Issuu on Google+

design portfolio


contact

4845 Short Street Suwanee, GA 30024 678.557.9198 mtickle@vols.utk.edu


selected works


/ 03

01

/ 03

02

/ 03

03


01

restaurant concept

The goal of this project was to design a restaurant that would provide a welcoming space for the local community of Knoxville and the immigrant community to come together for meals and social gatherings. The restaurant, which was to be owned by a Chinese immigrant, would have an ambiance that was inviting to longterm neighborhood residents as well as new immigrants from the Chinese culture.

After studying many different Chinese textiles, I created a matrix that I thought well represented the Chinese cutlure. The matrix is used in the space as a form of lighting. The color palette is a scheme of light colors to allow the space to feel open and inviting. The restaurant is to run as a dim-sum restaurant. There are opportunities for cultures to mix and share with eachother operating as a dim-sum restaurant.


RESTAURANT CONCEPT

MOLLY TICKLE

Studio: David Matthews

MATERIALS


RESTAURANT CONCEPT


RESTAURANT CONCEPT


02

the fab lab edition

The Fab Lab Edition is a concept based on an existing building (The Fab Lab) used by the University of Tennessee in Knoxville, Tennessee. The Fab Lab serves as a classroom, studio, workshop, and fabrication laboratory for the students of UT Knoxville. The intention of this project was to design an addition above the main floor of the building that would include an auditorium/gallery space.

This space was to be innovative in terms of its form and function as it redefined both instruction and display conventions. It needed to represent them in light of the new emerging technologies the Fab Lab houses. It was to actively engage both the interior and exterior of the building acting as an interactive billboard for UTK’s College of Architecture and Design.


THE FAB LAB EDITION


M olly Tic kle

FABLAB

THE FAB LAB EDITION


THE FAB LAB EDITION

map between site and UT Art & Architecture


03

inhabitable billboard

The Fab Lab is a programmatic extension of UT’s School of Architecture and Design located in South Knoxville. The existing building lacks any type of interface that displays its interior functions. This project engaged in the design of a full scale display unit, an inhabitable billboard, that was to be fabricated and located in the fab lab.

One interior function of The Fab Lab is the CNC Router. This structure was fabricated using the CNC Router. Each piece on this structure has the ability to rotate 360 degrees. Its primary purpose at The Fab Lab is to provide privacy in the interior space from the exterior street view. This structure is located at the main window of the building. Rotating the pieces allows the user to determine the amount of interior space pedestrians on the exterior sidewalk can view.


INHABITABLE BILLBOARD


Molly Tickle Portfolio