Page 30

Foto: Julia Marie Naglestad

Norma Sass

Norma Sass har lenge blitt omtalt som et spennende band som vi kan vente oss mye fra. Da de tok turen til Giske sist var det ikke for Sommerfesten, men for å spille inn plate i Ocean Sound Recordings. Resultatet hører man på debuten Hunting for Treasures, som kom ut tidligere i år. Her finner man blant annet radiofavorittene «Robbery» og «Holy Night». Vi gleder oss til å få besøk av Norma Sass igjen – og vi er ganske sikre på at de gleder seg til å ta turen ut i havet igjen også.

Magnus Sinnes

Lars Vaular

Magnus Sinnes kommer fra Trondheim, og i snart ti år har han blitt namedroppet som et gigantisk låtskrivertalent og som trønderhovedstadens ukjente pop-juvel. Han har hatt låter med i tv-serien Himmelblå, og han var også å finne med en låt på trondheimssamlingen Trondheim Calling, men debutalbumet lar vente på seg. Sinnes har tidligere samarbeidet med Linnea Dale (tidligere i Donkeyboy), og på Giske kan du få med deg en som kan bli Norges nye pop-snakkis.

«Lars Vaular er Norges beste rapper, og de som sier noe annet, de må bare høre igjen,» sa Fjorden Baby!-vokalist Sturla Kvilekval til Lydverket i en dokumentar om Lodde­ fjord. Noen vil nok spekulere i om Sturla sa dette fordi han selv er fra Loddefjord, men vi kan bekrefte at dette ikke er tilfelle. Lars Vaular er Norges beste rapper, rett opp og ned! Han kommer til Sommerfesten for å ha det fett!

Number  Seven  Deli Number Seven Deli har brukt mye av den siste tiden til å gjøre seg ferdig med innspillingen av sitt tredje album. Selv om utgivelsen ikke vil komme ut før Sommerfesten på Giske, så er det likevel lov å håpe at trioen med Rune Berg og Johnny Hide i spissen vil presentere noen av de nye låtene når det tidligere Spellemannnominerte bandet går på scenen under årets festival.

Lise Karlsnes Lise Karlsnes tok Norge med storm i 2000, da Briskeby og platen Jeans For Onassi toppet alle lister i Norge. Etter ytterlige to utgivelser med bandet var det slutt, og siden den gang har Lise Karlsnes jobbet mye med eget materiale – og blitt enda bedre på scenen. Lise er en av festivalens gode venner. Hun spilte under fjorårets Sommerfest på Giske, og i år er hun tilbake – med noen nye musikalske venner. Se hvem hun har invitert på side 43.

Morten Abel fikk sitt gjennombrudd med bandet Mods på begynnelsen av 80-tallet, men det var først med The September When det virkelig tok av. Etter at bandet ble oppløst i 1996, kom Morten Abels første soloutgivelse i 1997, og siden den gang har han blitt en av Norges mest populære mannlige artister, med hiter som «Lydia», «Hard To Stay Awake», «Be My Lover» og «The Birmingham Ho». Disse, og flere til, er det lov å håpe på når Morten Abel gjør klart for deilig sommerfeststemning på Giske.

Foto: Andreas Frøland

Morten Abel

Orango

Lukestar

Nils Petter Molvær

Lukestar gjorde seg for alvor kjent med sin andre plate, Lake Toba, som ble gitt ut over hele verden og fikk internasjonal omtale i høyt ansette musikkmedier som Pitchfork, Popmatters, NME og Rocksound. Samtidig ble den kåret til en av 2008s aller beste utgivelser her hjemme. I år kom Taiga, bandets tredje plate, og selv med en litt mer arktisk følelse over seg enn forløperen holder Lukestar stand som indieprinsene av Norge. De har også fått tid til å gi ut EP-en Great Bear i år, og den består av låter som ikke kom med på de to nevnte platene. Bandet har spilt på seg masse rutine som liveband, og Truls Heggerø sin markante vokal kan målbinde den mest kritiske grinebiter.

Nils Petter Molvær er Sunnmøres største musikknavn og Sulas store stolthet. I 1997 kom solodebuten Khmer, som solgte hele 200.000 eksemplar, og markerte hans internasjonale gjennombrudd. Siden den gang har Molvær gitt ut åtte soloalbum og befestet sin posisjon som en av verdens ledende jazz-trompetister. Her hjemme har han fått totalt seks Spellemannpriser. Hans evne til å være original har skapt en svært interessant diskografi, samtidig som han også evner å levere konsertopplevelser helt uten side­ stykke. Etter å ha opplevd stemningen han skapte under fjorårets Midtsommerjazz, så måtte vi bare invitere han til Sommerfesten, noe han heldigvis takket ja til.

30 Neutra Display

Medium, Bold, Titling

Foto: Andreas Ulvo

Foto: Steffen Oftedal

Ørken og sump. Myr og fjell. Motorolje og transfett. Hårete riff og tunge brekk. Orango fortsetter å forsvare essensen av rock. Trioen slapp i januar albumet Confessions, og det høres at plata ble spilt inn etter lystprinsippet. Dette er tre menn som elsker det de holder på med, og her er det ingen flørting med åttitalssynth. Orango mener nemlig at den klassiske rocken danner en grunnstamme du skal leke med, og heller ikke kødde med. Det har blitt til noe mørkt, men aldri depressivt. Det er hardt. Det er rock!

Puma Puma er et intenst, spennende og eksperimentelt band som leverer musikk ut av en annen verden. Bandet har til nå gitt ut tre plater, og består av Øystein Moen på tangenter og elektronikk, Gard Nilssen på trommer, og tidligere Jaga Jazzist-medlem Stian Westerhus på gitar.

Sommerfesten 2011  
Sommerfesten 2011  

Sommerfestavisa for 2011

Advertisement