

85

4099 45

Hi-Vis ¾ werkbroek

98

5512 86

Lasoverall

26

5950 89

T-Shirt lange mouwen

82

9044 00

Kniekussen

152

4482 44

Short

99

5522 86

Lasbroek

25

5970 89

Muts

85

9045 00

Kniekussen

152

4485 44

Short

99

5535 86

Lasjack

24

5980 89

Fleecejack

86

9046 00

Riem

4620 51

Veiligheidsvest

107

5550 86

Lasbroek

25

5985 89

Sweater

81

9048 00

Piloten cap

4801 46

Winterjack

104

5572 19

Las beenbedekking

27

5990 89

Fleece onderpantalon

86

9054 00

Sokken

85

4808 46

Shelljack

103

5573 80

Las poncho

27

5995 92

Balaclava

86

9055 00

Riem FR

85

4810 44

Overall

96

5575 19

Lasschort

27

5999 00

Nek-/Halsbescherming

86

9058 00

Riem

85

4815 46

Winteroverall

102

5576 19

Lasschort met kraag

27

6010 81

Overall

45

9060 00

Bretels

85

4818 46

Winterparka

104

5577 19

Vlamvertr. armprotectie

26

6011 81

Overall

45

9063 81

Pas stuk

4820 44

Werkbroek

97

5578 19

Las balaclava

26

6019 81

Overall

33,44

9065 81

Capuchon

4821 44

Werkbroek

97

5625 87

Werkbroek

67

6020 81

Werkbroek

43

9068 00

Muts

4826 46

Shellbroek

103

5626 87

Werkbroek

67

6021 81

Werkbroek

43

9074 00

Vlamvertragende sokken

4828 44

Dames werkbroek

100

5632 87

Werkjas lang

66

6028 81

Dames werkbroek

43

9075 00

Vlamvertragende sokken

4829 44

Dames werkbroek

101

5636 87

Werkjack

66

6029 81

Dames werkbroek

43

9124 00

Pet

4830 44

Werkjack

96

5674 87

Overhemd

66,84

6030 81

Werkjack

42

9142 88

Las cap

4831 51

Fleecejack

105

5700 88

Winterjack

56,79

6031 81

Werkjack

42

9168 00

Gebreide muts

152

4832 48

Softshell jack

105

5706 88

Mouwloze Overall

58

6111 82

Overall

4835 44

Werkjack m fleece 9028

96

5716 88

Overall

59

6120 30

Winteroverall

4839 44

Dames werkjack

100

5725 88

Werkbroek

59

6121 82

4840 44

Tuinbroek

99

5726 88

Werkbroek

57

4850 44

Werkbroek

97

5727 88

Dames werkbroek

57

153 104,152

86 37,86 152 85 85 152 26

77

PR0001

Snijprotectie

153

129,147

RS0003

Veiligheidsvest

107

Werkbroek

77

RS0004

Veiligheidsvest

83

6131 82

Werkjack

77

6200 46

Winterjack

118,143

Behoudens drukfouten. Model- en assortimentswijzigingen kunnen zich voordoen. Kleurverschil kan soms optreden.

163


TRANEMO BENELUX Ecu 41 8305 BA EMMELOORD Telefoon: +31 (0) 527 616534 www.tranemo.nl

TRANEMO 2017, NL  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you